9
Pentium 4 tuning
  • Narancs
    #9
    Te mondd, nem tűnt fel, hogy az előtted lévő hsz 3 éves?
    Van egy PC tuning topic, érdeklődj ott sztem...
  • hispan2
    #8
    Hi! P4 2.8GHz-s gépet szeretnék húzni, még sose csináltam ilyet. Elsősorban az érdekelne, hogy a BIOS-ban mikkel lehet dolgozni és mit nem szabad illetve a memóriát párhuzamosan kell-e húzni a procival? Ls ha igen, akkor az is érdekelne, hogy memóriát hogyan kell húzni. Phoenix Award BIOS-om van.
    Illetve egy kérdés: aki ismeri, memóriatuning esetre ajánlottak egy progit, a neve memtest386, ha ez lefut rendesen, akkor az esrtleges procituning tényleg renben van? Köszi a választ.
  • pilóta
    #7
    Állítsd be a cpu operating speedet user define-ra, és állítsd be mondjuk 110-re az fsb-t, majd indítsd újra, és futtass néhány alkalmazást, nézd meg mennyire melegszik stb... Ha stabil, akkor viheted feljebb is. Ha már fagyogat, akkor mehet feljebb a feszültség is (azt is user definedre), és újra az előbbi procedúra, addig, amíg nem vagy elégedett, vagy nem ég el a proci...
  • WOW
    #6
    JÉÉÉÉÉ ITTT EGY KLÓN
  • Borsoka
    #5
    Volna egy kérdésem.Van egy P4 1.6Ghz procim intel gyári hütéssel és egy Abit BD7 II raid alaplapom.Hogyan kell tuningilni a procit?Most minden alap beállitásn van.Igy csak a CPU Operating Speed érhetö el és a CpU Core Voltage.A közötte lévö 6 funkció le van tiltva.Vagy az nem is kell?Elég Csak ez a kettö?Valaki segisen mert nem tudom,hogy hogyan kell a biost beállitani?elöre is köszönöm.Elég a gyári hütés ha tuningolni szeretnék?
  • Lev07
    #4
    jah vki irja mar meg hogy a Core feszultseget meddig erdemes/szabad huzni, melyik alapbol 1,75
  • Lev07
    #3
    Tényleg ez volt a hiba....
  • pilóta
    #2
    Legfrissebb BIOS van fenn? (38-as)
    Az enyém nem fagy, ha fixre van állítva az AGP/PCI.
    Egyébként annyit lehet maximum engedni amennyit bír :)
  • Lev07
    #1
    Hey mindenkinek aki erdekelet a temaban, illetve erdeklodik, de udvozlom azokat is akik tudnanak segiteni nekem, P4 tuning kapcsan...
    Lenne 1 par kerdesem:
    1- A PCI/AGP orajelnek mennyit lehet maximum engedelyezni?
    2- miert van (ABIT th7II eseten) ha az AGP/PCI orajel meghatarozot Fix -re allitom, azaz barmilyen FSB sebessegnel az orajele 33/66MHz marad, akkor a gep nem indul el, de ha ezt 2/3ra allitom akkor minden gond nelkul elindul?
    na hirtelen ez a ket kerdes foglalkoztat a segito valaszokat elore is koszonom
    UDV