21
erről történetek, vélemények
  • PeTTi
    #21
    bocs de kimaradt egy szó a problémák nélkül
  • PeTTi
    #20
    Ha visszaviszed akkor semmiképp ne mondjad azt hogy zárlat,megégett stb.Volt egy eset videokártyára tnt2 volt és a borda nem akart lejönni ,mert ragasztott volt,elkezdtem feszegetni de nem jött így hát feladtam,de amikor visszaraktam többet sipolva indult a gép(de a kép már nem jött be).Amikor visszavittem hogy nem jó csak annyit mondtam hogy 'sipolva indul a nemtudom mi lehet a baja'.Adtak volna egy másikat amig nem lesz ugyanolyan,de inkább vettem egy dobozos gf2-öt,a régit teljes áron beszámolták.
    Ha nem látszik égés külsérelmi nyom(8 napon bellül gyógyulo nem számít),akkor már csak egy szép mesét kell kitalálni.Pl már rég problémák használom ,de egyszer használat közben elment a kép ,rögtön ki húztad a konnektorbol utána még egyszer kiprobáltad de nem megy.A többi harvered egy másik gépben letesztelted azok jók,igy hát csak a lap lehet rossz.
    Egyébként ha garancia levélre amit kaptál,nincs ráirva hogy csak úgy érvényes ha ök installálták fel,akkor nincs mitöl tartanod.Mert igazad van.
  • barthi
    #19
    Lenne egy roppant egyszeru kerdesem:
    Van nekem egy Abit KG7 Lite alaplapom, nagy valoszinuseg szerint zarlatot csinaltam neki osszeszereleskor.Most vissza akarom vinni.Mi az eselye szerintetek a gariban torteno cserenek?Amiatt felek, hogy nem ok szereltek ossze a gepet,igy nem fogjak kicserelni...koszi.Udv.
  • Bakka
    #18
    En akkor akartam visszacserelni, a winyomat mikor egy het utan rajottem, hogy jobb lett volna nagyobbat venni.
    Erre kitalaltam, hogy rakotom a 220-at es akkor majd egy kis lelki dumaval meg a kulonbozet kifizetesevel ki tudom csereltetni egy nagyobbra !
    A winyo kinyirasarol sikeresen lebeszeltek itt a forumon, megkertem a boltost , hogy cserelje ki, az meg tudta, hogy meg csak egy hetes a winyo es ingyen kicserelte + kulonbozet!
  • PeTTi
    #17
    kimaradt egy NEM
  • PeTTi
    #16
    Szerintem a biztosító foglalkozhat azzal hogy van e gari a készüléken.Ök csak a bitosítási értéket nézhetnék ammortizációval csökkentve.(talán igy még fair)
  • Long_Gun
    #15
    Pilóta Te 1 pöttyet eltévdtél:)) az a kábel az alaplapot köti össze 2 plussz usb kimenettel és a multik ilyet nem árulnak.

    Emery az összeolvadt kábelre mégis hogy óhajtod érvényesíteni a garit? Külön nem árulják ,tehát valami havert kell megkörnyékezni akinek van.
  • pilóta
    #14
    Lehet kapni USB kábelt, pár száz forint bármelyik számtech boltban, vagy TESCO, CORA, Media Markt stb. stb...
  • SGonzalez
    #13
    Emery, én ezt nem tudom, bocsi :)

    PeTTi, tudom hogy ilyenkor van esélye hogy becsap a villám :), és ilyenkor tavasszal hihetőbb is mint pl télen :)) De gari nélkül nem fog menni?
  • Emery
    #12
    Nekem az lenne a hondom hogy van egy ASUS CUSL2-c alaplapom es ugye hozza van 2 plusz USB csatakozo
    na az egyikre rakotottem egy scannert es bekapcsolas utan a scannernek is annyi es a csatlakozo <-> alaplap kozti kabel egyig aga vegig olvadt.
    Kerdes: a kabelre is jar az 1 ev garancia? vagy csak az alaplapra?
    Ha nem akkor hol potolhato ez a kabel lehet kapni kulon?
    koszi
    Emery
  • PeTTi
    #11
    Még valami.
    Ha nincs akkor kössél egyet és várjad meg mig lesz egy nagy zuhé.És utána probáljad bejelenteni.Persze ha szerencséd van akkor más nem jelenti,tehát nem tudják azt mondani hogy nem hozzád vágott a villám.
    Igy tavasszal jó az eséjjel indulhatsz egy igaziéért is.
  • PeTTi
    #10
    A biztositó csak akkor fizet ha közvetlenül hozzád csap be a villám,kiküldenek egy szakértőt ,hogy megállapítsa közvetlen vagy közvetett a villámcsapás.(Az már csak rajtad múlik hogy szót értsél vele).(Garancia)
  • SGonzalez
    #9
    És ha pl. "véletlenül" belecsap egy villám a házba, a biztosítóval mennyi pénzt lehet kifizettetni?
  • PiGonE
    #8
    Hi! Az elektromos hálózat hibájából eredően a garancia megszűnik. (ez le is van írva általában az általános garanciális feltételek pont alatt) Az, hogy ezt pedig bebizonyítsd az elektromos szolgáltató felé, majdnem lehetetlen. Esetleg akkor, ha az egész utca összes elektromos berendezése egyszerre megy tönkre. Akkor lehet verni az asztalt, egyébként felesleges.
  • zacsko
    #7
    Aszem az áramszolgáltatótol lehet kártérítést igényelni ilyen esetben. Írd fel az időpontokat amikor áramingadozást észlelsz, így ők le tudják ellenőrizni, hogy valóban volt e akkor ingadozás és akkor lehet valami esélyed.
  • SGonzalez
    #6
    :)) Én is így gondoltam, főleg gari nélkül :)))
    De valahol már láttam több olyan hozzászólást hogy áramingadozás, esetleg villámlás miatt fizettek vkinek.
  • PyRex
    #5
    Hali: szerintem ha van ra gari, es rajonnek, hogy aramingadozas miatt volt, akkor is eluszott... :)

    PyRex
  • SGonzalez
    #4
    Ja és még vmi :)) Ez eddig ok is, de nincs gari a monitorra. Akkor ez el is úszott szerintem. :( Ezt is csak azért kérdeztem mert valahol mintha láttam volna ilyet, hogy áramingadozás miatt gari nélküli monitort kifizettek. VAgy rosszul emlékszem?? Lécci segítsetek!!
  • SGonzalez
    #3
    Ja és azt kihagytam, hogy szinte biztos hogy nem is a táp miatt van. Na nem azért mert olyan nagy lenne, hanem mert:
    1. régen nem volt ilyen
    2. csak huzamosabb ideig való bekapcsolásnál lép elő, de akkor az idő haladtával egyre sűrűbben, és mint mondtam van hogy a kép is eltűnik.
  • SGonzalez
    #2
    Engem az érdekelne, hogy vki áramingadozásra hivatkozva cseréltette e már ki vmelyik alkatrészét a számítógépének, mert gondolkozom azon hogy kifizettetem valahogy a monitoromat. Mert nagyon furcsa, összerezzen a kép, van hogy eltűnik, de ilyenkor ha kikapcsolom a monitort és megint be akkor már van kép. Arra gyanakszom hogy az áramingadozás(ami nálunk elég nagy) tönkre tette. Tuti hogy nem driver miatt van. És ilyenkor mit lehet tenni? Mit kell csinálni? Előre is köszi
  • SGonzalez
    #1
    Azért nyitottam ezt a topicot, mert kiváncsi lennék hogy ki hogyan és miért cserélte vissza valamelyik alktrészét a számítógépének.