55
  • DOGMAN
    #55
    AMD szar :)
  • Bill Géc
    #53
    Ennyi erővel arról is lehetne vitatkozni, hogy melyik a jobb kocsi Merci vagy BMW. Egyet értek a pár sorral előttem szólókkal.
  • Tomcat.no1
    #51
    Látom te nem nagyon látod át a helyzetet ill. tévhitbe vagy!
    Ugyanis az AMD azért ír nagyobb számot a valós frekinél mert az eredeti K7 Athlon azaz az élcsatlakozós Athlon-hoz képes nagyobb teljesítményt nyújt s ráadásúl még így is visszafogottan jelölték meg a procikat azaz a lehetséges teljesítménykülömbség valós értéke alá löttek és azt írták rá.
    Egyébként a Cyrix-ra visszatérve majd lefuttatom a teszteket, ok! A teljesítményét illetően, a Team Apache egy S3 Virge 4Mb-vel 640x480-ba tökkéletesen megy, de ez a gép leginkább Word & Excel meg egy pénztárkönyv progi ja meg AutoCAD futtatására van asználva és arra teljes mértékben megfelel, nem kell várakozni, hogy mikor lesz már kész... egyébként a Cyrix az irodai progikat valóban sokkal gyorsabban futtatta mint az Intel vagy az AMD, de a játékoknál(3D) viszont tényleg rendesen alulmaradt.
  • galocza
    #48
    a többit elfogadom a szavadra, de a tomshardware-t kár emlegetned. hírhedten hazudósak arrafelé 8)
  • NasaTm
    #46
    Tok jo, hogy megint kialakult az ami minden egyes AMD vs. Intel topicban kialakul. A lenyegrol kellene beszelni arrol amirol a cikk szol. En mar egyszer irtam, hogy nem tok mindegy, hogy ki milyen procit vesz maganak ? A lenyegen akkor sem fog valtoztatni az AMD ar teljesitmeny aranyaban joval elorebb van mint az INTEL.
    Beszeltem.
  • Supergamer_real
    #45
    Ez mostmar tenyleg baromi unalmas.Kijon 3 cikk hetente (intel-amd) es mindenki elfossa ugyanazt a szoveget allandoan.Eleg mar az intel amd anyazasbol.Akit kicsit is erdekel a tema, az ugyis tiz perc alatt kideriti, hogy melyik a jobb.Az ilyen "intel sux, meg amd sux" uzenetek meg az irojat minositik a procigyartok helyett.Dontse el mindenki, hogy melyik a nekivalo proci.Ar teljesitmenyben most az AMD, egy ket - talan az atlagember szamara kevesbe lenyegesebb dolgoban - , pl Internet Creation az iNTEL a jobb.Aki ezzel foglalkozik es megvan ra a penze, hogy kifizesse az irrealisan magas felarat (ezen talan senkisem vitatkozik) az vegyen iNTELT.Magyarorszagon biztos, hogy most az AMD a nepszerubb, de egyre tobb nyugati orszagban szintugy.
  • kowajano
    #44
    Intel LOL mostmár ilyen fassággal foglalkoznak röhögök rajtuk. No comment.....
  • SGonzalez
    #43
    És kit érdekel a rambus? Az összteljesítmény a lényeg. Amúgy meg ha jól tudom az intel a jövőben hanyagolja a rambust..
  • killahdog
    #41
    ja mégegy kis dolog :)) amd mellé rakjátok be a 800mhz-s rambust :)) sok sikert ! Márpedig kedves XP és fökéne a Linuxok szeretnek a memoriából "élni"...
  • sztavrosz
    #40
    Kedves TOMCAT! A cyrix procidodon futass le egy ASMDEMO (magyar progi, remélem ismered) tesztet (v. indíts el egy software-s Queake Timedemot), és ott megnézheted, hogy mennyit ér a cyrix koprocija (M2-es 233-as kb. P133-mas sebességet fog mutatni)! Én a történetemmel azt próbáltam elmagyarázni, hogy nem túl jó dolog becsapni a vásárlót!!! Tudom ez perfomance rate-t jelent. Akkor az aMD az 1,6 GHz-es procinak, miért nem 1000-es nevet ad? Meg mi az a plusz (+) a proci nevének a végén (ezt próbálta egyszer eljátszani a cyrix)! Mellesleg, nem csak SWINE-t kéne elindítani és, akkor rájönnél, hogy még sem olyan jó az aMD. Elég, ha csak megnézed a Lightwave renderelési sebbességét a www.tomshardware.hu-n (2-szer volt lasabb az imádott XP + procid, az INTEL-nél). De saját tapasztalatból mondom, azt hogy Bryce4-es is mocskosul lassabb volt ámdén, mint INTEL-en (természetesn körülbelül azonos órajel mellett). Szóval erről ennyit OKOSTOJÁS!
  • galocza
    #39
    ki nem xarja le, melyik tesztben melyik a jobb? az ember megnézi a pénztárcáját, vesz egy papírt, ceruzát és számolgat mi jön ki belőle. aztán szépen meveszi a legjobb ár/teljesítmény arányút (ami most megint nem az intel). irigylem azt akinek nem így kell csinálnia.
    az instabilitás dolog hülyeség, a k6ok utáni amd procik stabilak (a környéken volt párhoz szerencsém), míg találkoztam pár igen instabil celeronos (nem p3/4!) konfiggal.
    a melegedés-dolgon sikerült javítani, még egy kis szelet kifogva az intel vitorlájából.
    a beégés - na hát az igaz... ém ilyet nem láttam, kiváncsi lennék, az amd procik hány %ával történik meg. valószínűleg nem sok, de azért így is ciki.

    attól tartok, sokakban még mindig a k6 időszak rémképei jelennek meg, ha az amdre gondol, pedig az rég túlhaladott. az amd feljavult, és méltó versenytárs lett. és ez nektek, kedves intel fanok is jó, mert ár/fejlesztésháborúra sakallja az intelt és a csatából, mi, vásárlók profitálunk...

    ps: megjegyzés: a 386ból és 486ból is az amd hozta ki a többet (40mhz/133mhz).
    nekem volt mind2, lesz is , minddel elégedett voltam...
  • Tomcat.no1
    #33
    Te nagyon okos! A Cyrix az nem AMD, OK! Bár az egyik gépem (ami most fateré lett) Cyrix 6x86 M2 233-as volt ami azthiszem 75x2.5 azaz 188Mhz-en ment eredetileg de 83.3x3-at azaz 250Mhz-et is vígan bírta és bírja a mai napig és azért elég jól muzsikál.
    Amúgy most egy AMD Duron 700 Mhz 256Mb SD valamint GF2 MX400 64Mb van a gépbe és nincs olyan játék ami ne menne jól, s még a SWINE (disznok és nyulak...) is tökkéletesen megy pedig hallottam, hogy mások nyaajognak, hogy néha belássúl meg eggyáltalán nem folyamatos hanem szaggat....... he
  • sztavrosz
    #28
    Réges régen, sajnos igaz volt. Volt nekem egyszer egy Cyrix 6x86 166L+ procim (2*66 Mhz-en ment). Mikor megvettem azt hittem, hogy legalább egy INTEL P133-as szintet elér, de a koproci annyira gyengécske volt, hogy egy INTEL P90-nél is lasabban muzsikált. De mit kaptam cserébe (ha már olcsóbb volt, mint az INTEL)? Inkompatibilitást (DIABLO, SCREAMER 2 is csak 486-nak ismert fel), és hogy a proci melegedet mint állat. Szerintem a történelem megismétli magát (A Cyrix is tönkrement, és az AMD-nek sem túlj jók a pénzügyi mutatóik). Azóta megfogadtam, hogy INTEL FOREVER!
  • killahdog
    #27
    veriel ..... ezeknek ilyen az agyuk :) hagyd...
  • killahdog
    #26
    veriel el eggyetértek :))) tényleg minden ilyen hirnél jönnek az AMD mániákusok és fuuuuuuu intel :)
  • Veriel
    #25
    Tudod te, hogy ezert mit kapsz itt a fejedre? :)))

    Engem ennek a feleert mar elkuldtek a halal f.ba egy masik topicban ;))

    Mondjuk nekem is az igazsag szokott leginkabb fajni, szoval ertheto ;)))
  • killahdog
    #24
    JA és egy érdekes dolog mind2 félnek. Ezen a technologián max 5ghz ig mehet majd a gyártás... állitolag. Aztuán mi lesz ? bár mondjuk gondolom AMD 7900+ :)
  • Veriel
    #23
    Hat, az ember azert vesz intel procit, mert ha szetmenne neki a procija, es egy napig nem lenne gepe, azzal nagyobbat sziv, mint amennyivel tobbe kerul az intel.

    Nekem semmi bajom az AMD-vel, es azokkal sem, akik AMD-t vesznek, teljesen megertem oket. Csak az, hogy mondjuk megkerdezem, milyen alaplapot vegyek p4-hez, es rogton jon 3 okos, hogy "hulye vagy, ha intelt veszel", na ettol kapok fraszt teljesen. Meg olyan jol fel lehet bosszantani oket, hogy az kesz ;))

    Amugy nem hiszem, hogy komoly baj lenne az AMD-vel, de ez a jeloles gaz. En meg csinalok egy procit, rairom, hogy xyz 533, ami igazabol 2000, de azt nem tudja senki, aztan villantok, hogy mekkora asz procim van, leveri az 1800-as p4-et.
    Szoval tenyleg olcsobb az AMD, mint az intel, de kozben kamuzik is, annyival nem gyorsabb, mint amilyennek hiszitek, csak egy olcsobb, valamivel kevesbe stabil - de azert nem veszes - proci.

    Nem vagyok intel fan, de egyelore ugy latom, a kovetkezo procim is intel lesz.
  • killahdog
    #22
    Nya :) ezt vártam... sok amd mániás arra veri hogy most a tesztekben az AMD többet ért el mint Intel... de figyuzatok az az egész AMD egy röhej... föleg ezzel a jelöléssel..... :)
    Mellesleg a kis lángolo AMD... ugyebár mindneki emléxik ? :)
    ja és mégegy itthon van intel és amd procis gép :) röhejessen sz*rabb az AMD. Igaz az ott AMD K6-II 500mhz vs. 433cel :))))) de azért otti sdlátszi hogy celeron jobb.... érdekes eredményke mérhetök 3dmark2000 ben. (egyforma a két config)
    Mert azt látom itt hogy aki csak AMD-t tudott venni az fikázza az intelt... vagy esetleg a celeronbol indulnak ki....
  • galocza
    #21
    veriel:
    az amd nem úgy hívja a procijait hogy amd intelp4XXXXxp.
    amúgy pedig ezzel nem hiszem hogy meg lehet fogni az amdt. egy cég olyan fantázianevet ad típusainak, amilyet akar. a geforce4ben sem 4 geforce1 teljesítménye csücsül, pedig az egyazon cég.
  • Veriel
    #18
    "Én azért megnézném az Inteles szakikat, amikor atesztben az 1457MHz es AMD Xp lenyomja az ? 1,7-es P4-üket. Akkor mit mondanának???? A vásárlót ki sziv*tja a drága 1,7-tel, ha a 1457 jobb?"

    Na, pontosan errol szol a cikk. Gondolkozz el egy kicsit...
  • Veriel
    #17
    Nem tudom, en csinalnek egy autot, es ugy arulnam, hogy Ferrari 0.8, ahhoz mit szolnanak az AMD-warriorok :))
  • NasaTm
    #14
    "A tapasztalatlan vásárlók a rosszabb technikával is megelégednek" Na ez azert durva volt :)
    Amugy en sem csodalkozok azon, hogy az Intel tamad. Nyilvanvao, hogy az AMD az evek soran hozzaerosodot sot jobb is lett. Ez nem fekszik a capa cegnek es elkezdi harabdalni a kis aranyhalat.
  • Att
    #12
    Egyébként ez a viszonyszám abszolúte nem újdonság...Talán még vannak, akik emlékeznek a Cyrix (később IBM) féle "PR" (pentium rate)jelölésre..(6x86 és 6x86mx)
    Az meg egyértelmű, hogy egy processzornál nem csak az órajel számít, rengeteg más dolgot is figyelembe kell venni..

  • SGonzalez
    #11
    Az egy dolog, de szerintem azok az emberek, akik amd procit vesznek, egyáltalán nem panaszkodnak a teljesítményre, sőőőt..
    Én erre értettem, bocccs
  • Hahoocsi
    #8
    Na 1 dolgot tisztázzunk: Ha tanulmány, azt általában az érintettek bevonásával, megkérdezésével szokták elkészíteni pártatlan szakértők. Ha + az Intel fizetett ennek a cégnek a cucc elkészítéséért, az + olyan, mintha felbéreltek volna valakit, hogy köpje jól pofán OVI-t a nyilvánosság előtt, nem? Ezesetben viszont mi az, hogy TANULMÁNY?
  • Laci73
    #7
    Jól emlékszem arra, hogy amikor az AMD bevezette a viszonyszám-jelölést a processzorain, az Intel erről úgy vélekedett hogy ez a lépés is az Intel fölényét bizonyítja, ezért akkor nem léptek semmit. Ezzel a mostani lépéssel viszont önmaguk fejére emeltek szót: akaratlanul is elismerték hogy az Athlon/Duron sorozat méltó ellenfél. Nekem két gépem van: egy 600MHz Duron és egy 800Mhz Celeron (igaz ez utóbbi 1Ghz-en). Hát bizony a 600-as Duron teljesít úgy mint alapban a 800-as Cerka.
  • Laci73
    #6
    Jól emlékszem arra, hogy amikor az AMD bevezette a viszonyszám-jelölést a processzorain, az Intel erről úgy vélekedett hogy ez a lépés is az Intel fölényét bizonyítja, ezért akkor nem léptek semmit. Ezzel a mostani lépéssel viszont önmaguk fejére emeltek szót: akaratlanul is elismerték hogy az Athlon/Duron sorozat méltó ellenfél. Nekem két gépem van: egy 600MHz Duron és egy 800Mhz Celeron (igaz ez utóbbi 1Ghz-en). Hát bizony a 600-as Duron teljesít úgy mint alapban a 800-as Cerka.
  • SGonzalez
    #4
    Azért ez elég aljas dolog volt. Ez a rész teccet a legjobban:"A tanulmányban az olvasható, hogy az AMD ily módon nem tesz mást, mint összezavarja a felhasználókat, akik általában csak egy esetleges AMD processzor vásárlás után döbbennek rá arra, hogy nem megfelelő teljesítményű processzort vásároltak."
    1. szerintem az akit ez összezavar az meg is érdemli :))
    2. hogy veszi a bátorságot hogy ilyet mondjon? Mert úgy látszik nagyon nem tudja mit gondol a nép :P
  • skorpio7
    #1
    Hát igen ... mostmár kezdi érezni az Intel , hogy "mégsem fenékig tejfel" az élet és ezért most ilyen mocskos , áltanulmányt eszközölt ki , pedig "...Konkrétan az Intel szerint egy Athlon XP 2100+ nem képes megverni egy 2.1Ghz-es P4-et, 1.73Ghz-es órajelével, pedig a tesztek szerint az AMD prockó Quantispeed architektúrájára alapozva számos tesztben fityiszt mutat a majdnem 400Mhz-el gyorsabb Pentiumnak..." .Nem csalódtam az Intel-ben , hozza monopolista , nagyképű formáját .