53
  • Att
    #53
    Na ez sem jött össze:-))))))
  • Att
    #52
    Jól van, Daemon, én írok annyit, hogy Jó:-)
    Semmi bajom az IBM winchhel, hál istennek lekopogom (mégegyszer,) hogy tökéletesen műxik:-)))
  • Att
    #47
    Nem tudom, egy winchnek illene megbízhatónak lenni, mert nemcsak magának a meghajtónak a pénzbeli értékéről van szó, hanem a rajta tárolt adatokról is...
  • Att
    #44
    Nem tudom, az egyik gépemben egy 30-as IBM winch "ketyeg", lekopogom, hálistennek eddig probléma nem volt vele, egyébként nagyon jó, gyors, csends winch..Mellesleg előtte egy 20-as Maxtor/Quantum-om volt...amin bad sector keletkezett...magától-....
    A másik gépben (egy P200-as) az annakidején sokat szidott (szerintem alaptalanul, bár tény, hogy hangosabbak voltak) Seagate vinyók vannak,(SCSI) az egyik egy 1,6gb-os Hawk (szegényke már elég muzeális, eredetileg egy 486-os duálprocesszoros Intel "workstation"-ban szolgált)a másik egy 2Gb-os 7200-as Barracuda, (ami meg egy HP szerverben volt...) Mindkettő a mai napig tökéletes, semmi bajuk, bár a Barracudát hűtöm, mert "kissé" melegszik..
  • Rive
    #42
    A gyártás során a megfelelő tisztaságot mindenütt megkövetelik: totál tökmindegy, hogy ugyanazokat az alkatrészeket Kiskunpipogyalórántházán, vagy a holdon rakod-e össze.

    Az a nagy helyzet, hogy a számítástechnikában ma max. 2-3 év a totális amortizáció ideje. A gyártóknak nem érdemes vesződni a tartós alkatrészekkel, ha 3 év mulva úgyis megy a kukába... Pláne, hogy a garanciaidő lejárta után tönkremenő alkatrészek ismét csak a fogalmat növelik.

    Persze, lehet minőségi holmikat gyártani: Ezek azonban nem a mai TOP túlspécizett vackai, hanem egyszerűbb, igényesebben - és kifejezetten tartós használatra - tervezett holmik: az áruk is ehhez mérhető.
  • bandit600
    #39
    FigyuBalix nekem is elsyall mindig a particios tabla mostanaban.Pontosan hogy orvosoltad a dolgot?
  • Pöty
    #38
    Ja és mindegyikönk novemberben váltott. Egy ideig birták azért. És nem napi 24 órában mentek!
  • Pöty
    #37
    Szomszéd haver egyik IBM 40 gigás vinyója a kettőből el kezdte szórni a bad sectorokat mint ahogy már emlitették az imént. A másik azóta is jó. Nálam egy 60GB-os IC ment gallyra, beállt a feje tengelykörüli pályára . Azóta van egy másik kb 1 hónapja. Na ez pl totál csendes az előző halkhoz képest. Hogy meddig birja passz... A 3-ból 2kicsit rossz arány, de én akkor is IBM-et fogok venni ha ez is beszarik. Egyébként az összes gyártónak szarok mostanság a vinyói.
  • FreeHome
    #34
    Ha ez a sok 3 év garanciás winchester amiket felsoroltatok mind garanciális időn belül romlik el, akkor hol éri meg a gyártóknak? Hiszen egy winchester áráért ezexerint adnak három szart.
  • An-Dee
    #25
    Én scsi HDD vásárlás elött állok.
    Most van egy 9.1/7200 és egy 18.3/10000-es a gépemben. A másikig gépembe kb fél éve vettem egy IDE-set 40 gigásta (7200) és tönkrement, helyette kaptam maxtor-t, sajnos nem tudom melyiket, de szintén 40 gigás és hibátlan. A nap 24 órájában megy a gép.

    Biztos hogy h?téssel jók az IBM-ek?
  • atee
    #24
    En hutotem..... ettol fuggetlenul beszart:(
    Az igaz mas winyok is hibasodnak meg csak nem ilyen kiugro aranyban......
  • corleone
    #23
    A Seagate vinyókról nem írtok semmit, pedig azt hallottam, igen jók a mostani Barracuda ata IV-esek. Egyébként nekem 2 IBM van a gépemben, 1 DTLA-307030 (1 éves) és egy IC35... 60G-s (1 hónapos). Rendszeresem másolom az adatokat egyikről a másikra, hogyha meghal valamelyik, akkor adat ne vesszen kárba. Eddig még nincs gond velük, hacsak az nem, hogy az öregebb hangosabb mint újkorában.
  • iXBT
    #22
    En is hutom persze, de az atlag usernek termosz a gepe. Mar kezzel erezhetoen kulonbozoen melegednek az uj Maxtor-ok kulonbozo szeriai.
  • kowajano
    #21
    heh fasza. azért remélem nekem a 75GXP sokáig él mert nem kéne lecserélni. egyetlenegy negativum az a melegedés. nagyon melegszik ezért ajánlatos hüteni föleg nyáron
  • Supergamer_real
    #20
    Szerintem is huteni kell az IBMeket.Eleg sok helyen hasznalok/unk IBM vinyokat.Meg nem nagyon doglottek meg igaz van rajta egy tekintejes huto.Quantumbol viszon tobb rossz szeriat is sikerult mar kifognom.Annal altalaban a belso motor egett le.
  • atee
    #15
    © iXBT Valaki azt kondta nekem az IBM re hogy ha kibirja az elso honapot nem lesz vele gond!
    Neke 3 honaposan adta meg magat egyik piilanatrol amasikra az icl 40g 7200 winyo:(
    Akkor Fitness testel megoldottam de ra egy honap mulva megint behalt:( Most garban van de nem akarok tobbet IBM winyot Halk gyors csak eppen megbizhatatlan....
  • Tomcat.no1
    #14
    Nekem Maxtor 46.1Gb van és már 4 és 1/2 hónapja tökkéletes,halt és gyors.
  • iXBT
    #11
    A DX-740-es maxtorok (modositott Q AS) ugy hullanak mint a legyek. Ha az elso harom hetet tulelik, akkor mar mennek tovabb.
  • Borg
    #10
    Nekem már csaknem két éve megy ez a DTLA 30730as, 7200as... semmi gond nem volt vele, és remélem nem is lesz. Ez is széria kérdése csak.
  • CybearBoy
    #7
    Nekem egy 60GB 7200as Maxtor van, és nagyon megy, már 1-2 hónapja. Nem melegszik, nekem elég halk, gyors...
  • Yv@n
    #1
    A cikk alján említett DTLA szériából nekem szűk ismeretségi körben kb 1 éves példányokból 3 db volt. Volt... ugyanis ebből már csak 1 üzemel, és lassan az is müködésének utolsó stádiumában lesz már. Sebaj... garanciális, és cserélték jó kis MAXTOR-ra :)