31
  • cloudff7
    #31
    Sziasztok!!!
    Segítsetek rajtam!!

    Megpróbálom röviden. van egy DV kamerám és egy Firewire kártyám. programnak a StudioDV v7-est és a Premiere 6.01-et használom.namármost. dv-ben 1 óra anyag 13GB. a Studió progival beviszem az anyagot,vágom szerkesztem stb. és egy menüben megadom neki hogy az összevissza szerkesztett anyagból csináljon akár egy egész avi.t vagy ami nekem vcd-a mpeg-et. ez idáig OK. de amikor ugyanezt Premiere-ben szeretném ami fényévekre jobb-talán a legjobb- akkor ott az export timeline menüben,ahol be tudnám állítani hogy a vágott anyagból mi legyen,nem jelenik meg az mpeg ,csak a DVavi, MicrosoftDVavi,stb.,amiket ugyan tudok állítgatni hogy hány %-os stb.
    nincs valami olyan progi ami mpeg codeket rak fel a gépre? ma próbálom ki a Dvix 5.0-át,hátha az megjelenik a menüben. egyébként a Premiere indításakor átnézi az egész gépet pl megkeresi az extra úsztatásokat,feliratozókat ,így hátha felismeri majd a Dvixet,vagy ha van mpeg codecet.

    Phhhhúúúú.ennyit írni.

    a Divix installálása után talán okosabb leszek.majd beírom hogy mi változott.

    elöre is köszi!!!
  • tomcs
    #28
    de szepen ravilagitottal, volt 1 par cikk rola ujsagokban, szamtek tanar meselt rola hogy ejde jo aztan fel ev mulva mar ugy eltunt a sullyesztoben ahogy volt
  • tomcs
    #27
    pont a napokban jutott valamirol eszembe ez a fif dolog, anno nezegettem, de nem gyozott meg. az amugy valahogy fraktalokkal probalkozott es egyreszt az akkori gepeken nagyon szamolasigenyes volt masreszt alig tamogatta valami es igazan elonye a marha nagy kepeknel lett volna ami akkoriban megintcsak nem volt divat. lehet eloszedem es megnezem valami 2000*2000-es kepen, meg esetleg fejlesztettek-e tovabb vagy ott ahol volt abbamaradt..nem tom. mindenesetre 1 akkor normalis meretu jpg-n (640*480 esetleg 800*600, oszinten ezek ma mar kicsik) nem lehetett vele akkora helymegtakaritast feltuno minosegromlas nelkul elerni ami mar megerte (azert azt meg kell jegyeznem hogy 1 brutalisan osszetomoritett fif, ha jol emlexem jobban nezett ki mint 1 ugyanannyira osszetomoritett jpg, de hat regen volt mar az)
  • tomcs
    #25
    aham
    nezegettem a tuner kartyakat es nem nyugoztek le.. lehet nekem is valami effele megoldas lesz belole, ezek az uj kartyak mar hwbol mpeg2-t is tudnak???
  • Veriel
    #22
    Hat 14 colos moncsin lehet, hogy nincsen.
  • tomcs
    #21
    legyen ez itt a reklam helye vagy mittom en de lecci ird mar meg a mailomra mivel digizel (kartya, tuner, stb szal micsoda)
  • braindance
    #17
    Sorenson-nal senki se tömörít?
    Szerintem az egyik legkultúráltabb codec...
  • Laxxus
    #16
    Hi! Én csak annyit szólnék hozzá a témához, hogy nagyon nem kéne fikázni a DivX-et, amíg az ember csak a "szutyok" 1 CD-s filmeket látta! Én pl. magamnak szoktam tömöríteni 2-3 CD-re AC3 hanggal (tehát 1 az 1-ben u.a. mint a DVD-n!)és a képre se lehet azt mondani, hogy csúnya, 1200 Kbit/s fölött! 572*384-ben! No pá!
  • Zerg
    #11
    Azert erdekes, hogy a DivX 5.0 -rol miert allitod, hogy egy rakat szar?
    Ismered egyaltalan a technologiai adatait? Nem hiszem, mivel akkor nem irnal ilyen baromsagot! :((( Unom az ilyen sok "fika-bajnokot", akik minden nemu ismeret hianyaban kritizalnak 1-1 uj temeket, csak azert mivel a tobbi iskolas haverja is ezt teszi. Sulinet rulez!? :(
    Az meg hogy DivX-vel nem lehet olyan jo minoseget csinalni, mint az mpeg-gel az nevetsegeges. Eleg sok videot tomoritettem. En eddig ugy vettem eszre, hogy egy DivX-el (jol beallitva) azonos helyfoglalas mellet, sokkal jobb minoseget lehetett elerni, mint egy mpeg 1, vagy mpeg 2-vel. Persze most sikk anyazni a divx-et, csak legalabb marhasagot ne irogassatok!
    Elobb nezzetek meg egy divx 5.0 tech leirast es utanna irjatok ilyen szarsagokat (persze, csak akkor, ha az olvasas utan meg mindig ez a velemenyetek).
    Azt teny hogy a divx 3 hatalmas robanas volt, de a divx 5 mar fejlettebb, mint a 3-as valtozat, es ez jelentkezik is a vegtermekben, ami nem mas, mint maga a video anyag!

    No hogy beszeljunk errol a technologiarol is... Rendkivul figyelemre meltonak tartom, sot mi tobb ragyogo az alapelgondolasa.
    Tobben irtatok, hogy visszafele haladunk, mivel a minoseget kellene javitani, es nem a meretet csokkenteni. Ebben reszben igazat adok nektek, de egy rendkivul fontos dologrol megfeletkeztetek, megpedig, ezt nem arra akarjak hasznalni, hogy otthon tarolt filmeket keszitsunk vele, hanem on-line nezheto filmeklet akarnak ezzel tomoriteni!
    Ehhez bizony hatalmas savszelesseg kell, mint irtak is, meg ezzel a technologiaval is 1,5 Mbit/sec!!! Es Holly Wood-ban nem csak az ubergazdag hulyegyerek szamara akarjak biztositani az on-line muvi-t, hanem a nagykozonseg szamara, tehat a nagytobbseg altal elerheto savszelesseget kell figyelembe venni. Max 2-3 evre szabad elorre szalasni, tehat ez az 1,5 Mbit/sec atlagos savszelesseg, meg a legfejlettebb nyugati alamokban is utopia (egyenlore). Tehat nem azt akarjak elerni, hogy szep lassan letoltod a filmet (mondjuk egy ejjel alatt), es utanna megnezed, hanem ON-LINE nezni! Azert valljuk be, hogy az nem ugyanaz! Ettol fugetlenul biztosan ki fog szivarogni az enkodere is es akkor mar otthon mindenki a neki tetszo meretbe fogja dobni a filmeket. Talan ezzel a technologiaval, mar jo minosegbe lehet feldobni 1-1 filmet 1 db sima CD-re. Igaz en most is lattam mar jominosegben filmeket, amelyek 1 CD-re felfertek. Persze nem a sokszorosan attomoritett elmosott kockas szarokra gondolok, hanem pl. a Shrek 1 CD-s valtozatara, de szamtalan masik filmet is emlithettem volna. Tehat fejlodik a PC-s videoipar, megpedig elorre!!!

    Zerg
  • silanor
    #7
    Divx 3.20 ota nem jott ki semmi emlitesre melto. 4.x 5.x egy rakat szahar. Szal en kivancsi vagyok mit tudnak majd ebbol kihozni.
  • Hahoocsi
    #6
    Tök 1et értek az előttem szólókkal. A technológiának nem visszafelé kellene fejlődnie. Az adattárolók úgyis 1re nagyobbak lesznek, az internethozzáférések + 1re gyorsabbak, akárcsak a processzorok, amelyek így bonyolultabb tömörítési eljárásokkal is +birkóz6nak. A minőség + persze sosem lehet elég jó...
  • Veriel
    #4
    Azert alvas kozben elszaladgal a tomoritgetes.
    Vagy leveszed a priorityt es tudsz csinalni mast kozben.
    En is kivancsi vagyok ra. Mondjuk a DivX-et nem szeretem, kicsi, de szar filmeket lehet vele kesziteni.

    Igazabol annak orulnek, ha nem az lenne a cel, hogy fele akkora helyen ferjen el egy ugyanolyan minoseg, mint az MPEG, hanem egy ugyanakkora helyen legyen ketszer olyan jo minosegu film. Technikailag ugyanaz, de a tobbsegnek nem ez a szempont ;(
  • Pheel
    #3
    Ez a technológia elsősorban nem arra lett kitalálva, hogy te otthon ezzel tömörítsél befelé, hanem hogy a filmes cégek ezzel egyszer becsomizzák, aztán te meg megnézed. Az MPEG2-őt sem túl célszerű otthon betömörgetni.
  • zplayer
    #1
    erdekes. nagyon kivancsi vagyok ra hogyan mukodik a gyakorlatban. Egy atlagos PCn...