36
  • PyRex
    #36
    Most rohadtul nem arra valaszoltal amit kerdeztem :) Regen volt egy olyan hir, hogy az nvidia NEM vesz reszt semmilyen formaban az xbox2-ben (sem alaplap, sem GPU, stb). De ha AMD proci lesz az X2-ben, akkor az nvidia is tuti ugye...

    Most akkor mi van?

    PyRex
  • Supergamer_real
    #33
    Masfelol az MS is valoszinu a rendelkezesre allo legolcsobb procit fogja valaszani.Ebbol a trasmeta csak olcso, de nem all rendelkezesre.
  • Supergamer_real
    #32
    renels = rendeles
    amit = amik
  • Supergamer_real
    #31
    "a jelenlegi állás alapján messz az m$ vagy az IBM lesz a domináns ezen a piacon, "

    Ez megint nem teljesen igaz.A Fujitsu-Siemens all vezeto pozicioban, eleg nagy tapasztalttal rendelkezik es a mostani (meg nem) Tablet PC-i is rendelkezik a kovetelmenyek nagy reszevel.Abban van valami, hogy az MS a nagy anyagi hatter miatt valoszinu elobb vagy utobb (ennek a hatasait most hagyjuk) valoban dominans helyzetbe kerul, de amig a Transmetaval gondok vannak, (marpedig ha lett volna elozetes renels az MS reszerol akkor nem lennenek) akkor nem hiszem, hogy egy ilyen uzletet kockaztatnanak a redmondi fiuk.A Tablet PC ev vegen mar kaphato kellene legyen az elso tervek szerint - amit szinen nem ma szulettek -.Bill gAIDS amugy mar mutatott be mukodo peldanyokat, akkor miert benazik a Trasmeta?
  • mir
    #28
    de az m$é, aki a legjobban erölteti a tablet-PCt biztosan transmetával, és az IBm, és a compaq is. és a jelenlegi állás alapján messz az m$ vagy az IBM lesz a domináns ezen a piacon, mert mind a ketten kategóriákkat több pénzt ölnek bele a fejlesztésbe, mint a többiek.
  • Supergamer_real
    #27
    "hogy a tablet PC transmeta procira épül"

    Mir van itt valami amit keversz!Ez a mondat igy nem igaz.A Tablet PC egy "szabvany".Leirja, hogy annak ami ebbe a kategoriaba tartozik "Tablet PC" milyen tulajdonsagokkal rendelkezik/kell, hogy rendelkezzen.Pl a touch screen erzekenysegenel a kursor nem lehet 1mm-nel tavolabb a ceruza hegyetol a kepernyon, stb. Leirhatom neked az osszeset ha erdekel, de nincs megszabva, hogy milyen processor (miegymas)legyen benne.Pl a F-Siemense mar szinte biztos, hogy nem Transmetaval lesz.
  • mir
    #26
    ppyrex.
    az nVidia valóban nem árulhat Pentium chipsetet, de a m$nak van licensze a P3 köré az Xboxba azt teni, amit csak akar, és most neki éppen 1 nVidia chipset kellett, akkor tett bele éppen 1 nVidia chipsetet. van Pentiumos nvidia chipset, de csak az m$ használhatja.

    az xbox 2 HWről:
    majd meglássuk amikor kijönnek a spec.ók, most még csak találgatás az egész, értelmetlen vita.
  • PyRex
    #25
    En csak azt nem vagom, hogy par hete volt egy hir, hogy NEM NVIDIA GPU (es a tobbi chip sem) lesz az xbox2-ben. Most meg itt ez a hir, hogy azert lesz AMD CPU az xbox2-ben, mert az nvidianak az AMD-vel jobba a viszonya, meg ugye P4 chipsetet gyartani nincs licensze az nvidianak, stb. Akkor most megis minden nvidia lesz (nforce lap, stb) es amd a proci? Vagy melyik hir a kamu? Mert a 2 nem megy...

    PyRex
  • mir
    #24
    nor:
    annak, amit írtál épp az elenkezője igaz:
    azu m$ és az intel között nem igazán rózsás a viszon
    ezt bizonyítja az, hogy az Xbox is majdnem AMd lett, csk az intel hidegebb volt
    az is,hogy a tablet PC transmeta procira épül, nempedig intelre, pedig az igazat megvalva a mobile P3mak is 5 W alatt vannak, és ugyan a crusoe <1W, de ez ha jobban belegondolunk elhanyagolható a 30-40Wos kijelző mellett...

    nomeg az ész:
    az m$ egyedül akar utalkodni.
    de ha esetleg van 1 hardware gyártó, aki eccercsak belefexik a linuxba, szarik az m$re, vagy mondjuk nem ad nekik processzort a tablet-PChez, akkor az nekik nem jó.
    ők figgnek a HWipartól, nem szabad sehol sem monopóliumot leétrejönni engedni nekik(jól megasszontam) nert ha pl. a processzoroknál az intel monopol helyzetbe kerül, akkor az m$ beoghatja, mert úgyis azt teszi, amit mondd, 3*annyiért vesz xbox CPUt, meg 5*annyiért vesz tabletPC procit...
  • Tomcat.no1
    #23
    Na jó de mint azt már lentebb megemlítették, hogy az Nvidia egyrészt támogatja a HT másrészt az AMD meg olcsobb procit gyárt!
    Márpedig ha versenyképes akar lenni az X-BOX2 a piacon akkor a lehető leg olcsobban kell a legnagyobb teljesítményt elérni!
  • mir
    #19
    hát mondjuk 2 Xboxban már legalább 2 processzor lesz... és az m$ gondolom nem 1 Xbox2őt akar gyártani, hanem vagy többmiliót...
  • mir
    #18
    hát mondjuk 2 Xboxban már legalább 2 processzor lesz...
  • mir
    #16
    jóvan na...:)
  • iXBT
    #15
    Nem is hagytam ki:)))
  • iXBT
    #14
    Ebben igazad van, a 3GHZ-es p4 pont ugy melegszik, mint egy 1,66 GHz-es Athlon, de itt azonos teljesitmenyrol beszeltek, ennyire azert nem szar a P4.
  • Pheel
    #13
    "a 3.0 Ghz-s P4 ugyanannyira melegszik, mint a 2000+os(1.66 Ghz ha jól emléxem) athlon"

    Hát izé. :) Mit neked az az 50%-os teljesítménytöbblet :))))))

    Tudom, tudom. 2 GHz-est akartál írni, de ezt nem lehetett kihagyni :))))
  • Pheel
    #12
    Mielőtt leanyázod a MS-ot nézd meg a cikkek között a PS/3 híreket. Ahhoz képest ez még reális is. :))))
  • mir
    #11
    hát vagy AMd lesz benne, vagy intel.
    ajd meglátjuk.
    vagy Tm 6000, ha egyszer sikerülne mondjuk legyártani 1et...(előreláthatólag olyan lesz a max. teljesítménye, mint 1 1.4es P3nak, csak mindezt 2 Wból...)
  • Supergamer_real
    #9
    A regin is.. tudom, sajat tapasztalatbol, mert probaltam, pedig azzab P3 van.Ennyit errol.Az X-boxnal amugy is inkabb a meret meg a tomeg a zavaro.

    iXBT
    Mellesleg a kirakott Xboxokbol a dixonsban 4 et kellett visszakuldeni meg az "elejen" mert fagyott es melegedett.
  • mir
    #8
    iXbit:
    a 3.0 Ghz-s P4 ugyanannyira melegszik, mint a 2000+os(1.66 Ghz ha jól emléxem) athlon.
    ebbe nem méne belekötni, mert ez tény.
    még valami:
    az athlonok magmérete SOKKAL kisebb, mint a P4eseké, olcsób előállítani, az átrversenyben az AMD jobban áll. ha pedig mondjuk a througbred magos athlonokról lenne szó, akokr a P4 teljesítményben mégjobban elmarad, és árban az AMD mégnagyobbat kaszál.
  • iXBT
    #7
    Az a cirka 20Watt amivel Az XP2000+ eszik tobbet mint a 2Ghz-es Northwood meg ugye elhanyagolhato... De legalabb lehet teat melegiteni az uj XBOX-on.
  • Dömper Ármánd
    #6
    Én ugyan AMD párti vagyok, tehát örülnék, ha ez az Xbox 2-es üzlet bejönne az AMD-nek. Viszont az a gyanúm, hogy itt pénzügyileg egy igen komoly dologról van szó, tehát az Intel a mindent meg fog tenni azért, hogy az ő procijai legyenek az Xbox 2-ben is.
  • mir
    #5
    RALF, már komolyan hiányoztál...
    miután 1 topicban végülis sikerül minden érvedet megdönteni, és nem tudsz több hülyeséget kitalálni, kezded az egészet újból 1 másikban...
    ilyen sem lennék.
  • Inquisitor
    #3
    Ők sem hülyék, a kis költségű és olcsó megoldást választják ... azt pedig (még én is belátom) nem az Intel adja.
  • Laci73
    #2
    A HyperTransport amúgy is az AMD fejlesztése, az Nvidia pedig szintén HT mellett döntött.
  • mir
    #1
    kigészítés:
    az XBOX1 azért készült intel processzorral, mert ez 1 otthoni célra fejlesztett konzol volt, és a 733 Mhz-es P3 14Wos hőleadással bír, a 600as thunderbird(ami ment volna bele) pedig vagy 45W, és jóval keményebb borda kellett volna rá, ami jóval hangosabb lett volna. ez pedig az intel oldalára döntötte a mérleget.
    de most, hogy az azonos teljesítménnyel rendelkező processzorok közül az AMD fogyaszt kevesebbet, az intel előnye elpárolgott...