1234
CPU Hűtő
-
#171 tzuztr -
#170 thukghuj -
#168 Mintha már valahol már említették volna ezt, én is gondolkoztam már rajta. Egyébként ez a modell még nem 333-as.Köszönöm.. -
#166 Mondjuk egy pár hét biztos, mire itt Szegeden szerzek ilyet.. -
#165 oks -
#163 Úgy tudom, hogy a 2310-es valamivel kevesebbe kerül azért gondoltam arra....és ha csendes is akkor az kell nekem.
Nem akarom én húzni, csak ha SoF2-t berakom, ne fagyjon le.. Ja meg a ház oldalát visszatenném:) -
Anee #162 Esetleg U2L több helyen is nyert tesztet.
Hangja szintén semmi s atomnagy borda s megint nagy venti gondoskodik a jó hűtésről
Az Xp-ket meg 42-48 fokon tartja tesztek alapján ami jónak mondható:-)
Én csak ajánlani tudo nagybetüs PRO -
sab2 #161 Nekem 2310es van. Hangja?: nincs, mi az? :) -
#160 Hát csak beleszólok.Sziasztok!
Xp1700+, Gigabyte-7vtxh+, Titan D5TB.
Tapasztalat alapján mondom, szegényke nem tudja lehűtni ezt a procit, a táp nem a proci felett van, ez tehát nem zavarja. Nagyon jó csöndes, egészen addig, amíg veszel bele 2 varrógépet rendszerhűtőnek, hogy ne melegedjen.
Most a ház oldalait leszedve jól fut, terhelve 55-59 fok. Ház oldalával+rendszerhűtő 65 a minimum, és természetesen fagy.
Mi a véleményetek?? Próba Igloo 2310? Az biztos, hogy csendes? -
[Walaki]D`Lair #159 Én felpolíroztam a FOP38 bordájának az alját, + vettem a Conrad-ba kb 1100Ft-ért egy 8cm-es ventilátort, aztán leszedtem a Fop38-hajszárítóját és ezt kicsit trükkös módon beszereltem. Az eredmény meglepően jó: min 27C°, max (egész estés Lan party után)48C°-nál soha nem megy följebb. A gépem fele olyan hangos, és ( a windóztól függően) stabil mint a gép. a proci amúgy 900@1012MHz-es AMD Athlon.
JA! Akit érdekel van egy eladó FOP38-as ventillátorom :))))))))) -
sab2 #158 Béla: www.glacialtech.hu, magyar nyelvű! Ott vannak a partnerek, kedvedre válogathatsz :) -
#157 Hi. A Computex 2002 honlapján néézte már valaki a P4-es hűtőket?
-
sab2 #153 1.4Tbirdet az Igloo 2400es 46-47Cfokon tartja. Max 50. Én ezt ajánlanám. A külföldi oldalakon tesztelték, és 2Cfokkal marad el a legnagyobb réz bordáktól, amik kb 700g súlyúak, nagyon hamgosak. (AMD: max 300g) -
Anee #152 utóbbit lehet a Conrad shopnál...de valami 20on ezer s annyit nem ér meg -
#151 Alpha 8942T vagy Swiftech MCX478 hűtőt hol lehet kapni? -
#147 Intel P4 northwood 1600@2368MHz gyári hűtővel leterhelve 58 fok, alapálapotban 40 -
#145 vennel egy rendes hutot es nemkene ennyi ventilator... -
Otya #144 Hi!
Nekem KG-7 alaplapom, TBird 1,33 GHz van, Coolink H2Twin hűtővel. A hőmérséklet kb. 33-35 fok körül mozog, egész éjszakás Wolf után se volt több 40 foknál. A házam szerencsére szellős, és van benne elöl/alul, ill. hátul is ventillátor. (+ VGA, táp, chipset) = 7 ventillátor. A hanghatás szerintem nem vészes (ha szól zene, vagy játék hangja, nem észrevehető). A hűtő 8,5 eFt volt a ház 19 eFt, szerintem ezen nem érdemes spórolni.
Otya
-
#142 Üdv. ThermalTake hűtőket magyarországon hol lehet kapni? Memória modul és GPU hűtők is érdekelnek. -
sab2 #141 Hi,
Wgyetértek veled, nem a hűtő, venti mérete számít!
Hanem az, hogy milyen a tervezése a hűtőnek, és ugye az egy összetett dolog. Nem csak azt kell tudni, hogy minél nagyobb venti menjen rá valahogy a bordára, és nem is csak azt, hogy jó nagy réz borda legyen, és kész.
Az összehang a lényeg. Ha ez nincs meg, nem lesz egy hűtő jó hűtő.
Táp is sokat dob a ház belső hőmérsékletén, az tuti, de pl ami még emeli, az a VGA kártya. Egy brutálisabb cumó, Gefo3 melegszik ám szépen, az AGP meg ott figyel közel a foglalathoz, ez szerintem nem a legjobb. De ezt valszeg nem én fogom megváltoztatni :) -
Koresz #140 Hi! Én ezzel a hűtés mizáriával nem értk egyet igazan! Szerintem nem a hutő és a venti nagysaga gyorsasága a lényeg. Szerintem a levegő szabad áramlása a lényeg: Midi hazamban Xp 1700+ procim full osszeszerelt hazban 55fok alapbol. A tap és a procihuto kozott kemeny fel centi! Mondom ez igy nem lesz jo. Oldalak le! eredmeny alabol 54fok. Mondom ez még mindig nem elég jó (Még mindig nem vagyunk elég hűvősek!!!)Táp kiszerelés házon kivulre épités! Eredmény? 43 fok! oldalak vissza még mindig 43 fok! 1463rol 1650re 2 ora MeOfHo full grafics 1024ben 44-47fok. Mondom én ezaz! Igaz van rajta egy titan D5TB5/4a de azert az nem brutal! Szoval LEVEGŐT a cuccnak legyen mit forgatni. Sokan panaszkodnak hogy mar nem fer be a huto! dehogynem csak maskent kell megkozeliteni! -
#139 „Békés tömegdemonstráció!
Május 25.-én, délután 3 órai kezdettel békés tömegdemonstrációt szervezünk a Kriszinta körúti Matáv-székházzal szemben lévő parkba (Vérmező). A pontos cím: 1013 Bp., Krisztina körút 55. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Kérünk mindenkit, aki teheti, hozzon magával egy egeret (számítógéphez valót), a nyakába akasztva, ezzel is felhívván a figyelmet a demonstrációra. A helyszínen ezeket az (természetesen nem működő) egereket «eltemetjük».”
Netért
www.netert.nyoc.hu -
sab2 #138 Persze, ez a legnehezebb ügy, de sokan, ahogyan én is, nem szeretek hangzavarban "dolgozni". Egy idő után baromira zavar. Ha htmlben hegesztek, nem kell hangzavar.
Egy 3Literes Scoripo Cosworth jól megy?
Igen, Nem. Mihez képest?
Egy Bugatti akkor alázza, amikor csak akarja, viszont egy Suzuki csak ézi, és ámul.
Tehát, mi számít halknak?
Nekem ami jó, ha nem hallom. -
sab2 #136 Terminalon tesztelték.
Ott meg tudod nézni, illetve a weboldalukon infot.
Szerintem nagy, nehéz, hangos, elfogadható hűtés, drága, terminál szerint 8600bruttó.
-
sab2 #134 Game: ezt le lehet ellenőrizni. Persze, nem mérnöki módszer, de, vigyázz, a venti nem érjen a kezedhez, és ne bökdösd a bordát, nehogy kimozduljon, de egyszerűen fogd meg a bordát!
A tetején kezd, ott "hidegebb". óvatosan menj lefelé, az aljánál ha baromi meleg, "megégeti" a kezed, akkor 74 fok. Itt is vigyázz az "égetésre", ezért kezd a tetején. Ott nem lehet tűzforró...ha igen, akkor gáz van.
-
Nomadw #132 Lalee : köszi a segítséget..
végül az C-Media csoda (alaplapi hangkártya) volt a probléma forrása.. letiltottam, és régi mx300 at visszatettem, s lőn csoda, a hiba megszünt létezni......
-
sab2 #129 Game: Milyen hűtőd van? -
Borg #127 Sima html kóddal. -
#126 A régi 800-as celeronom 1250-en ment és nagyon melegedett, ezért beépítettem a toronyházamba 2 115v-os full alu ventillátort. Eggyet a ház elejébe (át kellett szabni), és a másikát hátsa a táp helyére. A tápnak a ház tetejébe vágtam helyet. A két venti sorba van kötve a 220-ra.
Más: hogy kell a fórumba képet beszúrni? -
#125 intelre csak intelt :D
aszondjak jol hut és nagyon halk... -
#124 1 et lentre ez ugy rakd hogy szivja a hazba a levegöt egyet fentre ami fujja kifele a levegöt egy narmal fordulatszmos 8 cm es ventilator nem kelt nagy zajt, es eleg levegöt mozgat. -
Nomadw #122 Az első egy Coolink 111+ ami baromi hangos volt ... Így Titan-t vettem D5TB5/4a-t ami elég halk.. (persze mindíg van egy még jobb csak győzzét pénzzel :))
A gondom a következő..Asus A7V-266EX és egy xp1900+ .. 53fok a Cpu nyitott háznál. 70fok zárt háznál. mennyi ventit vagy rendszer coolert vegyek, ha nem akarom nyitva tartani...
másik gond : win98se amikor elindul 10ből 2szer!! nem indul el a system tray (csak homok óra és semmi nem jelenik meg..a taskmanager müködik de más semmi) .. via driver hiba vagy rosszul tettem fel ? reinstall ? bios beállítás ?
találkoztatok ilyen jellegű hibával ? -
sab2 #121 Mivel én vettem egyet, és baromi jó, Glacialtech Igloo-t tudom ajánlani.
50 körüli hűtést produkálhat 1.4-en a 2310es normál használatnál, és sokkal halkabb, mint a Titan, mert ennek nincs hangja. :)
-
sab2 #117 Szerintem ez az Igloo 2310 is jó, és teljesen halk.
De, ha megnézed a linket, amit bevágtam, ott pont az 1.4Tbirden tesztelnek, és ott az egyik legjobb az Igloo 2400. Azzal felmehetsz 2.64Gigáig-ig is!.
Ha nem nyúzod, 2310, ha nyúzod 2400.
Azért, ha belegondolsz, a fél kilós rézhűtőkkel simán felveszi a versenyt, sőt, ugyanazt tudja.
Angolul tudsz? Ha nem, lefordítom szívesen, elküldöm mailben.
http://www.reviewmakers.com/showlist.php?review=5 -
Eustace #115 Sziasztok!
A múlt héten vettem egy Athlon XP 1800+ processzort egy Abit KR7A-133 alaplappal és egy Titan D5TB hűtővel. A proceesszor hőmérséklete ha nem használom (és fut a vcool meg a cpuidle) akkor 49-50 fok, de ha meghajtom a gépet, akkor 55-56 fokra is felmegy hőmérséklet.
A kérdésem: normális ez? Nem túl sok az az 55 fok? Lehet, hogy nem kenték be pasztával a boltban? Lehet hogy ezért fagy a 3DMarkom? -
Csucsu #114 Szerintem elég jól néz ki és jónak tűnnek a paraméterei is !
-
sab2 #113 XP 1600 57 körül átlagos használatnál sok szerintem. 2310es Igloo 41körül tartja az enyémet, ami 1GTbird, ahogy mondtam, ugyanaz, mint a tied.
szerintem vedd le a hűtőt, de csak ha értesz hozzá! Alaplapot szét tudod karcolni a cavarhúzóval, meg lesarkazás. stb.
Zozo76: a táp boritást ne vedd le!
Soha nem tudhatod, hogy mi lesz, veszélyes baromira, meg a páratartalom sem tesz neki jót, elpukkanhat hamarabb.
P120as fölé egy jó borda elég lehet.
Ventit se vedd ki a tápból, nem egészséges!
Így inkább ne legyen halk, de ez csak az én véleményem. Mittuomén, leesik egy ceruza, felveszed, elfelejted mi van, hozzáérsz rossz helyen...hááát nem kéne.
péntekem kaptam egy linket a senerittől, érdemes megnézni, 1.4Tbirden nyúznak hűtőket. 2.2C fokkal hűt rosszabbul a GlacialTech alu borda, mint a dög nagy réz bordák. 51Cfokon tartja terhelésnél az 1.4Tbirdet, szóval 74 sok.
nem ilyet vettem, ennek a kistestvérét, nem baj, nekem elég :)
http://www.reviewmakers.com/showlist.php?review=5 -
#112 A bio-ban van ugy beallitva hogy shotdown on 70C
es a venti is 4600 korul megy.
Amugy uzemben 57C korul szokott lenni.
Szoval valami nemstimmel ugye? Vegyem le a hutot es rakjam fel sajatkezuleg? -
Zozo76 #111 Van egy regi gepem, egy P120-as, 32 MB rammal. Arra gondoltam, hogy esetleg felhasznalnam a SETI szamolasahoz (parancssoros kliens), bar lassu mint a tetu, de viszont (majdnem) egesz nap mehetne. A kerdesem az hogy szerintetek, ha a huto es a proci koze rakok friss szilikonzsirt, akkor levehetem-e a procirol az aktiv hutest? Es a tapbol is kiszerelnem a ventilatort. Gyakorlatilag egy teljesen hangtalan gepet raknak ossze. Mondjuk ez nem igaz, mert ugye a vinyonak is lenne hangja. Viszont aze' hogy megse dogoljon be a gep kiszerelnem a hazbol az egeszet, es csak ugy szabadon lenne. Meg arra gondoltam hogy a tapegyseget is szabadon, a burkolatot lebontva hasznalnam (nincs kisgyerek ugyhogy az erintesvedelem most nem olyan fontos). Szerintetek eleg lenne igy a hutes? A vinyo hangjat tudnam ugy csokkenteni, hogy valamifele hungarocell dobozt raknak ra, vagy vaami ilyesmi. Ja es az is erdekelne hogy mennyi lenne igy a gep fogyasztasa (elenyeszo/sok/stb)? -
sab2 #108 Érdekes.
XP-k felső határa 90Cfok az AMD szerint.
XP1600 hőfoka megegyezik az 1GTbirdével, ezt megerősítették mások is.
Tehát az 1.4Tb sokkal jobban melegszik bármelyik általatok említett procinál.
XP1600nál sokallom a 70Cfokot! Ott valami nem stimmel!
Ahogy hallottam a 111es hűtéséről, kb 40Ckörül kéne tartania a procit normál esetben, max 45.
Vagy rosszul van feltéve, vagy a hőmérő mutat rossz értéket. Ha kifagy, fogd meg a bordát, és ha nagyon meleg, akkor gáz van. Ventire figyelj!