197
-
#83 itt találhatsz némi infot a ps2 prociárol
szerintem elöbb olvasd el és utána talán nem irsz ekkora marhaságokat !
a ps2 procijának a sebessége kb egy 1200 athlonnal egyezik meg !
és nem csak 3d-ben hanem bármilyen általános feladatban a sakkban is !!!!
http://www.arstechnica.com/reviews/1q00/playstation2/ee-1.html -
#82 vazz te nem vagy normális !!!!!
ne hirdess itt igét ,
szerintem te azt se tudod mi van a ps2-ben
csak hallottál valamit az interneten amiböl fake következtetéseket vonsz le !!!
vazz a ps2-ben van általános processzor 2 db is !!!
egy r3000 -es mips proci 30 MHZ-en
meg egy r5000 -es mips proci 300 mhz-en
és ezeken kivül még van 2 db vector proci ami számolja a geometriát !!!!
-
#81 pyrex, phhel:
ti még mindíg nem értitek:
a Ps sorozat vektorprocesszorra épül, aminek a grafikus teljesítménye felülúlhatatlan, de iszonyúsok egyéb dologban szinte nagyonszarok.
ebben a hibában szenved a PS2 is.
a gép önmagában sokkal, sokkal szebb grafika megjelenítésére is képes lenne, a baj csak az, hogy olyan dolgok, amik nem mennek jól az EEen, lefoglalják a processzoridő nagyrészét. kevés marad a grafikára. ez nem csak vaslami vicc, ezt valami olyan iszonyatos arányban kell elképzelni, hogy 1 valamirevaló sakkprogram a P100ason is legalánn 200* olyangyorsan futna, mint az emotion-engin-en. ez nem vicc, az a 200as szám nem elírás, aza processzor felépítéséből, speciállisságából adódik. ha ezt a sok processzoridől lefoglaló cuccot átraknák 1 értelmes általános célú processzorra, akkor viszont már 1 P100as is nagyon nagyon sok lenne. ezért kiteszik ennek a sok sok konzolnak a hasonló számításait 1 szerverfarmra, ami majd keni a témát, úgy ahogy kell. 1 PC is nagyon sok konzolt ki tudna elégíteni.
ez az ötlet jó, és meg lesz valósítva, és kész.
az IBM, a SONY és a MIPS nem a kudarcairól híres... -
#78 Ezzel csak az a baj, hogy a több 1000x-es sebességnövekedés nem kalkulálható csupán részfeladatok átvállalásából. Akárhogy is nézzük a konzolok teljesítményének legnagyobb részét a grafikus rész emészti fel. Tehát ezzel a módszerrel (részfeladatok átvállalása) marginális teljesítménynövekedés várható. -
#77 muerte: értelek, valóban nem törvény, nincsen semmilyen állam alkotmányában, és nincsem semmiféle nemzetközi paktumban, hogy márpedig a procikban 18hónaponta 2*annyi tranyónak kell lennie.
ennek ellenére az EGÉSZ VILÁG, MINDEN, AZAZ MINDEN NEVESEBB SITE AZ INTELNETEN MOORE'S LAW-NAK EMLEGETI, MERT EZ 1 ELNEVEZÉS.
de ha már ennyire vitázunk a szavakon:
szted mennyit fut 1 K7es 100m-en?
a voodoo milyen messziről találja el az ember szemét?
a live hangkártya éjszakai életet él???
amint látod nem ez az egyetlen dolog, ami nem azt jeneti, mint ahogy emlegetik.megsem azt mondod, hogy C3Dfx valamennyi(1,2,3,4,5...) hanem azt, hoigy Voodoo 1,2,3,4,5... mégsem azt mondod, hogy creative live chippel felszerelt hangkártya, és nem azt, mondod, hogy a K7es athlon fantáziabévre hallgató processzorarchitektúrára épülő Thunderbird elnevezésű processzor, hanem azt, hogy athlon, és kész.
és eléggé sok olyan dolog van még, ami nem egészen azt jelenti, amit mond. -
#76 Pedig most igaza van fotelnak. A múr épp csak annyira törvény mint a mörfi :) -
#75 pl. 1 autóversenyben a másik 11 kocsit vezetheti a szerverpark.
és ha a szerverek általános célú procijait nem foglalják le olyan butaságok, mint pl. a grafikus megjelenítés, akkor 1 jobb gép iszonyatosan sok autót el tud vezetni.
és pl. 1 autó mozgásának elírásához igen nagy gép kell, dezez pont 1 olyan dolog, ami fexik a vektrorprocesszornak. azaz a szerver csak nem mondja meg, csak azt, hogy mennyivel, merre forgatja a kormányt, mennyi a gáz, a fék, ésa konzol meg ebből el tudja helyezni a pályáén. mondjuk másodpercenként egyeztetnek, mert a szervernek más a CPUja, ki tudja, mi lehet... -
#73 fotel:
az télleg mmore törvény és nem azért, mert csak, hanem azért, mert amit mondott, az mindeddig tökéletesen megfelel a valóségnak. eléggé nagy lámerságra vall, hogy még nem hallottad.
"ekkora baromságot mint ez a psx3 nem hallottam még, nem fordították félre? Nem arról van szó hogy a chip tervezését csinálják majd ilyen hálózatban? :)"
nem, nem arról volt szó.
te vagy az 1., aki nem törődik azzal, amit beírtam...(télleg milyen égő is hinni valaki másnak, aki talán nálam kissé jobban ért a dologhoz... inkább mintha nem is látnám...)
tudod szar lehet olyannak lenni, mint te vagy. -
#71 . A Moore törvény egyébként kimondja - MIÓTA TÖRVÉNY? bazdmeg - ez egy észrevétel volt... hábazz
ekkora baromságot mint ez a psx3 nem hallottam még, nem fordították félre? Nem arról van szó hogy a chip tervezését csinálják majd ilyen hálózatban? :) -
#70 ne legyenek félreértések:
mint mondottam, a PS3nak nem a nagy sávszélességet igénylő cuccai mennek majd on-line, hanem a kis sávszélességigényű, ugyanakkor nagyon bonyolult részek, amik a vektorprocesszorna nem fexenek.
abba lehet hagyni a szélessávúzást, mert ez nem az a dolog. meg lehetne érteni 1ből, és akkor nem kellene beírnom 3.jára is. persze valamiért biztos vagyok benne, hogy itt én vagyok a leghülyébb, és a nagyokosak majd inkább mintha nem mondtam volna semmit, folytatják a sony anyázását, mert ők szeretnek anyázni, nem pedig gondolkodni...
na mind1.
ez egy hazai szokás... -
#68 Amugy azt meg el is tudom kepzelni, hogy japanban meg lehetne csinalni ezt a dolgot, ott ugye a vagottszemuek mar szines videokat neznek online a netrol a mobiljukon, szal' ezt is el tudnam kepzelni, de CSAK OTT. SEHOL MASHOL, (meg Amerikaban sem) nincs meg hozza a technika, es szerintem 5-10 even belul nem is lesz, plane nalunk (majd 20 ev mulva TALAN)... :(
PyRex -
#67 De ez milyen mar? Ezt komolyan beveszi valaki, hogy mittudomen, jatszom Mo-n a PS3-ammal es az AMerikaban levo PS3, amin persze epp nem jatszik senki, csak ugy "rajta hagytak" a halon, majd az en ps3-am-nak "segit" szamolni? Jaja, es milyen halozat kellene ahhoz, meg hany PS3? :) Akkor az, aki eloszor veszi meg jo nagyot sziv, mert az elso darabnak ki segit? Akkor az hogy lessz 1000x gyorsabb a ps2-nel? Ez valami iszonyatosan nagy hulyites, es csak az olyan benak dolnek be neki, mint version. Sajna a Sony eszrevette, hogy mar 3. helyen van (XBOX, GC jobb a PS2-nel) es kenytelen volt kamuzni valamit megint... De sajna ebbol semmi sem lesz, legalabbis ilyen formaban bizti nem :)
PyRex -
#66 Majd ha a konzolokat játékon kívül másra is lehet használni, akkor talán. Addig is amíg ez bekövetkezik kérlek értesíts már, ha egy 3d animációs szoftver vagy egy web ill. java fejlesztőkészlet megjelenik ps2-re, mert azonnal veszek egyet. Addig "sajnos" marad nekem ez a szar pc :) -
#64 Ha Pheel-t ismered, remelem rolam is megvan a rovid tomor (es termeszetesen velos) jellemzesed. :-) -
#63 A PS halott! Check this! :) -
#62 Ki ez a Seg*arc itt mar megint ? Mi a bajod Pheel-el ? Talan faj, hogy okosabb nalad ?
Inkabb figyelj oda , hogy mit mond es okulj belole.
A nickek ezen a Weben egy ido utan ismerosek lesznek. Meg akkor is ha csak egy nick. Foleg a kemenymagnak aki idejar. Es elarulom, hogy Pheel mar egy joideje a kemenymag resze.
A te nickedet nem minositem.
Pheel.: Nem nyalizok csak utalom a kis kocsog*ket akik minden ok nelkul tamadnak es hulyesegekkel ervelnek, ennyi. Barki masert megtettem volna. :)
Nah Bye...>) -
#61 Például verzion, röhelyes egy ember :))))) -
#50 Hát te meg egy hatalmas IQ huszár lehetsz, ha még a nevedet sem mered vállalni. Sokat nem adnék, ha én is ilyen értelmes ember lehetnék...
Amúgy magyarul is jól tudsz. A hatalmas nagy és kis kifejezések egy mondatban, ugyanarra a dologra eléggé ütik egymást. -
#48 Ez a cikk egy elég gyenge marketingfogás, csak a "topa agyaddal" nem bírod felfogni. -
#47 amugy ez a cikk csak ködösités !
csak nem gondoljátok hogy elárulják mit akarnak csinálni !
a topa agyatokkal meg ugyse találjátok ki , kár rágodni rajta !
-
#46 De legalább nem vagy szűklátőkörű. Ha még neadjisten meg is valósulna, akkor szerinted a PC-nél nem lennének meg a hasonló (jobb) lehetőségek? -
#45 Ezt a központi szerver marhaságot sürgősen felejtsd el! Distributed computing-ről van szó. Nincs nagy kapacitású központi szerver. Annyi a lényeg, hogy azok a PS3-ak segítenek a gépednek, akik éppen nincsennek 100%-osan kihasználva az adott pillanatban. Persze ez úgyis megmarad álom, aztán majd a Sony nem túl okos vezetőinek keze is belelóg a bilibe. Szerintem ezen a Sony fejlesztői röhögnek a legjobban amúgy :) -
#44 én mondtam
ha ez kijön a pc-tek mehet a sunyiba !
vissza a helyére, a titkárnökhöz vazza
-
tomcs #43 johogy, ez ugy par even belul nem valosulhat meg, ps3-rol meg 2003-2004re beszelnek, szal ha ekkora savot adnanak hozza, rogton vennek kettot is. lehet nekem vannak nagyon sotet gondolataim de lehet az egesz arrol fog szolni hogy jee, ebben a gepben mod chip van, jee ez nem is europai kodos.. masik meg, tegyuk fel halozat ossze is jon.. de mibe kerul egy olyan gepkozpont ami nehany tizezer gep szamitasait at tudja vallalni, egyenkent 1000 ps2 teljesitmenyevel? es kulonben meg mekkora savszelessegek kellenenek hogy ennyit el lehessen belole pazarolni.. egy dvd az ugy tudom valahol 10 mbit korul van, es az meg mindig tomoritett. ha meg tomoritenek meg kitomoritenek az meg mar annyira bonyolult, hogy inkabb hagyjuk a fenebe. ps4ben meg holokocka lesz amiben az osszes lehetseges kep le lesz tarolva? :)))))))))) -
#42 Namost ha nem azonos vagy közvetlenül kapcsolódó LAN-ba vannak kötve, akkor majdnem hogy tök mindegy, hogy mekkora a fizikai távolság a gépek között, úgyis utazik az adat egy csomót és ez ugye idő. Többek között ez az idő teszi közel lehetetlenné az egész ötlet megvalósítását. -
tomcs #41 lehet hulyeseget mondtam azzal a tobbi ps3 dologgal, de ez a kozpontos dolog meg agyamentebbnek tunik, elvegre 7-8 ps3 konnyen lehetseges ugy viszonylag kozel, gy. k. rovid halozattal, de szerverkozpont... -
tomcs #39 ja, igen valoszinusitheto dolog -
tomcs #38 ez 1 marha erdekes cikk volt. az a mir fele okfejtes meg meg is allna a helyet ha nem lenne a cikk csak a cime... de direkt arrol szol hogy 1000szer akkora cuccot akarnak csinalni. na mar most ez olyan parszor annyi lenne csak ferdult 1 kicsit vagy valami nagyon nem ertem dolog van az egeszben, esetleg a sony felfedezte a spanyolviaszt ami mellesleg perpetum mobile is... namarmost 1 tipikus distributed feladat a seti vagy a rakkutatas, mind1, ott amennyire en tudom viszonylag keves adatot kell szallitani, es azokkal marha bonyolult szamitasokat elvegezni, majd az eredmenyul kapott relativ kicsi adatot visszakuldeni. ez azert megvalosithato, mert mindegy hogy egy "adag" mikorra keszul el. na kb ez az amire a halozatunk (a mindenki szamara elerheto halozatok) kepes. oszinten, a playstation3 sikeret nem hinnem hogy eroteljesen befolyasolnak a ra irodott sakk meg minden mas korokre osztott strategiai meg egyeb jatekok, esetleg net-pasziansz.. de ha a grafikaval akarnak valami ilyesmit kezdeni akkor - teszem azt szerver nincs, a tobbi ps3 csinalja, amikor a juzer a menut baszlatja meg a top10-et meg valogat mek menteset toltse be, dvd-t nez stb - akkor is nagyon durva savszelessegu es teljesen stabil halozat kell. na jo ennyi duhonges eleg is mara... -
Hahoocsi #37 Itt arról van szó, hogy egyáltalán nem gondoltak bele a tervezők, mert az egész egy nagy etetés marketing céllal, mint ahogy Pheel kolléga rámutatott. -
#36 Dolgoztál Te már hálózattal? Írsz olyan finoman szólva is meghökkentő dolgokat, mint pl. "a 3D megy el" (úgy kéne írnod inkább hogy megosztásra kerül)... van fogalmad arról mekkora számítás-igényű feladat a 3D modellezés? És ha FPS-t akarsz elérni, akkor nem várhatsz az oda-vissza küldözgetésre,nem??? És persze még lamer-ezel is miközben hülyeségeket beszélsz. -
Hahoocsi #35 Akkor már miért nem növelik a chip sebességét 20 százalékkal nem? Vagy mielőtt valaki okoskodni kezdene az egyes chipek erősségeiről/gyengéiről, miért nem raknak bele egy speciális kiegészítő chipet a konzolba. Nem lenne egyszerűbb/olcsóbb/hatékonyabb, mi? Emellett emlékeztetnélek, hogy 8 Mbit/s=1 MByte/s. Az Ultra ATA-133 elméleti sebessége 133 MByte/s, azaz épp a 133-szorosa. Ugye nem mondod komolyan, hogy 8 Mbit/s ilyen területen sávszélességnek számít. Te is úgy vagy programozó, ahogy én szakács. (Vagy úgy szerezted programozói képesítésed, mint egykori osztálytársaim fele (inkább nem részletezem)) -
#33 Jobb ha tolem tudod, hogy a fold banan alaku :)
Es most gyerunk keresuk meg a szent gralt :) -
#32 Ezt kinek címezted tökös? -
#31 Az egész csak marketingfogás, mert nagy lett a csend a PS2 körül. Ennyi. Amúgy láthatóan sikeres is :)))) -
accord #30 Én sem értem, hogy egy szimpla géppark (legyen akármilyen brutális a számítási kapacitása) hogy lesz képes több tíz, vagy több száz millió PS3-at kiszolgálni... Már PS2-ből is több mint 20 milliót adtak el...
Persze lehet, hogy úgy értették, hogy a PS3-ak egymást fogják segíteni (pl. kikapcsolt állapotban is rajta marad a hálón, és a procija akkor sem kapcsol ki), de ez akkor is meredek ötlet szerintem....
Igen, szerintem a föld LAPOS! :-)))))
-
Hahoocsi #29 "A Moore törvényében megfogalmazott dolgok számunkra túl lassúak. Mi egyszerűen nem várhatunk 20 évet arra, hogy a jelenlegi konzolunknál ezerszer nagyobb teljesítményű konzolt dobjunk piacra" HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! Ezzel nem tudok betelni. Erről a szőke nők jutnak az eszembe: "Naaaa Sony, lécci-lécci-lécci! Nem adjá' má' még ki gyorsabb chipet! Még nem telt le a 18 hónap!" -
#28 Az a baj, hogy még a T3 is sokkal kisebb sávszélességű, mint az AGP busz. -
Hahoocsi #26 Ja, igen: A PlayStation 6-7 magasságáig a Sony fejlesztői még el sem látnak. Egyébként meg a Volánbusz 198 már bolygóközi utazásra is alkalmas lesz. Ez is érdekes nem?
(Előbb 100 konzolozó őrültet akartam írni, nem ezret. Csak az arányok miatt...:)) -
#25 He, he rohogos, hogy 10Mp-n belul volt 4Db hozaszolas is :) -
#24 Nem hinnem, hogy itt a Magyar PS hasznalokra gondolnanak :)
Amugy meg egyre tobben mennek Cabelre az most a 3-ik leggyorsabb es a legmegfizethetobb szolgaltatas. Ott van meg a T1 meg a T3, de ezek az arany araval vetekednek. Ha jol tudom a T3-om egy havi berlese csupan 10-12ezer$. Koszi :)