14
-
Csatti #14 Lehet, hogy egyszerubb, de en mar le nem ulnek egy c64 ele jatszani -
#9 A DVD ha jól tudom azért drága mert rohadt sok a selejt a kész darabokban. Ennek az az oka, hogy a hagyományos vörös lézert alkalmazzák és anna a pontos vezérlését stb. nagyon nehéz hibátlanul belöni....
Viszont a kék lézer hullámhossza a vörös lézerhez képes kissebb és a hagyományos CD-knél alkalmazott mechanikával is tökkéletesen működik s ebböl adódik, hogy ez olcsobban előállítható mint a DVD.
(hogy miért nem használták eddíg a kék lézert? Mert nem tudtak eddig, elég nagy teljesítményű lézer diódát készíteni amivel írni is lehetett) -
#8 Igen, jónak hallom én is. De menj fel a www.cdgrab.hu-ra és kérdezd meg a Polcz Petit.
Ő megmondja (ha van ideje) mit érdemes venni. -
#7 Egy Teac 24x/10x/40x-re gondoltam. Szerintem ez elég jó. -
#6 Vehetsz nyugodtan, még két-három évig el lehet használni. De arra ügyelj, hogy legalább 12x-es legyen, és megbízható. Nekem először egy 4x/4x/32x Philips volt (gondoltam jó márka) de szerencsémre tönkrement, és ráfizetéssel egy jobbra cseréltem (LG). -
#5 Nekem meg még CD írom sincs :). Most tervezek venni egyet, szerintem még most sem kés?. Anyyi DVD szabvány van most, meg még blue-ray disc, meg mittomén mi, elleszek én még jódarabig a CD-kel, aztán majd csak lesz valami általánosan elterjed formátum, ami tényleg széleskörben felválthatja a CD-t. -
H3Lc2Y #3 hmm... lehet még sem veszek DVD írót az elkövetkező 1-2 évben.. inkább várok még 2-3 évet, és veszek ilyen írót.. na jó, de ilyen logikával meddig várjak.. mert 2005-6 fele kijön a holodisk... több Tbyte-osak.. de már én is unom a sima CDR-RWt.. -
Csatti #2 na jo, de mondjatok meg nekem mikor lesz ez tenyleg forgalomban, meg tetves hagyomanyos dvd-iroval sem talakoztam itthon pedig mar kezdem unni a cdket -
#1 30Gb... pár éve egy vinyó max. mérete volt...