29
Túl melegnek találom a procit, mit lehet tenni?
  • Bilux
    #29
    Ok én feladom te intelhűtőt rax én meg mást, kész vége T-ma lezárva!
  • Jacek
    #28
    Intel tervezo csapata=PIV ez ugye meg egy kicsit humoros:DDD
  • iXBT
    #27
    Nem kell levenni, ne legyel mar okosabb mint egy Inteles tervezo csapat... Tudod hogy illeszkedik az a szar amit te levetetsz? Az osszes felirat lenyomata rajtmarad borotva elesen.
  • Bilux
    #26
    Én is ezt mondtam ,hogy azt le kell venni.. de mind1 látom azért itt is vannak értelmes emberek..
  • Jacek
    #25
    :PPPPP
  • iXBT
    #24
    Ja ertem, az a huto, amit az Intel ratesz a 0,18-as P4-re, szar az 1,8A (0,13) tuningjahoz. Hudeokosvagy vazze, anyad is mondta mar?
    Az a sok reteg meg pont ugy vezeti a hot, mint ha a leszedes utan bekenned ezusttel. En kiprobaltam, mielott ugatni kezdtem.
  • Borg
    #23
    Nem értem mit akadékoskodsz ezzel a fekete alulappal az alján... leszedtem és kész!
    Nem elég érv az hogy az 1133 P3S 31fokon, az 1598on hajtott celeron 1200at meg 39fokon tartja?
  • Bilux
    #22
    Na már most én nem személyeskedtem, de ha nagyon akarod akkor lehet vazze...na de nem ez a téma itt szóval a tuning-hoz szarok az intel hűtők és az emberünk épp azt akart..Egyébként hangja alig van igen a coolermasteremhez képest de ezzel nyugodtan tuningolhatok is.Egyébként ha zavarna a hangja ott a speedfan és azzal leszedem a fordulatot 800-ig is ha akarnám...
    Hja és az a szmötyi fekete kátrány meg az alulap az intelhűtőn azt már ne meséld be hogy jol vezeti a hőt! Nézd meg hány illeszkedésen kell átmenni a melegnek! p4 mag+sapka+fekete szmötyi+alulap!?+feketeszmötyi+alu borda! Nah ha ezt telsesen síkba csiszoljak akkor se lesz hűdefaxa!Erről ennyit...
  • iXBT
    #21
    Nekem nem megy 3000 fole, es alapban 2400RPM :)) Igaz ez a regebbi verzio.
  • Borg
    #20
    3600RMP, hangja nincs, és 31°on tartja a procimat... kicsit messze áll a szartól valóban, ha azt veszed micsoda 10millio fordulatos ruszki rakétákat terveznek bazinagy bordákkal pl globalwin-ék, hogy ezt elérjék:)

    Az meg a másik, hogy olvastam valahol, hogy az új magas órajelű, tehát 2Ghz vagy afeletti prociknál már elég rendes befolyásoló tényező a hűtési megoldás által generált rezgés.. azt mondják rendesen bezavarhat a procinak, ha nincs kiegyenlitve rendesen a hűtő járása.. namost az intel hűtőben meg már csak ilyen szempontból is meg lehet bizni, ha egyszer ezt adják hozzá..
    Technikai specifikációit is meg lehet találni az intel oldalán, a tualatin procik datasheetjén, hogy milyen technikai dolgoknak felel meg..

    Magyarán attól hogy a globalwin 2kg-os bordát is tervez 8 ventillátorral, attól még nem az a jobb..
  • iXBT
    #19
    Na ilyenek adnak itt tanacsokat masnak! Gratula!
    Szarok? Komolyan? A leghalkabb hutok vazze, es annyit forognak amennyit kell! Meg leszedetitek a szerencsetlennel a gyari Intel pasztat? Es adtok neki egy kis ezustot is helyette? Minek az ilyeneknek Intel?
  • Borg
    #18
    Ha ez a helyzet, akkor tutira a BIOS rosszul közvetiti a hőmérséklet információkat...
    Viszont ha ekkora tuningal is stabilan megy, akkor hagyd a francbe, ne érdekeljen milyen meleg. Elég akkor törödni vele ha fagyogat..

    Meg specifikáció szerint a 0.13as intel magoknak fizikálisan 1.85nál többet nem szabad adni. Tehát az alaplapgyártók ez ALATT fogják megszabni a maxot amit adhatsz neki. Későbbi BIOS verziókban talán mennek még feljebb is azzaé a 1.625el.
  • misran
    #17
    Kicsit probaltam a huzast.Erdekes tapasztalat: 1.625 (IRL: 1.45) Voltig tudtam feltornaszni 38-as BIOS-al a feszultseget. Ezzel 2.25GHz-ig tudtam az 1.8A-st huzni, _DE_ a homerseklet nem valtozott, vagy csak 1 C fokkal.Arra gyanakszom hogy ha tudnek tobb feszultseget adni, menne ez meg feljebb is.Persze egy izmosabb hutot is kiprobalnek, de ez biztato. Amugy 1.8-on hasznalom, igy is k. gyors, a jatekokat meg a videokartyam fogja vissza... (Gef2 GTS)
  • Veriel
    #16
    Hat en k. nagy hutot vettem, nem sporoltam rajta, rendesen lepasztaztam, precizen beszereltem a P3-mamat anno, es 47-51 fokokat ir ki a BIOS...
  • KRi2
    #15
    Az amp-s prociknal mennyi a megfelelo/atlag homerseklet??
    Nekem xp1600+ van cool111-el es 55C-s a bios szerint is. Ez a norma??
  • misran
    #13
    Hali!
    Lemertem az IHS-t, illetve a diodat nekitoltam az IHS es a huto erintkezesehez, kicsit a lapos muanyag resz talan "bele" is csuszott. Az ablak pont nyitva volt, igy a belso homerseklet 46-48 volt (PCMark ment kozben) a kulso, azaz az IHS kozeli pedig 32C.Igy nyitott hazzal, ablak mar becsukva, 45C a belso idle homerseklet.Csukott hazzal 49-50 is van.Lehet hogy a belso ventillacio rossz? Borg, van valami otleted meg?
    Koszi az eddigi tippeket is!
  • Bilux
    #12
    Xarok a gyári Intel hűtők én is a tualatin procimhoz kapott hűtőt messziről elhajítottam!
    Vegyél jobb hűtőt! És ne sajnáld rá a pénzt mert jönnek azok a forro napok majd nyáron!
  • Borg
    #11
    Próbáld odatenni a diodát az IHShez, hogy ott mennyit mutat rá ilyenkor.
  • misran
    #10
    Haliho. A homero azt mutatja mint amit a BIOS.Nem homero diodaval merek, beepitett feature.A homero dioda a bordan van, ami 34 C-t mutat.A voltot 1.5-re allitja be automatikusan, es igy kap 1.34-et, azaz kevesebbet.

    Mindezek mellett a homerseklet 47 C korul mozog.
    Jajj. Ez meg nem 30-40 kozotti ertek :(.
    Mi a frasz lehet?
  • Borg
    #9
    Én ugy kentem a pasztát, hogy éppen csak szemmel látható vastagságban..magyarul ne türemkedjen ki oldalt azért..

    Ha még igy is melegszik, akkor viszont nem ártana megnézni:
    1. A hőmérő progi biztos azt mutatja amit a BIOS? mert pl asus probe-ból sok a szar...
    2. Esetleg hömérö diódával méred? Ha igen akkor vigyázz hogy dugod be a proci meg bordához, nehogy az támassza fel a bordát a proci fölé...
    3. Mindenképp ellenőrizd valahogy, hogy ténylegesen hány voltot kap, illetve mennyit kellene. Ha többet kap, akkor melegszik.
  • misran
    #8
    Lehet tul vekony paszta reteget felvinni? :) Mar nem volt tul sok a cucc, ezert probaltam homogen feluletet kepezni belole.Mindenhol van rajta , de amikor ranyomodott a borda, nem folyt ki a szokasos fel liter plussz :).
    A BIOS-ban 45C-vel kezdett, majd 46-ra felmaszott, es most megfingatom PCMark-al.Nem ugy nez ki hogy nagyot hult a dolog :(((.A gyari borda aljarol a szmotyi-aluminium-szmotyi reteget leszedtem, jol letisztitottam ronggyal, bekentem nagyon keves pasztaval.A procirol a szmotyit letisztitottam, bekentem pasztaval hogy mindenhol legyen rajta, es igy ranyomtam az bordat.Elvileg ez igy ok kene legyen, nem?
  • misran
    #7
    Ujra olvastam a hozzaszolasokat.Leszedtem rola mindent.Mindjart felrakom pasztaval es irok mi lett.Koszi meg1x!
  • misran
    #6
    Most hogy az elso reteg ragacs lejott, fekete cucc, latszik hogy van alatta egy alufolia reteg, es az alatt megint a fekete szmotyi.Szedjem le azokat is, vagy a , most mar tiszta, alufoliara mehet a szilikon-paszta?
  • misran
    #4
    Koszi sracok, megnezem. Vedofoliara nem emlexem, valami ragadosz szmotyi volt rajta, paszta helyett.A tartot belebattintottam rendesen, de megnezem megegyszer mi ujsag. Irni fogok hogy mi tortent ( ha nem cseszem el a HW-t :)))) ).Udv!
  • Norbyte
    #3
    Nem ártana belepattintani az alaplapba a ventillátort tartó kis vackot (keretet). Jó helyeken normálisan belepréselik a lapba a venti-tartó keretet.
    Nem bepattintott állapotban a borda nem fekszik fel a procin, de te úgy érzed ->proci fűt->hő marad=48-50°C.
    Ismerősnél is ilyen volt.
  • Borg
    #2
    1. Leszedted a gyári hűtő aljáról a védő fóliát mikor ráraktad?
    2. Az alaplapon olyan nincs hogy ennyi a megfelelő volt, az vagy 1.5, tehát a névleges vagy nem annyi. Mondjuk ha kevesebb akkor nem kéne jobban melegednie. Nézz utána BIOS frissitésnek, hátha van már fix erre a coreVolt dologra.
    3. DIP switch nem erre való az alaplapon, azzal csak egy alapot tudsz beállitani, ha elszállna a BIOS beállitása.

    Biztos vagyok benne, hogy valahol a hűtőborda installálása körül van a gond, szedd le róla, és nézd meg rendesen rá lett e illesztve, illetve tegyél rá pasztát, és ugy rakd rá, persze a védőfólia nehogy rajta legyen a borda alján..vakarj le róla mindent.
    Amugy tényleg 30-40 között kell lennie, 0.13as core méret és 1.45-1.5V mellet. Nekem 1.45Vos Tualatin P3S van, és olyan 33°C átlagos terhelés mellett, max pedig nem éri el a 38°ot sosem.
  • misran
    #1
    Sziasztok, nemrég vettem egy p4 1.8A procit, Abit TH7 IIR lappal.A proci dobozos, gyari hutovel, 1.8-on, huzas nelkul 48-52 C fokos XP alatt.A feszultseg raadasul a gyari 1.5-on van, ami ennel az alaplapnal csak 1.36-ot jelent (allitolag).Mit lehet tenni ilyenkor? Ahogy nezegettem, 30-40 C foknak kene lennie.Termeszetesen igy huzni sem lehet, a fesz.t feljebb vinni szinten csak 1.625-ig lehet ezen a lapon (DIP Switchek segitenek?).
    Megneznem azert 2.4-en, esetleg 2.7 :)-en mit tud, de ez igy alapbol sem jo mar. Van valakinek otlete tapasztalata ezzel kapcsolatban? Koszi elore is!