77
Erről kérnék véleményeket.
-
#77 Köszi, de már azt megtettem . Semmi változás .
100hz-s a tévém, lehet ez nem tetszik a videokártyának. -
Borg #76 Húzd ki a koaxot a TV-ből. -
gator #75 hi!!!
az a problemam h van egy ati radeon 9600XT videokarim,osszekotottem a tvvel a kep bejott meg minden semmi problema,de amikor elinditok egy filmet akkor belole nem latok semmit csak egy nagy fekete foltot!mar mindent probaltam de nem sikerul :( , vajon van megoldas????!!!
Boldog karacsonyt! -
#74 vki?
-
#73 Haliho!
Van nekem egy mx440-es vidkártyám, ezt 5m-es s-video kábel segitségével rányomtam a tv s-vid bemenetére. Felraktam továbbá a tvtool 9.5 verzióját, és klón üzemmódba szépen megis jelenik a kép a tv-n. A problémám az, hogy a tv képernyőjén 2 halvány vastag csík is van amitt sehogy nem tok eltüntetni. Sötétebb képeknél különösen zavaró. Vki felhomályosíthatna a problema okáról. -
Blamazs #70 válaszOlÓ: felreertes ne essek, en nem szoltam le a matrox 3d sebesseget. Nalam ezen mennek a jatekok, es nem is szandekozom lecserelni meg jo darabig, hacsak nem egy Parheliara!:)
Igaz a Generals nem a leggyorsabb vele, de azert meg elmegy!
Ugyhogy ha vki kepminoseget szeretne, es tokeletes TV-out is kell neki annak ez e megfelelo kartya!
Udv: Balazs -
tusi #69 Nem, hanem gd550-et. De nagyon szép így a képe. Nekem csak 1 db monitorom van, és 1 tv-m. Játszani pedog nem szoktam. -
tusi #66 Múlt hét hétfőn vettem a Mistralnál Matroxot. Pengeéles képe van, mind TV-n, mind monitoron.
Csak a Mistrálnál nem adnak hozzá TV-out kábelt, mert OEM, hanem, a www.pcland.hu -n tudod megrendelni, 1944+ÁFA-ért. Ezért kapod a kábelt, és egy DVD-lejátszót tartalmazó CD-t. -
#65 juj egy kicsit meredek az eleje azert nem gondolod! -
Zotya31 #64 :)
Köszönöm, igazán cool, hogy ilyen segítőkészek vagytok! Zoli -
Blamazs #63 Zotya31: Ha neked a 3d sebesseg nem fontos annyira akkor szerintem maradj a MAtrox G550 mellett. Nekem ez van es multkor egy Radeon9100-at probaltam(ami ugye ujabb 8500) es csufosan leszerepelt nalam a radeon. A 3D tenyleg csucs nala, de a tv-out teren meg igen sokat kell fejlodnie a cuccnak! Ne hidd el amit irnak hogy kiraly es tok jo, gond nelkul megy a cucc. En 3 napig kinlodtam vele aztan visszaadtam a tulajnak, es o visszavitte a boltba cserelt G550-re. Azota isteniti a matroxot o is!
Higgy nekem, en lattam mindkettot mukodni es tvout teren, foleg ha divx-re akarod hasznalni klaasszisokkal jobb a matrox!
Ezt nem flame miatt irtam, hanem azert mert nekem is mondtak kiraly a radeon igy meg ugy. Aztan amikor kiprobaltam akkor jottem ra, hogy ezt olyanok mondtak, akik meg matroxot nem lattak!
Ugyhogy ha nem jatek a fo cel akkor G550 semmi mas!
Udv:Balazs -
Zotya31 #62 Az igaz, ha már veszek, olyat vennék, ne kelljen majd megint újat venni a közeljövőben, csak mert 2D-em van :))))
Amúgy most olvasgatom a PcFormatot (2002 márciusi szuperteszt) ATA 8500-lett az aranyérmes, MatroxG550 nagyon lehúzva :)))
De asszem azé' még a Mistrálosokat is ki fogom borítani egyszer-kétszer, míg veszek valamit végre... Olyan bizonytalan vagyok! Vagy mégsem? :)))))) -
#61 jo ez egy BBA es 128mb-os:)))) elobb nem akartal annyira jatszani:))) a Matroxal nem is fogsz:) -
Zotya31 #60 ...meg ahogy itt olvasgatok, az ATI-nak nincs valami jó pedigréje a bugok miatt. :)
na, ott tartok megint, hogy mit is kéne venni :))) -
Zotya31 #59 Ehh, az egy kicsit combosabb árban van, bár laikusként a 128MB nekem jobban hangzik...
VGA ATI (BBA) RADEON 9000PRO 128MB DDR+TV+DVI BOX 34313nettó 42891bruttó
-
#58 igen arra jo a Matrox csak ezrt az arert kapsz egy 8500-as vagy egy 9000-es Ati-t!!!! -
Zotya31 #57 Köszi válaszoló! Megnéztem a Mistral Váci úti listában:
VGA MATROX MILLENIUM G550 32MB DDR +DUAL
22949 nettó 28686 bruttó.
Gépet netre használom leginkább, játékokat nem nagyon futtatok rajta... Köszi a segítségedet! :) -
Zotya31 #55 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert elég lámer vagyok ehhez a tv out-os dologhoz. Új vga kártyát vennék, csak lövésem sincs, melyik lenne árban is, képminőségben is a legjobb.
A gépemről: TUSL2-C alaplap, Celeron 1100 CPU, 384 Ram, a TV azért ennél sokkal combosabb: 82cm-es Philips 16:9-es, úgyhogy jogos az igény, hogy azon nézzem inkább a filmeket, jó minőségben, mint a 15-ös monitoromon... :) Ja igen, a TV-n van még egy szabad Euroscart kimenet, vagy kössem inkább svideo, videora? Az a baj, hogy elöbbi kettő oldalt van, az euroscart meg hátul a tv-n.
Előre is köszi a segítségeteket, akár mailban is a [email protected] -ra! -
HealerGOD #54 Sapphire Radeon 8500LE, svhs kimenet euroscart fordítóval + 70 centis Orion TV, a kép gyönyörű, igaz megszenvedtem érte, NTSC-s volt a kártya amit hoztak, de bios frissítés megoldotta. :-) -
#53 De vannak ilyen megoldások is:
http://www.hcs.hu/grand/ultimate.htm -
#52 Media Markt, kollégám ott vett s-video -> scart csatit, nameg s-video hosszabbító kábelt. -
#51 Miért, miért ??? Mert a béna fejlesztők, a kimenetre csak s-vhs-t és kompozitot adnak, pedig a kártya csont nélkül tudja az RBG-t (azt bámulod most is). Ezért kell ilyen trükkökhöz folyamodni kimenet hiányában. -
#50 nade matrox... olyat csak az idiota vesz. -
#49 ne meg svideo - scart kabelt se kapok sehol :D hameg az rgb a monitor kimenetbol jo, akkor minek neked tv kimenet :D ez magas :D -
#48 Például ez a Matrox G450 Scart-RGB kábel bekötése:
-
#47 Emléxem régen Amigához, jóapámmal még magunk forrasztgattunk 24 eres RGB kábelt, na az szép baleset, főleg szakirodalom híján. Késöbb aztán akár meg is lehet venni boltban és volt a készítéshez leírás is. -
#46 Elvileg lehet házilag hegeszteni (lehet hogy venni is lehet, arról nem tudok) gf2mx400-hoz RGB kábelt (neten fent van), de az a monitorcsatiból lesz kialakítva, szóval a moncsiképed minősége bánhatja. Jobb konzolokon alapban van RGB kimenete (is), így az átvitel csak kábel kérdése, a mai TV-k pedig töbnyire tudnak kopozitot, S-VHS-t és RGB-t is (term. mindezt ugyanazon a scart aljzaton). -
#45 Én maradok a jól bevált mocsoknál, inkább minthogy kísérletezzek a teszteletlen sz@rokkal ! Nincs most hozzá kedvem. -
#44 rgb kabelt, mire kell dugni? :D mert a kartyakon svideo es kompozit kimenet van, mostanaban meg mar csak svideo es max adnak egy atalakitot. -
#43 mindenesetre azon semmi nem fog valtoztatni hogy nvidianak csak 16bit es a tv outja megha be is lehet kapcsolni a 32bit et... nalam sotet jeleneteknel eleg hanyas volt a kepe... de ez lehet az asus altal hasznalt conexant tv out hibaja is, a tobbi gyarto a bt felet hasznalja, az meg passz, hogy milyen, de tuti hogy nagy zsakbamacsek. -
#42 Azon meg ne csodálkozz, egy PS2-nek, egy Hollywood Realmagic Plus-nak és egy akármilyen asztali DVD playernek is hányadék képe van kompoziton ! svhs egy fokkal jobb, RGB pedig vegytisztaság ! -
#41 Nekem van kollegám, akinek ugyanez a fos van, amire most cserélek, s ő szinte csak TV-n használja, így van tapasztalat :-))) ! Meglátjuk, ha nagyon szar, akkor csere tovább... -
#40 ez adott nvidiot nal is, ha video int akarsz... szenvedtem vele eleget, de nemsok sikerrel, azert is csereltem le. -
#39 sima rca kabellel -
#38 Gondolom svhs kábelen próbáltad mindkettőt ?! -
#37 Na ja, CSAK ! :-)))) -
#36 ez erdekes :D nekem eg es fold a kolonbseg az asus geforce2delux om es a r7500aiwm között, es az utobbi szamara... szoval tobbet nvidiat nem :D ja es itt is megy minden... megcsak driverekben piszkalgatni sem kellett... csak jol kell feltelepiteni :D -
#35 Én próbáltam még 8500 all in wonder-t is, de azért nem voltam elájulva a képminőségtől ott sem. Kamu az. Nekem is dicshimnuszokat zengtek róla, aztán kifolyt a szemem, pedig még a jogos gazdáját is átcitáltam, és nagyon próbálkoztunk, de nem nyert hangszórót. Maradok a gagyor nVidia fostalicskánál, azzal legalább minden megy. -
#34 de ilyen erövel lecserelhetted volna kb ugyanennyibol egy r7500 ra is... az meg kicsit szebb tv outot produkal mint nvidia -
#33 AZ lehet, de nem mind1, hogy egy tízest/húszast fizetek rá, vagy pár ezer forintot, mondjuk 3-4-et ! Nekem csak a TV-OUT kell most erre a gagyira, annyit meg megér.