55
  • Rive
    >> Nem valaszoltal az IE nem szabad Java muszaj dologra

Írtam:
    >> Ez a 'pereljünk be mindenkit, akit lehet' játék sem szép
    Ez szerintem elegendő válasz.

A forráskódok ügyében az előző hozzászólásom harmadik pontja továbbra is érvényes.

Az állami monopolizmus ellenszere a közvélemény - ez odakint sokkal nagyobb hatalmat jelent, mint itthon. Vietnam idején - kis túlzással - elegendő volt.

Az, hogy az MS a kezdeti '95, '98 híres instabilitásától eljutott a mai PC rendszereik szintjére, valamint, hogy beindították a számítógépes biztonság fokozását előirányzó programjukat, közvetlenül az alternatív rendszerek terjedésének - és tulajdonságainak - a következménye.
    Mindezeket sokkal olcsóbban el lehetett volna érni, ha az említett célokat már a kezdet kezdetén figyelembe veszik, és ennek megfelelően tesztelik a rendszereiket. Egy ekkora programtervezési hibát mifelénk minden oktatási intézményben egy hatalmas karóval szokás honorálni: nem tudom, ezügyben odakint milyen a helyzet.
    Az, hogy mennyire tartanak az alternatív rendszerek előretörésétől, lemérhető azon, hogy mennyire támadják őket.
    Az pedig, hogy ez a támadás nem a törvényhozáson keresztül történik, állami segédlettel, a jelenleg folyamatban levő pereknek köszönhető. Bár, erre is voltak/vannak kísérletek: az EU-ban folyamatosan forszírozzák a szerzői joggal kapcsolatos kívánságaikat - amik a felhasználók totális jogfosztását jelentik -, és az USA-ban is van egy törvényjavaslat, ami az open-source rendszerek kinyírását jelenti. Tisztességes eszközök?

Office: mondd meg, kérlek, miért nincs az MS-féle office-programok egyikében sem korrektül kidolgozva a UNIX alatt írt szövegek olvashatósága? Vagy a korábban elég elterjedtnek számító TeX formátum támogatása? Hm?

>> A torteneszek szerint nem.

Elég durva csúsztatás összehasonlítani az MS elleni támadásokat az orosz helyzettel. Gratulálok annak, aki ezt le merte írni. Jó vastag csizmatalpat lehetne csinálni az arcbőréből.

Amire az általad idézett részlet céloz, arra sokkal élőbb párhuzam a századeleji szicíliai maffia: a helybelieknek ők biztosították a munkát, az előrelépés lehetőségét, az élelmet. Valahogyan mégse tekintjük őket pozitív szereplőnek, mert egyszersmind gondoskodtak a totális kiszolgáltatottságról is.

Azon, hogy a távközlési monopólium megszüntetése után ugrásszerűen javult a szolgáltatás minősége, nem változtat semmit, hogy ki mennyit fizetett ilyen-olyan állami tisztségviselőknek. Vagy közgazdászoknak, publicistáknak.

• Pheel
    Hát most inkább ne mondjam meg, hogy mi vagy! Ez nem a Windows gyengesége! Ez minden programozási nyelv leírásában benne van. És amúgy sem a Windowsról, hanem a Java-ról írták.
  • Rive
    1. A monopólium lényege, hogy nincs olcsóbb alternatíva. Innentől kezdve lényegtelen, hogy szellemi termék az alapja, vagy természetes erőforrás - vagy esetleg az ópium, mint a kínában a gyarmati időkben. Egy totális monopólium nem tud szétesni a piac keretei között.

2. Szerencsére jelen helyzetben volt alternatíva - így aztán az MS-nek is össze kellett magát szednie. Látszik is a javulás. Alternatíva - és perek - nélkül viszont erre semmi se kényszerítette volna őket.

3. A forráskódok ügye jelenleg egy égbekiáltó MS hazugság miatt van terítéken. Egy olyan állítást, amit Ballmer tett, bizonyítani kell. Erre pedig csak a forráskódok alapján van lehetőség. Itt bizony önmagukat ejtették csapdába.

4. Szerinted mennyibe kerül az IT piacnak a cracker-tevékenység, ami a gyenge biztonsági megoldások következménye?

5. Irtam:
    >> Ez a 'pereljünk be mindenkit, akit lehet' játék sem szép
    ... de erre már csak akkor kerül sor, amikor valaki megszegte a játékszabályokat. Ez jelenti az igazi visszatartó erőt a tisztességtelen magatartás ellen. Ennek megvan az ára, kétségtelen. A másik alternatívának is, és nem kisebb.

6. Törvényes keret. Ja. Az az MS rugta fel elsőnek. Most meg issza a levét. Ez van.

• Rive
    A 'kopott komcsi duma' alapján szedte szét az USA kormánya az említett monopóliumokat. A többi a történészekre tartozik. Szerintük megérte.
  • Pheel
    Erről a scriptről meg annyit, hogy nekem azonnal kidobott egy ablakot az explorer, hogy nálam le van tiltva az ActiveX, szóval ez nem fog menni. LOL :))) Ártsatok, ha tudtok :))))
  • Pheel
    A SUN gyakorlatilag mást sem csinált az utóbbi időben, csak perelt. Kell ez nekünk?
  • Rive
    NO COMMENT! A tiszta piaci verseny már megmutatta mire képes... Elég sokba került, mire az USA-ban sikerült szétszedni a távközlési monopóliumot, az olajkartelleket, vagy éppen az acél-monopóliumok visszaszorítását is említhetném...
    Ez a 'pereljünk be mindenkit, akit lehet' játék sem szép, viszont hathatós gátakat jelent a tisztességtelen piaci magatartás ellen.
    Ha nincs igazi verseny, nem fut fel a Linux, akkor sokkal többért vehetnénk a sokkal szarabb programokat a sokkal gazdagabb MS-től: fulladj bele!
  • Gabest
    Hoppá, ez olyan jól sikerült, hogy beleintegrálódott az oldalba :)
  • Gabest
    "http://www.liquidwd.freeserve.co.uk/ - elindit egy shellt... es? Ennyi, mast nem tud csinalni..."

LOL, ez valóban nem. De próbáld meg egy üres html fájlba ezt beletenni és utána nyisd meg:

Megy ez mindennel ;)
  • CAD
    http://www.liquidwd.freeserve.co.uk/ - elindit egy shellt... es? Ennyi, mast nem tud csinalni... egybknt ezzel rombolni nem fogsz tudni, hanem megnyit 500000 db ilyet, akkor alt+ctrl+del ... kijelolod, es lelovod.. 2 mp.

"Jaj "véletlenül" az MS által "szabványosított" javaval megy csak." - ez nem java, ez egy egyszeru javascript, aminek vajmi keves koze van a sun-hoz.

Egybknt meg mint mondtam, ki oli meg az autogyarakat, mert az autoba beleteszi a szelvedot, a gumikat, a radiot, es a vilagito berendezeseket is? :)

Egybknt Java weben mar egy ideje szinte total halott, van egy ket hely ahol hasznalhato, de alapvetoen mindenki tartozkodik tole, es a CGIvel, vagy grafikai esetekben Flashel probalja helyetesiteni, es mit mondjak, az elobbi ket dolog, webes celokra magasan java felett van... (hanslyozom webes).

En azt hiszem hogy a sitebuildereknek nagyon is jo, hogy szinte cask IE-re kell fejleszteni, mert nincs attol idegesitobb, mint amikor 2-3 bongeszore kell optimalizalni az oldalt, ezzel pl: az oldal meretet esetenkent sajnos az optimalizalas miatt tobszorosere novelve (kis tulzassal).

En szemelyserint elegedett vagyok IE-vel, es nyilvanvalo hogy opreanak vannak funckioi amit ie nem tud alapbol (pl az a felnyilo ablakok gondja), de es ha epp olyan oldalt nezel, ami pop-up-os designra van epulve, es egynel tobb is megjelenik?
  • Laalee
    ez tipikus olyan dolog hogy az apple is perelhetne az MSt mert a medai playert beepitette a win be es igy nem tud terjedni a QT...
  • Laalee
    amita volt a HBO n a film Billiékröl mindenki hogy fujja a xrerox meg tarsai nevet :P
  • Gabest
    Fábry-t idézve, üzenem a Sun-nak (asszem ő is idézett): "Hát hölgyeim és uraim, oda-vissza, ahogyan vagytok, teccettek volna forradalmat csinálni. Csókolom." :)
  • Pheel
    Az a jó mind a JAVA-ban, mind a Flash-ben, hogy nem kell nekik sok erőforrás :-PPPPPPP
    Izé. Én inkább maradok vmi emberibbnél. Illetve törekednék afelé.

Tényleg szépek ezek a dolgok, de ha nem JAVA-ban lenne és nem egy böngésző lenne a frame, akkor kb 10-edennyi erőforrással beérné.
  • Pheel
    Mábocs, de a JVM nem a Windows része. 5.5-ösig az InetExporerrel adták, 6-ostól meg nem. Szíved joga, hogy a SUN-os JVM-et rakd a 6-os IE mellé. De ugye ki az a hülye, aki nem a MS-ost teszi oda? :-PPP
  • zplayer
    ez a sumea tenyleg jo.
  • misran
    "nem kell hozza plugin"... , ja, csak egy java virtual machine.Ha a flash beepitenek a windows-ba, ahhoz sem kene plugin... www.kaon.com -> jopofa, de inkabb ezt nezzed meg: http://www.sumea.com/6_0/engine.html .
    Kar kinezni "kedvenc" ceget, "ellenseges" ceget, itt minden business, mindenki ott fingatja a masikat ahol birja, mindenki nyomul.
    Minek szellel szemben pisilni? Na mar varom az ifju lazado Jedi-k valaszait :))).

Udv!
  • Pheel
    Az az igazság, hogy nehéz elismerni sok embernek, ha a MS csinál vmi jót. Igazából újabban szinte mindig jó irányba indul el, ha developról van szó. A Java pedig azért fog megdögleni, mert a hülye SUN nem hajlandó leszállni róla. Márpedig az ő verziója SOHA nem lesz támogatva a MS által. Ez kérem kemény üzlet, semmi más.
  • Pheel
    "Én hülye vagyok és szeretem látni mit garázdálkodik a böngészöm"
    És szerinted most tudod? Ne viccelj már! Az open source neked sem jelentheti azt, hogy mindent kézzel fordítasz, soronként végignézel, megérted és csak akkor használod. Az az igazság, hogy réges-régen fogalmad sincs róla mit garázdálkodnak a programjaid. Ja és a JScript ugye nem enged lemezműveleteket, stb. Szóval ha vmi veszélytelen, akkor az a JS.
    A rendes Java már más, de honnan tudod, hogy a szabványos SUN-os Java Engine mint csinál? Ugyan!
  • zplayer
    Hogy mennyire nem "szar" a java csak tekints ide.
    http://www.kaon.com/gallery.html

Nem kell plugin stb. Azert az sem semmi..., ami itt van pedig az csak csucs szerintem - osszevetve az osszes probalkozassal eddig. Magam is csinaltam egy kettot es pofon egyszeru osszerakni oket.
  • CAD
    RoadkilleRnek igaza van, egybknt.

Egykbnt erdekes, hogy java-t be akarjak epitettni, de ie-t meg ki akarjak szedentni, tehat ez kb olyan mintha ki szeretnenk szedetni a gyari radiot az autobol mert vegyem meg a juzer valami mas gyarbol, de viszont azt szeretnenk, hogy a >>mi<< gumijainkon guruljon, es az alapba be legyen epitve... eleg erdekes ez a per mit modnjak.

Egybknt meg .net technolgoia ms szerverekre epulve nehezen hiszem hogy olyan nagyon el fog terjedni :) - ms szerverek koztudottan nem a legjobbak, bar ha frissek hozza a patchek, akkor nem rosszak.

IE egybknt a legjobb, opera meg a tobbi lamasag meg nem er tul sokat...
  • echo-F
    hmmm
    ja hogy nem kötelező se win-t se ie-t használni?
    ezek után a sunnak mi köze van hozzá, hogy a microsoft hogyan írja meg a programjait
    semmi
    most pont az a 1 peták hiányzik nekik
  • RoadkilleR78
    Már megint ez a "microsoft lopta a grafikus megjelenítést", de arról miért nem beszél senki, hogy az Apple is lopta, ha jól tudom a xeroxtól, úgy ahogy az egeret is. Ezen a piacon mindenki lop mindenkitől. Ezt már el kéne felejteni. A java meg szerintem egy rakás sz*r, Flash forewer. :-)
  • Pheel
    Miért is zavar ez? Magam is nagy ívben tojok az Opera/SUN/Necckép vonalra. A világ nagyobbik részének úgyis Explorere van. Szokjál hozzá..
  • b
    a májkroszoft kapcsán nem árt tisztában lenni a defacto és dejure szabványok közötti különbséggel.