69
hogyan
-
#69 Nem hiszem, hogy gond lenne az AIO-nak, hogy áll a gép. Nálam is előfordul, hogy pár hétig nincs bekapcsolva. A lényeg, hogy mikor bekapcsolom, akkor menjen gond nélkül. És csendesen. Nálam ez fontos.
Ez a proci nagy eséllyel fel fog menni 80+ra ezzel a hűtővel. Emiatt nem kell aggódni. Akkor van gond, ha visszavesz a sebességből és ez érezhető. Pont emiatt nem is nagyon érdemes stressz teszteket csinálni, mert az nem mérvadó játék közben. Persze meg lehet nézni, hogy mit bír a hűtés. De valós körülmények között azért jobban fog teljesíteni. -
nxs #68 Sajnos nekem vizes hűtés nem játszik mert van amikor 3 hónapig be se kapcsolom a gépemet mert dolgozom,jó esetben 2 hetente megy 2 napot.
Köszi a választ,ezt fogom tenni...a puding próbája blablabla. Ha 80+ra megy a proci baszom ki a kukába :) -
#67 Szeretem a Noctua-t, de én biztos, hogy AIO-t raknék erre a procira. Viszont ez én vagyok, más simán rak rá léghűtést.
Ha már ingyen volt és rá tudod tenni, akkor tedd. Max, ha túl meleg lesz a proci vagy túl hangos a venti, akkor lecseréled valami jobbra. -
nxs #66 Sziasztok.
Kapott egy kis upgrade-et a gépem, Adott egy fapados deszka B650 DS3H ebből kiugrik a 7600 és belemegy a 7800X3D,kapott még 32GB 6000Mhz kites ramot és ajándékba egy 2TB KC3000-et. A proci mellé kaptam "ajándékba" egy Noctua NH-U12S Chromax Black 1 ventis rettenetet. (pasztát nem adtak....de gondolom budget NH1 elég lenne)
Beépítsem vagy ne? 30-40k körül kínálnak egy ilyen coolert.
Válaszokat előre is köszönöm :)
UI.: maga a cooler elég hiányos,2 vasat kaptam hozzá mint beszerelési kit. -
#65 Nem jött meg. -
harras25 #64 elvileg tegnap írtam privátba.... -
#59 Hajnalban pont telefonról írtam.
Használj firefox-ot valamilyen reklámblokkolóval és akkor sokkal jobb az oldal megjelenése. A chrome felejtős telón, nincsenek bővítmények.
Link nem látszik. Ami azt illeti, a 60-as hozzászólás sem, de ez nem mai hiba a fórumon.
Egy ideje már van védelem a procikban. Ha túlmelegszenek, leállnak. Ha aktív hűtés van rajta, akkor erre nem kerülhet sor.
Ha túl meleg lenne, akkor visszaveszi az órajelet. De a ház hátsó ventijének a hiánya levett oldallappal nem okozhat ilyen gondot.
Ha nagyon aggódsz, akkor a gépre irányíthatsz egy szobai ventit, az is segíteni fogja a hűtést. -
harras25 #62 ha szereksztem látom a kép linkjét
ha a fórumban nézem akkornem -
harras25 #61 Másnak is lehetetlen telefonról ide írni a hirdetések miatt ?
Köszönöm.
Szóval akkor így használhatom levett oldallappal ? Látszik ami hiányzik :D.
-
#59 Szia!
Igen, mehet. Elméletileg.
A procin ugye van ventilátor? Mert az azért fontos. -
harras25 #58 Sziasztok
Más hűtős topikot nem találtam.
Zúg a ház ventilátora, valószínűleg csapágyas. Ősrégi típus mint én, várni kell az újra. A boltban kiszerelték és azt mondták, ha nincs fenn az oldallap akkor addig is használhatom gépet. Mert szellőzik így is.
Tényleg ne aggódjak, a hétvégén mehet a game leszedett oldallappal de ez a hátsó keringtető nélkül ? -
#57 Szia!
Megnézel 1-2 tesztet yt-n és megtudod, hogy melyik a jobb.
Bár ez esetben szinte mindegy, hogy melyiket választod, mind a kettő elég egy asztali proci lehűtéséhez normál használat mellett és még hangos sem lesz. -
#56 Sziasztok!
Hogyan lehet mérni a processzor hűtők teljesítményét?
Hogyan tudok különbséget tenni a teljesítményben pl:Be quiet! Dark Rock Pro 4 processzor hűtő vs Noctua NH-D15 chromax.black hűtő között? -
nxs #55 Sziasztok. Adott egy régi amd 2600 + gyári hűtő ami mindig elég meleg volt (70-80-90c) ezt cserélem 5600-ra ami szintén nem hideg. Most ezt a régi gépemet átépítettem (új VGA + gyorsabb memória) viszont szétszedtem,kompresszorral kifujkáltam és kapott új pasztát. Most 60-70c amit mérek.
Felmerül a kérdés,ennyire szar a gyári taknyolás? Az új pasztázást mindig takarítsam le és nyomjam manuálisan?
UI.: Senki ne írja,hogy vegyek xy coolert,nem ez a problémám. Tapasztalatokat várok nem a CPU-t-huztam-a-faszomra.org statikus adatait,előre is köszönöm :) -
laszlodomokos #54 Igen, pont ilyen. Köszönet.
Van a bequiet oldalán összeszerelési videó, és úgy látszik mintha szembe fújásra helyeznék be a belső ventit.
Egy I7-12700K szeretnék alárakni, így bizonytalanodtam el. -
xido #53 ilyesmi szerűség?
drp4
amelyik venti kivül van,az nézzen a ház eleje felé és szivjon,hogy átfújja a tornyot..a belső meg folytatólagosan tolja tovább a gép segge felé a meleget..ha egymás felé dolgoznak,az nem éppen célszerű :)
jó esetben a ventik oldalán van egy nyil ami a levegő irányt mutatja,az alapján rá tudod pattintani,merre tolja ahogy szeretnéd
Utoljára szerkesztette: xido, 2022.05.28. 05:21:29 -
laszlodomokos #52 Hali!
Adott egy kétventillátoros Dark rock pro 4 toronyhűtő. A két ventillátor levegőáramlásának iránya érdekelne. Nem találok infót a belső ventillátor beszerelési irányáról. -
#51 Igen, méretben stimmel, légszállításban jobb, ha minden igaz.
Köszi a segítséget! -
suba53 #50 Ez csak azért van így megoldva, hogy ha nincs elég alaplapi hűtő csatlakozód, akkor egy molex tápcsatlakozóról is elmegy, de akkor nem szabályozható a fordulatszám, hanem maximumon pörög.
Vagyis vagy az alaplapi hűtőcsatlakozóra dugod, vagy egy molex tápcsatlakozóra. Ha zavar a fityegő molex, akkor egy gyorskötözővel, vagy szigszalaggal hozzá fogathatod a 4 erű vezetékhez.
Ha rá tudod szerelni a proci hűtő bordájára, akkor alkalmas arra is. De gondolom eleve azért választottad ezt, mert méretben stimmelt.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2021.01.06. 13:37:43 -
#49 Adott egy R5 3600-as processzor. Vettem rá egy ALPENFÖHN Sella processzorhűtőt, de sajnos csapágyas a ventije. Hangos, és 50-60% terhelés mellett is eléri a proci a 70+ fokot. Így vettem egy CHIEFTEC AF-0925PWM ventit, amiről úgy gondoltam, jó lesz rá. DE! a 4 pines alaplapi csatlakozóból kijön egy 4 pines tápcsatlakozó. Most az, hogy csúf lesz, ha beszerelem, nem igazán zavar. De nem tudom, annak a csatlakozónak van-e jelentősége, kell-e rá tápot dugnom, egyáltalán, proci hűtésre alkalmas-e az a ventilátor, amit vettem?
Ha nem, ajánlanátok egy a Sellára szerelhető ventilátort, ami hatékonyan tudna hűteni? -
suba53 #48 Ez bőven elég szerintem egy jó hűtéshez.
Azt ellenőrizd, hogy az összes venti egy irányba dolgozzon. Elölről beszív, hátul kifúj.
Valamint elég térnek kell lennie a ház körül. Nem szabad kicsi zárt terekbe rakni a házat, elrejteni bútor rekeszekbe, stb. Mert ha a hátul kifújt meleg levegő szépen vissza terelődik a szívó ventilátorokhoz, bútorok, terelő felületek miatt, akkor cseszheted a legjobb ventilátorokat is. -
Zsoltee_a_bator #47 65wattos cpu, biztos kell neki viz?
Lehet, hogy a gpu futi be a hazat? -
#46 sziasztok!
Szeretnék ajánlásokat kérni vízhűtésre:
ház : nzxt i500
alaplap: asus z370 h gaming
proci: i7 8700
vga 2080 super palit 2 ventis.
most léghűtés megy a procin: be quiet dark rock 4
nem igazán vagyok megelégedve a hőmérsékeltekkel.
a házban 3db be quiet silent wings 3 megy. egy felül, kettő elől + 1egy nzxt venti van hátul.
Midenenképp szeretném lecserélni a proci hűtést a vízhűtésre, erre kellene az ajánlás.
reménykedem benne, hogy az összehatás miatt a vga is hűvösebben üzemelhet.
Valamint érdemes volna a 3 silent wings-t kicserélni magasabb fordulatszámú ventikre?
Köszönöm! -
schorpio #45 Hali
egy olyan kérdésem lenne hogy ez a procihütö 'Spire QuadroFlow VI SP519S7'
Rá e menne az s478 -as foglalatu alaplapra? -
#44 Sziasztok!
Van egy ASUS P5B alaplapom, rajta egy Intel Core 2 Duo E6550-es proci gyári hűtővel. Eddig nem volt vele gond, de lehet hogy picit elmozdult a hűtő, mert 60 fokot mutat alapból és játékoknál pl felmegy 80 körüli fokra és lelohad az egész rendszer.
nemtudom, hogy az mind1-e hogy milyen állásba helyezem rá a hűtőt a procira? Mert csak 4 lyukba kell belefogatni, plusz a a vezetéket az alaplapra kötni.
ha valaki tud, segítsen pls!!! Előre is köszi -
gyűjtő #43 Hello tarti19!
Itt küldöm a proci specifikációját.
Proci -
#42 minek teszel rá tx2 -s hűtőt a procidra?:)
vagy tuningmen vagy te is?:) -
#41 Biztos valami Prescott. -
#40 huha
milyen intel proci van bent??
nekem 26-28 fokos alapjáraton a procim -
gyűjtő #39 Elnézést!! A nagy kapkodásban az aláírásom mellé sikerült a linkeket beszúrni. -
gyűjtő #38 Szervusztok!
Az utóbbi időben viszonylag gyakran lefagy a gépem.
Egyebek mellett a ház és benne levő hardverelemek hűtésére is gyanakszom.Alábbiakban beszúrtam két képet az Everesten látható adatokról.
Az egyik alaphelyzetben készült
A másik terheléses állapotot mutat
Két kérdésem van:
1./ az Aux néven jelölt hőérzékelő minek a hűmérsékletét mutatja?
2./ A Rendszer néven megnevezett hűtúventilátor a házra épített ventilátor?
Üdv.: gyűjtőTerheltAlap -
#37 Hát ha nagyobb porcicákat lehet már látni az alaplapon és a videókártyán, akkor tényleg célszerű letakarítani. Én három hónap után takarítottam ki a gépet, a videókártya alaphőmérséklete 65°C-ról 56°C-ra zuhant... -
Uly #36 Hi,
Nem cseréltem le semmit. Se házat se hűtőt. Mindössze annyit tettem, hogy porszívóval a ventillátorokat(táp,proci,hátsó venti)kiporszívóztam. :)
Láss csodát, azóta a cpu hőmérséklet: 35-40, ha játszom és terhelések alatt van a proci akkor sem megy fel max. 55-58fölé. Úgyhogy ajánlom mindenkinek mielőtt ráköltenétek sok ezer Ft-ot hűtő, ventillűtor, ház cserére, hogy ragadjátok meg a porszívót és takarítsátok ki a gépeteket.
Higgyétek el megéri!:)
Ciao -
#35 Zsufolt kis hazat csereld le nekem 10 fokot esett a homero egy nagyobb haz vetele utan... -
smead #34 ha a proci szívja akkor tegyél az oldallapra ventit hogy fújja rá a levegőt, ha fújja akkor meg fordítva (nem a játékok fogják meghajtani a procit, főleg nem a cod) -
Uly #33 most mennem kell, köszi az infokat este meg tudom nézni a további segítségeket. Köszi még egyszer mindent -
Uly #32 A házat le akarom cserélni, mert kicsit zsúfolt -
Uly #31 hátul van egy ami nyomja kifelé, meg a tápon van egy. Ennyi -
smead #30 mennyire "szellős" az a ház? van benne venti +, szívja vagy fújja a levegőt? -
Uly #29 nemrég lett kicserélve, mármint a proci. Lehet nem lett jól berakva? Pasztát nem tettünk be, mert gyárilag volt már rajt.
Igaz játékkal mostanáig nem játszottam. Alaphelyzetben vagyis pl. amit most mutat a PC Alert, hogy csak netezek 45fokot ír CPU-ra. SYS-re meg:36.