86
Kellett e nekünk az \"atomkorszak\"?!
 • vaaa
  #86
  Dzsini:
  Ha nem lennének fejlődő országok, akkor nem lennénk hozzájuk képest fejlettek. És ugyan így, a gazdagság is csak relatív, szegényebbeknek mindig létezniük kell, különben semmit nem ér a vagyon, hatalom, ( ha csak nem kommunizmus van :P )
 • vaaa
  #85
  Részben igazad van, hogy a túlnépesedést a természet talán így próbálja elkerülni. Kijön egy újabb gyógyszer, ami minden eddigi vírus ellen hatékony, a következő vírus már túltesz azon a gyógyszeren is.. Folyamatosan kell követnünk, és fejlődnünk a problémákkal, mert anélkül kihalunk. Ez a fejlődés szerintem érvényes a genetikailag módosított ember képére is. Lehet, hogyha nem fejlesztjük tovább ilyenformán magunkat, akkor elbuktunk.
  A másik részre is reagálnék, hogy miért kell az olyanokat akik - ilyen fokú civilizáció nélkül valószínűleg - elpusztulnának életben tartani, illetve energiát 'pocsékolni' rájuk. Azért, mert nem tudhatjuk előre, mire lett volna hasznos, mit fedezett volna fel, amitől előrébb halad az egész emberiség.
 • Efreet
  #84
  nem akartam senkit meggyözni, megpróbáltam ebböl az irányból megvilágítani a dolgokat. szerintem meg ha visszaolvasol akár csak ebben a topicban, akkor kiderül, hogy én milyen "barát" vagyok.
 • Efreet
  #82
  Garrett: nem azon a néhány pásztoron múlik szerintem. jópárezer évig elvoltak azok a pásztokok anélkül, hogy ártottak volna bárminek. Te is felvetetted: a fejlett országoknak segíteni kellene az elmaradottabbaknak. Minek? mi hasznuk lesz belöle? több éhes száj amit etetniük kell? az erkölcs nevében meg a kis glória miatt, amit a fejük fölé kapnának? sajnos nem így müködik az emberiség. mennyivel egyszerübb lenne, ha csak azok élnének, akik most a legjobb helyzetben vannak, nem kellene sok "felesleges" energiát pazarolniuk a többiekre. bár akkor abból a pármillióból lennének többiek, aztán abból a párszázezerböl... aztán az utolsó emberke boldogan halhatna meg a palotája közepén. onnantól békében élhetne a Föld a következö civilizáció kialakulásáig.
 • Izmael
  #80
  Azonban a mérlegelés képessége hatalmunkban áll. Az ember az egyetlen olyan faj, aki nem képes tanulni a hibáiból...pedig erre még a leg primitívebb életformák is képesek!
 • Efreet
  #79
  így van. lehetne jobb... nem tudsz olyat mondani, aminél nem "lehetne jobb"... és megint csak nem tudhatod, hogy tönkreteszik-e... megváltoztatják az biztos, de amíg meg nem történik nem tudhatjuk, hogy rossz-e vagy jó.
 • Izmael
  #78
  Persze, persze...csak én is része vagyok a 6 milliárdnak...
  Csak idegesítő, hogy lhetene sokkal jobb...na jó..persze én mit panaszkodom.....milliárdokhoz képest sokkal jobban élünk..igaz nem ők teszik tönre a dolgot...:(
 • Efreet
  #77
  tudsz ellene vagy irányában tenni valamit a jelenlegi helyzetedböl? még ENSZ fötitkárként se nagyon tudnál... ki kell élvezni minden pillanatot, és lesz ami lesz. 6 milliárd ember sorsát nehogy már te viseld a hátadon :)
 • Izmael
  #76
  tehát csak egy megoldása van a dolognak?! Várni az elkerülhetetlent?:((
 • Efreet
  #75
  nem primitívebb, nem fejlettebb, MÁS. lehetetlen összehasonlítani (jó, nem lehetetlen, csak értelmetlen), mert gyökeresen más, és abszolut nem a mi elveink alapján létezik.
 • Izmael
  #74
  Milyen lehet az az értelem, amely felfogja, hogy ne tegye tönkre az életteret. Vagy teljesen primitív..vagy sokkal bölcsebb nálunk!
 • Efreet
  #73
  vagy vírus, ahogy a matrixban is említve volt... szerintem leginkább besorolhatatlan, túl kicsi a minta a világhoz képest, hogy mindent be tudjunk határolni a mai tudásunkkal.
 • Izmael
  #72
  Hmmm...sáskák?
  Az emberi faj egy naaaagy horda sáska!!!
  Hát nincs...de azért igen-igen érdekes.....
 • Efreet
  #71
  ebben az ösztönös dologban nem vagyok biztos, egy faj se fejlödött tudomásunk szerint eddig a szintig, hogy ilyen mértékben megváltoztassa a környezetét...
  az exogenezis meg más tészta, nincs se rá, se ellene bizonyíték.
 • Izmael
  #70
  Hát ez elszomorít....de az összes faj, ösztönösen szimbiózisra törekszik a környezetével!!! Mi nem! Nem is erről a bolygóról származunk!!!:))
 • Efreet
  #69
  ragadozó, kannibál állatfaj, ez látszik a "testvéreken" is. ezt elnyomni lehet, de nem véglegesen és nem örökre. genetikailag lehet hogy lehet majd módosítani, ha eléggé értünk majd hozzá, és akkor változhat dolog. addig marad ez, és a vigyor, ahogy nézem az okosakat ahogy felégetik az egyik kedvenc bolygómat.
 • Izmael
  #68
  De ez a kezdetektől fogva bennünk van?
 • Efreet
  #67
  és? ha ennyit érünk, ennyit érünk. persze, nekem is jobban tetszene ha valami alien népség kolonizálna minket, dehát túl profik vagyunk az önpusztításban.
 • Izmael
  #66
  ......
  Valahogy én is ezt értem...csak az a rossz benne, hogy sokezer év kínlódását, szenvedését és harcát semmissé tesszük ezzel...
 • Efreet
  #65
  nem vagyok biztos ebben a megbosszulásban. ahogy ezt már megbeszéltük, amíg nem léptük át, nem ismerhetjük a határokat. én meg kiváncsi vagyok mihez tud kezdeni az emberiség, ha elereszti magát úgy istenigazából ha jön a bosszú, jöjjön. megérdemeljük.
 • Izmael
  #64
  a:

  De miért nekünk kell megteremtenünk a saját végünket?! Lehet, hogy előbb utóbb kifejlődne (evolúció) egy nálunk hatalmasabb faj és egyszerűen mennék az állatkertbe, de miért mi magunk csináljuk....?!
 • Izmael
  #63
  Efreet:
  Nah jaaa...pontosan. Mivel az ősi pszihés, az erősebb uralkodjon, ösztönt, nem fogjuk tudni kiölni (nagy valószínüséggel), ezért mi csak a második "faj" leszünk a listán. Pont erről beszélek...annyira nem lehetünk lámák, hogy saját magunknak teleszarjuk a fészket, ami utána szépen szétesik, mi meg megyünk a levesbe. Lehet, hogy teljesen hülyén hangzik és nem valami ősdruida dumát akarok nyomni, de mégiscsak ez a természet az "anyaöl"...és olyan egyszerűen, olyan könnyedén semmibevesszük. Meg fogja bosszulni ezt az egészet...nagyon csúnyán.
 • Efreet
  #62
  a természetes kiválasztódás az a dolog, amit mostanában az emberiség egyre inkább kijátszik. sajnos(?) kilépünk Gaia védelmezö karjai közül, és nekimegyünk az ismeretlennek. hogy mi lesz belöle, senki el nem tudja képzelni...

  természetes-nem természetes: az a természetes, amit mi annak mondunk. ha és amikor meglesz a kitenyésztett, genetikailag pontosított, a régebbi problémáktól mentes ember (nevezzük annak), onnantól az lesz a természetes, és a mai korcs, mutáns fajta (mármint mi) lesz a természetellenes... láttátok a Gattaca-t?
 • Ron Ragm
  #61
  Garettnek tökéletesen igaza van sztem.
 • hiba
  #60
  Garett: en meg nem tudom, mi lett vonla HA.
 • hiba
  #57
  A tokeletesseg annyit jelent, hogy a kezdetkor mindeki egyenlo. Attol meg mert szellemileg fizikailag "normalisak" ez nem jelenti azt hogy a gondolkodasuk is ugyan olyan lesz.
  Az elet kezdeten mindekinek ugyan azokat a felteteleket kell megadni, hogy azonos esellyel vaghassanak bele.
  Itt nem azt ertem, hogy mindeki ugyan ugy nevelkedik, ugyan annyi penzbol stb... csupan azt hogy ne kelljen fizikia & szellemi problemak miatt hatranyos helyzetbe kerulnie.
  Hogy aztan o majd mit kezd az eletvel az mar az o dolga, de ha van ra mod meg kell adni az eselyet hogy a "nullarol" es ne minuszbol induljon - ne hatrannyal mely befolyasolja az egesz eletet. Rengeteg embernek a szuletese pillanatatol nincs eselye arra, hogy "normalis" eletet eljen. Megbejegzett lesz egy getikai "hiba" miatt. Ha ezt ki tudjak kuszobolni, akkor azt meg kell tenni. Szvsz ez nem kerdes. A masik oldal persze az, hogy szandekosan is letrehozhatnak hibas egyedeket.
  A gondolkodas manipulacioja (a robot ember) meg nagyon messze van attol hogy megvalotsithato legyen, az agy mukodesrol meg szinte semmit nem tudunk.
 • ipszilon
  #56
  igen, csak ha mindenki tökéltes lesz, úgyanúgy ki fog alakulni egy értékrend! akkor is lesz a többihez képest tökéletlenebb ember! szerintem!
 • ipszilon
  #55
  mutass egy országot, ahol a kommonizmus bejött! csak egyet!! nem... tudsz
 • Ron Ragm
  #54
  Garett:ott a pont. erről a Mátrix egyik része jut eszembe(nem pontos idézet): "Az előző mátrixot tökéletsere tervezték. Totális kudarc volt, rengetegen felébredtek. És tudja miért?" a többi meg már történelem:)
  De most komolyan: egy világ ahol minden tökéletes. Nagyon unalmas lenne!
  "Ez túl szép, hogy igaz legyen"-íme még egy dolog;)
 • hiba
  #51
  Klonozas & tokeletes ember.

  Ki ne akarna azt, hogy az o gyermekei egeszseges, kituno fizkia es szellemi kepessegekkel rendekezzen?

  Lesznek ilyen emberek, akik nem a termeszetes genallomannyal fognak vilagra jonni(most is vannak, csak nem mi alkottuk hanem a "termeszet").
  De a tokeletessegre valo torekedes a letezes osztone & feltetele hosszutavon.
 • hiba
  #50
  Az elozo forumhoz kapcsolodoan, en is gondoltam olyamsmira, hogy az atomhulladekot miert nem juttatjak el valahova a vilagegyetmbe, csak hogy ne itt legyen, pl a napba iranyitjak a hordozot.
  Masreszrol viszont ez a megoldas talan veszelyesebb is lenne, mert ha csak 1 hordozo valamilyen meghibasodas miatt meg a fold legkorebenn esetleg felrobbanna, az nukelaris katasztrofa lenne. szvsz ezt nem merik megtenni.
 • Efreet
  #49
  így van. és ha az emberiség kipusztítja magát, akkor így járt. nem az elsö és nem az utolsó civilizáció, ebben teljesen biztos vagyok.
 • Ron Ragm
  #48
  Jogos.
 • Izmael
  #47
  Ahamm...csakhogy ha a gyerek kiszalad véletlenűl a 6.20-as gyors elé?:((
  Így járt?
 • Ron Ragm
  #46
  És akkor a határokat Te teremtetted! (leszámítva a nevelést)
 • Ron Ragm
  #45
  Vagy sajátmagunkat kergetjük halálba vagy kipróbáljuk az ismeretlent!
  Képzeld azt, hogy az emberiség egy gyerek. Te is voltál gyerek, nem tudtad mi a jó, mi a rossz, mit szabad és mit nem. Úgy fejlődtél hogy tapasztalatokat szereztél, és ha pl vmi fájt neked akkor azt többet nem csináltad. Így van ez az emberiséggel is, csak ő még jóval kisebb "gyerek"!
 • Efreet
  #44
  írhatnám ide, hogy a józan ész határán belül igen, csak ki határozza meg a józan észt?
 • Izmael
  #43
  Azért bizonyos lehetőségeket...nem biztos hogy ki kéne használni!!!!
 • Efreet
  #42
  ha igen, akkor már úgyis mindegy nem? a múlton rágódni nem érdemes, inkább az aktuális helyzetben kell minden lehetöséget kihasználni.
 • Izmael
  #41
  M16..

  Igen..igen...de azt nem tudhatjuk, hogy ha egyszer átlépjük a határokat, akkor nem teszünk e vele valami végzeteset!!!