The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sipocz
BN!
Az editor valószinüleg nem erre szolgál.
A gamában 4 céh árul spelleket fõállásban:1.GOM, 2.Telvani GH, 3.ALMSIVI templom, 4.Imperial Cult.
A fõprofilos céhek minden székházukban, templomukban és tornyukban.
Ezek mellett van néhány más céh amelyik mellesleg csinál ilyet (és csak pár szabadúszó), amelyek közül a fontosabbak:Hlaalu székház Balmora, Redoran székház AldRuhn, MoragTong mind a 4 hadiszállás, tolvajcéhek mind a 3 cornerclub, légiónál a fortokban mindegyikben(jól nézd át az erõdöket mert van ahol a börtönõr a spellárus!).
Úgyhogy mindent összeszámolva csak valami 40-50 helyen adnak el spelleket😊))))).

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
BN!
Mark és Recall páros pontosabban Balmora ALMSIVI templom alagsor, egyik az egyik másik a másik dunmer rinyánál. Nem mágus népek nézzenek szét a boltokban meg az enchantereknél mert olcson kapható a 2 spell gyûrûbe zárt formában.

Sipocz
BN!
Dumáltam a karimmal Vick-kel és õ mondja:
"Mi altmerek vagyunk Tamriel legrégebbi civilizációjának megteremtõi. A többi mer, man és beast kultúránk örökségén nõtt fel és ugyan gazdagította saját vonásaival, de még manapság is tetten érni a közös gyökereket. Ennek a világnak a mágiája az altmerek mágiája, az altmerek alpította Psyjic Order volt az elsõ máguscéh. Az arany csodálatos szín, büszkén viseljük. Itt, Vardenfellben nem tudunk olyan jól beolvadni vele a háttérbe mint dunmer rokonaink, de csak egyszer járnál a Napnyugati-szigeteken(Summerset-Isles) és rájönnél mi rajtunk ez a csodás ragyogás. Ezt a mélybarna, gazdagon diszített köppenyt meg csak azért hordom, hogy amikor rámtör a túlerõ ne deruljön ki hogy........";-)))))))))

Sipocz
Egy másik kiskedvenc: PersuasionResponseExpansion a személyeskedések reakció szövegét dobja fel, néha egészen jópofi társalgás esik ki belõle!

Sipocz
BN!
A mod neve: SecretMasterFix_0605 és tényleg müx!
A securitym meg óriási ezen szoktam edzeni az int. stat értékemet a köv.képpen:csináltatok vmi gyûrüt egy lock touch effektre esetleg fejbõl nyomom rá egy szekrényre majd a leghitványabb picklockkal kinyitom újra meg újra. Mivel a secu. nincs az elsõ 10-ben ettõl még nem lép szintet, viszont a szintlépéskor szépen megjön az 5 pontos növelés lehetõsége. Úgyhogy figyelj! nehogy visszacsempésszem a cuccot, ha highelf férfipofát látsz a hajában egy piros masnival jobb ha megvizsgálod a hátizsákodat😊)))))!!

Sipocz
BN!
Van egy mod, helyükre rakja és megfelelõen kiigazítja a hibásan meglévõ skill master trainer-eket. Itt olvastam és bemásolom a medium armor nagymesterének (aki elvileg a TelFyr dokkban ügyködne) vélt sorsáról szóló történetet:
"Cinia Urtis? Oh, yes, I remember her. Unfortunate incident. She accidentally got between me and a cliff-racer. Poor girl. She was erased from existence. I lose control whenever I see one of those thrice-poxed flying rats, you see. If you see her, ask her how the Dwemer are doing."
-Divath Fyr

Sipocz
BN!
Az un. "gyenge(nyilván fizikailag gyenge) mágus" szvsz. a legkiadósabb kari. A harcosnépek, a kevert harcos-mágék hamar meghaladják a játék nehézségét meg felnyomott fokozatban és modokkal is. A gyenge mágékkról viszont születéstõl halhatatlanságig odafigyelõen kell gondoskodni. A mágia világa nagyon-nagyon vonzó, számomra, e nélkül a Morrowind csak egy RPG körítésü Doom-szerü game lenne. Még a harcos karit vezetõ népeknek is javallom, hogy mindenképp próbáljanak ki vmi mágust is, de nem ám olyat aki talpig ebonyban+40-es shield, hanem csak egy szellõs köppeny és kész(azért zacsakban némi jó rest.magicka legyen és shield meg sanctuary a grimoarban!!!).

Sipocz
BN!
Vigyázz!! én magam is tagja vagyok a Telvani GH-nak és én is Aryon kedves tanítványa vagyok. Céhtagot ölni büntett!! Az említett mágebanyák támadtak meg engem, én csak védekeztem-igaz elõtte volt egy kis frenzy meg anyázás, de kénytelen voltam megölni õket pedig kiabáltam hogy Ne-ne-nem?-akkor nesztek jég-na ugye megmondtam;-)))))

Sipocz
BN!
Ki ne hagyjátok:a Hlaalu tojásbányával szemben a hegyoldalban, a FoyadaMamaca Ny-i oldalán van egy elhagyott ebony bánya vmi VassirDino. Jó érclelõhely(tudod az ebony engedély nélküli bányászása büntett;-))) és ha bemondod DramBero bátyónak mit találtál megajándékoz egy választott deadrich piskával:-))))

Sipõcz!

Mint a telvanniak klánjának tagja: a sötételf mágusom elindítottam utánad 😊

nincs BN! 😊
Érdemes-e vagy sem egy gyenge mágus karit indítani... A sötételf mágusom, aki mellesleg rövidpengébõl is bajnok, 30-as szintû, nincs már lassan kihívás, a ládákat távolról nyitom 😊

Az új high elf mágusom, az igen, két kutya már megeszi, két patkány meg majdnem, rég éltem át ekkora izgalmakat (csak visszérjek, ne jöjjön újabb vérszomjas fenevad, mondjuk egy teknõs).

Igaz, hogy 270 manáról indulok vele, és még sehol sem tartok, mikor majd 500 felett lesz a manája, akkor kinevezem a mágia istennõjének.
Sipocz
BN!
Még az elemi rombolásról:
MoragTong küldi, egynémely Telvani mágét kell kiiktatni (vérzik közben a szívem mert magam is Telvani;-)), és képzeld el amikor egy teremben egyszerre 3 máge (a kari meg 2 szemben) szórja egymásra az elemi mágiát. Nem látsz az összegabalyodó szines fényektõl, valamelyik idézett asszem valami csontit és szegény csonti ahogy anyagiasult már szét is repült a mágikus viharban, minden varázslás után nyakalod a dispel meg a rest.health piákat mert valahogy jó lenne túlélni és amikor vége a harcnak azt kell mondani, hogy szerencsém is volt. Cool.....

Sipocz
BN!
Ahogyan látom 100-on nyomulsz😊)). És talán így sorszerû és így igazi... Valóban hajlamos a gamer "elkényelmesedni" a sok-sok fölényes gyözelem elaltatja veszélyérzetet, olyan ez mint a R.Madrid-Malorca:1-5😊) pedighát Figo-Zizu-Ronaldo😊))

Sipocz
BN!
Mindig vágytam egy altmer elemi varázslatokkal operáló mágusra, volt már mágusom egy tutira biztonságos breton attronach akivel szinte nincs soha gond fõleg mivel támadóformulaként misztikát (absorbok, fõleg absorb health) használt. Akkoriban is megjelent már ez a probléma, de az absorb ellen bárki csak azt csinálhatja, hogy visszaszlopálja amit elvesztett(olyan mint egy vérbõ orális szex😊). Akkoriban itt ezen a fórumon meg is hirdettem, hogy a destru.magic kihagyható a gamából, de manapság elcsábultam. Hihetelen a képi- és hangélménye az elemi rombolásnak, tényleg egy amolyan rage of mage😊)).
Az artifikákkal meg az a bajom, hogy túltápolják a karit (Destagmer és Marara gyûrûje, a saviorhide mellvért....). Ezért keresek un. technológiai megoldást. A nem "tükrözve-trükkös" ellenfél az altmer számára nem is ellenfél pedig egyszál gatyában, néhány darttal felszerelkezve futkározik, igaz Sadrithban vettem neki 2 db "Gods" márkajelû elemi rombolást, aminek darabja max.640 hp.-t nyúl le az ellenrõl (ha jól tudom Vivec õszentsége sem több 1000-1200 hp.-nál).

Sipocz
BN!
Éppen a reflect a problémám! Nekem(gondolom nem egyedi😊) az ash-dögök és a deadrák dremora lordtól felfelé (úgyhogy majdnem mind😊) tükrözik a mágiát. Gondolj bele: egy altmer mágus(90 hp össz., minden mágiára érzékeny min.25%-ra), aki a gamában a destru.magic nagymestere félve nyom ki ezek ellen egy támadóspellt mert ha visszatükrözik akkor kampec is lehet belõle. Azért gondoltam,hogy dispellel kezdené és aztán csak ami belefér.....

Sipocz
BN!
A "dispel target" leszedi az ellenfél mágikus tuningját, vagy csak a negatív hatások felszámolására jó??

Sipocz
BN!
Sajnos csak az orc cuccos néz ki úgy mint egy szamuráj páncél(lovassági pikkelyvért némi egyedi diszítéssel). Javasolt zodiakus a Lady ha nem teng túl a mágiás szándékod a legjobb csillagjegy!

Sipocz
BN!
(ma én vagyok ügyeletben)
GOM: a dolog "vagy" kapcsolóval van szerelve, ha Edvina küldetését tartod szemelõtt öld meg Trebót, ha Skinkét add át a levelet; az eredmény ua.
GOF:állj az ajtó elé mozdulatlan, konzolban add ki a TCL parancsot, lökd be az ajtót, konzolban add ki a TCL parancsot->a TCL megszünteti a textura elemek átjárhatatlanságát;-)),vigyázva használd-nem jó derékig befagyni egy falba vagy födémbe(ezért kell a mozdulatlanság)!!
Sotilda: ha már beléptél elõre a tolvajokhoz sajnos le kell ölnöd (olyasmit mond, hogy Neked kell választanod harcosok vagy tolvajok) vigyázz céhtag. A helyes sorrend lett volna pl.: balmorai GOF-ban nyomulni a kódkönyves feladatig, Sotilda 80-as hozzáállásnál adja a könyvet és csak EZEK UTÁN belépni a tolvajokhoz.

Sipocz
BN!
Májerkodás csak úgy:
Az egzotikum sokakat vonz, fõleg a Kelet varázsa, érdekes a zulu kultúrális örökség valahogy nem ennyire népszerû;-))). Általában a nyugati kultúrát örzõ országokban készült szg. gamák ennek csak a külsõségeit tudják, inkább akarják megjeleníteni. Nagyon nehéz és egyáltalán nem autentikus pl.szamurájt alakítani, ha ennek erkölcsiségét, szokásait és gondolkodásmódját -röviden az igazi lényegét- a progi nem tudja elõadni. Sajnálatos, hogy a távolkeleti vagy bármilyen, az európai embernek egzotikus tájékról származó szg.gamák egyáltalán nem közvetítik ezeket az érzéseket. Szvsz. a Morrowind még modokkal spékelve sem lenne képes az egzotikum közvetitésére, mondjuk a benne felvázolt fantasy világnak azért megvan a sajátos(nem földi!) különlegessége.

Sipocz
BN!
1.fegyverek:hosszúpenge, íjászat, közepes páncél
2. magia: alkimia, restoracio, illusio, misztika
3. egyebek: sneak, security, speechcraft
4. igazítás: harcos
5. kaszt és kedvenc stat. értékek: bármi, de úgy hogy 40 pont alatt legfeljebb 1 értéked legyen (jobb ha egysem), az én ajánlatom->redgard vagy imperial férfi.

Sipocz
BN!
Emigyen nevesítve nem, de létezik katana, tanto és a közepesnek számító un. orc tejes páncélzat a szamuráj páncélról van mintázva (igaz meg kell a megszerzéséért dolgozni!!), továbbá nincs kétkezes harc de vannak dobófegyverek(pl.csillag) igaz inkább csak bosszantásügyileg.

Sipocz
BN!
Technológiát keresek "spell mirror" dögöknek (deadrák, ashdögök) elemi mágiával történõ legyakása altmer(mindenre érzékeny!) varázslóval minimális saját sérülés mellett kérdésében.

Sipocz
BN!
Másik érdekes dolog jut eszembe arrol amit Bravehart mondott. A Dagoth öcsiknél ált. van egy Dagoth amulet ami 100-zal lekapja a caster faiqueját, szvsz. eszméletlen baromság és ami a még nagyobb baromság hogy a viselõk használják is. Bár lehet hogy rajtuk tuningként hat. Egyik karimmal csináltam egy Dagoth amulet gyûjteményt, vmi. 15 db-t sikerült összekaparni, de szerintem ez még nem a teljes kollekció.

seyda neentõl ppontosan délre az egyik szigeten is van egy barlang és egy csápos muki egy jó gyûrûvel(5000gold,én eladtam)

War. War never changes.

Sipocz
BN!
Assemanuban, amit én értek alatta az a Seyda-Vivec vonalon lévõ barlang (mert van egy DagonFel-tõl Ny-ra, Valenvarion-tól É-ra) ahol legfeljebb egy csápos elefántemberrel találkozhattál(asszem ez is Dagoth öcsi) meg még itt van egy templomi ereklye, ami kell Saryoninak. Ennek a questnek a fõküldihez megintcsak nincs köze. Az álmok, ha jól emlékszem mindaddig jönnek amig egy ashghoul Dagoth öcsitõl meg nem kapod a bátyó személyes meghívólevelét, bár lehet hogy akkor amikor már megjártad az újjászületés szentélyét (rég volt már a korábbi karikkal a jelenlegi még nem tart ott;-))).
(Agorber vagy csekk???? Vagy külön-külön??)

Sipocz
BN!
Ha az(??) akkor:nem tartozik az ügy sem a fõküldihez sem a céhek és GH-k questjeihez. A álmok nem azért kísértenek, azok a fõküldi végrehajtása közben egyszercsak elindulnak, egyre többet tárnak fel "Nerevarin" és Dragoth kapcsolatából és gonosz sugallatokat közvetítenek, tehát egy barlang dolgaihoz nincs közük. A hiv. barlang több kavernából álló együttes, onnan tudod meg hogy végigmentél hogy egy artifact tõrt kell a végén egy dreamer prófétáról lenyúlnod(lehet hogy a ládájából). Ugyanebben a barlangban van az egyedüli ashvámpir(Dagoth öcsi) amelyik a Ghostfence-n kívül tevékenykedik. Bármilyen egyszerû szereplõ visszaállítása megtörténhet a "placeatpc" konzolparanccsal, bár tapasztalatom szerint erre nincs gyakran szükség. A fõküldivel kapcsolatban az ashlander, akit egy dunmer verseskötettel le lehet kenyerezni, csak az Urshilaku tábor helyérõl, az ashlander vendéglátási szokásokról(;-)) esetleg Nibani nénjérõl és Matul(a) bátyóról beszélget, a fiát csak úgy mellesleg említi meg.

Sipocz
BN!
Nemtom egyrõl beszélünk-e: ezt a küldit egy ashlander kereskedõ adja akihez a kémfõnök küld, hogy az útbaigazítson az urshilaku Nibani felé?

Sipocz
BN!
Vivecben St.Delyn és St.Olms negyedekben a külsõ kerengõkön számos lakás van. Ezek egyikében (tetszetõsen berendezett és kies) találkoztam egy szellemmel, bambán egymásra meredtünk majd gyakás következett. Tudtok-e róla valamit, hogy: 1.nem-é küldi része, 2.respawnol-é a szellem (mert tetszik a környezet és szivesen elfoglalnám;-))). Ugyanezekben a lakások egyikében Dagoth szentély, a Hlaalu underworks-ben érdekes cavern-es betörés, a Redoran underworks-ben Dagoth oltár, St.Olms canalworksben élõholtak nyüzsiznek, Foreigen negyedben a temetõ kész borzadály (ugyanakkor, ugyanott az ordinátorok suvickolva-gangosan pofátlankodnak)---no ennyit a "szent" városról???????

Sipocz
BN!
TelAhrun-ban a rabszolgapiacon vett-e már valamelyikõtök háziszolgát?

Akik jatszottak Baldur's Gate-tel, azok biztos emlekeznek meg arra a funkciora, ahol a karaktert ki lehetett menteni es azzal akar elolrol ujra lehetett kezdeni a jatekot. Kar, hogy ilyen opcio nincs a Morrowindben. Esetleg tudtok olyan programrol, amivel ezt meg lehet csinalni?
Talalat valoszinusegeben benne van, mert magasabb AC-nel tobbszor jon ki magasabb vedekezoertek, mint tamado.
Sebzes az mar gazosabb. Lehet, hogy az is szamit, hogy mennyivel tobb a tamadoertek a vedekezonel. Es mondjuk azt is beleszamolja.
Sipocz
BN!
A másik megfigyelés: valahogyan az AC benne lehet a találat valószinûségében és a sebzés mértékében is. Három kari sorsát tudom mostanság figyelni, mindhárom más-más tipusu páncélban feszít és közel azonos skill leosztás mellett a nehézpáncélos kevesebbet kap a pofájára.

ollie
Lásd AKing-nél. Kb úgy mehet mint mondjuk az AD&D-ben...

Sipocz
BN!
Jójó, ezek a minõségi kapcsolatok OK. De valahogy úgy ahogyan az RPG-k világában vannak kapcsolatok, tehát:dobj kezdeményt, módosítsd ahogyan kell, a legtöbb kezdi a harcikört, válassz ellenfelet (már ha eléred), dobj támadót, módositsd ahogy kell, vizsgáld a védõhöz, talált vagy nem?, ha találd dobj sebzést, módosítsd ahogy kell,.......

Szerintem ez igy megy:
1. Elosszor sorsol a tamadonak egy tamadoerteket az adataibol.
2. Sorsol a vedekzonek egy vedekezoerteket az adataibol /foleg az AC=armor class alapjan/.
3. A fenti kettot osszehasonlitja.
3. a, Eltalalna.
3. b, Nem talalna el.
4. Mindket esetben tortenik egy kis veletlen proba /5% esely mondjuk/. Igy lehet az, hogy bar soha az eletben nem tortenhetne meg, de egy patkany megis eltalal egy ebonys lovagot, mert szerencseje van.

A kivont kard / varazslatra tartott kez pedig a War modot /Harc modot/ kapcsolja be, ami valoszinuleg jelentosen befolyasolja a vedekezoerteket.
ollie
nagyobb támadóskill=nagyobb esély a sikeres támadásra
nagyobb armorclass=nagyobb esély a sikeres védésre
sebzés=ha a támadás sikeres és a védés nem, akkor ennyit sebez

Sipocz
BN!
Még mindig nem értettem a támadóskill, armorclass, sebzés mértéke nagy hármas közötti összefüggést😞( Ha valaki pontosabban tudná elmesélni hogy milyen függvény(ek) kapcsolja õket össze mesélhetne kicsit. Döbbenet amikor egy talpig ebony vértben csillogó lovagot egy gelyva patkány majdnem megzabál (persze leengedett kard mellett)!

Sipocz
persze nem "elhet venni" hanem "lehet venni";-))

Sipocz
BN!
A "telekinézis" nem túl nagy prüci de nagyon praktikus pl.:csapdákat lehet vele hatástalanítani, harcos népek rakhatják valami egyszerû, mondjuk expensiv gyûrûbe már egy kis soulgem tartalma is elég hozzá, tanulhatóra AldRuhn GOM-ban elhet venni a breton nightblade-nél.

ollie
Köszi, bár nehéz lesz, mert nem vagyok varázsló fajta...

Sipocz
BN!
Probáld:amit te helyezel el valahova(minden dolog ami megjárta az inventorydat!) az bármikor visszavehetõ bárhonnan, aztán ha már visszakapartad azután vmilyen módon juttasd be a spiné asztalába.

Sipocz
BN!
Még annyi, hogy a Vampires of Vardenfell I./II. egészen pontosat ír errõl az eseményrõl és a gyógyítás mikéntjérõl, minden fázisra kiterjedõen viszont kell hozzá az armiger jegyzetébõl készült titkoskönyvecske ami vagy a viveci titkos könyvtárban van vagy a "szellemkarámon" belül valamelyik dwemer ruinban.

Sipocz
BN!
Érdekeseket lehet beszélgetni a "healer" jegyzésü pasikkal és itt is kiderül az a furcsaság ami Téged is megdöbbentett. Spec. én nagyon jót csocsortam tegnap a Telvani tanácsháza alagsorában a templom gyógyítójával, igen felkészült pali,pl.:pontosan megmondja melyik dög milyen kórságot terjeszt!

Sipocz
BN!
Cure common disease 3 napon belül és OK.

ollie
Na ezt megszívtam...

ollie
bug?

Balmorában a mágusok céhébe való belépés után elküldenek gombát szedni. Ez ok. Aztán adnak egy olyan feladatot, hogy valakinek az asztalára rá kell csempészni egy hamis soul gem-et. Na ez meg is történt, de utána a csajszi aki adja a feladatot mindig csak rákérdez, hogy mikor is fogom ezt megcsinálni (nem tûnik fel neki, hogy már megcsináltam). Amikor rétettem a gem-et az íróasztalra, akkor tutira nem látott senki!
Mi van ilyenkor? Próbálkoztam már alvással is, de nem jött be.

Sipocz
BN!
Korábban kérõdztem vagy kérdeztetek néhány apróságot, a hosszú hóvégen utánna jártam egy karival:
1.stoneflower->a Balmora-Caldera országút mentén kb. 1 hektár tuti stoneflower
2.summon ghost->Vivec GOM bejáratnál dunmer néni conjurer szint felett
3.divine interv.->WolverinHall imp.shrine az oltárszolgánál mindenkinek, Ebonhart imp.shrine az oracle disciplétõl felfelé.
Néhány egyéb májerkodás:
Még ha tolvaj a kasztod akkor se lopkodj válogatás és irányelvek nélkül mert igencsak be lehet vele faragni, az etikai részérõl meg már nem motyogok. Gondold el egy világ(na jó sziget) hõsi megváltóját kell alakítanod;-))).
Lélekkövek szanaszét hevernek a csempésztanyákon a BitterCoast,az AscadianIsles,az AzuraCoast meg DagonFel partvidékének teljes hosszában; 15-20. szint felett már tele great&grand kövekkel.
A leszármaztatott értékek:teherbírás,fáradtság-frisseség,magicka kapacitás közvetlen növelése helyett célszerû a hozzátartozó alapérték(ek) növelése, mivel a leszármaztatás általában vmilyen szorzóval történik.
Konstans effektekbõl nagyon jók a stat.érték növelõk, egy-egy jóminõségü ruhadarabba 6-12 pont is betölthetõ,nyilván a harcos népek a páncélokba(fõleg a mellvértbe) is rakhatnak belõle. A fegyver enchantolására már egy közepes lélekkõ is megteszi(nyilván a jónagy az mégjobb) mert 1.harcról-harcra úgyis regenerál,2.a kicsi lélekõvekkel fel lehet tölteni(ami egyrészt ösztönöz a lélekgyûjtésre,másrészt edzi az enchant skillt).

evyl
szerintetek ki a legtaposabb NPC a jatekba? Vivec-et mar sikerult megolni, Almalexia-hoz meg egylore nem engednek be 😞

Gandalf51
Valami olyasmit kell csinálni, hogy amikor hallod hogy beengedi a fabricantot, akkor azonnal rázárod az ajtót és akkor marad egy rés amin átbújhatsz.

Sok országban sok nevem van. A tündék közt Mithrandir vagyok, a törpök közt Tharkun; nyugaton rég elfeledett fiatalkoromban Olórin voltam; délen Incánusnak hívnak, északon Gandalfnak.

na és mennyi a mannád? max 200 lehet, nem?

War. War never changes.