The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CS@
Ez csak a látszat ,mert a fórumot azért olvasgatom rendszeresen.

A harci skillek a Morrowindban a használatukkal növekednek: ha engem ütnek idõvel jobb lesz a védelmem, ha én ütök másokat jobb lesz a támadás (mondjuk én mindig varázslót indítok de ez most mindegy) tanítással is megoldható, de akkor valahogy úgy képzelem, hogy pl. egy küldetés után jutalomból tanítanak és a skillem 20-at nõ vagy valami ilyesmi és nem úgy hogy trainerekhez hordom a pénz hegyeket

Bandew
Egy ember igazából nem azzal fejlõdik, ha sokat öl, hanem ha kitanítják a harc minden fortályáról. A további ölés az csak plusz tapasztalat.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Nem azt mondom, hogy minden fáról fürtökben lógjanak az orkok de ha a modban lesz szintlépés akkor egy harcosnak monsterhiány miatt nehezebb dolga lesz hacsak nem kezd el iskolába járni

Conan -> iskola -> halott tanári kar -> hosszúkard szintnövekedés

Bandew
Frednek igaza van. Tolkien világát nem szaba telerakni ellenséggel, mert mindennek megvan a maga helye. Nekem úgysem a harc a fontos ebben a modban, hanem csak hogy sétáljak benne. :-D

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

De a Morrowind rendszerben pont az a legjobb, hogy tanulás nélkül is lehet fejlõdni és pont azok a skillek fejlõdnek amiket a karakter igaziból használ és ezért tényleg szüksége is van rá. Ha a tanulás túlhangsúlyosabb lesz a gyakorlásnál akkor tök mindegy hogy az ember milyen karaktert indít, úgy is arra tanítja amire akarja

ollie
kicsoda? 😛P

EqUiNoX
Inkabb kalandoznek egy tolkieni vilagban keves ellenseggel, mint tomeggyilkoskent irtsak mindenkit minden bokor alatt, csak mert televan a palya monszttal.

[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]

Bandew
Tanulással.

De ha kevés az ellenség és nincs kit ütni akkor hogyan fog pl. egy harcos karakter fejlõdni?

Bandew
Fiatal, de nagy bölcs. :-DDD

Bandew
_Atti_!

Ugye a Memod nem lesz telerakva ellenséggel? Úgy értem, hogy olyan helyeken, amik a könyv szerint elvileg biztonságosak, nem lesznek vadállatok, meg orkok.

Match
én holnap megyek...
ha kihoznak a detoxból akkor neki is ülök a fõküldetésnek 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

ollie
ááá de fiatal itt valaki 😊)) amúgy gratula!

Bandew
Na leérettségiztem, most már jöhet a memod. :-D

"Invisibility: mindaddig marad a "hatas" ami valami fizikai dolgot nem cselekedsz. Megutsz valakit, meglopsz valakit, stb. Ekkor eltunik a hatas, es ott allsz az emberke mogott/elott kezedben a szajreval. Kellemetlen..."

Én úgy vettem észre, hogy a szajré nem a kezemben hanem az inventorimban van már mire a hatás megszûnik

zsebelni úgy lehet, hogy nyomod a controllt és úgy próbálsz beszélni egy emberrel, a párbeszéd ablak helyett az inventorija jelenik meg
Azt azért jobb ha tudod, hogy 100% sneak ÉS security (ezeken múlik a siker) mellet sem biztos, hogy mindig sikerül, így is csak kb. 75% esélyed van

Chameleonból pedig Calderától északra lehet zsákmányolni egy gyûrût valami ílyásztól ami 80%-ot ad, a többit simán összehozod hogy meglegyen a 100% (pl. Moonmoth, bad people küldetés jutalma)

Match
chameleont honnan tudok szerezni?
lés hoyg lehet az emberektõl zsebelni?

EqUiNoX
Valamit nem art tisztazni

Invisibility: mindaddig marad a "hatas" ami valami fizikai dolgot nem cselekedsz. Megutsz valakit, meglopsz valakit, stb. Ekkor eltunik a hatas, es ott allsz az emberke mogott/elott kezedben a szajreval. Kellemetlen...

Chameleon: ez nem lathatatlansag, de a vegeredmeny ugyanaz. Lasd az allat (kameleon, amirol a nevet is kapta) sem tunik el hiphop, hanem csak beleolvad a kornyezetebe. Ez esetben akarmit is csinalsz, nem mulik el a hatas, csak amikor az ido "lejar". Igy ha lopni akarsz, ezzel csinald.

Az egy dolog, hogy ellopsz valakitol valamit lathatatlanul. Ez arra jo, hogy ne gyanakodjon eleinte. Viszont sok mulik az ugyessegen is, mert hat eszrevetlenul is lehet ketbalkezes, amikor is a paciens eszreveszi, hogy valaki ket kezzel matat a zsebeben. Ekkor altalaban azert eszre is vesz, mert az invisibility eltuni/chameleon sem 100%os. Es ekkor jon a gyors elnemitas, vagy futas az orok elol, esetleg megbanas, stb. A lenyeg, hogy a tolvajlashoz szukseges skillunk legyen jo magas - aranylag - es igy probalkozzunk.

Alternativ megoldas lehet, a telekinesis egy fal takarasabol ;] Ekkor legtobb esetben nem veszi eszre a pali hogy eltunt a hata mogul a fejszeje, csak ha esetleg buszken megmutatjuk neki. Az meg botor dolog...

Match
akkor vagy azért nem ment nekem mert én úgy csináltam hogy néztek, vagy azért mert hihetetlenül balfasz vagyok 😄
majd kipróbálom.

Nálam ez a láthatatlanság-gyûrûs (ring of aversion asszem, láthatatlanság 10 másodpercre, Calderában vettem 65 septimért) lopás mûködik de csak így:
- úgy kell láthatatlanná válnom, hogy ne lássa senki pl. fal takarásában másik szobában stb. magyarán ne tudják hogy ott vagyok
- lopás alatt lenyomva tartom a controllt (a sneak-em amúgy csak 7-es szintû)
- mindig megvárom hogy a cuccost se nézze senki bár lehet hogy úgy is mûködne ha néznék, végül is maga a befejezett lopás töri meg a varázslatot MIUTÁN már elraktam a céltárgyat

Match
tehát elvileg ha láthatatlanul mögélopózok és úgy lopok akkor jó?

Ha látták, hogy lopsz akkor hiába válsz láthatatlanná, de ha nem látták akkor viheted a cuccost 😊

War. War never changes.

Match
1 giga ramom van.
2,8-as proci.
nem tudom miért szaraxik.
azt nem tudjátok hoyg bejön e, ha lopok, és utána gyorsan láthatatlanná teszem magam? (mert van egy láthatatlanná tévõ gyûrûm, tehát ingyér van 😄)

EqUiNoX
Igen félõ. Mert Jim úgy akarja megvédeni a céhet a CamonaTong-hoz hû - mondhatni korrupt - harcosoktól, hogy az aránylag "tiszta" helyi vezetõket meggyõzi/zsarolja. Eydis, a balmorai céh vezetõje is meggyõzhetõ, olyannyira hogy Jim feladatbaa is adja. Igy necces lehet a tolvaj küldetések vége. Persze ebben a játékban mindig van egy kiskapu - hazudni-hazudni-hazudni;] - igy elképzelhetõ hogy megoldható így is. De szerintem kevés az esély. Próba szemcsere...

Bandew
Ha kinyírtam a Fighters Guildnál Balmorában a vörös hajú csajszit, akkor onnantól már szophatom a Thieves Guildot?

PiszkosFred
A harcosok, az utolso kuldetesek fele modszeresen irtjak a tolvajokat, lehet ezt nem neztek nalad jo szemmel. ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
512 a minimum, megha nem is ezt irjak a min.req.conf.-ban. Egyebkent asszem itt is, valaki bedobott egy linket, ahol van par tipp, hogyan lehet a jatekot tuningolni, gyorsitani, es az esetleges kilepeseket desktopra redukalni. De a legelso a peccs, neki tobb mint vszinu hogy az europai kell majd, igaz ez ra is van irva a cdre/dobozra, hogy UK vagy US valtozat. Aztan tudom ajanlani meg a Servant hibajavito modot Mythostol - HQn fennvan - ami par cellillesztest es hibas scriptet javit a jatekban. De ahogy Ollie is irta, a memoria az elsodleges lenyeges pont, 512 a minimum.

ollie
PEdig nekem nem sikerült belépni a thieves guildbe, mert reklamáltak, hogy már valami másnak a tagja vagyok (talán fighter??).

ollie
Mennyi memód van? Nálam 512-nél már nem lépegetett ki, bár sok embernek még annyi memónál is.

Guild-ba akár mindeggyikbe beléphetsz (Thieves, Mage, Fighter, Imperial Cult, Temple, Morag Tong, Imperial Legion, EEC). A Fighter és a Thieves néhány helyen üti egymást de megoldható az egyidejû vezérség, a többivel nincs gond.
3 Great House-ból (Hlaalu, Telvanni Redoran) léphetsz be csak egybe, illetve ha kirúgatod magad akkor mehetsz másik Házhoz is.

Nemo me impune!

Ez biztos? Csak azért kérdezem mert egyik karim a következõknél lett vezetõ:Thieves Guild, Temple, Imperial Cult, Great House Telvanni, Fighters Guild, Imperial Legion,
Mages Guild, East Empire Company és a Morag Tong-hoz is simán be tudok lépni...
Ha csinálsz valamit (beszélsz, lopsz stb.) megszûnik a hatása helyette használd a chameleon nevû varázslatot ezzel beolvadsz a környezetbe és nehezebben vesznek észre...
Match
és az miért van hoyg ha láthatatlanul lopok akkor láthatóvá válok?
mert így már tényleg nemt udok semmi jót ellopni.

Bandew
A folyamatos kilépegetésre sajna eddig semmilyen gyógyír nem jelent meg.

Match
és mivel nem jön le egyik se a hivatalos lapról, valaki tud egy helyet ahonnan le lehet szednI?

Match
nah, egy kérdés:
Szeretnék valami patch-et felrakni a játékhoz, mert elég soxor ok nélkül kilép, meg k icsit zavar hoyg olyan sokat töltöget.
végre nem kell krekkelésen törni a fejem 😊
tehát, van 2 patch is, verziószám ugyan az.
az egyikre az van írva hoyg EUROPEAN és 9 mega, amásikra semmi és 3.9 mega...
most melyiket töltsem le?

Match
azt hittem sima gugolás!
Most (már négyesvagyok 😄D) eljutottam egy helyre, ahol egy nagy fal van (ilyen energy fal).
egy szép kapun keresztül át is jutottam a túloldalára.
Rögtön nekemugrott egy zombi...kitört a vihat....meg jöttek sokkal erõsebb patkányok.
nagyon para a hely 😄

jah, és a lopás nem jött össze így se 😄

_Atti_
ezzel a gombbal lehet zsebelni az utcán is

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

_Atti_
osonás

Match
mi az a sneak? 😄

_Atti_
nyomd a sneak gombot..hátha ugy nem vesz észre
amugy meg....meghallja😉fogjuk rá...

Match
és mirét van az hogy valaki háttal áll nekem, és a mögötte lévõ asztalról akarok lopni, akkor is észrevesz?

PiszkosFred
Olyan nagyon nincs is tobb guild ;]

Match: arra vigyazz, hogy a tolvajok es a harcosok itt-ott utik egymast, ha egyszerre akarsz fonok lenni mindkettoben, javaslom a HQ levo "ket ceh, egy vezer" irast a tippek kozott.

PiszkosFred
Olyan nagyon nincs is tobb guild ;]

Match: arra vigyazz, hogy a tolvajok es a harcosok itt-ott utik egymast, ha egyszerre akarsz fonok lenni mindkettoben, javaslom a HQ levo "ket ceh, egy vezer" irast a tippek kozott.

Match
én azt hittem 1 😄
akkor csatlakozok máshova is 😄

ollie
asszem eccerre max 3 nagy guild tagja lehetsz

Match
lehetek egyszderre többi lyen guildnek a tagja? Mondjuik a mágusoknak meg a harcosoknak is?

Bandew
Ne add el, hanem használd.

Micsoda egy lamer vagyok, lattam ezt a siteot a forumon linkkent, de asszittem ez mas. 😞
Bocsi.
Amugy nagyon biztato ahogy a nezem 😊

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!