Arx Fatalis

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

htr93
hogyan tudok varázsolni?még nagyon az elején vagyok, varázsló karit csináltam. találtam 2 runát. ctrl, lerajzolom õket de nem történik semmi. mit kell hozzá tenni?xD

cs valaki mondja má meg hnann szedjem le az arx fatalis angol verzióját mert az oroszal nem szarakodok elõre is thx !
Esrohnoil
Az én gépem sokkal gyengébb matyi009-énál, mégis frankón fut a game. 😛

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

az én gépem még a tiednél is jobb , kétszer darálja be !!!

Intel Core2 Quad 2,5 GHz
4 GB Ram
Geforce 8800GTX 768MB

<#beka3>

és mégis ezzel a játékkal játszok és nem a ratyi Crysisal... <#worship>

Esrohnoil
Az outpost melletti nagy kapu kulcsa a királynál van, de õ nem fogja önként odaadni. Lopás v. gyilok a megoldás, esetleg jó magas zárnyitás.
Azt tudtátok h. van egy pár rejtett varázslat, ami sosem jelenik meg a varázslatok könyvében? pl. életerõ elszívás v. fagy elleni védelem?
Ez utóbbi a fagyos barlagban lehet hasznos. Én gondoltam rá h. ki kellene próbálni a kivezetõ kapunál is, amirõl szó volt, de még nem néztem meg h. elég hatékony-e ott...

Egyébként rég jártam már az sg-n. 😄 Csak épp találtam egy játékleírást, és látom h. még nincs topicja. A címe: Dungeon Hero. A stronghold alkotói csinálják és elég sok köze lehet a szerepjátékokhoz. 😊
Vki hallott már róla?

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Randal
Való igaz, az egész játékban talán ez volt az a pont ahol mindkét végigjátszásnál utánna kellett néznem mit kell csinálni.
A hangulat meg még mindig jó és mindig találok valami újdonságot.
Ja!
A vár melletti nagy kaput ki lehet nyitni, csak kulcs kell hozzá, vagy zárnyitás. Passz. Valahol Esrohnoil írta errefele.

Megnyugodhatsz nekem is elvette, annak idején szitkozódtam is rendesen.
Hegi90
Kösz! erre már énis rájöttem, de vhogy úgy sem ment, nem tudtam, hogy melyik körre kell kirakni (a belsõ vagy a külsõ), vagy hogy honnan kell elkezdeni, stb stb.

Egybkt vhogy rátaláltam erre az oldalra, itt a srác elég szépen "lerajzolta" a sorrendet.
Egybkt énis szeretek gondolkodni, de ez a rész engem nagoyn kiakasztott, már minden játékélményemet elvette...

Ja és nagoynszépen köszönöm!

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Besz
Hello!

Jó régen játszottam már ezzel a nagyszerû játékkal, de valami mégis rémlik. Talán mert én is megszenvedtem vele?! Emiatt inkább csak rávezetlek a megoldásra, és így végsõ soron magad találhatod ki:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nos, ha már összegyûjtötted az összes szimbólumot a kriptában, akkor kutasd át az alábbi helyeket. Volt egy nagy központi terem, amit kisebb termek, kripták vettek körül, számuk megegyezett a szimbólumok számával. Ezekben a termekben pedig jól nézz körül, mert vagy a padlón, vagy a falakon találhatsz rajzokat, melyek a sorrend és a szimbólumok közötti megfeleltetés meghatározását segítik elõ. Fontos lehet ezeknek a termeknek az egymáshoz viszonyított elhelyezkedése, hisz egy kört alkotnak. Emlékeim szerint elõször én se vettem észre ezeket a jeleket (jól beleolvadnak a környezetbe), csak miután nekiláttam tüzetesen átvizsgálni a pályát. Amint megvan egy, onnantól a többit már gyerekjáték lesz megtalálni. Ha sötét van, akkor gondoskodj világításról.

Ha így se menne, akkor szedd le ezt a nagyon jó leírást: RPGDot's unofficial Guide to Arx Fatalis. Ebben minden benne van, amit a játékról tudni lehet. Térképek, leírások, táblázatok, varázslatok, rejtett zugok, stb. Én is ezt használtam annakidején, de csak azokat a részeket néztem meg benne, amik nem kötõdtek közvetlenül a történethez. De miután végigvittem a játékot, elolvastam és megvizsgáltam a térképeket is, hogy azokat a rejtett helyeket is felkereshessem, amik elkerülték a figyelmemet. Ha egyelõre te se akarsz sokat lesni belõle, akkor elmondom, hogy amit keresel, az a 30. oldalon van leírva, a hozzá tartozó térképet pedig az 52.-en találod.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Hegi90
Srácok vki nem írná le nekem a kriptben a szimbólumok sorrendjét? Nem igaz már...

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Randal
Fú, jó kérdés. NEm emlékszem már rá. Pakolgattam én neki majdnem mindenre, hogy azért ne csak egysíkú karakter legyen, de legtöbbet az Erõre, fegyverhasználatra meg védekezésre pakoltam. Ment vmennyi a zárnyitásra, észlelésre, intelligenciára, meg ide-oda.

Esrohnoil
Tényleg, harcosként milyen tulajdonságokra/képességekre osztottál, és nagyjából mennyi pontot?

Esrohnoil
Jah, meg az elsõ démonom elõl v. 5 percig futkostam körbe-körbe, mire végeztem vele. Menekülés közben nehéz rúnákat rajzolgatni. 😊

Esrohnoil
Harcossal pont az Ylsidek miatt nem toltam, de majd kipróbálom. 😄
Nálam mindegyik Lich kifeküdt a tûzszõnyeg-tûzgolyó párosítástól. 😄
Bár vannak durva varázslatok. pl. Idõ-megállítás (de az Ylsideknél nem használtam, mert gyakorlatilag 1 tûzgolyótól elhullottak), v. Tömeges égetés (ehhez nem árt egy kevés mana is).

Jah, jó lenne a 2. rész.
De vhol azt olvastam h. az az elõ elõtt játszódna.
Enclave-nek sincs még mindig 2. része...

Randal
Nekem se jöttek elõ.
én mondjuk harcossal toltam végig> A Lichekkel meg az Ylsidekkel szívás volt egy darabig. A démont ha okosan csinltam le tudtam gyõzni, csak oda-viszza kellett ugrálni meg futni😊

Azért mostmár igazán csinálhatnák a 2. részét. Megcsinálták a M&M-et (amivel nem játszottam), most meg a the Crossing nevezetû MMO-t hegesztik.
Talán 2010-re bejelentik a játékot😞

Esrohnoil
1.17-es verzióval játszottam mindig is, és egyik probléma sem jött elõ ezek közül. 😊
Varázslóként meg valóban komoly dolog az a tûzlabda, fõleg a játék elsõ felében, mert korán hozzá lehet jutni a szükséges rúnákhoz, és bazi sokat sebez. 😊
24-es INT + 100-as Ethereal link + Bless varázslat (Ami 10-et ad a 4 fõ értékhez egy rövid idõre!!!) és nem nagyon van vesztett csata még sárkány v. démonok ellen sem. 😄

Randal
Arx Fatalis v1.18 Patch

This 1.18 version will allow player already owning Arx Fatalis to benefit from the latest improvements included in the "Collector Edition", especially the compatibility with the latest hardware configurations.

Fix list:

v1.18

- Fixed D3D texture creation that triggered white textured objects / Characters on recent hardware configurations.

- Fixed a crash on TNL Bump Mapping management.

- Fixed several memory leaks.

- Fixed the text font not being displayed on recent hardware configurations.

- Fixed a specific crash on spells use.

- Tweaked the Fireball spell damage rule, to make it less powerful & more balanced.

- Fixed a bug where the game would quit if the ESC key was pressed during the New Game fade to black

Randal
De gonooooosz.

Esrohnoil
Látványos halálra. 😄

Randal
Azért elmondhatnád hogy mire számítsak, emrt nincs túl sok kedvem megint elõvenni😛

Besz

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

lelehet alahonnan tölteni ezt a játékot teljesben?
Molnibalage
Hol lehet eme gyöngyszemet megszereszni? Sehol nem láttam itton és még torrenten sem találom...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Esrohnoil
Az az, de mindent ki lehet nyitni, csak magas zárnyitás, v. megfelelõ kulcs kérdése. Egyszer érdemes megnézni mi van mögötte. 😊
Ha jó irányban képzed a varit, az Ylside megfekszik 1 tûzgolyótól is. 😊

Randal
Az nem a vár melletti nagy kapu? Azt szerintem nem lehet kinyitni, vagy én nem vettem észre valamit😄

Varázslóval nem játszóttam, csak harcossal mindig.
Bár az Ylsidek ellen a Tûzlabda a legjobb varázslat. 2-3-at bele azt csókolom.

Lord White
nah, azt a kaput én nem találtam meg, eltudnád mondani hogy hol találom?

Az emberek kapzsik, épp ez teszi őket emberré.

Esrohnoil
Pontosan, ott repül be a sárkány a felszínrõl, ahova megfelelõ felszerelés nélkül nem lehet élve kijutni. Egyébként van egy kapu a játékban, ami a külvilágba és a megfagyott felszínre vezet, de ha azt kinyitod, nem leszel hosszú életû. 😊

Esrohnoil
Pedig pont ez az a játék, ahol nagy élmény varázslóval végigvinni. Vannak komoly és látványos varázslatok (pl. ellenfél lassítása, gyorsítás saját magadra, tömeges ellenfélrobbantás, villámcsapás, méregcsóva 😊, védõfal, démonidézés...).

Randal
A videókat sajna nem lehet fordítnai, ahogy néztem, és én is találtam hibát a fordításban. De ennyi a max. ami elérhetõ.

A sárkány odújába pedig nem tudsz bejutni. Amúgy sincs ott semmi, csak kellett egy hely ahonnan berepüljön.

Amit néztem végigjátszást az nem ragozta, azért is kérdeztem meg. A lebegés meg a tûzgolyó varázslat az a sárkányig eljutáshoz kell, de nekem a gondom az volt, hogy a hátsó barlangjába nem tudtam bejutni, abba a kis lukba, ahonnan kijön, ahogy elhangzott már itt
Általában nem szimaptikusak a varázslók, én a hideg acél gyorsaságában hiszek 😊

A fõellenfél viszonylag könnyen megvolt... beszorítottam a sarokba és ütöttem...érdekes hogy a magyarítások általában a játék vége fele érintetlenül hagyják az angol szöveget (csökken a kedv 😊, itt pedig a videót nem sikerült egyáltalán magyarítani. Láttam valami havas tájat a végén, mindegy, vége lett.
Esrohnoil
Mondjuk nagyon brutál varázslót össze lehet hozni ha gyúr az ember manaregenerációra, mert 10. tapasztalati szinten az áldás varázslat 10-10-et ad minden képességedhez (erõ, ügyesség... és ez által a skilleket is brutálisan megnöveli), a hatóidõ meg addig tart asszem, amíg bírod manával. 😊 Bár igaz, h. ez általában max. 20-30 másodperc, de az ellenfelek többségéhez bõven elég ennyi.

Esrohnoil
A sárkányhoz simán be lehet jutni, bár igaz h. csak a vége felé.
Ha jól emlékszem, kell hozzá lebegés varázslat meg pl. egy tûzgolyóval le kell szedni az egyik cseppkövet h. utána átlebeghess az oszlopra ami abból jön létre.
Mellesleg a végsõ brutál fegyver maxra tuningolásához el kell jutni a sárkányhoz is, mert kell a tojása, de úgy emlékszem h. a végigvitelhez nem feltétlen kell a fegyver (pl. ha varázslattal nyomod le a fõellenfelet).

Egyébként elég jó manualokat lehet találni a játékhoz pdf formátumban, amibõl sokminden kiderül (skillfejlesztések mit adnak szintenként, varázslatok sebzései szintenként, tárgymanipulálás, lelõhelyek, térképek, végigjátszás, stb...)

Randal
Hát a köveset se vágtam😄
Igaz, hogy bosszantot, de ugye semmi se lehet tökéletes.
Nem tudom, asszem én minden barlangot végignéztem.
Ha arra gondolsz amiben a sárkány ül és ahonnan kirepül, szerintem oda sehogy.

Nekem nem fér bele egyáltalán attól, hogy neked ez az állapot megfelel.
Tényleg rém egyszerû a megoldás, ha elolvastad a megfejtést. Anélkül meg a büdös életben nem jössz rá. Gondolom a kripta rejtvényt (jó helyre tekerni és kövek a megfelelõ helyre) fél óra gondolkodás után lazán vágtad...

A sárkány barlangjának végén van egy lyuk magasan, oda hogy a jó istenbe lehet eljutni? Fellebegni nem tudok olyan magasra.
Randal
Nem teljesen igényel végigjátszást. Mert ha belegondolsz akkor rém egyszerû megoldása van a dolognak. De valóban ember legyen a talpán aki egybõl rájön és nem filózik rajta vagy fél órát😄
Egyébként az a kétszeri belenézés még simán belefér.
Kíváncsi leszek mikor készül el a 2. része.
A srácok ugye most dobták ki a Might&Magices gammát, aztán most valami másiakt készítenek. Talán utánna.

Elég elcseszett játék ez hogy végigjátszást kell hozzá böngészni, dehát így sikerült sajnos. A dátumot látva már nem aktuális a kérdésed, de azért leírom hátha kell valakinek. A kripta egyik szintjén kér meg egy szellem hogy büntesd meg a gyilkosát, aki egy félszemû ember. Ezután kell elmenned a kocsmába leitatni (mivel emlékszel hogy ott láttad), méghozzá úgy, hogy rákattintassz a pénzeszacskódra, aztán a pultosnõre, aki ad egy pohárkával, ezt felviszed az emeletre leteszed a fickó asztalára, s az megissza, elmegy, kulcs a széken marad mikor elmegy. A széken levõ kulcs nyitja a házát (kovácstól jobbra ha szembeállsz a kovács ajtajával) és ugyanez a kulcs nyitja a ládáját is, amiben ott vannak az iratok. Ezután kell Carloval beszélni aki bevallja tettét, ezután kell a királyhoz menni, odaadni az iratokat, Carlo pedig rohad a börtönben.

Még mai szemmel is szép a játék, kár volt elcseszni ezzel a végigjátszás igényes kalandjáték-beütéssel.
Esrohnoil
Hátjahh...
Fõleg h. az õ gépe 1 év múlva kb. annyit fog érni, mint Randalé, meg az enyém. 😄

<#eljen> Ott a pont!
Én is rosszúl vagyok az ilyen kis 14 éves idióta #@!X%-tól!

Randal
És szerinted kit érdekel?
Mi van ha azt mondom neked, hogy énmeg egy dualprocis kétgigaherzmemóriás ûberfaszavideókártyás gépet veszek? Na? Na? Szerinted kit fog érdekelni?

Szerencsétlen kis idióta.

De ratyi gépeitek vannak!!!! Az enyém 2.4 Gh ez P4 768Mb DDR ram 128Mb videó kártyával simán bedarálja a tieteket!!!!!!!!!!!!!

Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata

azaz ingyé vagyis ingyen!!!!

Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata

Nekem is G force ti 200 os van! És inyé kaptam mert a gyerek azt mondta hogy leégett közben nincs is hibálya!!!!

[url=http://ez kiru[/url]
Esrohnoil
Mondjuk az enyém sem sokkal jobb. 😄

Randal
Nah, elõvettem megint a gammát. Kíváncsi leszek most sikerül-e végigvinni.
A bányában a kincskeresõs dolgot még mindig nem sikerült megoldanom.
Asszem a Gothic és a Morrowind mellett a másik kedvenc RPG-m ez a gamma😊

Esrohnoil:
A mostani gépek amin nyomom:
Albérlet:
MSI szutyok alaplap integrált vidkártyával és 256mb rammal

Otthoni:
Cel800@1000
384 Sdram
Gf3 Ti200

És tök jó 3d alkalmazásokhoz😊 BiA-EiB cool😊

Amiga
De, én is betörtem hozzájuk a bányából. Az a lényeg, hogy belülrõl az erõtérfalat nem szabad a kincseskamrában kikapcsolni, mert akkor rájönnek, hogy bent jártál.

Én minap a negyedik végigkjátszásra is találtam újdonságokat.

Nagyon várom már a Dark Messiah-ot. Az Arcane biztosan azt is telerakta meglepetésekkel.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Neogan
Megoldódott drivercserével 😄

One man\'s hero, is another man\'s demon...

Esrohnoil
Eredeti a játék?
Kissé mintha idejétmúlt lenne 3d-s célokra a géped...

Neogan
A gém az intró után egyszerûen leáll hibaüzivel, hogy a Win hibát észlelt ezért leáll. Mit tegyek?
P3 800MHz
384 MB RAM
GeForce 2
Próbáltam a dxdiagban a hang gyorsítás csúszkát mozgatni de semmi 😞

One man\'s hero, is another man\'s demon...