35
  • Rag Oil
    de nem logikusabb a több magos higyétek el nem fog egyszerre müködni neked 2 mag vagy több egyzsere stabilan
  • Rag Oil
    lessz itt 256 is vagy még több az hogy az mhz-t emeljül pentium 4 ben 4ezres volt a max 2 magsobanm eg csak 3.5 a max szal ugyan ott vagyunk relativan
  • madar111
    Azért visszatekintve elég vicces ez a 30ghz. Sokkal logikusabb a többmagos rendszer.
  • Pheel
    szerintem max 128 bites ha lesz...
  • Att
    Zsenyka, a Magyarországi olimpiát el lehet felejteni, ki az a lázasagyú barom, aki ezt kitalálta..:-))))Majd a NOB pont nekünk ítéli oda, mikor nálunk sokkal jobb helyzetben levő országok fognak versengeni érte, kiépített infrastruktúrával, sportcsarnokokkal, stb...na de hagyjuk, nem ez a téma..:-)
    Visszatérve, még meghatározó lehet az is, hogy a proci hány bites lesz, ugye jelenleg akarják piacra dobni a 64 bites arcitektúrájú procikat...( Az első proci, mint az köztudott, Intel gyártmányú volt,4 bites(I4004,1971),az első 8 bites 1972-ben(I8008, Intel) az első 16bites már 1976-ban, (TMS9900 Texas Instruments)stb....)ki tudja, 2017-ben már 2048 (vagy több) bitesek lesznek...
  • TheZsenyka
    Igen, igen... 2017-ben 30GHz... 2012-ben meg Olimpia Magyarországon... Majd meglátjuk mi lesz...
  • Att
    Nos, szerintem a 30Ghz előbb is megvalósítható, de kérdés, hogy marad-e ez a struktúra, vagy tejesen új technológiák fognak arra lenni, pl. a már említett asznikron procik. Bár ennek széleskörű elterjedése szerintem azért később várható...de ki tudja...15 év rengeteg idő az elektronkiában Ami a csíkszélességet illeti, miért ne? Minden további nélkül...Ahhoz képest, hogy az első Penyák még 0,8 mikronnal készültek anno 1993-ban, ha jól tudom...A 80-as évek vége felé ilyen vélemények is napvilágot láttak, hogy márpedig a 100Mhz-et nem lépjük túl...
    A hőmérséklet dolog nem tudom, hogy jön ide, a chip hőmérsékletét(feltételezve, hogy szilíciumból készül) 130°C alatt kell mindenképp tartani, mert felette nagyon nem egészséges a chipnek...Mellesleg épp ezért fontos a csíkszélesség csökkentése, átállás a rezes procikra, így kevesebb hőt termel, hatékonyabban lehet hűteni.
  • Pheel
    Az ő elképzelésében a tranzisztorok száma és a számítási kapacitás között egyenes arányossághoz közeli arány volt.
  • iXBT
    Te nagyon okos, a szelet szele fele tobb a selejt, ezert olcsobb a nagyobb atmerovel dolgozni.
  • moran
    a következtetés ettől még helyes:
    azért drágább lesz
    :)
  • kozso
    Amd: 10 GHz-es processzorok 2017-ben de 40+ as jelzéssel...
  • Pheel
    Moore elképzelése a számítási kapacitás növekedését jósolja. Az nem csak a procin múlik. Érdekes módon ez a "törvény" egészen jól alkalmazható a tárolási kapacitások terén is.

Ja és őszintén remélem, hogy akkoriban már nem szinkron órajeles procikat fogunk használni, tehát nem lesz ilyen meghatározó az órajel, ha lesz egyáltalán.
  • Vízipók
    Hát én úgy tudom, hogy a szilícium alapú félvezetők olyan 130-150 C körül megdöglenek, valamint a hőmérséklet növelésével full vezetőkké válnak, így 1000 C körül vezetési szempontból szerintem már egy homogén dolgot kapnánk. Bár lehet azt 30 GHz-n rezgetni, csak számolni nem fog.
  • fotel
    ;)
  • mrzool
    at, ezt megis honnan vetted? Az IBM-nel tavaly decemberben sikerult letrehozni az elso 7 qubites gepet, a legnagyobb teljesitmenye az volt, hogy a Shor-algoritmussal primtenyezokre bontotta a 15-ot...

Szoval erdekelne a forrasod...
  • moran
    Egy apróság:
    A cikk szerint 300 mm átmérőjű szeletkből több chipp gyártható. Ez, ha jól tudom, nem igaz, mivel 300 mm átm. kell egy chip elhelyezésére. Na, ha most veszünk pl. kiidulásul egy 1 négyzetméteres sziliciumlapot, szerintetek 200 vagy 300 mm átmérős korongból fér el rá több?
    A 300 azt jelenti, hogy ugyanannyi alapanyagból kevesebb proci gyártható -> drágább lesz.
  • Troll
    Ez a 30GHz duma azt sugallja, hogy 2017-ben is nyomorult x86 alapu rendszereket fogunk hasznalni... :-/
    Hat azert en elvarnam, hogy 2017-re egggeszen mas technologiaval dolgozzanak a szgepek, optikai "aram"korok, vagy neuronokra hajazo procik, meg hogy lepjene tul a biten, mint alapegysegen.
    Hogy a francba lesz itt Cyberpunk, Matrix, megy idegi csatlakozas 2020-ra??? Majd bedugom az agyamba a Celeron 25GHz-t, mi?
  • dewdew
    Moore torvenye szerint 18 havonta megduplazodik a processzorteljesitmeny. Ezek szerint
    most 2.2 GHz
    4.4 GHz - 18 honap
    8.8 GHz - 36 honap
    17.6 GHz - 54 honap
    35.2 GHz - 72 honap,
    tehat elvileg 6 ev mulva itt kell lenniuk a 30+ GHz-es prociknak