Grand Prix 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rigley
Tudja valaki , hogy honnan lehetne letolteni a Grand Prix Legends-et ?
Tudom, hogy olcso vegyem meg , megéri..., de nekem surgosen kellene.

dddstudio.tk

Na megnéztem én is ezt a "remekmûvet".Azt kell mondanom, hogy nem zavarna a kicsivel roszabb grafika mint ami az F1 2002-ben van s nem zavarna a gyökér hang, ha nem lenne erõmû igénye meg nem RÓKABÕR lenne...szerencsétlen GP2 fizikája van még benne ebbe is...szabályokat meg má említeni se kell annyira elavultak...
Amúgy a játszhatósága marad király
elsõre az értékelés 81%
télleg mégvalami:nekem nem engedi a bill átállítását ez csak nállam vagy másnál is gond...?/csak mert a z-y meg van cserélve/
DOGMAN
De akkor kuplung ne ez alapján teszteljen és ítéljen meg egy játékot, mert ez szar meg satöbbi....

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

Goodwill
gondolj bele milyen lenne, ha nem lenne segítség a kormányzáshoz(gomboknál)...1kört nem tudnál megtenni normálisan, mivel a gombot sajna csak 1féleképpen lehet nyomni, nincsenek fokozatok, mint kormánnyal...
Persze így télleg nem az igazi, dehát ezért is kell kormánnyal gamézni...

Most már tudom miért vagy szakács...úgy ütsz mint egy buzi!

macro
Az lenne a kérdésem a képpel kapcsolatban, hogy a függõleges helyzetû Ferrariban hol a pilota???(Azt hiszem Barrichello).
Avagy Hol van Rubens Barrichello?

Goodwill
az a bizonyos F8 csodákra képes....

DOGMAN
"Inkább a GP3 v2.0 címet kellett volna neki adni, az GP3 összes hülyeségét örökölte az új epizód. A kormányzásba állandóan belepofázik, fõleg elõzésnél zavaró. Sõt, elõzésnél ugyanazt csinálja, mint a GP2, vagyis elrántja a kormány jobb v. balra ha elõzni akarsz. Az autó borzalmasan tapad, ha kicsit jobban tapadna, akkor azt mondanám, hogy sínen megy, de lehet csúsztatni, legalábbis nekem legtöbbször gond nélkül ment."

Erre a részre gondoltam.

\"Lajosbácsi olyan a srác, mint a focilabda: minden reggel a kapuban áll berúgva.\"

DOGMAN
Kuplung: Te kikapcsoltad a teszt közben a rásegítõket????
GP3-ban álló helybõl nem lehet megtenni egy métert kicsit nagyobb gázzal, ha nincs bekapcsolva a kipörgésgátló.
A kormányt is akkor rángatja csak ha be van kapcsolva a rásegítés, ami az ideális ívre húzza a mindig, valamint blokkolásgátló stb..
Nem csúszik meg???
Te szerintem nagyon elnéztél valamit.

Kánya
??

Kánya
ez a gp4-bõl van (a kép)

Nekem hiányzik belõle az az érzés, ami a GP2-ben megvolt. Azzal ACE fokozaton végigjátszottam a komplett, 100% hosszú VB-t, és élveztem. Nagyon. Ezt azóta egyetlen F1 program sem hozza, az F1 2002-vel is inkább multiban játszom.

Szerintem az F1 2002 nem arcade - teljesen más vezetni, mint a GP4-t (utóbbinál egy picit "sínen megy a kocsi" érzésem volt, de azért nem vészes), de nem arcade. Pedig a GP4 nagyon jó lehetne, szerintem majd minden adottsága megvan ehhez, csak a részleteken bukik.

De hát ugye ízlések és pofonok...
Goodwill
persze ez szigorúan szubjektív

Goodwill
hát az sajna igaz, hogy elég sok hiányosság/bug van benne (a grafikán kívül nem sokat változott 😞 ), de az F12002-t még így is üti

GAMECUBE
Hat ha ezzel nyomjak csak a zsir PCsek akkor az volnek😊
GAMECUBE
akkor legy szomoru, es jatszogass a gagyi F1 2002vel😊))
Hogy lehet azt jateknak(plane f1 szimulacionak nevezni?)
Bovits gepet... szokasos PCs mondat😊))))))))
Én óriásit csalódtam a GP4-ben
- lassabb, mint az F1 2002 (rajtnál szinte játszhatatlan)
- nincs olyan sebességélmény
- és nem szebb. illetve kívülrõl talán, de a pilótafülkébõl nézve semmiképp. még mindig olyan GP3-as.
FREAK
akkor zsír pc-s vagy, én se nyomok ennél több gémet 😄D

Riszpekk

GAMECUBE
NEm vetettem meg sohase a PCt😊
csak aGpzesre es quakezesre hasznalom ha van game.
MEg UT, C&C Red alert 2... ezeket csipem.
nfsezgetes..😛
FREAK
neked mi a bajod?? most, hogy van GC-d, gyûröd a PC-t? 😄D

Riszpekk

GAMECUBE
Na kinek hogy tetszik a progi?
Nekem elso kanyarvetelre szerelem lett😛
Szal most ebbe fogok elveszni honapokig..
FREAK
😄D

Riszpekk

FREAK
directx reinstall?

setupreg van a game-hez?

Riszpekk

Anon koma, meglett a gp4 és nem töled-->örülhetsz nem terheltem az ftp-d, de egy picit szomorú vagyok a hozzáállásod miatt.
FREAK
amiért én nem játszom forma 1 gémmel :

-az autók formája (sorry, de ez már minden csak nem autó)
-7 sebbesség (nagy zümmögés az egész)
-túl gyors (semmi autóvezetés fílingje nincs, inkább repülõszimulátor.....)
-nem elég taktikus

az utolsó pont valószínûleg vitatéma lesz, de szerintem ez van

egy REAL F1 szimulátorban az nyer, akinek jobb az autója, lásd való világ....

én sokkal jobban élvezem a kitartásról és taktikáról szóló stílusokat, pl. nascar, gt.... ezekben nem elég egy jó autó, spórolni is tudni kell, és sokáig bírni.... a nascarban pl. kibaszol magaddal ha elsõ vagy, 10%-kal is nõhet a fogyasztásod, sõt néha kimondottan azzal teszel jót magadnak, ha kicsit lassulsz, ha elengedsz valakit, na ne menjünk ebbe bele, lényeg, hogy bár a pályák alaprajz alapján egyszerûbbek, maga a sport sokkal többet kíván a játékostól

PEACE 😄

Riszpekk

Goodwill
hogy kell screenshotit csinálni?

Goodwill
Szerintem az itt a gond, hogy te nem jáccottál eleget F1 gaméval (pl. GP3-4 ace fokozaton, 70akármennyi kör megállás, visszatöltés nélkül, váltakozó idõjárásban....és igen 1 ilyen laza majd 2órás verseny után és se tudtam nagyon zongorázni.....hm bár ez azért is lehetett, mert nincs is zongorám 😊 ), én + a Nascarral...
Lehet ha belefolynék a játékba jól, megteccene, bár a gp3-nál 5perc elég volt, és már akkor láttam, hogy ez kész, ez überel mindent....

FREAK
a GP4-et ma fogom megnézni, de a F1 2002 megvolt, és tényleg így néz ki

és hiába javítod fel, a GP-rõl viszont CSAK ilyen, és ennél szebb képeket láttam, nem is beszélve a videókról

mondjuk leszarom, nem játszom F1-gyel 😊

Riszpekk

FREAK

Riszpekk

FREAK
"halál unalmas a game"

Ha neked halál unalmas padlógázzal, 300 fölött 2-3 órán keresztül száguldani egy olyan mezõnyben, amiben az elsõ 15 autó egy másodpercen belül van, egy olyan pályán, ahol elég egy aprócska rossz mozdulat, és rakás hulladék marad az autódból, fröcsög belõled az adrenalin (és az izzadság 😊, kb. egy óra után szinte elveszted a térlátásod, minden erõdre szükség van, hogy ne add fel, és még párszáz kört meg tudj tenni ugyanabban a ritmusban, közben folyamatosan taktikázva, és azon töprengve, hogy fogsz megelõzni valakit, aki hajszál ugyanolyan gyors mint te, és visszaverni a hátulról érkezõ támadásokat, akkor IGEN, EZ EGY ROHAD UNALMAS SPORT 😊))

csak annyi, hogy az elsõ (fika 70 körös) futamom után két napig alig bírtam felemelni a kezem, észre sem vettem, hogy végig (pedig csak 40-50 perc volt) görcsben voltam, a külvilág teljesen megszûnt

ehhez képest bármelyik F1 game csak lazítás, kellemes sétakocsikázás

na ez az én véleményem.....

Riszpekk

sarkany, estefele majd osszeszedem a tapasztalataimat az F12002-rol is, ha lesz idom.

Igazabol azt nem ertem, mi a fenet csinaltak Crammondek az elmult evekben, amikor allitolag a GP4-et fejlesztettek.
Goodwill
"de a lényeg, hogy miután betanultál egy pályát (mondjuk 1-2 óra) alapból már nem hibázol, hanem egyre csak gyorsulsz"
hát ezaz, hogy 1re gyorsulok, de hiába tanultam meg a pályát, 1-re nagyobb az esély a hibázásra is....ace-n pedig nem árt a gyõzelemhez minden körben a határon óótózni...
GP3-mal pl. qrva sokat jáccottam, de én nem emléxem olyan futamra, ahol ne hibáztam volna legalább 1szer...a nascar is ilyen persze biztos, bár azis igaz, eddig 1ik részével se jáccottam 20 percnél tovább....halál unalmas a game.

Tegyek fel én full anisotropic filteres F1 2002 képet?Azon majd látszik melyik a szebb
ez egy gyenge kép az F1 2002rõl sokkal több van benne
Na igen GP sorozatban bill-el sohasem lehetett élvezni s érezni a játékot bezzeg F1 200x részekben billel is jól lehet csúsztatni sat-sat...ez is az F1 sorozatnak ad egy plusz pontot:-)
FREAK
túloztam

de a lényeg, hogy miután betanultál egy pályát (mondjuk 1-2 óra) alapból már nem hibázol, hanem egyre csak gyorsulsz

nascar-ban viszont arasznyi pontossággal kell haladni az íveken, ha nem akarsz repülni, és ezerszer könnyebb hibázni, fõleg egy grupp közepén, kanyarból kijövet, amikor egy pillanatra megszûnik a tapadás.....

Riszpekk

Goodwill
ez annak a piros vigyorgós logósnak ment

Goodwill
"míg bármelyik F1 game-ben percek alatt meg lehet tanulni egy pályát"
pfff....azér az nem biztos, hacsak nem rookie-ban akarsz "alázni"

magus
próbálta már vki billenyuzettel. totál káosz😞

FREAK
jujujujuj......

elárulom neked, hogy eddig többet játszottam nascarral, mint f1-gyel, de érdekes módon, már annak is örülök, ha 8 pályán végig tudok menni hiba nélkül (ugyanis HIBA=CRASH), míg bármelyik F1 game-ben percek alatt meg lehet tanulni egy pályát..... szóval ez a körbemenés messze nem úgy van, ahogy te azt képzeled, ráadásul többszáz kört kell megtenni végig 300-as tempó körül, és egyszer sem hibázhatsz

ehhez kell az igazi pontosság, reflex, kötélidegzet és hidegvér, ugyanis itt hiába rúgsz a fékbe, megállni nem fogsz (max a falon fél mérfölddel arrébb)

de lenne egy egy kérdésem : nem billentyûzettel próbáltad ki?? ugyanis akkor a minden help be van kapcsolva, és elég ha csak az elõre gombot nyomod..... egyszóval NULLA köze van a valós játékélményhez

Riszpekk

FREAK
F1 2002

GP4

Szerintem, adjuk ezt a pontot a GP4-nek......

Riszpekk

FREAK
próbálok az f1 2002-rõl is valami nagyobb képet keresni, bár szerintem fölösleges

Riszpekk

FREAK
GP4

F1 2002

Riszpekk

Gabeboy
Aki ismer, az tudja, hogy nagy GP3 rajongó vagyok, sokezer kört nyomtam vele, töménytelen kiegészítõm van hozzá, ez tette igazából népszerûvé a játékot. Ennek ellenére osztom Mozso véleményét a GP4-el kapcsolatban, ugyanezeket tapasztaltam. Ami leginkább dühít, hogy egy viszonylag erõs konfigon is szabályosan megerõszakolja a procit, versenyen pedig a célegyenesek katasztrofálisan belassítják a játékot.

Az agyondícsért box utca pedig irtózatosan bug-os, néha elõfordul, hogy ott állsz bent, belsõ nézetbõl matatnak a szerelõk, külsõ nézetre kapcsolva pedig sehol nincsenek. Ha edzésen mész ki a pályára, néha eltûnnek a szerelõk.

Ez a progi igencsak lerombolta a GP sorozat nimbuszát. Vagy a GP3-nak kellett volna ilyennek lennie, vagy fejleszteni kellett volna a 4. részt, ahogy elnézem még vagy egy évig. Igensokat kell nyújtania a GP5-nek, hogy ezt a szarvashibát helyrehozzák.

Az F1 2002-vel az a legnagyobb bajom, hogy a pedálok lenyomását csak a megtett út felétõl érzékeli, ugyanúgy, ahogy az elõzõ részben, ami tönkre tudja vágni az egész irányítást. Továbbá a sérülések is irtózatosan gyengék, nembeszélve az AI-ról.

Valószínûleg csak azért fogok játszani a GP4-el, mert ugyanolyan mint a GP3, csak szebb. Viszont ha az F1 2002-höz kiadnak egy olyan patchet, ami javítja a legnagyobb hibákat, simán verni fogja a GP4-et, még nálam is.

FREAK
Nascar 2002

vagy ezt már mondta valaki?? 😄DD

Riszpekk

G. Joe
Ha kinozni akarod magad! 😊)

http://deathfellows.hu/

Egy erdekesseg. Sokan szidtak itt az F1-2002-ot mondvan, milyen szar Monacoban az alagutban is esik az eso. Na a GP4 sem kivetel ez alol. Esos versenyen az auto bent all a boxban, a sisakra pedig esik az eso!!! HAhaha!!! Ez szerintem ugyanolyan durva hiba!!

knixx nemtudod zonan fen van meg a rip mert nekem mar nem aakraj letolteni a :28 29 31 32 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 -t 😞((((((( plz help me
wááááááááááá
király a játék folyik gyors Ati 8500 celeron1000@1400 512 ram bexarás még a tengelyrõl is tükrözödik a kerékvetõ csíkozása...
Nos en is kiprobaltam a GP4-et, es ismet nagyot csalodtam...

FFB:
- miert nem raz a razoko?
- miert egyre nehezebb elforditani a kormanyt, ha a kozepallasbol kimozditom? (ezt milyen fizikai jelenseg magyarazza?! tanulmanyaim es 7 eves autovezetoi tapasztalatom alapjan semmi...)
- az aszfalton nem erezni semmit, sem gazadaskor, sem fekezeskor
+ a fure hajtva tetszik az elmeny

Grafika:
= szerintem egesz jo, a texturak kicsit rossz felbontasuak, de nem veszes
- marha lassu, es ezt semmi sem indokolja, egyedul a palyan Monzaban 105% CPU OP a celegyenesben 1024x768-ban?!
- az autok aranyai nem egeszen jok (4 evig Forma 1-es szakujsagiro voltam), de ezen biztos javitanak majd.
+ atmoszfera jobb mint az F12002-ben

Hang:
- F1 2002-hoz sehol sincs, aki ezt nem hallja, az meg nem volt Forma 1-es versenyen (sorry)

Fizikai modell:
hat ez ugye a jatek lenyege (legalabbis szamomra), es itt van a legnagyobb csalodas is
- nincs camber, toe-in, 3rd spring, gumihomerseklet, guminyomas
ezek utan nem tudom hogy szimulalja a program a gumikat, a tapadast...
- nincs forgatonyomatek szamolas (emlekeztek, amikor Mika Hakkinen Monzaban megpordult az elso lassitoban a tul gyors visszavaltas miatt es utana a bokrok mogott pityergett?)
- a gumik tapadasa egyszeruen minden kepzeletet felulmul, az auto ragad az aszfalthoz
mielott valaki nekem esne, igenis lehet Forma 1-es autoval kontrollalt erocsusztatast vegezni (lasd Jacques Villeneuve A1-Ring, 2002, utolso kanyar), ebbol a szempontbol a GP4 sehol sincs az F12002-hoz kepest
- megpordulesek elozetes jelek nelkul jonnek (hanghatas, auto iranyithatosaganak apro valtozasa) raadasul egyszeru fekezessel szinte mindig ujra vissza tudom nyerni az uralmat az auto folott, pedig nem ilyen egyszeru igazibol...
- nincs tomegvandorlas (ala F12001 & 2002)

AI:
+ jo, nekem tetszik, barcsak az F12002-ben is ilyen lenne

Eso:
+ detto AI

Szabalyok:
- lelassulas, ha atvagom a lassitot? ezt ugye nem gondolja senki sem komolyan? Sajnos Geoff Crammond igen...

Sajnos a GP4 gyengeje ugyanaz, mint a GP3-nak es a GP2-nek volt. Egy toldozott, foltozott motor, ami a grafika es a fizikai modell mogott all. Ez a motor nem ugy mukodik, mint a tobbi szimulatorban, ahol, ha a PC nem eleg eros, akkor is marad a valos ideju szamolas, de a szaggatni kezd a program, nagyokat ugrik, de nagyjabol valos idoben marad. A GP sorozatban ha a CPU terheles 100% fole megy, akkor az egesz szimulalt valosag lelassul, az 1 masodperc mar nem egy masodperc lesz (probaljatok csak ki...). Ez ilyen motornal pedig nem is lehet komoly fizikai modellrol beszelni. Sajnos.

Pont a lenyeg vesz el a GP sorozatban: valtozo parameterek alapjan egy a valosaghoz kepest valamelyest butitott fizikai modell, valos idoben, masodpercenkent tobb tizszer kiszamolja az auto tulajdonsagait, majd a vezeto beavatkozasa nyoman kidolgozza a valtozasokat (az auto modelljenek parametereit figyelembe veve).

A GPL masodpercenkent 100 szor tette ezt meg. Az F12002 mar 200Hz-et hasznal. A GP4 pedig meg mindig "trukkozik". Talan majd a GP5-re atalakul ez is...ha megjelenik.
mohus
ez elég õszintének tûnik...én még nem láttam....
pedig az egyik kedvenc sorozatom ez volt PC-n...dehát manapság már ritkák az igazi gyöngyszemek....

remélem azért nem lett akkora fos mint pl. a FIFA 2002 verziója

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

Rigley
Én még nem merek beszállni a vitába, mert még csak lassan csordogál lefelé a játék a qrva modemen, talán, ha reggelre lent lesz... Na mind1 , de akkor tuti megírom a véleményemet majd én is. Így látatlanba én a GP4-re adnám le a voksomat, eddig is az volt a király, nem hiszem, hogy nagyon sokat rontottak volna rajta. Egyébként én a mai napig a GP3-al játszok ( meg persze NASCAR 2002 Season ...)

dddstudio.tk

Gabeboy
Egyébként én sem vagyok hasra esve a progitól, 80%-ot adnék rá. Egyébként az F1 2002 még nehezebb normálisan beállítani.