Grand Prix 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ja az ötletes de nem értem mért nem úgy csinálták meg mint egy repszimben hogy egérrel nézhetek ki
Van rá 2 gomb(most nem jut eszembe melyik),amivel leskelõdhetsz jobbra-balra !
Tudsz oldalra nezni. Ezt en is hianyoltam eloszor, de a x c betuk asszem, amikkel megoldhatod. Remelem erre gondoltal.

Gp3 add-on
Gabeboy: Az x,c,y gomb közül valamelyik kettõvel lehet jobbra és balra is tekinteni a pilótafülkében! Ezt jobban megcsinálták, mint az F1 2002-ben!

Gp3 add-on
Gabeboy
A következõt vettem észre. A WinME-ben a színmélység 32 bitre volt állítva, a rajtnál a proci terhelése 120-130% volt. Mivel a GP4-ben a színmélységet nem lehet állítani, ezért visszavettem a windowsban 16 bitre, így a startnál csak 100% körüli lett a terhelés.

A dolog érdekessége, hogy míg 32 bites windowsos színmélységgel a teszt 29 frame rate-et javasolt, addig 16 biten 23-at. Én hagytam 29-en, és láss csodát, mégis leesett a proci terhelés.

Egyébként célszerû a cockpit visort is kikapcsolni, az is dob a sebességen. WinXP alatt egyébként kb. 20%-al magasabb a terhelés, mint ME alatt, legalábbis nálam.

Meggyõzõdésem, hogy a GP4-et megint a rajongók fogják befejezni, illetve patchelni. Ami miatt mégis játszom vele (így pár nap után változott egy kicsit a véleményem) az az eszméletlen jó AI. Hihetetlen, hogy mennyire jól megírták. Tegnap este Silverstoneban köröztem, Kimivel vívtam valami döbbenetes csatát a hatodik helyért. Hat kanyaron keresztül mentünk egymás mellett, hol õ volt külsõ íven, hol én, egyszer sem zárta rám teljesen az ajtót, nem jött belém. Ha elfékeztem magam, abban a pillanatban kivágott mögülem, és elõzött, viszont volt, hogy õ is kicsit késõbb lépett a fékre, így nekem volt lehetõségem. Egyetlen dolog, ami csorbítja az ilyen csatákat, hogy nem tudok oldalra nézni, pedig az nagyon kéne, mivel viszonylag nagy a tükör holttere.

Egyetértek abban Mozsóval, hogy az ellenfelek, amellett, hogy okosabbak lettek, lassabbak. De ezt már lehet orvosolni a GP4 PerformanceEdittel.

nooooormalis? :)))
ilyet en is csinaltam, dirrekte odavertem a falhoz az autot es heidfeld tok nyugodtan uldogelt a megmaradt cockpitben, az auto tobbi resze szanaszet..

javaslom: ne kanyarodj!
lehet azert megy fel a proci, mert a kanyarokban is karomkodsz?

Áááááááááááááá idiot!:))))

K.András
Hát szerintem te vagy egy BUG!!!

http://druglord.buzz.hu/ ;)

hat eztz azert kurvara nem hiszem el hogy egy kibaszott 1.3-s thunderbird-n meg egy gef2mx-n akad ez a szar jatek. az egyenesekbe 30-40% de ha kanyarba erek akkor 200-2000% megy szoval kurvara nevetseges. nagyon elbasztak remelem valami peccs vagy valami javito cuccost kiadnak hozza mert amig nem addig tuti hogy nem fogok vele jatszani akkora egy FOS lett. hat en imadtam a gp sorozatokat de most KURVA nagyot csalodtammm benne................. egyszoval ELBASZTAK
Skacok!

Vegyétek le a grafikát is!
Én majdnem mindent mediumra állítottam, és nem fagy ki a cucc. Egyáltalán.

Konfig:

---------------------------------
TYAN TIGER MP rev 1.03
2x Athlon MP 1600+
512 MB DDR Ecc MICRON
ASUS v7700 Gef2 GTS
Gp3 add-on
Na ezt kapjátok ki! Olvastam a német fórumon, hogy valaki egy 1000-es AMD és GF4 Ti 4600-al Win98se alatt monacóban 40-120%-on ment, míg WinXp alatt 200-400%!!!

Lenne egy kérdésem, nekem most WinXp van fenn! A WinMe-is jobban menne?- Ugyanúgy mint 98se-n?!
Gp3 add-on
Nekem az 1,5-ös P4 már hetek óta 70-60 fokon megy, s úgy akad egy idõ után minden játék még a Gp4 is! Nem tudtok valami márkás hûtõt, lehet hogy már kiszolgálta az idejét a hûtõm, 1 éves lassan!

Érdekes engem soha nem dob ki a desktopra, csak az F1 2002 szokta ezt csinálni, RH carsetjénél akkor is akkor, amikor a ferrari kiválasztom!

Nem baj holnaptól 20 fok lesz!
Proban tortent mindez. Na ez igaz majd perffel felhuzom oket :)

Hello Gabe!

WinXP Professional... minden kieg. progi lelõve... és sajnos nekem is ugyanaz a tünet. :(
15-20 percenként kivág a desktopra.

Új detonator... és 8.1-es Direct-X ugyebár.
Gabeboy
Yossi, milyen nehézségi szinten játszol? Egyébként az AI nem butult, szerintem ez a legjobb a játékban, csak könnyebb lett, azaz az ellenfelek lassabbak. A GP4 PerformanceEdittel fel lehet húzni az ellenfelek erõsségét. Butulásnak azt nevezném, amit az F1RC-ben lehet látni. (Szigorúan az AI-ra gondoltam.)

Gianni27, lehet, hogy a meleg is közrejátszik, az AMD proci tegnap 62 fokos volt, de megtámogattam egy szobavencsivel, így 51 volt tartósan, ettõl függetlenül kivágott a desktopra. Az az érdekes, hogy más proginál nem fordul elõ. Visszatettem az eredeti exe-t (no jó, ez is crackelt), de ezzel is ugyanez a tünet. Egyébiránt semmi nincs húzva a gépbe, minden alapjáraton van.

Ez az AI butulas nekem sem tetszik. En Indianapolisban 22. helyrol indulok, es harom kor alatt 3. leszek, altalaban. Hozzateszem ez az a palya amit nem nevezek kedvencnek es ismertnek....

direwolf
Toya!
OK, a GPL tényleg ász, itt is van a gépemen, csak még nem jutottam olyan szintre benne, hogy élvezni tudjam. ettõl még a GP4 fizikája élvezhetõ, fõleg a GP3 után (mint Te is mondtad: mihez képest :) persze az F1RC még mindig jobb, csak most már elérte azt a szintet, hogy a játékélmény miatt inkább ezzel játszom...
NASCAR 2002-rõl nem mondok véleményt, mert nem nagyon játszom vele, de amit eddig tapasztaltam elég pozitív (bár itt meg elõjönnek a NASCAR Heat-es emlékek...)

There\'s no replacement for displacement

direwolf
de van, csak késõbb jelent meg, mint az 1200-es

CodeRed
Hi all! Gianni27 1000-es Tualatin nincsen minimum 1200-es....

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

Gp3 add-on
Sokan félreértettek! Ezek a negatívumok! Egyébként sokakkal megegyezve én is egyre többet játszom vele, s egyre jobban tetszik! De ez a boxos bug tényleg idegesítõ! A multkór pl: még volt 5 perc az idõmérõbõl és még ki akartam menni javítani csak aztán ott ragadtam! PECH!

A német fórumokon láttam én már képen nagyobb bugot is! Egy BMW a boxában szó szerint fejre állt!

A németek is mondták és igazság szerint még én sem láttam azt a grafikai megoldást amiben a TV-s idõmérõrendszeren a versenyen a különbséget mutatja! Ti találkoztatok vele!

UI: Hogyan kell képet beilleszteni! PLEASE!

Gp3 add-on
CodeRed
Hi all!Kinek van kedve hálóban GP4-ni???Az írjon emilt...

jo bazz ANEE nem lehet mindenki gazdag meg anno a celeronba volt benne azt megmaradt egyebkent meg szarok ra milyen hangkartya van a gepbe :DDD
Gabeboy
No, akkor lelövöm az antivirt, játék közben, megvan nekem is az összes nocd, de fagyogat mindkettõvel

CodeRed
Hi all!Gabeboy nekem 2db no cd crack-em van ha kell elküldöm õket de olyan 5-6 mega körül van letömörítve.Nekem nem fagyott egyikkel sem.Csak vírfusirtó ne menjen amikor tolod a gamét mert attól viszont fagyogat.Bár az nálam mindíg full érzékenységgel megy....Még 1 kérdés: Hogyan tudok képet beilleszteni????

Gabeboy
Nálam viszont a progi fagy. Kb. 20 perc után egyszerûen vagy kivág a winbe, vagy teljesen megmerevedik. Csak nálam fordul ez elõ, vagy másnál is? A decrypted no-cd exe-t használom.

A szerelok mar nekem is megfagytak, at is hajtottam rajtuk. :)
Játszál vele sok full versenyt és majd meglátod, hogy milyen könnyen bennragad a kocsi a boxban.
Ez nem egyedi hiba, hanem bug...méghozzá az idegesítõbb fajtából való.

Nekem is jelentkezett, igaz általában csak a nem tervezett kiállásoknál.

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

Igazából nekem is a szimuláció a fontos.
Tudnod kell, hogy általában a Grand Prix Legends-el és a Nascar Racing 2002-vel játszom.
Ezek után nekem furcsa a Grand Prix 4 fizikai modellezésérõl vitatkoznom.

Minden megitélés kérdése.
Neked ez tetszik, nekem az.
Nekem nem jött be se a GP4, se az F1 2002 igazából.

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

Adtam meg egy eselyt a proginak, hatha a heten olvasottak alapjan nagyobb sikerem lesz. Ha a felsorolt problemakra tudtok megoldast, akkor azokat szivesen kiprobalom...

1: Split axis-t vegre sikerult beloni, de a kormany erzekenyseget meg mindig csak csokkenteni tudom (steering lock 20 fok, sensitivity 10%), es termeszetesen nem a sebesseg novekedesevel valtozo erzekenysegrol beszelek, hanem alaphelyzetben. A valos eletben a Forma 1-es versenyzok csak egy kanyarban (Monacoban a hajtukanyarban) keresztezik a karjaikat kanyarodaskor. GP4-ben megis tobb helyen ennyire el kell forditani a kormanyt.

2: FFB-nel meg mindig nem raz a razoko, az aszfalton haladva nem erzek semmit, nem beszelve a gyorsitasrol es a fekezesrol. Egyszeruen nincs lehetoseg a FFB finomhangolasara. Tenyleg hianyoznak ezek az effektek, vagy csak en vagyok a bena?

3: A hatso tereloszarnyat nem tudom letorni. Ha elvesztem az elso szarnyat, akkor a boxban a cserenel, amikor a serult szarnyat keszulnek levenni, az hirtelen teljesen sertetlen lesz, igy a jo szarnyat kicserelik egy masik jo szarnyra. Ugyanez tapasztalhato az elvesztett kerekeknel. 3 kerekkel megyek be a boxba, de 4 darabot vesznek le az autorol. Arrol mar ne is beszeljunk, hogy egyaltalan a serult futomuvet, hogyan javitjak meg 22 masodperc alatt. Raadasul, ha letorom az elso kerekfelfuggesztest, akkor azt is "visszaragasztjak" a tehetseges szerelok.

4: Az auto elso tereloszarny nelkul is nagyon jol tapad. Nem igazan erezni a kulonbseget.

5: Miert tudok a legnehezebb nehezsegi fokozaton (ace), minden segitseget kikapcsolva (kiveve launch control) az abszolut gyari beallitasokkal siman az elso tizben lenni a versenyen?

A fizikai modellrol es a gepigenyrol mar irtam, tobb szot nem erdemes vesztegetni ra, de Crammond igy hirdeti a GP4-et: "Nothing Gets Closer." illetve: "Breathtakingly realistic...". De vajon mire is ertik ezt a ket mondatot? Ket ev alatt nem sokat csinaltak... Na jo, az esos verseny k***a jo, de az mar a GP3-ban is az volt.

Egyebkent eszrevettetek, hogy a szerelo, aki a motor inditasakor felemeli az autot maga Geoff Crammond? A kis szereny...
direwolf
egyébként nem értem, hogy pl. a GP3-nak miért istenítik (te is?) a fizikai modelljét, holott igen erõsen érezni, hogy a kocsit egy pont köré modellezi a program (mintha középen függõlegesen át lenne szúrva egy rúddal)
a GP4-ben pont ezt változtatták meg, és szerintem (hangsúlyozom: szerintem!) igenis elõnyére, hiszen sokkal jobban "érezni" az autót FFB kormánnyal (billentyûkrõl most ne beszéljünk, mert szimulátor fizikáját így nem lehet megítélni)

direwolf
Toya!
a játékélmény valóban fontos dolog, de nekem a fizikai modell magasan az elsõ, amit elvárok egy szimulátortól.
játékélményben az F1 2002 is igen a topon van, mégsem fogok vele játszani
olyan ez, mint az autóvásárlás: van akinek a megbízhatóság a legfontosabb, van akinek a menetteljesítmény...

K.András
Elsö véleményem az volt hogy csalodtam,aztán ahogy egyre többet játszok vele, ugy egyre jobban tetszik.Van benne hiba igen, meg egy csomo olyan dolog is van, amit már a háromba megigértek, aztán azota két részben sem csinálták meg,de ha ezeken tulteszed magad rájössz nagyon jo játék ez.
Azért annyira nem bugos ez ahogy azt irod,de melyik játékban nincsenek hibák?PL:nekem egyszersem fagytak le a boxban az emberkék,nemtudom neked mitöl fagyott le de szerintem ez egyedi hiba...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Valóban nem ugyanaz a fizika és ez nem elõnye a programnak.
Ennek szerintem oka a konzolra történõ kiadás, vagy Direwolf szerinted oda más fizikával rendelkezõ GP4-et adnak ki ?

Sajnos ez a GP4 nem az amire Én vártam :-(
Ezzel elég sokan vannak így, mert az ismert fórumokon (High Gear, Racesim, Blackhole, stb...) elég vegyes a fogadtatása a programnak.

Amúgy a bugok és a hiányosságok amelyeket GP3 Add-On említett komolyan csorbitják a játékélményt.
És ez lenne a lényeg...Játékélmény

direwolf
ne mod már, hogy ugyan az a fizika!!!
a gp3 fizikája egy kalap szar volt, a GP4 már egész reális
(mielõtt belekezdenél, lécci haggyuk most a ki vezetett már f1es autót témát...)

Gp3 add-on
HOGYAN KELL KÉPET BEILLESZTENI IDE?
Gp3 add-on
Sziasztok!

Ezt a HSW-n írtam!

Nos! Én megvettem Bécsben 49,90 Euró-ért! Eléggé furcsa volt, hogy nem DVD tokban atták, hanem bazinagy dobozban!

Na szóval! Mikor hazaértem rögtön kipróbáltam! Jött a nagy pofáraesés! A gépigénye tényleg annyira brutális, hogy most délutánig tellett beállítani a megfelelõ grafika-teljesítmény arányt! Most úgy minden fullon van! Csak ki van kapcsolva a forró levegõ opció és úgy 20 FPS-en egész jól megy! A proci 70-120% között van!
A fizika ugyanaz, mint a Gp3 ill. Gp2-ben!
Amit abszolúte nem értek, hogy miért vannak oda annyira azért a GPS-ért! Ugyanazok a pályák! San marinóban pl. ugyanazokat a hibákat követem el, mint a Gp3-ban!

Más! Ha sürgõsen nem jön ki Patch a játékhoz, akkor szerintem sokan el fognak fordulni, ugyanis rengeteg BUG van a játékban!

ÁD1: A box emberek sokszor lefagynak, s csak ott ülök a boxban és nem tudok kijutni a pályára!

ÁD2: A TV-s idõmérõs rendszer nem igazán mûködik legalábbis nálam, soha nem tudja ki vezet, s eddig nem láttam azt az effektet ami az mutatja mekkora a különbség a két versenyzõ között! Nálatok van? - remélem lesz GPX PATCH -

ÁD3: Továbbá rengeteg apró kis hiba ami idegesítõ tud lenni!

Szóval nekem vegyesek a benyomásaim, ha jól emlékszem Gabeboy írta azt, hogy azért fog játszani a Gp4-el mert jobban néz ki, mint a Gp3! Nos én is ezen a véleményem vagyok! Ez nem más, mint egy új köntösbe bújtatott Gp3! A menü szisztéma is ugyanaz, akármennyire szép!

UI: A rádió katasztrófa! GP3-2000!!! szövegek vannak benne!

UI2: Reménykedjünk a Patchban!:):):)

Gp3 add-on
CodeRed
Hi all!Hauzman ha esetleg vírusirtó fut vagy csak az agent akkor az lehet a probléma.Nekem is volt ilyen és ki kellett kapcsolnom a vírusirtót hogy nem álljon meg a progi egy idõ után...Más tippem egyenlõre nincsen.

CodeRed
Hi all!Szóval nekem eddig a GP4 jobban bejön mint az F12002 de csak egy hajszállal...Az igaz hogy az F12002 a szabályokban és 1-2 extrában odaveri a GP4-et de valahogy a GP4 visszaad valami "VEZETÉS ÉLMÉNYE" nevû megmagyarázhatatlan dolgot ami az én véleményem...(hangsúlyozom:csak az én véleményem)...szerint valami frenetikus vezetési feelinget visz a versenybe, versenyzésbe.Ha esetleg valaki FF kormánnyal játszik az tudja mirõl beszélek.Az út egyeletlensége fõleg a Monaco-i pályán eszméletlenül el lett találva és bár olvastam a fórumban hogy a rázóköveknél semmi sem történik (FF) azért némi állítgatás után ez is elõcsalható.Ha vkinek kell elköldöm a kormánysetupot emilben.Viszont olvastam itt vkinek a hozzászólásában hogy a leszakadt terelõszárny nélkül is ugyanúgy ment tovább mintha semmisem történt volna.Ezt nem értem mert én viszont egyenesben is alig tudtam tartani az autót nemhogy kanyarodni vele!!!A másik dolog ami miatt én a GP4 mellett vagyok az az amit a boxban ill. garázsban mûvelhetünk a gépünkkel.A telemetrikus adatok feltöltése körök összehasonlítása, a végletekig részletes autóbeállítások ezek mind-mind tökéletesen ki vannak dolgozva és ez is egyfajta pluszt varázsol a játéka amitõl mégjobban F1 hangulatba kerül az ember...F12002-re visszatérve pedig attól függetlenül hogy nálam a GP4 a favorit amíg nem játszottam a GP4-el addig leesett az állam az F12002-tõl.Hogy miért??Mert elõdeihez képest ez a progi már tényleg nyújt valamit.Reálisabb vezetést fõleg.Az elõzõ részei tényleg tiszta arcade jellegûek voltak ez viszont tényleg szép munka volt az EA-tól..Szóval én nem szarozom egyik gamát sem mindkettõnek vannak jó és rossz oldalai de ha mindenki azt választja magának amelyik jobban tetszik neki akkor semmi értelme a másikat szidni mert ugye azzal nem játszik az egyszeri gamer akkor meg minek is szarozza..Ugye igazam van????

Kaszi46
ja,a légyszives kimaradt

*Posse*T.W.D*

Kaszi46
hi all
Valaki mondja mar meg hogy hogyan lehet gamepadra beállitani az irányítást vagy bill-re mert annyira szar a menülye hogy nemtok rájönni!! nem is szar inkább botrányos:(( amugy a gme faszántyevics

*Posse*T.W.D*

Igaz 10 pixel egy kepernyon :)

Goodwill
ugyan mit vársz 1 tök gagyi játéktól?

Most már tudom miért vagy szakács...úgy ütsz mint egy buzi!

Erdekes amit mondasz. En lattam 2002-es kepet, amire azt mondtam ok, ez mar olyan, mint a GP4 kepe. Aztan otthon kiprobaltam a progit (PIII 1G, 512M RAM, Asus 8440/128M) es mit kaptam? Egy tok gagyi beallitast, ami messze volt a GP4-tol.

jha a 3d-s hangot ha valaki bekapcsolta azt is kapcsolja ki dob pár tíz frame-et....Geoffék azt se tudják megirni rendesen
AWE 64:-))))))))))))))))))))))))))))
AZ a valaha gyártott legnagyobb prociigényû hangkártya.:-)
Vedd ki s nézd meg anélkül hogy megy ég és föld lesz!
kuplung:nem tudom mért vagy ekkora elfogult, az F1 2002 akárki akármit mond SZEBB mint ez ráadásult EA-ék még tudnak programozni is ellentétben Geoffékkal.....szóval ahoz képest hogy mekkora a gépigénye a GP4-nek be lehet látni hogy nem ad aztafasza grafikát...amin rendesen megy már megy a MoHAA is 1600*1200ban....
ezt a mûvet egy korai bétánként még el lehetne "adni"/bétát?/de így...aki elolvas egy tesztet vásárlás elõtt meggondolja hogy gépet fejlesszen vagy ezt/GP3 1.5 a'la Le Mans de le mans-nál nem új részként adják el mint itt.../vegye meg...
1.3 thunderbird van + gef2 mx +win me+ semmi tuning nincs most a gepbe+ hatterbe nem fut semmi+ soundblaster awe 64 hangkartya :) eenniy es ezzel szopat de meg kiprobalok par dolgot
Gp3 add-on
Teljesen be vagyok zsongva! Ma jelent meg németországban! Holnap ilyenkorra már meglesz!:):):)

Egy megjegyzés: Az eddigi képekbõl, és videókból, továbbá a reklámfilmbõl itélve én elhiszem, hogy jól néz ki, de azért annyira nem, hogy egy átlagon felüli gépen, ami már majdnem 2 GHZ-es és mindössze csak 30 framen megy átlagban, míg az F1 2002 60-on 100-200% legyen a prociteher! Ez adapszurdum! Végén még kiderül ,hogy a DOOM 3 ehhez képest egy nagy kalap matéria! :):):)

UI: Megújult a hiv. oldal gp4-re!

http://www.grandprixgames.com/

UI2: a németek azt mondják, hogy hamarosan itt lesz a hiv. patch! Úgy legyen!
- www.gp3-2000.de -

UI3: Nem tudja valaki, hogy hogyan kell képet beilleszteni, ugyanis van egy pár saját készítésül eszméletlen szép F1 2002-es képem!

Gp3 add-on
CHEAPBOY
Lehet eme game kijon GCre is..... az jo lenne...

www.gamestore.hu MSN: [email protected] twitter.com/gamestorehu

Gabeboy
GP3-add-on, higgyed el, hogy nem megy, ha úgy akarom futtatni, hogy 1mp az tényleg 1mp legyen, és ez csak akkor lehetséges, ha 100% alatt van a proci terhelés.

Azt mindenki felejtse el, hogy a hivatalosan ajánlott konfigot full beállításokkal fog játszani vele. A duplája nem elég ehhez. Célegyenesekben a videofalak környékén (hiába vannak kikapcsolva) felmegy 110-120%-ra az alábbi beállításokkal:

mirror view: trackside objects
frame rate: 27
environment map: static
videowall: off
hot haze: off

összes többi bekapcsolva, illetve maximumon.

Amennyiben sisak nézetben esik az esõ, úgy plusz 15-20% terhelés növekedés legalább.

A konfig: KR7A-RAID mobo, AMD 1800+XP, 512MB 266MHz DDR, Geforce 3 TI 200 128MB DDR (nincs húzva még :-)) SB Live! 5.1, WinME, 4.38 VIA 4in1, 28.90 Nvidia driver

Szóval egy kicsit erõs a gépigény, ahogy az az egész GP szériára jellemzõ. Érdekes, hogy a sokat emlegett NASCAR 2002, ahol 43 autót mozgását, körönkénti változását számolja a proci sokkal jobban megy. Szerintem szarul van a GP4 megírva.

Dev!l, jobb ötletem nincs, minthogy azon a beállításon futtasd, amit a progi felajánl. És lõjj le minél több, háttérben futó progit (pl: antivirus, download manger stb.)

Cobra 11, nem akarlak elkeseríteni, de közel GP3 szintû grafikával talán elmegy.