Grand Prix 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

...és talán még az sem bay, ha néha szólunk róla itt....
macleody
Én is régóta ismerem de baromira nem jött be. Most viszont minden este azt nyomjuk neten. Változnak az idõk 😊
Én is ismerem megjelenése óta, de mivel továbbra sem jön be, ezért nem is izgat. <#mf2>

Crome

ati!
Én a megjelenésük óta ismerem az F1 Challange-el 1üt! De persze téged xerintem senki sem akar behozni!<#wave>
macleody
<#vigyor>
na .................Most kezditek megismerni az Rfactort!!!!!!!!!!!!!!!

Vaze,,,,ekora lemaradást nehéz behozni ...
amikor beállítottad a jobbra irányt, nyomnod kell 1 tûzgombot/bármejjiket/, és így tovább...
végre megcsináltam de azt nemtom hogyan. Eszméletlen jó 😄 mostmár úgy adagolom a gázt ahogy nekem tetszik 😊

Őrült vagyok? Lehet :D

hát az a baj hogy nem tudok végig menni a kalibrálásnál. ugye ott azt írja hogy Plese steering left press Fire vagy vmi ilyesmi de hiába m,ozgaton az analógot csak a szám csökken v növekszik de továbbmenni nem akar. Ott is kiválasztom hogy mien kontrollerel játszok aztán beállítom hogy mivel szeretnék gázt meg féket adni. de ezek után megint kalibrálást kér... Azt meg nemtusdom hogy mi milyen gomb mert ez olyan joy hogy jó Pc-n és a Ps-eken ezaz a joy

háááát.....lehet, hogy az is szimulátor, és nem mindenki akar 1oldalú maradni, vagy ijjesmi....
Versenyszünetre:
http://data.hu/get/1741947/Aquarium_Desktop_2007.rar.html
Ugye itt még mindig a GP 4 a nyerõ.....vagy nem ??
Nem értem mit keres itt az rfactorcentral!!
Beállítások/Irányítás/Részletesen-ben a Gyorsítás/fék-re katt és jobbra fenn választásoknál controllert választasz. Kalibrálásnál menny végig, amit kér, és ha nem az a kör van aktiválva, amit mozgat a fék, jelöld be!
??????? vagy így sem jó?
Sajnos ezt én sem tudom. Sosem játszottam joy-al...

Crome

én ezt nemértem!!!!

hogylehet átkalibrálni a joy analógján hogy ne ugyanazzel keljen kanyarodnom mint amivel a gázt adom? mert nekem sehogysem sikerül megcsinálnom...

akkor ez örökre kérdés marad. De ez meg így elég unalmas hogy az 1 kör után otthagyom õket. Valamelyik nap nagyon erõs esõbe versenyeztem. Aztán a féltáv után a verseny elött olyan 15-20 körrel a gép minden versenyzõvel kiesett a balesetek miatt. szóval 1edül körözgettem a pályán. Hát ennél könnyebb verseny nem is lehetett volna 😄

Nem találtam, de legutóbb a Nürburgringen mentem esõs versenyt és ennek ellenére olyan gyorsak voltak az ellenfelek, mint szárazon. Szóval nem tudom mikor és miért lassítja le esõs versenyeken a gép az ellenfeleket, máskor meg miért hagyja meg a beállított erõt...

Crome

crome! Találtál már vmi ellenszert a esõs probléma ellen??

most nézem ha belülröl viszem mármint amikor a kormányt látom és a kezet nem akkro minden autó visszapillantó tükörje jó. De ha meg a sisak fölül akkor viszont a Brawn a Williams Toyotán rossz...

hát akkor tedd a rugózást 4-esre nekem is azon van...

Akkor miért nem veszed azokban a setup-okban kicsit magasabbra a hasmagasságot és lágyabbra a rugózást?

Crome

macleody
Az a baj azokkal a setupokkal, hogy mindenkinek más a vezetési stílusa. Mindenkinek személyre szabott setup kell. Én például nem vagyok egy májer, nem igazán használom ki a kerékvetõket, így általában jó a keményebb rugózás meg az kis hasmagasság. Viszont ha így rámegyek a kerékvetõre megdobja az autót. Sõt, volt ahol fel is akadtam rajta.
Asszem az rfactorcentral.com -on szoktak lenni egész jó setup-ok.

Crome

Csatlakozom macleody-hoz!<#szomoru2>
Apropó! Ti mit kevertek a benzínbe?????<#mf2>
Miért is Falcon? <#fejvakaras> <#vigyor1>

Crome

macleody
<#vigyor>
Factorban kell a jó setup, csak én hülye vagyok hozzá <#whatever>
eddig ojjan jókat jáccottam, most + bonyolíccsátok it agyan:-<#vigyor1><#banplz>
hát mert mivagyunk a érdekel a fizika de lexarjuk 😄

vagy csak jó vok 😄 max akkor pördülök ki ha megdob az a fránya kerékvetõ a túlságosan kihasználás miatt 😊

De tudományosak vagytok ma:-<#dumcsi>
Itt egy doc fájl az alapvetõ beállítási tudnivalókról, magyarul.

http://gp4setup.uw.hu/palyak/beallitasok/Beallitas.zip

Crome

A HLO egy hot lap fájl. Én még sosem mentettem olyat, de lennie kéne valahol a programban egy olyan résznek, ahol a hot lap-okat lehet betölteni.

Így van, ez logikus. Ha egy tárgynak csökken a leszorító ereje, akkor G-erõ ráhatásakor könnyebben fog elmozdulni. A fékerõt meg nem jobbra v. balra állítjuk, hanem elõre vagy hátra, de ezt macleody is írta. Nekem mindig is kihatott a GP4-ben, ha állítottam a szárnyakon, de akkor te szerencsés vagy, hogy rád nem hat a fizika. :-)

Crome

hát én azt a tapadás csökkenést nem nagyon veszem észre. Nekem levan véve 4-re az elsõ és a hátsó légterelõ. azt simán átmegyek a kanyarokon úgyanúgy mikor 15-ön van mind a kettõ. Még van hogy gyorsabban is. Hát nekem nagyon elõre van véve...

macleody
Azért lesz lassabb kanyarban mert csökken hátul a tapadás, vagyis csúszik a segge, plusz kanyarból kifelé kigyorsításnál szintén csúszhat. A fékerõ elosztást ki kell tapasztalni. Ha hátul nagyra teszed beszitál a segge, ha elõl nagy akkor meg az eleje csúszik meg. Ezért vannak a telemetris progik, ott látni minden adatot, a fék hõmérsékletet, gumi hõmérsékletet meg még kismillió dolgot.

Itt egy kép a Motec telemetria progiról.
van egy "HLO" kiterjsztésü idõeredmény setup beállitásom..azt hogyan lehet betölteni mert sehogy nem jöttem rá....
miért lenne lasabb kanyargós részeken. amúúgy merre érdemes nyomni hogy jobb legyen a fékezési erõ? jobbra v balra?

nekem a legjobb. engem nem érdekel a mentés. úgyse viszek bajnokságot. szóval mind1 ha a táv közepén mûr nem érek rá. Meg amúgyis szórakozni jobb. Tegnap elõvettem a kormányomat ps2-n azt elkezdtem F1-ezni. hát a Hungaroringen alig tudtam a pályán tartani. azt úgy kiestem hogy nekicsúztam a kicsúszottnak a pálya szélén 😄 meg hát szimulátor. a valóságba sem szoktak menteni. 😊 Bár ha az ember bajnokságot visz valóban nem árt a mentés...

Ngem qrvára bosszant, hogy rFactorba nincs mentés!!
Feltettem valami új pályát, amin az autók repülõvé váltak, szal a kamerák magaságában autókázom, faxa, nem?<#vigyor2>
Biztos viccnek szánta a kérdést. 😊
Én biztos nem játszanék úgy, hogy ha elkezdek egy hatvan vagy hetven valahánykörös full távú versenyt, akkor egyben kelljen végigtolni. Vagy mondjuk ha az uccsó 5-6 körben valamiért be kéne fejeznem a játékot, akkor bukjam az egész versenyt.
Szóval kell az. <#nyes>

Crome

Na, szerinted minek?????
macleody
Szimulátorba minek mentés? <#vigyor>
Elvileg alapból a gpsaves mappába menti, de a gyári beállításokat nem tudom hol tárolja.

Crome

hol lehet a setup beállításait alap értékre tenni? vagy melyik az a fájl ahova ezeket a beállitásokat elmenti?
Az más, ok. :-)

Crome

az azért van mert én még eg nagyon kicsit változtattam az értékeken...

Én is raktam fel perf. fájlt, de nem ilyen értékekkel az biztos, bár végül is mind1. Az a lényeg, hogy neked így jó, én meg maradok az egyéni erõsség állítgatásoknál és teszteléseknél. :-)

Crome

jah fárasztó. Ezen legalább semmit nem kell állítgatom. Max a 200-akat.

oder! nem nehéz szerkeszteni, csak próbálgatni fárasztó!