13
-
#13 A forrás lefordítása a gyorsabb, nem a lefordított kód. Olvasd el újra! -
#12 az, hogy 4*esen fordít, az eléggé relatív, mert nem minden esetben(sőt az esetek 99.99999999999999999%ban) nem lesz a kód 4* gyorsabb.
ez a 4* gyorsabb ez akkor jön elő, amikor valaki épöpen azt a részt használja, ahol az m$ fordítófejlkesztőkollégái valamit megsejtetek. pl. nem hiszem, hogyha az UTt most átírnák c#be, és lefordítanák, 4*több FPSt nyomna(pedig VC6ttal csinálták, na jó, meg 1 kis ASM is van benne itt-ott) de még 2* sem lesz gyorsabb.
ha te már hónapok óta c#ben dolgozol, akkor pedig neked kellene a leginkább tisztában lenned azzal, hogy a c# nem fogja megváltani a világot, és jóval nagyobb a füstje, mint a lángja.
és ha gyors fordítót, akarsz, akkor azzal kellene kezdened, hogy ANSI C/C++ kódot csinálsz a programból(azaz kisztedsz belőle minden microsoftos szemetet) és veszel hozzá 1 rendes fordítót, mert a kereskedelmi forgalomban kapható csak-fordítók közül igen sok eltángálja mind a borlandot, mind az m$t. csak azért nem elterjedtek, mert nem kompatibilisek csak az ANSI-Cvel. de ha dlleket használsz, akkor máris mind1. -
#9 ennek örülök.
akkor kezdünk közös nevezőre jutni:) -
#8 Ezzel a beszólással 100%-osan egyetértek. De tényleg. :) -
#7 a java nem csak otthoni programnyelv.
és azt próbáltam neked elmagyarázni, hogy a .NET a C++/c#nek olyan területét bővíti ki, ahhol a c++/c# eddigis egyeduralkodó volt, a java abban a szegmensben nem volt jelen. ennélfogva a .net miatt nem is fog sok részesedést szerezni.
és én is C/C++ párti vagyok, deazzal nem értek 1et, hogy a java szar, mert néha én is használom, mert nincsen kedvem megírni valamit 10*, hogy fusson linuxon is, meg windowson is, meg AIXen is, meg macosXen is, meg windows CEn is, meg amit még ki tudsz találni azon is.
és a c#et sem nagyon favorizálom, mert ugyan mindani asszongya, hogy 4*gyorsabbra lehet fordítani... ez hülyeség... semmi valóságalapja nincs. -
#6 Te magad mondtad, hogy a .NET a C#/C++ fejlesztések neve. Akkor tulképp mégiscsak értelmes a Java vs .NET.
Amúgy nem tudom, de mindenhol azt hallani, hogy lassan már a fél világ Javaban fejleszt mégis alig látok abban írt alkalmazásokat, amik elhagynák a Java képes böngészők ablakait :) -
#5 enterprise: a nagyvállalatok, akikről te beszélsz, nem PCket(vagy szervernek csúfolt PCket XEON processzorral) használnak szervernek, hanem igazi 64bites unixos szervereket. ahhol meg a biztonság, és a sebesség fontos, és írtónagy az igénybevétel, ott a windows még mindíg az 1. százalék megszerzéséért harcol, de keményen.
java: én azért annyira a .net nek sem szorkolok, mert sztem ha valaki komoly programot aar írni, azt megteheti javaban is, sőt, igen is komoly programokat javaban is nehéz írni. bár a helyzet az, hogy a 2 platform nem igazán azonos szegmensbe nyomulm, mert a java 1 progamnyelv, a .net meg a c#/c++ fejlesztés. ez inkább csak a c++/java versenyt élezhetné ki, ha lenne a java-s programok között akármi is, aminek szüüksége lehet .net-re, de a helyzet az, hogy a javas programok ugyan web-es programok nagytöbbségükben, ennek ellenére legfőbb területük inkább a felhasználó-oldali programozás volt, és csak nagyon ritkán van olyasmi megoldásokra szükség, mint amiket a .net kínál.
ennélfogva nem tartom értelmesnek, hogy a .net a java ellen nyomuljon. -
#4 Amúgy én szurkolok a .NET-nek a Java ellen. Javaban programozni már nem is programozás, csak ollózgatás meg a help olvasgatása. -
#3 Az a baj, hogy a platformok közötti átjárhatóság még inkább csak álom, mint valóság. Vannak megoldások, de tökéletlenek a maguk formájában sajnos. :(