39
-
#39 Visszatérve az eredeti témára, a Microsoft új biztonság orientált szemlélete kezd kikristályosodni elöttem! Náluk a biztonság nem a felhasználó biztonságát jelenti,hanem az öveket,vagyis biztosítva legyen afelöl, hogy kifizetted e az X ezermillio forintot a fosukért vagy sem! És máris biztonságban érzik magukat, hogy dagad a zsebük! :) -
#38 Keress nekünk 1-et :) -
#36 A próféta szóljon belőled :))))) -
#34 Egy példa: ha teszel fel egy MySQL-t a gépedre, az GPL-es, de ha beépíted egy fizetős programodba a támogatását, akkor meg kell venned/vetetned a MySQL-t, mivel az már egy fizetős program. Tudom, mert pont ilyen problémával küzd(ök/ünk). -
#33 dejó :) mekkora vihart kavartam 1 csészében :) csak 1 reakció volt az alattam 2vel levö "Mert ingyen dolog nem letezik!" mondatra. ugorjatok össze bátran amúgy, tök semmi értelme :) -
#31 Sejtettem, hogy nem fogod érteni.
Nem csak otthonra ingyenes, ez igaz. Bármilyen non-profit felhasználásra ingyenes lehet, ha kielégíti az összes többi felsorolt feltételt is. Viszont elég kevés a non-profit felhasználó a világon az összes felhasználóhoz képest. (A Linux nem az átlagember operációs rendszere)
Bármilyen hihetetlen, de ha egy programot megírsz és pénzt akarsz kérni érte, akkor az bizony szabadalommal védett program. Ha nem írsz programot, de pénzért szolgáltatsz valamilyen számítógépes lehetőséget, akkor szintén nem ingyenes ezen programok használata.
Ha kiadod az általad készített program forráskódját, az egy másik kérdés, mert akkor az is GPL alá kerül és nem kell fizetned a fejlesztőeszközökért. De mutass már valakit, aki úgy árul egy programot, hogy a teljes forrást elérhetővé teszi bárkinek! A linux disztribúciók sem a programokért kérnek pénzt, hanem a support-ért illetve az adathordozóért.
Az otthonra meg... rész pedig azt jelenti, hogy közel sem tartom okos dolognak a linux otthoni felhasználását, mert a konkurens operációs rendszerek mérföldekkel jobbak ilyen célra. Erről nem óhajtok itt vitát nyitni, ez csupán az én véleményem a Linuxról. -
#29 "A GPL általános közreadási feltételek dokumentuma nem engedi meg, hogy szabad
szoftver része legyen szabadalommal védett programnak."
Ha nem értesz hozzá, legalább ne szólj bele... -
#26 Elolvastad csak egyszer is a GPL-t? CSAK OTTHONRA ingyenes. Ha csinálsz rajta valamit, akkor MEG KELL VENNI. Otthonra meg... -
#24 van ingyen dolog... linux... freeware programok... bundle szoftver... -
#17 De nem godolták végig, mert aki egy kicsit is ért a tűzfalakhoz, az rögtön rájön, hogy valami nem stimmel a MP-vel, és rögtön szétkürtöli. -
#15 Nem igazán értem a microsoftot.
Az egyik oldalról mindent beépít a MP-be, hogy azt használjam, míg a másik oldalról mindent elkövet hogy ne is használjam. -
#12 Most nem tökmindegy, hogy az Explorer küldi el az adatokat vagy a MediaPlayer? Mind a kettő hozzáfér mindenhez a gépeden és a 80-as portot úgyis kiengeded... -
RpPRO #11 Ja. En sem hasznalok MP-t, de a Zonealarm pro-val szepen be lehet allitani, hogy mi ferhet hozza a nethez. -
galocza #10 aaaaaarrrrggggh.
ezek a kis megfigyelős dolgok felkerültek a mért nem szeretem az mst 3as listámra.
nem értem, az ms miért nem kapja meg minden évben a nagy testver díjat... -
#9 Nem is kell IKSZPÉ -
#8 Ez gáz -
#7 aki kiengedi a mediaplayert a netre az meg is érdemli... ajánlott 1 tüzfal használata (nem az xp beépített csodája), és puszi a vindóz dolgainak :) -
#3 "Nem tudjuk, ki a 345216436-os számú felhasználó, így e-mailt sem tudunk küldeni neki"
...de azért nem hiszem hogy nem tudják loggolni hogy melyik IP-ről jön az adat, és ha még véletlenül a WinXP is küld regisztrációs infót néha...
Annyira mocsok ez a cég, undorodom tőle.