40
  • galocza
    #40
    ez már annyit ér, mint halottnak a csók. pár éve igenis lett volna értelme a böngésző leválasztásának az oprendszerről. akkor még igencsak kiélezett volt a küzdelem az ie és a netscape között. ha akkortó normális ütemben fejlődhetett volna a netscape, akkor ma tényleg lenne VALÓDI választási lehetőségünk. a másik ami nem tetszik (ez csak rémlik, ha nem jól tuddom, lehet javítani): ugye a sun megcsinálta a java szabványt. az ms az iebe viszont a sajátját tette bele amely "véletlenül" nem teljesen kompatibilis. mivel előnyre tettek szert a böngészőharcban, az oldalak is ezzel kombatibilisek, a netscape-pel meg operával meg nem (pedig azok az eredeti sunos dolgot követik). ezzel is alávágtak a másik kettőnek. tehát több, egymást erősítő, vitatható lépésnek a következménye az ie mai egyeduralma.
  • fotel
    #39
    HA valakinek nem tetszik ne használja, és ha még mindig windows-zik akkor ott a netscape (igaz hogy inkompatibilis néhány site-al mert nem fejlesztenek rá) de ottvan - nem értem miért fáj ez az US egy-két államának...


    Egyébként sorry - gondolom tudjátok hogy az a beszólás egy amd vs intel topicba ment
  • Pheel
    #37
    IE nélkül sima Explorer sem nagyon lenne...
  • Pheel
    #35
    Miért is lenne az jó nekünk? Hogy a felrakott oprendszer mellé még kelljen installálni egy mázsa utility-t is, hogy egyáltalán használni lehessen. Én is rakok fel egy csomó cuccot, de nézz már meg egy titkárnőgépet. Ebből van a legtöbb.
  • fotel
    #33
    sorry- multitask rendszer révén összekevertem két topicot :((((((
  • fotel
    #32
    KUSSMÁR!

    MINDENKI AZT VESZ AMIT AKAR

    EZ EGY KBIASZOTT HÍR HOGY MI IS JÖTT MOST KI - KEDVES AMD-sek nem KELL MEGVENNI

    INTELESEK MEG NYUGIMÁN - ha valaki AMD-t akar akkor azt vesz, ettől nem ember vagy mi?
  • braindance
    #25
    Mondjuk az őszintét bevallva, én nem kötelezném az MS-t, hogy adja ki a forráskódot, ez olyan, mintha a bűvészt arra kötelezed, hogy a bíróságon mutassa meg, hogyan csinálja a trükkjeit, aztán ha ez kijön videón, akoor már csak azoknak lesz új, akik nem látták.

    Amerikában, a szabadság országában hogy a francba történhet meg ilyen?
  • Gabest
    #24
    Ugyan már, semmi szükség ilyesmire. Forráskódot még a szerzője sem érti meg pár hét pihentetés után, nem hogy egy kivülálló :)
  • b
    #22
    > Csak két szó. MAC OS.

    húú, ezért kár volt. nagyon kaka. a másik csöbör. :)
  • Walentino
    #21
    A forráskódot nem lehetetlen gyakorlatilag használhatatlanná tenni, de legalábbis igen nehezen megérthetővé.
    Pl.: 1.Fogd az összes kommentet, és véletlenszerűen cseréld fel őket.Vagy rendezd tartalmukat abc szerint (alma -> aalm), vagy egyszerűen töröld őket.
    2. Nevezd át a változókat és a függvényeket véletlen nevekre, vagy pl.:__l__,_Il_ es hasonló olvashatalan alakúakra.
    A forráskód érvényes marad, hiszen lefordítva megkapjuk az eredeti programot.
    Pusztán ezzel a két egyszerű lépéssel eléggé olvashatatlanná lehet tenni a programok forrását ahhoz, hogy sokáááig elhúzódjon a kiértékelés és így a per is.
  • tomcs
    #14
    ez meg mi volt? helyesnek tartom hogy bele akarnak nezni, ez a dolog kb olyan szintu hogy a csokira ra kell irni hogy mibol keszult, es nem azert van hogy barki tudjon olyat csinalni, hanem hogy pl akik allergiasak valamire ne azutan tudjak meg amikor mar kekul a fejuk. ez is kb ilyesmi, ugyanis tele van 1 csomo bizbasszal amit max eletedben 1x veszel elo "ismerkedjunk az uj rencerrel" szinten aztan soha tobbe
  • tomcs
    #13
    tenyleg nem vagyok programozo es nem is irtam meg ilyesmiket de azert mar lattam sok mindent es tudom hogy milyen kulonbseg van fordito es fordito kozott. de ha ugyanolyan rendszeren ugyanazon parameterekkel leforditjak akkor binarisan meg kell egyeznie. a direktivak meg altalaban nem azert vannak hogy tobb fele kodot lehessen csinalni, hanem hasznalva is vannak, soxor le sem lehet forditani ha nem jol van beallitva vagy eleg hazardosan mukodik.
  • tomcs
    #11
    jo ugy ertettem adjak a pontos parametereket meg minden...
  • Veriel
    #10
    Latszik sokszor forditottal forraskodot ;)))
    A kulonbozo optimalizalasi direktivak es compilerek kozti kulonbseg miatt kb. vegtelen szamu verziot lehet forditani belole.
    Ugyanis nem egyben forditjak az egeszet...
  • tomcs
    #9
    az hogy az eredetit adjak-e eleg 1xuen megallapithato.. leforditas majd 1 kis binaris osszehasonlitas es kesz is van.
  • braindance
    #5
    Most majd kiderül amit eddig is sejtettünk:

    A Microsoftnál megcsinálják a frankó forráskódot, majd egy speciális
    "Szoftverjövő-jövedelmezőségbiztosítási és patch-gyártás-megalapozási részleg" emberei különleges, szigorúan titkos eljárással meggyőződnek arról, hogy az operációs rendszer élettartama ne haladja meg a kívánt mértéket, és hogy nehogy kikerüljön a Microsoft a képből.

    Egyébként ezt úgy érik el, hogy három bekötött szemű analfabéta Gutemala-i menekült, khmm, akarom mondani szakember, és Bill Gates kutyája véletlenszerűen belegépel egy kicsit a forráskódba, majd ezt konvertálják át.

    Gondoljatok bele, nem is látogatná senki a Microsoft honlapját, hiszen nem kellene különben patch-eket letölteni...

    ;-)
  • Veriel
    #2
    lol