10
  • Inquisitor
    #10
    Nos a VIA4in1 drivercsomag és nem feltétlenü azért kell feltenni, hogy a hibákat javítsa (bár ez is benne van a pakliban), hanem azért kell, hogy a hülye Windowsod tudja kezelni a chipset-et az alaplapon és az ahoz kapcsolódó dolgokat pl. AGP, IDE, USB, memóriakezelés, stb.
    Ugyanúgy mint ahogy kellet a driver az Intel810-815-820-840-850-860-845 chipsetekhez is, sőt régen még a sima 440FX-TX-VX-hez is!!! (Pentium1 időben ...)
    Mert ugye gyengébbek kedvéért, ezeknek a specifikációi NINCSENEK benne az OS-ben, hiszen az elöbb készült mint az alaplapi vezérlő ... annélkül meg szarul vagy sehogy se kezeli.
    Egyébként a 693-694 sorozat és a KT133 után készült chipkészletek elég korrektül müködnek, bár én mondjuk ennek ellenére sem tennék szívesen VIA-t a gépembe ... :)
    (Miér' nem lehet SiS648-as alaplapot kapni még??? :D )
  • _HABLA_
    #5
    Engem ez a dolog kicsit arra emlékeztet mikor az intel a megnem jelent ill csak papíron létező processzorainak csökkentette folyton az árát, szerencsére ennek már vége, elég nevetséges volt az biztos. Én a VIA helyében gondolkodnék rajta, hogy ugyanazt B jelzéssel lássam el mire az üzletekbe kerül. Egyébként nem akarok élcelődni a VIA-n, nekem is egy KT266A van, és fasza.
  • Turmoil
    #3
    Mondjuk szerintem eleg ertelmetlen piacra dobni valamit, ha kozel ugyanazert az arert hamar piacra dobjak a jobbat...
    En figyelem a hireket, es ha vennek VIA-s cuccot, akkor az ujabbat vennem. Persze sok embernek goze sincs, hogy mit jelent az az 'A' es kifizeti a sok lovettat az 'elavult' termekert:)
    Eljen a fogyasztoi tarsadalom!