27
-
#27 Szerintem a Duál G4 sem otthonra való. Ennyiből már gyakorlatilag egy kisebb szervert is vehetsz. -
whitehawk #26 Mikor is lesz g5ös proci? -
#25 az biztos hogy ati kartyaval jobban mutatna ez a gep ami elsodlegesen 2d hez keszült. -
#24 a másik dolog a mekintosnál a zárak. máig nem tudom megérteni, hogy hogy akarnak penterációt elérni >200%-os iszonyatos árréssel. valaki tudja? :) -
#23 Lehet hogy a memória szűk keresztmetszetnek tűnik, de ne felejtsétek el azt, amit itt még senki sem emlegetett, a cache méretét.
Mennyi van a P4-en és az Athlon XP-n?
256k?
Itt a level 3 cache elég sokat tesz a teljesítményben.
A másik az, hogy a photoshop teljesítményén tényleg nem nagyon látszik meg a két proci, ez betudható annak, hogy OSX-re még nincs Photoshop, csak béta, pedig az OSX az ami rendszerszinten támogatja a multitaskingot (pontosabban a több processzort), a 9-es rendszer még nem igazán.
Az mondjuk szomorú, hogy ugye itt mindenkinek megvan a véleménye a GeForce 4 MX-ről, erre nem azt teszi bele az Apple az új gépébe... :(
Úgy néz ki bedőlt a GeForce számok törvényének... -
#22 Dícséretes, hogy egyre több Apple vonatkozású hír jelenik meg a SuperGamezen!
Kíváncsian várom az új szériát a DDR memóriákkal, meg az új procival... -
#21 Vintermute >>jo lesz ha nagyon utananezel az adatoknak... (duron800@920 1250Mflops=1,25GF)azer egy pentium 4 2ghz, legalabb ennek legalabb ketszereset hozza. Mondjuk nem akkora a kulonbseg, hogy aggodnia kellene a g4nek, viszont nekem van egy nagy gyanum, hogy az 15GF valahogy nem a komplett mukodo rendszer sebessege...(mar csak a memoria miatt is - annyira azert ne legyenek mar "optimalizaltak") Hanem csak a procie magaban es az is elmeleti. Majd akkor elhiszem, ha egy benchmark programot futtatnak es kiirja 15,000 MFLOPS Addig kamunak tartom. -
Gabest #19 Kiváncsi vagyok hogy egy dual p4-gyel (ami persze még nincs...) összehasonlítva milyen eredmények születtek volna. -
#18 hogy is mondjam, én a "szar"-nál egy kissé metafórikusabb dolgot kerestem volna, de hát nem ismerem a lelki világodat. inkább ilyen hasonlatokat kerestem volna, mint pölö: ez a bmw x-szer gyorsabb, mint a ferrári vagy ez a merdzsó sokkal jobb, mint az a ferrári. a végeredmény: az érték a mérték. :) najó, nem védem tovább a zintelet, mert csesztek már el ők is csúnyán dolgokat. -
#17 ja a mérték az intel
mindig ugy szokták megadni az uj proci sebességét hogy mennyivel gyorsabb egy szarabbnál
a G4-ben van kb 6-7 végrehajtoegység,+multimedia+vector
a p4-ben meg van 4 :))))))))))))))))
-
#16 hoppá, pheel bocsi, nem neked írtam. -
#15 > nem kell megijedniük, amikor "mindössze" 1 GHz-es jelzés látható, ugyanis sokkal fejlettebbek az Intel 2 GHz-es Pentium 4-es processzorainál.
jajj, ezek is kezdik. gondolom a következő termékük a páverpiszí xp 2800+ vagy valami hasonló név alatt fog futni. hiába no, a mérték a zintel, "a többi csak túró". :) -
#14 Engem mondjuk a játékok is :) -
#12 Ezekben a Mac-ekben lehet valami, amit az Amigások is emlegetnek. Egyszerűség, kevesebb probléma, kevésbé hullámzó teljesítmény. Ezek azok, amik egy átlagfelhasználónak kellenek. Az egyetlen ellenérv az ára. Ha a munkám nem kötne a PC-hez, komolyan vennék egy Mac-et... -
An-Dee #11 A photoshopos 72%-tól nem kell elájulni, a videos 300% viszont igen. Elég furcsa házon belüli elentmondás, hogy ha a 2 db 1 gigás proci és az 1db 933 mhz-s proci között csak 13% a különbség (172/151), míg a video editálásnál ez 259% plussz, ebböl is látszik az a tény, hogy a photoshop csak az egyik procit használja Mac-en, és ezt már valahol meg is irták. Én egyre inkább kiváncsi lennék már az új G5-re, illetve hogy a MacOS X-et mikor fogja támogatni a QuarkXpress. -
#9 uhum, az a photoshop meg a tobbi tuti ra lett optimalizalva a g4re. Nem mintha intel parti lennek. De egy sse2 re optimalizalt program is meglepoen gyors tud lenni...
-
#6 " SOI (Silicon On Insulator) " itt a lényeg srácok ! hiába gyorsabb Mhz-re a P4 a motorola procik fejlettebb gyártástechnologiával rendelkeznek !! na meg a VELOCITY ENGINE is benne mocorog... -
#5 a motorola tud chipet csinálni
a többi csak szakbarbár
-
#1 Kira!