155
Reason - vélemények, ötletek
  • Giles
    Amúgy az a végtelen világ című szám nem véletlenül olyan retró, 2000-ben íródott, még ATB stílusban, azokkal a hajlított gitár jellegű témákkal. :) Sokkal gyorsabb is volt. A Sony Acidal egész szépen sikerült lelassítanom az éneket. Persze az új Reason verziók már ezt is tudják, de akkor sem tetszenek! :)
  • Giles
    És akkor itt egy újabb retró hangzású EDM kísérlet. :)

• Giles
    Szia! Köszönöm az észrevételeket. Mindig ilyen retrós hangzásúra sikerülnek a dalaim, pedig sokszor nem ez a cél. :) Ez még a szakértelem hiánya. A sound design-t még tanulnom kell.
    Az új verziók nem tetszenek. :( Persze az új fícsörök szuper jók, de ezzel az új keverővel, meg a dupla rackkel túlbonyolították. Az 5-ben még csak két ablak volt, az újakban már három, ami nem fér el sehogy sem a monitoron, így tili-tolizni kell, ami nekem nem tetszik. Persze olvastam, hogy az új modern keverő elengedhetetlen a fejlődés miatt, de az nekem túl sok. Tele van számomra fölösleges funkciókkal és sok helyet is foglal. A dizájnt is tönkrevágta, hogy kikerült a rackből, így a kábelezése is olyan esetlen. Jó lett volna, ha marad egy amatőr verzió, ahol meghagyják a régi 14:2 mixert fő mixernek kicsit átírva a motorját, hogy modernebb legyen.
  • xelag
    MI a véleményed az új verzióról a reason 5-höz képest? Úgy látom szépen összehoztad ezt a dalt is, habár kicsit úgy érzem, hogy ilyenek 2005 környékén mentek a rádióban, ettől függetlenül fel is idézi azt a korszakot emiatt pedig tetszik :) Hangzás szempontjából tompácska és nincsenek benne fülnek kellemetlen nagyon magas frekvenciák; én pedig szimpatizálok ezzel.
  • Giles
  • Giles
    Szia! Köszönöm! :) Úgy tűnik rajtunk kívül nincs itt senki :(
  • xelag
    Szia, szerintem is lendítsük fel ezt a fórumot, ügyes vagy; tetszenek a feltöltések. :)

• Giles
    Van énekes dal is, hamarosan azt is felrakom! :)
  • Giles
    Ez meg csak úgy egy saját szerzeményű trance nóta. Nincs befejezve. Jó gyakorlás volt a masteringre.

• Giles
    Imádok filmzenéket feldolgozni! Ezt még korábban csináltam az 5-ös verzióval.
    Ez az Interstellar című film zenéje deep house, vagy valami hasonló stílusban. :)

Utoljára szerkesztette: Giles, 2017.10.28. 23:12:48
  • Giles
    Ezt épp ma csináltam, teszteltem a Radical Pianot. Nagyon jó! A kép kicsit szétesett a rögzítő program nem volt a helyzet magaslatán.

Ez az Oblivion című film zenéjének egy részlete, megszenvedtem vele és nem is lett még befejezve, ezt nézzétek el. :)
    Utoljára szerkesztette: Giles, 2017.10.28. 23:06:08
  • Giles
    ...Pesze ettől profi lett, meg minden, de gondolhattak volna ránk, amatőrökre is és meghagyni egy lehetőséget, hogy a régi megszokott módon használhassuk, megadva a lehetőséget az új eszközök, fejlesztések élvezetéhez.
  • Giles
    Én még az 5-ös verziót használom, de tegnap letöltöttem az új 10-es demóját. Szuper a sok új cucc benne, de nem tudok megbarátkozni ezzel a kezelőfelülettel. Ez az új nagy keverő, meg a két sorba rendezett rack annyira bonyolítja az egészet, hogy átláthatatlanná teszi számomra. A korábbi logika, hogy minden be van kötve a keverőbe, most eltűnt, így van egy nehezen értelmezhető logikai kapcsolat a rack és a keverő közt. Ezen felül képtelenség a monitoron normálisan használni ezt az elrendezést. Az állandó tili-toli meg idegesítő, zavaró. Próbáltam a 10-es demóban, hogy nem lehet-e kiiktatni az új keverőt és maradni a régi jó 14:2-nél, de nem engedi. Az új eszközöket mindig a nagy keverőbe köti. Utólagos kötögetéssel ki lehet iktatni, de az megint macerás.
    Utoljára szerkesztette: Giles, 2017.10.28. 22:39:46
  • Giles
    ÓÓÓ, csak most találtam erre a fórumra. Eléggé elhanyagolt. Jó lenne egy kis életet lehelni bele. Én próbálok egy kicsit lendíteni rajta. Elég régóta vagyok már Reason használó, amolyan amatőr-félig haladó szinten. Tanulgatom. Csináltam is már pár dolgot vele, majd szépen felrakosgatom ide.
  • xscorp
    Reason 3-mal csináltam a zenét: (van hozzá klip is)

• JohnnyNapalm
    Reason-nel készült 2004-ben
    őrület az az acid 0:55-től, én soha nem fogok még csak a közelébe sem jutni:D:(
    na meg a fő szinti se piskóta, 2:57-től tessék figyelni :)
    (és hogy hogyan szól 30 ezer ember előtt)
  • sanya01
    ts= team speak (hang alapú kommunikáció, mint a viber).
    Mint kiderült közben, minden verzióhoz külön széria szám dukál.
    6.5 dobozost vettem, de letöltöttem a frissítést, így generált egy újabb széria számot.
  • funnelhead
    Szia!

Fogalmam sincs mi az a ts, azt azért áruld el, hogy hogyan jutottál két széria számhoz.
  • sanya01
    Üdv!
    Tegnaptól hivatalos reason felhasználó lettem, hosszas vajúdás után megvásároltam.
    Angol (nem)tudásomnak köszönhetően a regisztrációnál autorizálásnál valamit nagyon elkefélhettem.
    Jelenleg csak netes bejelentkezéssel tudom használni és a propellerhead honlapján sem tiszta, hogy miért mutat 2 terméket, külön-külön széria számmal a fiókomban.
    Ha van valaki aki segítene-mondjuk ts-en- rendbetenni, azt megköszönném...:)
  • Chris 2000
    Szerintem bármelyik szoftvert használod, a végeredmény rajtad múlik, nem pedig a szoftveren! Főleg házi, amatőr szinten!

Kinek ez logikusabb, kinek az...

Én több szoftverrel is dolgoskodtam, nekem igzándiból mind nagyon tetszett: Cubase, Cakewalk Sonar 4, X1, FL Studio, Reason 5

Egy bizonyos, a Reasonból NEKEM nagyon hiányzik a VST támogatás. Azzal együtt szerintem csak ezt használnám, de mondom így is szeretem...

Egyébként sokan lehúzzák a Reasont, nekem különösebb gondot nem okozott a használata...:)
  • funnelhead
    Ha a hangkártyád azt támogatja, akkor szerencsés vagy, használd ki. Az enyém sajnos nem támogatja.
  • xelag
    Youtube és egyéb lejátszókban elindított zenék gondolom akkor külső felvételnek számítanak. Én eddig úgy csináltam, hogy audacityba felvettem, amire szükségem volt és elmentettem wavba. Köszönöm a részletes leírást Funnelhead.
  • Junky11
    Köszönöm. ;)
  • funnelhead
    A Submergence c. számod nagyon nagyon. Gratulálok!
  • Junky11
    Még ez is.

• Junky11
    Akkor itt egy kis saját. :)

• funnelhead
    Szia!
    Nagyon örülnék, ha beindulna vmi. magyar Reason közösség, csak jobb magyarul irogatni, mint angolul.
    A kérdésedre válaszolva: az NNXT, NN-19, Redrum és a Kong is sample-képes, azaz lehet vele hangmintákat felvenni. Az eljárás mindegyiknél ugyanúgy zajlik. Külső és belső hangforrásból is lehet felvenni, tehát mikrofonnal vagy gitárral például, vagy a Reason szintijeiből kikavart hangokat.
    Ha külső forrásból veszel fel, akkor csak megnyomod a "start sampling" gombot és már vehetsz is fel (abban a minőségben, ami alapból be van állítva, ez hangkártya függő). Ha belső forrásból veszel fel, akkor a pl. Redrum kimenetét a Hardware interface sampling inputjába be kell bekötni, visszafordítod a Racket és a Hardware interfacen megnyomod a monitor gombot, hogy halljad is a dolgokat. (Ha monoban akarsz felvenni, akkor értelemszerűen csak az egyik kábelt kötöd át.) Mellette van az Auto gomb, így csak akkor monitoroz, ha hangmintát veszel fel. A Tool Windowba tudod korlátozott keretek között megszerkeszteni vagy törölni ezt a hangmintát.
    Amire nagyon figyelj a visszajátszásnál, hogy abban a dobsávban, ahova ezt a mintát berakod a Pitch középen, a Length érték pedig maxon legyen (ez főleg a hosszabb mintákra igaz).
    Egyébként lehet, hogy egyszerűbb egy Audio sávban kikeverni a hangot, amit fel akarsz venni és onnan elmenteni wavba. Amilyen rugalmas a kötögetés, annyira macerás is...

Egyébként nekem a Reason szerelem volt első látásra, nagyon logikusan, gyorsan lehet vele dolgozni. Az én habitusomhoz épphogy jó a korlátoltsága (nincs VST meg sok egyéb dolog, amit nem is értek, tehát nem is használok). Az biztos, hogy többet kell vele foglalkozni, főleg a hangszínek kikeverésére gondolok. Volt FL studiom is, az sem rossz, meg kipróbáltam sok mást is , csak alapból idegesített, hogy pl. miért kell megszámozni a patterneket, és mért nem látom a dolgokat egy képernyőn, miért nekem kell beállítgatni a bemenetet-kimenetet stb. A VStk miatt meg nem csináltam egy darab zenét sem, csak letöltögettem őket és élveztem a hangjukat (a bőség zavara).
    Na de kezdődjön egy új korszak, hajrá Reason!!!Hajrá magyarok!
  • xelag
    Szia én a felvétellel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Hogyan állítsam be, hogy pl a redrumra feltudjak venni egy kis hagmintát? Igazából a kötögetésre lennék kíváncsi, vagy hogy mit állítsak be a preferencesbe. Vagy esetleg speciális hangkártya kell hozzá? v5 öt használok.

Egyébként a témához hozzászólva. A reasonnél jobb zeneszerkesztő programot nem nagyon találhat az ember. Sokak szerint dobozhangzása van és a többi....A nagy ló...t Nem! Ennek van csak igazán jó hangja és ha még tudod is, hogy hogyan állítsd be a dolgokat eqval és a többi effectel, akkor egy teljesen új hangzást is létre tudsz hozni, amit a mai emberi fül teljesen újdonságnak tekinthet. Őszintén szólva ez az a program, ami megéri a pénzét, de sajnos nem mindenki veheti meg. Amit valójában hülyeségnek tartok, az az, hogy valaki több milliót költ hangkeltő dobozkákra és szintikre, holott.....ebbe már benne van egy az egyben minden, ami csak kellhet a profi zene létrehozásához. Persze, aki azt állítja, hogy fruity loops, ableton és a többi közelébe a reason nem tud felkerekedni,annak csak azt mondanám, hogy a reason nem is akar...hiszen teljesen jól megvan így és elég kerek már így is. Ezt csak úgy egy kis reasont pártoló ízelítő szövegnek szántam. Tőlem is lehet nyugodtan kérdezni akármiről, hátha hozzá tudok szólni. Jó lenne kialakítani egy reason közösséget itt. Bár...tevékenykedjenek csak a háttérben a reason fanok :) Aztán durranjon a pezsgő :D
  • funnelhead
    Reasonnel lehet Remixet készíteni. A hangmintákat több eszköz is lejátsza. A sequencerben pedig tudod állítgatni a sorrendet. Effekteket adhatsz hozzá, szintikkel tudod szinesíteni a hangzást.

Lehet felvenni külső forrásból is hangokat, például gitár, vagy dob, szinti, ének. De készíthetsz saját hangmintákat is.

Kérdezzetek bátran, látom nem sokan használják Mo-on a Reasont, én pedig nagyon szeretem és sokat tanultam az utóbbi időben. De lehet, hogy én is fogok majd kérdezni.
  • DJ Bolinho
    Látom tényleg ritkán írtok ide a topicba... de azért csatlakozom én is, még kezdő szinten vagyok én is, Reason 5-öt használok és kezdek már megbarátkozni vele, még nincs saját zene, de mondjuk engem is érdekelnek olyan dolgok hogy remixet lehet-e készíteni vele vagy saját hangokat hogy lehet felvinni.
  • Jim Morrison
    azért felteszem :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem sikerül feltelepítenem. Vagyis feltelepül, de miután elindítom és a a kövi ablakban agreet nyomok utána várja a CD-t. régen elég volt, de most hiába csináltam virtuális meghajtót daemon tools al és tettem be az isot, egyszerűen nem látja. Sound banks mappában lévő fájlokat is átmásoltam, de akkor is a CD t várja. Ötlet?
  • Jim Morrison
    Warezos dolgot lehet kérdezni? :)
  • Jim Morrison
    most még egy darabig szerintem Massiveozok.
  • Dancingebola
    Az ötös mindig is jó lesz az ableton mellé :)
    Egyik kedvenc hangszerem,a hatossal még nem próbálkoztam.
  • xelag
    Ne próbáld, tedd :) ajánlom az 5ös verzióját. Az újabb az már átláthatatlan számomra és nagyon sok feleslegesség került bele.
  • Jim Morrison
    Én mostanában az NI Massive-val ismerkedtem, Reason valamiért annyira nem jött be. Lehet azért majd újra kipróbálom, eltelt azóta egy kis idő.
  • xelag
    Be kéne indítani ezt a topicot, van aki reasont használ közületek?
  • törlőszar6
    ugy gondoltam hogy ingyé....letőteni...:D
  • Jim Morrison
    http://brenton.co.nr/
    [spoiler]vagy neked ingyen kéne? akkor nem tudom
  • törlőszar6
    Helló!
    nem tudjátok honnan tudnám megszerezni a brenton fernandez féle combintor guitar patch csomagot?aki nem tudná miről beszélek:
    http://www.youtube.com/watch?v=kpWs_NYsKqY
    vagy ha tudtok jó rock gitárpatchet akkor hálás lennék érte!