146
Reason - vélemények, ötletek
  • Sigurd
    #146
    Sziasztok! Itt a legúljabb zeném! Reason studio - Robi star - trance - progressive. Legújabb zeném. Fogadjátok szeretettel.
  • Sigurd
    #145
    Sziasztok! Készülnek az új szerzemények! Zongorán , Fuvolán, stringen, Ha minden jól megy akkor ezek már szinfónikusokkal lesznek feljátszva! Egy kis előzetes! ?
  • Sigurd
    #144
    Sziasztok! Június van! Elkészült a legújabb zeném. fogadjátok szeretettel! Tenger Party Retro Disco ( Csajos klippel ) :) Music by - Nemes Robi

    Utoljára szerkesztette: Sigurd, 2022.06.17. 20:07:25
  • Sigurd
    #143
    Évek óta készülök egy kis improvizációs relaxációs zenét felvenni. Végre elkészült, fogadjátok szeretettel. Chillout relaxációs zene meditálni, szilveszter utáni after-re, mert én gondoltam rátok. Remélem tetszik hallgassátok! B.U.É.K.
  • Sigurd
    #142
    Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

    White techno - music by Nemes Robi

    Klipp:
    BETTY BOOP: SNOW-WHITE Cab Calloway / Koko the Clown(1933 1080p HD)


  • Sigurd
    #141

    Sziasztok! December van. Elkészült a legújabb zeném. Fogadjátok szeretettel! Girl klipp
    Nemes Robi - Dance House 2021
    Jó zenehallgatást!


    Utoljára szerkesztette: Sigurd, 2021.12.12. 06:09:47
  • Sigurd
    #140
    ztok Fórumlakók! Mi újság veletek?

    Megint van egy saját zeném elkészülve! Hallgassátok!

    Véleményt szívesen várok!
    Aztán ti is csapassátok ha van valami készülőben!

    Jó hétvégét nektek!


    Utoljára szerkesztette: Sigurd, 2021.11.21. 10:23:46
  • Sigurd
    #139
    Sziasztok! Itt a legújabb saját zeném. Jó zenehallgatást!

    Nemes Robi - Techno és fuvola

  • Sigurd
    #138
    Mikor már feljátszok 8-10 sávot de ahogy hallgatom még jutnak eszembe dallamok. Neki állok azokat is feljátszani és lassan elkészül a zene. Egy rövid ízelítő. Hallgassátok!
  • Sigurd
    #137
    A Reason zeneszerkesztővel készült zenémet mutatom meg nektek. Készülök egy részletesebb bemutató videóval is. Remélem kedvet kaptok a zenéléshez és tudok segíteni vele. Ha érdekel titeket, tartsatok velem :)

    Utoljára szerkesztette: Sigurd, 2021.05.13. 15:47:59
  • Sigurd
    #136
    Sziasztok! Ez a dal egy slágeresebb dance zenének sikererült. (Azt hiszem Sláger gyanús :))))) Na defélre a viccet, az a története, hogy Jó pár éve kitaláltam a dallamot zongorán NN19 Grandpiano hangszin és Egy Alesis V61-esen szoktam Játszani ill. feljátszani a dolgokat.
    és mostanra érkezett el az idő, hogy kicsit megváltoztattam a hangszínt játszottam fel basszust, dobalapot készítettem, és a kiálás is egész jó lett. Jó zenehallgatást! Sziasztok
  • Sigurd
    #135
    Sziasztok! Itt egy drum and bass próbálkozás is. Régen fiatal koromban sokat halgadtam LTJ Bukem-et és gondoltam megpróbálok csinálni én is egy drum and bass nótát. Eben is használom még az egyik legrégebbi samplart NN19-es, a basszushoz a tractort (ez sem mai már) és a Reason 4-ben megjelent Torh samplert is és természetesen a Malström és a Dr rex sem hagyhattam ki a komponálásból. Egy érdekesség akit érdekel, hogy a Redrum az egy nagyon jó dobgép de mivel kezeli a wav-ot az acapellát ezzel hoztam össze. (mert erre is jó, bizony ám :) Jó zene hallgatást. Sziasztok!
  • Sigurd
    #134
    Sziasztok! Ma egy majdnem 20 éve készült zenémet mutatom meg nektek. Ez még a legkorábbi Reason egyikével csináltam.
    ekkoriban kezdtem kísérletezni fúvósokkal, stringel, és a sampler tekergetéséve. Sajnos akkoriban a Windows XP-t sűrűn kellett újra telepíteni Épp, hogy letudtam annak idején menteni ezt az első próbálkozásom egyikét. Egy csajos klippet is készítettem hozzá. Hallgassátok!

    Utoljára szerkesztette: Sigurd, 2020.09.14. 09:48:38
  • Sigurd
    #133
    Sziasztok! Itt a legújabb Reason-el készített zeném. Csajos klippel :) Music by: Nemes Robi - Emlékezz
    / Nemes Robi (Sigurd) /

    Utoljára szerkesztette: Sigurd, 2020.08.11. 00:36:43
  • Sigurd
    #132
    Sziasztok! Én is megosztanék néhány zenémet.
  • Sigurd
    #131
    Sziasztok!

    Én 2003- ban találkoztam a Reason-el és egyből megszerettem.
    A Reason 2.5-el kezdtem el zenélgetni, majd jött a Reason 3.0, 2007-ben a Reason 4
    most is ezt használom. Tudom, hogy régi de én ezt szoktam meg, és hozzám nőtt. :)
    Persze tetszenek az új Reason-ok is, az Europa sampler, vagy a Radical piano. Jó volna ha újra beindulna a fórum, és akik az újabb Reason-okat használják bemutathatnák miket is tud, akik pedig a régebbi verzióval próbálkoznak kérdezhetnek tőlem, ha tudok válaszolok. ( Xelag, Giles, jó volna ha újra megjelennétek itt, tetszik amit csináltok.) Jó zenélgetést, szép napot!
  • Adamcsaka
    #130
    https://soundcloud.com/xelag/tr633-nintendo
  • FEGA777
    #129
    Sziasztok, tudtok segíteni? Még egy programot véletlenül elindítottam és letörülte majdnem az összes rns-emet, tehát az összes Reason-ben megírt számomat a gépemről, több százat és a lomtárban sem voltak megtalálhatóak, és megpróbáltam egy net-ről letöltött programmal visszaállítani, visszahívni őket, de mikor az elvileg visszaállított rns fájlokat megnyitom, azt írja ki, hogy bad format. Muszáj lenne őket visszaállítani, jó pár évem termései és csak ha megvan az rns és bele tudok menni, akkor tudom csak a sávokat külön-külön kiírni wav-vá, hogy elküldhessem valakinek, aki külön kikeveri a sávokat és a végén megcsinálja egyben a számok hangzását és össze is mastereli őket, mert szeretnék már végre nem sokára föllépni velük.
  • Adamcsaka
    #128
    Nagyon egyedi szerintem; én szeretem az ilyen típusú kotyvasztást. Igazad van abban, hogy aláfestő zenének mondjuk egy filmhez, meséhez, vagy előadáshoz passzol.
  • Giles
    #127
    Szia! Nekem kissé túl indusztriálisak ezek a dalok. :) Én a könnyebben emészthető dolgokat jobban érzem, de hangszerelésre rendben vannak.
    Inkább amolyan aláfestő zenének tudom elképzelni valami pszihedellikus performanszhoz. :)
  • xelag
    #126
    Itt van néhány szám , ami reason-ben alkotódott és szeretném a véleményed Giles, vagy akárki más. :) Ne kímélj!!
  • Giles
    #125
    A shiftes módszert ismerem, de a másik az új! Köszi a tippet. ;)
  • Adamcsaka
    #124
    Amikor úgy adsz hozzá eszközt, hogy nyomod közben a shiftet, vagy a controllt, akkor nem köti be autómatikusan viszont, amikor hozzáadtad utána mozdítsd meg egérrel az adott eszközt a rackban szintén ctrl shift vagy altal és akkor a fölötte levő mixerbe vagy eszközbe fogja bekötni.
  • Giles
    #123
    Egyébként ez a szinfónikus zeneírás nem olyan elvetemült ötlet. Hallottam már számítógéppel nagyon szépen megcsinált zenét. Van nekem is egy próbálkozásom, ami egész szépen szól, majd felrakom...
    Valaki megcsinálta a Jurassic park zenéjét Reasonnel. Fenn van az is Youtube-on. Csak az orkester hangszereket használta és egészen jól szól. Belinkelem azt is, ha nem találjátok.
  • Giles
    #122
    Írták valahol, hogy az új keverő miket tud. Persze nem elengedhetetlen, de sok profi újítást tartalmaz. Jobban szól, jobban paraméterezhető, azon kívül ott van valami paralell channel, meg master bus compression, amik nélkül sok zenész el sem tudja képzelni a zeneszerkesztést - ahogy olvastam a hozzászólásokat it-ott. :)

    Engem nem kell meggyőznöd és is el vagyok a régi 14:2-vel, csak zavar, hogy nem azt fejlesztették tovább, hanem csináltak egy tök új, nehezebben kezelhető mixert.
    Utoljára szerkesztette: Giles, 2018.02.02. 17:08:40
  • Giles
    #121
    Igen, ezt tudom, már próbáltam megnyitni régebbi projektet az új verziókban. Csakhogy, amikor egy új eszközt adsz hozzá a rackben, azt mindig az új keverőbe köti, tehát plusz jó pár kattintás, mire visszakötöd a régibe.
    A Végtelen világot nem hallhattad rádióban, bár az eredeti 2000-es verzióval felléptünk párszor. :)
  • Adamcsaka
    #120
    Az új modern keverő elengedhetetlen a fejlődés végett? Részletezd légy szíves, hogy konkrétan milyen funkcióra gondolsz a mixeren belül, amit nem tud ellátni a régi rezső mixer, de az újaknak pedig feltétlenül tudnia kell. Esetleges problémának azt tudom elképzelni a 14:2-n;
    hogy 128 opció van a hangerő csúszkán és talán nem elég precíz, viszont a hangszereket az mclass limiterrel pontosan be lehet állítani, ami a hangerőt illeti és utána mehet rá a 128as csúszkára bátran.
  • xelag
    #119
    Az új mixert nem fontos használni és akkor marad is a 2 ablak, de egy sáv tuti kell belőle amire rákötöd a régebbieket egyszer és utána már nem kell vele törődni. A 2 vagy több sávos racket megoldhatod úgy, hogy összébb húzod az ablakot olyan méretűre, mint a régebbi verziókban és akkor nem zavaró.
    Nyiss meg egy 5ös projektet 10esben és meglátod, hogy mindent egy új mixer sávba rak, amit felfoghatsz úgy, mintha a régi verzió kimenete lenne a rack legtetején. Én is régebbi reasont használok egyébként és teljesen megfelel.
  • xelag
    #118
    A Végtelen világ című szám a rádióba is ment idehaza?;
    nagyon ismerősnek érzem.
  • xelag
    #117
    Szerintem szimfónikus nagyzenekart szoftverben utánozni nem érdemes amiért a sample hangok egyértelműen kihallatszódnak azáltal, hogy nem igaziak és azonnal el is véreznek. Jelen esetben a hegedűn érezni nagyon erősen a mű hatást persze értem én, hogy ez egy kívácsiságból hajtott kreálmány, de akkor legalább a korrekt kottát hallanám... azt hiszem, hogy azon szintén a hegedű vérzik el. Persze ügyes vagy, de bárcsak inkább írtál volna egy új szimfónikus anyagot.
  • Giles
    #116
    Ja és, ha már retró... ez annyira retró, hogy már klasszikus! :D
    Ki akartam próbálni, hogy tudok-e ilyet is:

  • Giles
    #115
    Amúgy az a végtelen világ című szám nem véletlenül olyan retró, 2000-ben íródott, még ATB stílusban, azokkal a hajlított gitár jellegű témákkal. :) Sokkal gyorsabb is volt. A Sony Acidal egész szépen sikerült lelassítanom az éneket. Persze az új Reason verziók már ezt is tudják, de akkor sem tetszenek! :)
  • Giles
    #114
    És akkor itt egy újabb retró hangzású EDM kísérlet. :)


  • Giles
    #113
    Szia! Köszönöm az észrevételeket. Mindig ilyen retrós hangzásúra sikerülnek a dalaim, pedig sokszor nem ez a cél. :) Ez még a szakértelem hiánya. A sound design-t még tanulnom kell.
    Az új verziók nem tetszenek. :( Persze az új fícsörök szuper jók, de ezzel az új keverővel, meg a dupla rackkel túlbonyolították. Az 5-ben még csak két ablak volt, az újakban már három, ami nem fér el sehogy sem a monitoron, így tili-tolizni kell, ami nekem nem tetszik. Persze olvastam, hogy az új modern keverő elengedhetetlen a fejlődés miatt, de az nekem túl sok. Tele van számomra fölösleges funkciókkal és sok helyet is foglal. A dizájnt is tönkrevágta, hogy kikerült a rackből, így a kábelezése is olyan esetlen. Jó lett volna, ha marad egy amatőr verzió, ahol meghagyják a régi 14:2 mixert fő mixernek kicsit átírva a motorját, hogy modernebb legyen.
  • xelag
    #112
    MI a véleményed az új verzióról a reason 5-höz képest? Úgy látom szépen összehoztad ezt a dalt is, habár kicsit úgy érzem, hogy ilyenek 2005 környékén mentek a rádióban, ettől függetlenül fel is idézi azt a korszakot emiatt pedig tetszik :) Hangzás szempontjából tompácska és nincsenek benne fülnek kellemetlen nagyon magas frekvenciák; én pedig szimpatizálok ezzel.
  • Giles
    #111
  • Giles
    #110
    Szia! Köszönöm! :) Úgy tűnik rajtunk kívül nincs itt senki :(
  • xelag
    #109
    Szia, szerintem is lendítsük fel ezt a fórumot, ügyes vagy; tetszenek a feltöltések. :)



  • Giles
    #108
    Van énekes dal is, hamarosan azt is felrakom! :)
  • Giles
    #107
    Ez meg csak úgy egy saját szerzeményű trance nóta. Nincs befejezve. Jó gyakorlás volt a masteringre.