130
Reason - vélemények, ötletek
 • Adamcsaka
  #130
  https://soundcloud.com/xelag/tr633-nintendo
 • FEGA777
  #129
  Sziasztok, tudtok segíteni? Még egy programot véletlenül elindítottam és letörülte majdnem az összes rns-emet, tehát az összes Reason-ben megírt számomat a gépemről, több százat és a lomtárban sem voltak megtalálhatóak, és megpróbáltam egy net-ről letöltött programmal visszaállítani, visszahívni őket, de mikor az elvileg visszaállított rns fájlokat megnyitom, azt írja ki, hogy bad format. Muszáj lenne őket visszaállítani, jó pár évem termései és csak ha megvan az rns és bele tudok menni, akkor tudom csak a sávokat külön-külön kiírni wav-vá, hogy elküldhessem valakinek, aki külön kikeveri a sávokat és a végén megcsinálja egyben a számok hangzását és össze is mastereli őket, mert szeretnék már végre nem sokára föllépni velük.
 • Adamcsaka
  #128
  Nagyon egyedi szerintem; én szeretem az ilyen típusú kotyvasztást. Igazad van abban, hogy aláfestő zenének mondjuk egy filmhez, meséhez, vagy előadáshoz passzol.
 • Giles
  #127
  Szia! Nekem kissé túl indusztriálisak ezek a dalok. :) Én a könnyebben emészthető dolgokat jobban érzem, de hangszerelésre rendben vannak.
  Inkább amolyan aláfestő zenének tudom elképzelni valami pszihedellikus performanszhoz. :)
 • xelag
  #126
  Itt van néhány szám , ami reason-ben alkotódott és szeretném a véleményed Giles, vagy akárki más. :) Ne kímélj!!
 • Giles
  #125
  A shiftes módszert ismerem, de a másik az új! Köszi a tippet. ;)
 • Adamcsaka
  #124
  Amikor úgy adsz hozzá eszközt, hogy nyomod közben a shiftet, vagy a controllt, akkor nem köti be autómatikusan viszont, amikor hozzáadtad utána mozdítsd meg egérrel az adott eszközt a rackban szintén ctrl shift vagy altal és akkor a fölötte levő mixerbe vagy eszközbe fogja bekötni.
 • Giles
  #123
  Egyébként ez a szinfónikus zeneírás nem olyan elvetemült ötlet. Hallottam már számítógéppel nagyon szépen megcsinált zenét. Van nekem is egy próbálkozásom, ami egész szépen szól, majd felrakom...
  Valaki megcsinálta a Jurassic park zenéjét Reasonnel. Fenn van az is Youtube-on. Csak az orkester hangszereket használta és egészen jól szól. Belinkelem azt is, ha nem találjátok.
 • Giles
  #122
  Írták valahol, hogy az új keverő miket tud. Persze nem elengedhetetlen, de sok profi újítást tartalmaz. Jobban szól, jobban paraméterezhető, azon kívül ott van valami paralell channel, meg master bus compression, amik nélkül sok zenész el sem tudja képzelni a zeneszerkesztést - ahogy olvastam a hozzászólásokat it-ott. :)

  Engem nem kell meggyőznöd és is el vagyok a régi 14:2-vel, csak zavar, hogy nem azt fejlesztették tovább, hanem csináltak egy tök új, nehezebben kezelhető mixert.
  Utoljára szerkesztette: Giles, 2018.02.02. 17:08:40
 • Giles
  #121
  Igen, ezt tudom, már próbáltam megnyitni régebbi projektet az új verziókban. Csakhogy, amikor egy új eszközt adsz hozzá a rackben, azt mindig az új keverőbe köti, tehát plusz jó pár kattintás, mire visszakötöd a régibe.
  A Végtelen világot nem hallhattad rádióban, bár az eredeti 2000-es verzióval felléptünk párszor. :)
 • Adamcsaka
  #120
  Az új modern keverő elengedhetetlen a fejlődés végett? Részletezd légy szíves, hogy konkrétan milyen funkcióra gondolsz a mixeren belül, amit nem tud ellátni a régi rezső mixer, de az újaknak pedig feltétlenül tudnia kell. Esetleges problémának azt tudom elképzelni a 14:2-n;
  hogy 128 opció van a hangerő csúszkán és talán nem elég precíz, viszont a hangszereket az mclass limiterrel pontosan be lehet állítani, ami a hangerőt illeti és utána mehet rá a 128as csúszkára bátran.
 • xelag
  #119
  Az új mixert nem fontos használni és akkor marad is a 2 ablak, de egy sáv tuti kell belőle amire rákötöd a régebbieket egyszer és utána már nem kell vele törődni. A 2 vagy több sávos racket megoldhatod úgy, hogy összébb húzod az ablakot olyan méretűre, mint a régebbi verziókban és akkor nem zavaró.
  Nyiss meg egy 5ös projektet 10esben és meglátod, hogy mindent egy új mixer sávba rak, amit felfoghatsz úgy, mintha a régi verzió kimenete lenne a rack legtetején. Én is régebbi reasont használok egyébként és teljesen megfelel.
 • xelag
  #118
  A Végtelen világ című szám a rádióba is ment idehaza?;
  nagyon ismerősnek érzem.
 • xelag
  #117
  Szerintem szimfónikus nagyzenekart szoftverben utánozni nem érdemes amiért a sample hangok egyértelműen kihallatszódnak azáltal, hogy nem igaziak és azonnal el is véreznek. Jelen esetben a hegedűn érezni nagyon erősen a mű hatást persze értem én, hogy ez egy kívácsiságból hajtott kreálmány, de akkor legalább a korrekt kottát hallanám... azt hiszem, hogy azon szintén a hegedű vérzik el. Persze ügyes vagy, de bárcsak inkább írtál volna egy új szimfónikus anyagot.
 • Giles
  #116
  Ja és, ha már retró... ez annyira retró, hogy már klasszikus! :D
  Ki akartam próbálni, hogy tudok-e ilyet is:

 • Giles
  #115
  Amúgy az a végtelen világ című szám nem véletlenül olyan retró, 2000-ben íródott, még ATB stílusban, azokkal a hajlított gitár jellegű témákkal. :) Sokkal gyorsabb is volt. A Sony Acidal egész szépen sikerült lelassítanom az éneket. Persze az új Reason verziók már ezt is tudják, de akkor sem tetszenek! :)
 • Giles
  #114
  És akkor itt egy újabb retró hangzású EDM kísérlet. :)


 • Giles
  #113
  Szia! Köszönöm az észrevételeket. Mindig ilyen retrós hangzásúra sikerülnek a dalaim, pedig sokszor nem ez a cél. :) Ez még a szakértelem hiánya. A sound design-t még tanulnom kell.
  Az új verziók nem tetszenek. :( Persze az új fícsörök szuper jók, de ezzel az új keverővel, meg a dupla rackkel túlbonyolították. Az 5-ben még csak két ablak volt, az újakban már három, ami nem fér el sehogy sem a monitoron, így tili-tolizni kell, ami nekem nem tetszik. Persze olvastam, hogy az új modern keverő elengedhetetlen a fejlődés miatt, de az nekem túl sok. Tele van számomra fölösleges funkciókkal és sok helyet is foglal. A dizájnt is tönkrevágta, hogy kikerült a rackből, így a kábelezése is olyan esetlen. Jó lett volna, ha marad egy amatőr verzió, ahol meghagyják a régi 14:2 mixert fő mixernek kicsit átírva a motorját, hogy modernebb legyen.
 • xelag
  #112
  MI a véleményed az új verzióról a reason 5-höz képest? Úgy látom szépen összehoztad ezt a dalt is, habár kicsit úgy érzem, hogy ilyenek 2005 környékén mentek a rádióban, ettől függetlenül fel is idézi azt a korszakot emiatt pedig tetszik :) Hangzás szempontjából tompácska és nincsenek benne fülnek kellemetlen nagyon magas frekvenciák; én pedig szimpatizálok ezzel.
 • Giles
  #111
 • Giles
  #110
  Szia! Köszönöm! :) Úgy tűnik rajtunk kívül nincs itt senki :(
 • xelag
  #109
  Szia, szerintem is lendítsük fel ezt a fórumot, ügyes vagy; tetszenek a feltöltések. :) • Giles
  #108
  Van énekes dal is, hamarosan azt is felrakom! :)
 • Giles
  #107
  Ez meg csak úgy egy saját szerzeményű trance nóta. Nincs befejezve. Jó gyakorlás volt a masteringre.

 • Giles
  #106
  Imádok filmzenéket feldolgozni! Ezt még korábban csináltam az 5-ös verzióval.
  Ez az Interstellar című film zenéje deep house, vagy valami hasonló stílusban. :)
  Utoljára szerkesztette: Giles, 2017.10.28. 23:12:48
 • Giles
  #105
  Ezt épp ma csináltam, teszteltem a Radical Pianot. Nagyon jó! A kép kicsit szétesett a rögzítő program nem volt a helyzet magaslatán.

  Ez az Oblivion című film zenéjének egy részlete, megszenvedtem vele és nem is lett még befejezve, ezt nézzétek el. :)
  Utoljára szerkesztette: Giles, 2017.10.28. 23:06:08
 • Giles
  #104
  ...Pesze ettől profi lett, meg minden, de gondolhattak volna ránk, amatőrökre is és meghagyni egy lehetőséget, hogy a régi megszokott módon használhassuk, megadva a lehetőséget az új eszközök, fejlesztések élvezetéhez.
 • Giles
  #103
  Én még az 5-ös verziót használom, de tegnap letöltöttem az új 10-es demóját. Szuper a sok új cucc benne, de nem tudok megbarátkozni ezzel a kezelőfelülettel. Ez az új nagy keverő, meg a két sorba rendezett rack annyira bonyolítja az egészet, hogy átláthatatlanná teszi számomra. A korábbi logika, hogy minden be van kötve a keverőbe, most eltűnt, így van egy nehezen értelmezhető logikai kapcsolat a rack és a keverő közt. Ezen felül képtelenség a monitoron normálisan használni ezt az elrendezést. Az állandó tili-toli meg idegesítő, zavaró. Próbáltam a 10-es demóban, hogy nem lehet-e kiiktatni az új keverőt és maradni a régi jó 14:2-nél, de nem engedi. Az új eszközöket mindig a nagy keverőbe köti. Utólagos kötögetéssel ki lehet iktatni, de az megint macerás.
  Utoljára szerkesztette: Giles, 2017.10.28. 22:39:46
 • Giles
  #102
  ÓÓÓ, csak most találtam erre a fórumra. Eléggé elhanyagolt. Jó lenne egy kis életet lehelni bele. Én próbálok egy kicsit lendíteni rajta. Elég régóta vagyok már Reason használó, amolyan amatőr-félig haladó szinten. Tanulgatom. Csináltam is már pár dolgot vele, majd szépen felrakosgatom ide.
 • xscorp
  #101
  Reason 3-mal csináltam a zenét: (van hozzá klip is)

 • JohnnyNapalm
  #100
  Reason-nel készült 2004-ben
  őrület az az acid 0:55-től, én soha nem fogok még csak a közelébe sem jutni:D:(
  na meg a fő szinti se piskóta, 2:57-től tessék figyelni :)
  (és hogy hogyan szól 30 ezer ember előtt)
 • sanya01
  #99
  ts= team speak (hang alapú kommunikáció, mint a viber).
  Mint kiderült közben, minden verzióhoz külön széria szám dukál.
  6.5 dobozost vettem, de letöltöttem a frissítést, így generált egy újabb széria számot.
 • funnelhead
  #98
  Szia!

  Fogalmam sincs mi az a ts, azt azért áruld el, hogy hogyan jutottál két széria számhoz.
 • sanya01
  #97
  Üdv!
  Tegnaptól hivatalos reason felhasználó lettem, hosszas vajúdás után megvásároltam.
  Angol (nem)tudásomnak köszönhetően a regisztrációnál autorizálásnál valamit nagyon elkefélhettem.
  Jelenleg csak netes bejelentkezéssel tudom használni és a propellerhead honlapján sem tiszta, hogy miért mutat 2 terméket, külön-külön széria számmal a fiókomban.
  Ha van valaki aki segítene-mondjuk ts-en- rendbetenni, azt megköszönném...:)
 • Chris 2000
  #96
  Szerintem bármelyik szoftvert használod, a végeredmény rajtad múlik, nem pedig a szoftveren! Főleg házi, amatőr szinten!

  Kinek ez logikusabb, kinek az...

  Én több szoftverrel is dolgoskodtam, nekem igzándiból mind nagyon tetszett: Cubase, Cakewalk Sonar 4, X1, FL Studio, Reason 5

  Egy bizonyos, a Reasonból NEKEM nagyon hiányzik a VST támogatás. Azzal együtt szerintem csak ezt használnám, de mondom így is szeretem...

  Egyébként sokan lehúzzák a Reasont, nekem különösebb gondot nem okozott a használata...:)
 • funnelhead
  #95
  Ha a hangkártyád azt támogatja, akkor szerencsés vagy, használd ki. Az enyém sajnos nem támogatja.
 • xelag
  #94
  Youtube és egyéb lejátszókban elindított zenék gondolom akkor külső felvételnek számítanak. Én eddig úgy csináltam, hogy audacityba felvettem, amire szükségem volt és elmentettem wavba. Köszönöm a részletes leírást Funnelhead.
 • Junky11
  #93
  Köszönöm. ;)
 • funnelhead
  #92
  A Submergence c. számod nagyon nagyon. Gratulálok!
 • Junky11
  #91
  Még ez is.