828
Várok mindenkit, akit érdekel a téma, gyakorlott, vagy profi TA-zó, testelhagyó
  • OPM
    eddig nem jegyeztem fel őket, mert nincs semmi fontos mondanivalójuk... szóval pl. nem tudom meg belőlük a jövőt vagy ilyesmit... ez biztosan nem Deja Vu, mert már az álom után elgondolkozok rajta, de nem tarom fontosnak...
    De ha ma is lesz ilyen álmom, mindenképpen leírom!
  • Efreet
    ezekre az álmokra elöre emlékszel, vagy csak az elmondás pillanatában érzed úgy? mert ez átlag Deja Vu-érzésnek tünik, és te álommal helyettesíted az ismeretlen forrást... írtad már le elöre az ilyeneket?
  • OPM
    1-2 órával ezelőtt történt egy nagyon durva :)
    letöltöttem egy mp3-at és ahogyan az ott volt a
    wincommanderben, és a többi file körülötte... azt már láttam álmomban :)) de komolyan!
  • OPM
    képekben?
  • Xenon
    Voltak mar hasonlo elmenyeim csak nem beszedben.De regen es mostonaban egyaltalan nincsennek.
  • OPM
    már írni sem tudok
    az ismerősöm = egy ismerősöm
  • Xenon
    Nekem inkabb csak ojan almaim vannak amik eggyaltalan nem hetkoznapi.Nagyon ritka ,hogy hetkoznapi.
  • OPM
    Sőt a legtöbb (hétköznapos) álmomban az ismerősőm mond nekem vmit, de abban sincs semmi különös...
    1-2 hét műlva (a valóságban) egy beszélgetek vele
    és hirtelen beugrik, hogy hoppá ugyanezt (szó szerint) mondta már nekem vmikor! 1 nap 2-3 ilyen élményem is van
  • Efreet
    vannak különleges álmaid. csak nem emlékezel rájuk. szerintem minden álomban meg lehet találni azt, ami teljesen nem "valóságba illő"... bár rengetegszer csak utólag sikerül... :)
  • OPM
    az indexet olvasgatom én is...

Az a bajom szerintem, hogy nekem nincsenek nagyon különleges álmaim. Ezalatt azt értem, hogy mintha csak egy sima hétköznap eseményei történnének semmi oda nem illő dologgal...
    Talán ezért nem is gondolok rá, hogy az álom lehet... nem?
  • Efreet
    nekem a nagyobb része magamtól ment már régebben is - csak jóval ritkábban, a "továbbképzés" ment könyvből... ezt a lent említett Teremtő Álom címűt, meg inkább az ajánlott oldalakat olvasgattam. (meg az index fórumát, ott rengeteg jótanács és ötlet volt amit fel tudtam használni) - valóságtesztek, stb.
  • OPM
    Megrendeltem az Alkotó Álom c. könyvet, majd ma kezdem el olvas(gat)ni. Te is könyvől kezdted el az egész tanulását?
  • Efreet
    honnan tudod, hogy nem álmodsz? mi az a pont, ami alapján biztosan el tudod választani? ahogy mondtad már volt olyan álmod, amit teljes valóságként éltél át, és emlékeztél is...
  • magus
    ehhh, mármint a valóság ahogy itt ülök, és gépelem ezeket a sorokat...

hajj mennem kell, de majd tánaolvasok
  • Efreet
    nem is fogok ennél többet elmondani, olvass utána, tapasztald meg.

őrület: nem tudom. kezdődik ott, hogy mi az a valóság? és mi az az őrület?
  • magus
    még mindig nem tudom mi az:(

amugy nem lehet "megőrülni ebben"? mármint hogy esetleg nem bírnád elviselni másnap a valóságot
  • Efreet
    ott van a testelhagyás, amiről szintén szó van. és az átlépés az, ami nem megy egyszerűen.

és hogy itt válaszoljak a másik topicban feltett kérdésre, szinte "alapkövetelmény", hogy először megtanulsz emlékezni az álmaidra, és felismerni, hogy a világ körülötted épp álom-e vagy "valóság".
  • magus
    Jójó a könyvekben, első re nem fogom átlépni és szerintem soha, de azért mondjátok el hogy mi történik ha átlépem.
  • Efreet
    meg kell tanulnod tudni, hogy mikor álmodsz, és mikor nem - erről szól a TA-tanulás eleje. (valóságtesztek, stb...)

nem minden álmod válik tudatossá attól, hogy megtanulod, hogy kell... és ha tudatossá válik, akkor eleinte csak szórakozásra, később pedig, ahogy ipszilon is írta - információszerzésre és tapasztalatszerzésre is használható.

a határról meg majd olvasol a könyvekben és az oldalakon... és majd megtapasztalod magad is, szinte biztos. és az első jónéhány alkalommal nem fogod tudni átlépni.
  • magus
    mi az a határ? és mi történik ha átmegyek a határon?
  • magus
    de például van olyan hogy álmomban megígérrek vmit, egyszer volt hogy azut álmodtam hogy elmegyünk kajálni pizzázóba, amikor másnap kérdeztem hogy miért babgulyást eszünk totál hülyének néztek. ezt is ki lehet küszöbölni?

és eegy naiv kérdés. nem szar érés hogy tudod hogy mit fogsz álmondi? nem meglepetés. bár persze jó hogy azt csinálsz amit akarsz, de akkor is

meg az is hogy volt olyan hjogy oylyat csináltam álmomban amit sohasem csináltam volna meg nap közben... de még ha tehetném se...
  • Efreet
    magus: olvasd át a topicot. az elején van pár magyar oldal és könyvajánlat.

meg lehet tanulni az álmokra emlékezést gond nélkül... repülni pedig talán az egyik legegyszerübb :o) midnent megtehetsz, az álmaidban te vagy a tökéletes úr. (egy határig, de ez az átlag szórakozásnál nem kerül elő)
  • magus
    Ez egy nagyszerű dolog. Például egy hónapig gyakorlom akkor utána már meg tudnám csinálbi hogy repülök. Kiélhetném vágyaimat. megverhetnék vkit? Magyar nyelvű tanács van vhol?

nekem néha sikerült tájönnöm. reggel pedig néha irányitani i sikerült, mert tudtam hogy álmodtam, és nem tudom nem tudtam volna jobbra lépni, de valahogy éreztem hogy én irányitom az álmomnat és én csináltam. de ezzel ki lehet azt is küszöölni azt, hogy ugye általában nem emlékzem az álmomra. reggel felkelek és nem memlékszem hogy álmodtam e vagy nem. ezt ki lehet kerülni?
  • Xenon
    Ez az index 1 kicsit labilis de majd atnezem.
  • Xenon
    Hat nem gyakran. Altalaban amikor almodom es ez szamomra kiszamithatatlan ,hogy mikor almodom.
  • Efreet
    ajánlom, hogy látogass el a lent említett index-es topicra is ( http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9004321 ) - ott sokkal több, és részletesebb információ van. meg a weboldalon is... milyen gyakran van részed TA-ban?
  • Xenon
    1x volt egy nehany mp-s elmenyem:,hogy faterom keresett 1 fulhalgatot,es nem talalta senki.En ekkor ledoltem aludni. Es lattam a fulhatgatot es hallottam a hangokat:·"Vegre megvan" (vagy ijesmi mar nem emlexem) es amikor felkeltem :megvolt.
  • Xenon
    1edul a halal utami allapotot nem ismerem es amikor kiugrok a testbol es pl.:korulmegyek a haz korul.
  • Xenon
    Most ,hogy vegere ertem(elolvastam az egeszet) azt mondom ,hogy majdnem mindenben reszesultem.
  • Efreet
    143 nagyon jó megfogalmazás...
    ipszilon: visszaolvastad, hogy pár hónapja miket írtál? érdekes...
  • ipszilon
    ez neked ment Sephi
  • ipszilon
    nem a TA, ha jól értettem egy picit más: A tudatos álmodás nagyjából azt jelenti, hogy álmodás közben tisztában vagy azzal, hogy álmodsz (ha megfigyelted, általában ez nem jellemző), és hogy ebben a tudatállapotban bármit megtehetsz. Többek között arra is lehetőséget nyújt, hogy a saját személyiséged legrejtettebb részeivel is közvetlenül beszélgethess.

• Sephi
    Na meg epp ez az hogy ha en olyan almodok hogy felesegem megcsal tok szar erzesem van egesz nap:) de persze ez nem lehet igy mert ot van melletem szal furi...

meg ha vlami remalmom van akkor par orat ki vagyok utve...
  • Sephi
    Hat roviden... soha nem tudtam futni es kiabalni az almaimban... volt olyan almom peldaul hogy az galaxisban voltam es kis lebego foldreszeket en csomo muki es no enekelte hangosan a Haleluijat es en voltam a gitaros:) Igen valasos vagy mijaszosz...

De volt mas is... voltak remalmaim... egyszer volt egy almom hogy en az udvarban csinaltam valamit es egy ablakon keresztul ami egy regi epuletbol nyilt valaki mindig figyelt... az ablak piszkos volt de valami oreg neninek nezet ki egy karoszekbe... de volt viszatero almom is egy csomo... ost olyanok hogyu hjaver meghal es en nem tudok odarohanni hogy segitsek... persze volt repulos almom is amikor parszor elrugatszkodtam a foldrol es szaltam repultem...

nos ez a teoria arrol hogy mindent amit almodunk az a tegnap meseje?
  • Efreet
    ezt olvasd át... meg a linkeket is.
  • Efreet
    álombeli halál... hmm.. velem már sokszor történt, régebben felébredtem rá, de megtanultam nem felébredni, és így "halál utáni" állapotba kerülök :) pont ezzel tanultam meg, hogy a haláltól abszolut nem kell félnem, semmi extra nincs benne :) amíg szokatlan az érzés addig nagyon tud fájni, és nagyon parázós érzés amikor a halál pillanatára felriadsz...

a két "világ" összefogása... persze, misztikusabb az AP, valami más, szerintem nekem volt benne részem (odalent írtam is róla), és nem baj egy lapon említeni a kettöt, mert mindkettö a tudatalattival való torna... (aki meg a testelhagyást nem ismeri el-nem hisz benne, annak meg csak az álmodás egy furcsa, tisztább formája)
  • DeXoSZ
    Szerintem előtte az ember fel szokott ébredni...
  • OPM
    Hali! Én most hallok előszőr ezekről a dolgoktól (Tudatos Álom stb...), de elkezdett érdekelni a dolog!
    Lenne egy kérdésem. Egyszer valaki azt mondta nekem, ha valaki álmában meghal, akkor a valóságban is.
    Igaz ez? Vagy volt már valakinek része álombeli halálban?
    thnx
  • Efreet
    jelentés... én se nagyon hiszem, hogy meg tudna jósolni dolgokat az álom, persze utólag mindig be lehet valami eseményt magyarázni, vagy ha nagyon koncentrálsz elalvás elött valamire, akkor arra lehet, hogy álmodsz valami "megoldást"... :)
  • ipszilon
    amúgy szoktam álmodni és emlékszem is rájuk, nagyjából!
    hitet, ahogy te írod, a "tudatos álom" miatt írtam, nem magára az álmodásra gondoltam konkrétan!