828
Várok mindenkit, akit érdekel a téma, gyakorlott, vagy profi TA-zó, testelhagyó
-
#223 ja, ezt nem tudtam!:-) -
#222 CoBB az oldal legnagyobb részének írója :o)) -
#221 jó hát nem is így szûletett, hogy tudta, hogy mi az a TA -
#219 mindenesetre nyugodj meg, nem kell parázni, elmúlik nagyon hamar, ha folyamatosan arra koncentrálsz, hogy ébren vagy. -
#218 ha jól emlékszem ilyenkor próbálj visszaaludni inkább -
#217 ok-ok -
#216 alvás-végi bénulás... a tested álom-időben le van bénulva, hogy a mozdulataid, amiket álmodsz, azok ne mozgassák a tested... és ez nem múlik el a hirtelen ébredéssel együtt... szar érzés, viszont az egyik legjobb állapot a testelhagyás megpróbálására. -
#215 Az hogy is van ami velem szokot tortenni? Alszok rendesen es felebredek de meg mindig alszok. Felalom vagy mi a franc. egyszeruen fel vagyok keleve tudatilag de a testem meg mindig alszik. Nem tudom megmozgatni a tegjaimatn se a szememet kinytni de halom hogy csorog a telefon vagy nagyanyam eppen beszeget valakivel. Szal eleg gaz. Es hogy fel birjak kelni teljesen nagyon fajdalmas erofeszitest kell csinajak hogy megmozgassam valamimet. Mindig sikerul de eleg fajdalmas:( -
#212 kitöröltem, és ezt is kitörlöm. ipszilon, mateos : ha úgy érzitek van rajta megbeszélnivaló, akkor mailban vagy személyesen jó? -
#205 Mateos: ilyesmit máskor viccböl SE! -
#204 én is offtopic leszek, de a kisbabákról jutott eszembe, hogy lehet, hogy kisebb korunkban a világot sokkal egyszerûbben, értelmesebben, és nem túlbonyolítva látjuk! emlkészem ötéves koromba minden egyszerû volt! ahogy nőttem úgy tûnt el minden praktikus ötlet a fejemből!
amúgy a minap láttam egy amerikai vígjátékot (tudom: színvonal), amiben kisbabák beszéltek egymásközt és a tudósok azt kutatták, hogy vajon tényleg okosabbak-e náluk! és valóban azok voltak, mert a világmindenség titkait ismerték! de elérkezett egy pillanat, amikor "átmentek a túloldalra" és elfelejtettek mindent! -
#203 Nekem egyszer volt úgy, hogy ébredés után (nagyon gáz álom volt, paráztam!) nem tudtam eldönteni, hgoy most fent vagyok -e, vagy még alszom. Illetve valahol tudtam, hogy ébren vagyok, de annyira valóságos volt az álom, hogy nem tudtam mi van. Nagyon rövid idő után visszaaludtam és a rémálom ott folytatódott, ahol az ebredésnél abbahagytam. Második ébredésnél szintén megvolt ez a rossz érzés, viszont a visszaalvás elmaradt...
Tudom ez egy kicsit offtopic, mert nem TA, de nagyon fura volt, tényleg nem tudtam hirtelen különbséget tenni álom és valóság közt.
A deja vu-ről. Azt hiszem az index-es fórumon olvastam, hogy van egy ilyen teória (vagy mi?), hogy a kisbabák azért alszanak olyan sokat, mert "előreálmodnak". Nemhiába sírnak fel olyan sokszor... Szóval ezt nem én találtam ki, érdekes... -
#202 nekem is szokott déjà vu-m lenni, de soha nem emlékszem rá, hogy előre megálmodtam volna! lehet, hogy jobban oda kéne figyelnem! -
#201 mostanában van egy fura érzésem, és naponta hirtelen átfut rajtam. méghozzá az, hogy nem a valóságban élünk! néha olyan mintha álmodnék, de csak pár pillanatig! bár lehet, hogy a fáradtságtól van az egész! de néha az álmom reggel valóságosabbnak tûnik, mint a valóság!
hmmm...kezdek bedilizni:-) -
#200 a 143-t kimásoltam Vanilla Sky-tól!
amúgy azt a véleményem továbbra is fenntartom, hogy előre nem tudsz megálmodni semmit (a jó velem is fordult már elő, de azt én hatodik érzéknek hívom:-))és, hogy nem szabad olyan nagyon beleélned magad, mert akkor baj van! viszont az álmoknak van jelentésük (jó, tudom van egy hozzászólásom, amiben nem ezt írtam, de szerintem nem fogalmaztam meg pontosan, amit akartam mondani), de akkora hacacùarét nem kell csapni kőrülötte! -
#199 Én ma kezdem el az "álomfüzet" vezetését. Már eddig is volt jónéhány olyan álmom, amire simán vissza tudok emlékezni a mai napig, de a legtöbbre nem. TA is volt, csak akkor még nem tudtam, hogy ezt így hívják.
Szerintem ez egy nagyon érdekes dolog. Mármint a TA és a hozzá kapcsolódó dolgok. Az indexes fórum is frankó, sok remek tanács van. Szóval már alig várom, hogy lefeküdjek. Nem gondolom, hogy egyből TA lesz a dologból, de az álmok feljegyzése miatt is várom. Na meg kenem a valóságteszteket. ;) -
Xenon #198 Bazze nem tudjatok mitol lehet ,hogy alvajarnak az emberek. Es ha alvajarnak miert nem emlexenek ra? -
#197 nem tudom de én ha 15mp nél tovább megyek ugy hogy csukva van a szemem, egyszerűen elesem. nemtudom miért nm birok megállni a láamon, , elvesztem az egynesulyomat. lépni meg főleg nem tudok utána. mondjuk ha sötét szoba de nyitva szemem ok, de ugy nem megy -
#196 aki alvás közben részegen alvajár, az már bocsánat, de meg is érdemli, hogy összetörje magát :o))))
Jano: alvás közben a tudati korlát nincs meg :) onnantól meg mindegy, hogy mennyire van világos, sötét, be van-e kötve a szemed... ott csak a kognitív térkép müködik. -
#195 Kivéve, ha atomrészeg vagy -
#194 Ja, megvan már. Csak az kavart meg, hogy nyitott szemmel gyakorolni, csukottal végrehajtani álomban... Legalábbis most így értelmeztem :) -
#193 persze, mert másképp "tudod", hogy csukva van a szemed, és te márpedig így nem tudsz tájékozódni... pedig igen, csak túl erös a tudati gát. -
#192 Vágom, de kell a nyitott szem, még ha szó szerint is teljes a sötétség! -
#191 bele lehet tanulni nagyon rövid idö alatt... próbáld ki nyitott szemmel, teljes sötétségben - mondjuk a saját szobádban, vagy olyan környéken, amit tökéletesen ismersz, kb 10 perc alatt olyan könnyedén mozogsz majd benne, mintha fényes nappal lenne. eleinte el fogod mérni, és belerúgsz mindenbe, mert a tudatod nem engedi rendesen müködni a "térképet"... alvás közben nincs meg ez a korlát, és centire pontos vagy :o) -
#190 Ja.
Érdekes jelenség. Főleg, hogy ugye "amit nagyon sötétben is használsz otthon" az tudatos. Meg bármiféle tájékozódáshoz nem árt a nyitott szem, mert 'elvesznek az arányok', ha érted mire gondolok. -
#189 kognitív térképnek hívják, az az, amit nagyon sötétben is használsz otthon, az emlékek alapján felépített világ. ha egy szék nem ott lett volna, ahol az emlékek alapján, valószínüleg felbukik benne. -
Garrett #188 testelhagyásról pedig lehet hogy személyes élményem van... lehet hogy csak hülyeség.
1x álmodtam egy helyről, akkor nem tudtam mi az tele volt vázákkal meg rácsos szobákkal.
aztán vagy 2 évre rá elmentünk görögországba és PONTOSAN UGYANOLYAN múzeumban voltunk, ott voltak a vázák/rácsok ahol előtte álmodtam. amikor beléptem ledöbbentem és komolyan mondom mozdulni sem bírtam egy percig. Azóta sem tusdom hogy lehetett mindez... -
#187 Ismerős srác felkelt éjjel, felvette a szemüvegét, DE CSUKVA VOLT A SZEME, átment az anyjáékhoz, kérdezték tőle, hogy mi van, annyit mondott, hogy csak MEGNÉZTE őket, hogy minden rendben van-e.
De csukott szemmel is hibátlanul tájékozódott, nem ment neki semminek, nem vert le semmit. -
Garrett #186 De a videón olyan volt mint egy rossz horrorfilm... -
#185 én is alvajáró voltam kisebb koromban. van róla hangfelvétel is, értelmesen beszélgettem bátyámmal meg ilyesmi... aztán ez elmúlt. -
Garrett #184 nekünk van egy szomszédunk, ahol a kislány rendeszeresen alvajár. Egyszer felvették videóra is : visszanézék és meg mutatták a lánynak is... nem emlékezett semmire.
Én is megnéztem a videót: Elég DURVA nyitva volt a szeme, teljesen, mintha ébren lenne. TEHÁT TUDATÁNÁL VAN mert kerülgette az előtte a foldön lévő dolgokat, a küszöböt is átlépte. Ment egy kört a lakásban és leült a Tv elé. Mindez olyan hihetetlen volt, hogy alszik közben... nagyon parás volt! -
#183 ott kell lennie az ágy mellett papír ceruza meg 1 kis lámpa, és akár éjjel felkelve, és rögtön le kell írni, mert akkor nem felejted el. -
#182 de az a baj, hogy leírni meg nem tudom, mert felkelek reggel emlékszem, aztán dőlök előre, kimászom az ágyra és már teljesen nem emlékszem. csak arra hogy álmodttam, de hogy mit azt nem. emlékszem hogy kivel, aztán lemegyek a lépcsőn és már semmire. -
#181 hoppp deja Vu -
#180 soksikert :) -
OPM #179 beszélgetést...
inkább megyek aludni (+álmodni)... :)) -
OPM #178 igazad van
nekem most mennem kell, kössz a baszélgetést! :) -
#177 és honnan tudod előre, hogy melyik kép-szó érdektelen, és melyik nem? - minden elejtett félmondatnak lehet fontos tartalma. -
OPM #176 ha úgy nézzük, igen. valamennyire tudom a jövőt
de ezek annyira érdektelen dolgok, hogy nem látom az értelmét... -
#175 minden álmodat írd le... a legkisebb részletekig is, minden képet, hangot, kimondott szót - még ha teljesen lényegtelennek tűnik is. mert ezekszerint mégis tudod a jövőt belőle nem?