828
Várok mindenkit, akit érdekel a téma, gyakorlott, vagy profi TA-zó, testelhagyó
  • hiper fizikus
    #828
    ... tudatus álom és a korán nyakbaöntés ...
  • Slinky Cyle
    #827
    Afaamina ahlu alqura an yatiyahum basuna bayatan wahum naimoona
    Awa amina ahlu alqura an yatiyahum basuna duhan wahum yalAAaboona
    Afaaminoo makra Allahi fala yamanu makra Allahi illa alqawmu alkhasiroona

    Awalam yahdi lillatheena yarithoona alarda min baAAdi ahliha an law nashao asabnahum bithunoobihim wanatbaAAu AAala quloobihim fahum la yasmaAAoona
  • Piszke01
    #826

    szárnyaló fallosz....mint opció?:)
  • hihy
    #825
    De gondolom a repkedés nem igen vált a napi ténykedéseid közé.:))
  • hihy
    #824
    Ja és a másodiknál nem fogatlan, mert saját pénzen vett rágókája van.:))
  • hihy
    #823
    Azt mondják, minden ismétli önmagát.
    Kisszaros, pisis, fogatlan, feláll amikor pisikál-----vén szaros, húgyos, feláll amikor hugyozik.
  • Zero 7th
    #822
    Ja, hát 15 éves korom környékén valóban nem volt sok részem egyikben sem, bevallom férfiasan.
  • Zero 7th
    #821
    Epilepsziánál működő gyógymód, hogy szó szerint kettévágják az agyat, megszüntetik a kapcsolatot a két félteke közt. Így az epilepsziás roham nem tud kialakulni, nem tud elterjedni a láncreakciószerű idegkisülés.
    Működőképes marad tőle az ember, csak ilyen mellékhatásokkal jár, hogy egyik szemével nem tud olvasni, meg hasonlók. Ami képesség érzékszervhez ÉS agyféltekéhez van kötve, az nem működik a túloldali érzékszervekkel.
  • hihy
    #820
    Amúgy érdekes az agy. Nem teljesen tartozik ide.
    Egy nő betegsége abból áll, hogy a jobb, és a bal egyféltekéje nem teljesen illeszkedik. Az okosok szerint normális esetben a jobb agyféltekének kellene a domináns szerepet vinni. Nos ennél a betegnél a tünet úgy nyílvánul meg, hogy a bal agyfélteke mindig felülbírálja a másik fél döntéseit. Amikor a bal kezével cigit tesz a szájába, a jobb keze mindig kiveszi azt. Ez történik minden erőfeszítése ellenére. Persze ez csak egy a rengeteg közül.
    Valamennyire normális állapotot orvosságok segítségével tudják csak fenntartani. Sőt más hasonló betegnél a két félteke fizikai eltávolításával is próbálkoztak. Nem szó szerint érteni.
  • hihy
    #819
    " mit szoktam csinálni? Repülni és dugni, "

    Ha már a valóságban mind a kettő necces.:)))
  • Zero 7th
    #818
    A tudatosra meg tudatalattira bontás csak egy modell a sok közül, lehet, hogy semmi ilyesmi különválaszthatóság nincsen.
    Álom. Kész, pont. Kár belőle messzemenő következtetéseket levonni, nem tudunk még annyit az egészről, hogy biztosan állást lehessen foglalni, találgatni meg értelmetlen. Már nekünk, akiknek nincsenek pácienseink. Nyilván a pszichológusok, agykutatók és idegsebészek találgatásai hasznosak, de azok meg egyelőre nem találkoznak össze egymással.

    Tudatos álomban mit szoktam csinálni? Repülni és dugni, nyilván. Mi mást? De egyébként nem voltam profi amikor még ment, akkor sem. Hamar szétesett az álom, és felébredtem. Nem azonnal a "ja, álmodom" felismerés után, mint mostanában, de viszonylag záros határidőn belül.
  • Piszke01
    #817
    Csak agyműködés, megtréfál az agyunk , vagy a tudat alatti és a tudatos egyszerre funkcionál ? Lehet, hogy hülyeség amit kérdezek,de olyan mintha a két féle tudatállapot valahogy összekapcsolódna és számodra láthatóvá válna.
    Mindenesetre érdekes, mi volt-ha publikus- a legérdekesebb az álom az álomban utazási élmények közül?
  • Zero 7th
    #816
    Ez egyébként a legnehezebb része a tudatos álomnak, amikor rájössz, hogy álmodsz, akkor valahogy el kell érni, hogy ne ébredj fel. Mert általában gyorsan követi egymást a két dolog.

    Egy időben egész rendszeresen tudatos álmodtam, de aztán változtak az alvási szokásaim, és azóta nem megy igazán... Pedig vicces dolog.

    Más dimenzióknak ehhez egyébként semmi köze. Ez csak agyműködés.
  • Aquir
    #815
    A háttérmechanizmus nem ismert. A tudatos rész nyer befolyást az álomba ami valóságérzetet okoz.
  • Piszke01
    #814
    Köszönöm a válaszod.

    Szóval ezt úgy kell értelmezni,álmodsz és a tudatod valahogy tudatosan megébreszt, nem felébresztve és ...ez által más dimenzióba visz, aminek aktív részese vagy a megélés szintjén.
  • Aquir
    #813
    Teljesen életszerű érzés mikor megtörténik, vagyis szinte egy csoda. Ez véletlenül is előfordulat, a lényeg hogy az álom folyik amikor a tudatos éberséged valahogy jelenlétet nyer a folyamatba, és akár kontrollálni is tudod hogy mi történjen, és azt élethűen a bőrödön is fogod érezni.
  • Piszke01
    #812
    Már látom 2012 decemberi az utolsó beírás.
    Na ezt benéztem. :)
  • Piszke01
    #811
    Még egy kardinális kérdés még megfogalmazódott ez - a testen kívüliség -
    ehhez álombéli állapot szükséges?
  • Piszke01
    #810
    Tudatos álom, nem foglalkoztam eddig vele, de érdekesnek találtam az írásodat/ a beírásokat.
    Így csak annyit tennék hozzá, bizonyára minden technikának , módszernek van hátulütője, ha nem tökéletes a technika, vagy a tudásod akkor a veszélyfaktor fokozódik.
    Kérdeznék, miért van szükséged rá, - ha jól értem- testelhagyó legyél?
    Az érzésért, vagy a lehetőségért? Mi motivál?
    Meséljetek róla...
  • kpali888
    #809
    Hello. Nagyon örülök hogy találtam itt egy kis közösséget aki szintén foglalkozik ezekkel a dolgokkal. Körülbelül 1éve hallottam a lucid dreamingről és egyből felkeltette az érdeklődésemet. Rögtön el is olvastam egy könyvet a témával kapcsolatban ami az építő álom volt. 1év alatt 2x volt tudatos álmom, amire biztosan mondhatom hogy tudatos álom volt. Most legjobban az érdeklne hogy nem e veszélyes ez? Hallottam olyat hogy kómába lehet esni. Továbbá angol oldalakon keresgélek és nagyon sokszor belebotlom az OBE-ba.(out of body experience). Ezzel a módszerrel úgy érzed hogy elhagyod a testedet és egy fantom testet fogsz uralni, és ezáltal is tudatos álomba kerülsz. Ezt a módszert szintén említette az Építő Álom c. könyv. Valaki eltudja magyarázni, hogy mi a különbség a Tudatos Álom és a Out of Body Experience között? Ezentúl gyakrabban fellesek ide :) Dream on!
  • hundredeyes
    #808
    Hallottál már arról, mikor a pancser, szerencsétlen nép elé vezetik a zsenit, a géniuszt? Aztán ezek a semmirevaló emberek(?) máglyán égették el őket? Vagy száműzték, mert túl undorító képet mutatott az eléjük vetített tükör? :)
  • V43 1105
    #807
    Úgy hogy ő a buzi ambrus/kocsis geci ..
  • Zero 7th
    #806
    Szar neked. Hogy jön ez ide, és kit érdekel?
  • Slinky Cyle
    #805
    Tudok valamit.. de nem tudom szavakkal elmondani.. úgy érzem ez a legfontosabb dolog amit tanultam az ittlétem során a földi életben.
    Ez a tudás nem tudom honnan jött.. az évek során tört elő, és alapvetően formálta meg a gondolataimat, a lelkemet.. A legfontosabb dolog ami engem felépít.
    Furcsa..de biztosan tudom hogy ez a dolog ami itt van bennem...ez egy igazi dolog.
    Azelőtt hogy megértettem volna a lényeget, olyan voltam, hogy lenni akartam valaki fontos, küzdöttem, teljesíteni akartam az életben. és ez odáig fajult, hogy sokszor mások kárán jutottam előnyösebb pozíciókban, mint mindenki más a környezetemben, úgy tettem, és mások is ezt tették velem. Mindenki ezt a szörnyű játékot játssza.
    Viszont most egy úgymond lusta ember lettem, nem küzdök, semmiért, és senki ellen. Nem akarok nagy lenni, gyenge vagyok, esendő, és már képes az önfeláldozásra. Nem vagyok jobb ember.. de mindent másképp csinálok már.
    Már a pénz sem érdekel, az sem érdekel, hogy mindig legyen valaki mellettem aki szeret engem. Nem akarok fontos lenni.
    A legfontosabb, hogy önmagam akarok lenni, még akkor is ha ez az Én, egy hitványabb, szánalmasabb képet mutat, mint amit képes vagyok elhitetni.

    Nagyon fontos ezt megérteni, hogy egyszerűen nem akarok jobb lenni a többi embernél, még akkor sem ha könnyen választhatnám ezt.
    Sok minden megváltozott a fejemben..lassan..
    És nem tudom elmondani, hogy mi ez.. csak azt, hogy ez nem kívülről jött, és hogy sok minden az illúzióra épül a világunkban, de ebben ami bennem van, biztos vagyok. Nem félek a haláltól sem. Önmagamat keresem, a rejtett képességeimet amik el lettek nyomva, próbálok az lenni aki már egyszer voltam.. azokat a tiszta ártatlan gondolatokat visszahozni a lelkembe, amik körülvettek azelőtt, hogy átmosott volna ez a szörnyű irányított társadalom.

    baromságnak tartom ezt az őrült versengést egymással, olyan dolgokért amiknek a hiányát mi magunk hozzuk létre..pénz, szeretet, kapcsolat egymással
    hülye őrült seggfejek vagyunk mind.. és a legnagyobb gonoszság, hogy gyermekeink lelkét erőszakkal megnyomorítjuk, hogy hasonlóvá váljanak hozzánk,
    egy őrült, megszállott versengő egoista gonoszsággá.
    =(
    Elegem van
  • Rotcsa
    #804
    A WILD és a WBTB-technika keverékét ajánlják nagyon nagy siker %-al.
    Azt hiszem nekem is e-kettő keverékével jött össze vhogyan, bár akkor épp össze-vissza aludtam.
    Az RC-is jó lehet, mondjuk én nem próbáltam sokáig, így eredményt sem értem el vele, viszont nagyon jó a memória fejlesztésére. Az ember sokkal inkább a jelenben él és nem a "mi volt?" és "mi lesz még?"-gondolatokban tölti az életét.
    Vezettem álomnaplót is, de sokéig tart mindíg leírni az álmot,ha nem olyan rövid, így azt elvetettem.
  • brozy
    #803
    Köszönöm a linket!
  • Aquir
    #802
    nem csak sima mély álmok, hanem teljesen valósághű, érzed a bőrödön hogy mi történik típusú élmény, mivel a tudatosulás után érzed hogy ott vagy miközben folyik az álom. Úgy tűnik itt elég sok leírás/példa van hozzá.
  • brozy
    #801
    Lehet irányítani az álmokat? Mit nem hallok. Ez nekem új. Mondjatok légyszi könyvet, vagy más leírást, amiből el lehet sajátítani.
  • Aquir
    #800
    velem régebben csak megtörtént, pl. kora este visszaalváskor, vagy ebéd utáni fekvéskor... szóval olyankor a testem nem is akart elvileg aludni, illetve nem volt annyira fáradt hogy egyből a pihentető alvásba menjen át. Mivel nem "rendesen" alszol, rövid ideig tart. Interneten a saját nevén vannak leírások, ha kell neked több infó róla.
  • fodorpetii
    #799
    Sziasztok, érdekelne ez az egész de fogalmam sincs hogy álljak neki..nagyon fura dolog, gondolom agyban dől el nagy része vagy nem?
  • Aquir
    #798
    kizárt, illetve változó, mivel nekem csak kb. 5-ször volt ilyen, és nagy részükben irányítottam, mert ami a tudatomban volt, az egyből megjelent vagy létrejött, és olyankor szinte Istennek érzi magát az ember és nagyon jó, de nem gyakoroltam, csak megtörtént régebben amikor felszínesen aludtam.
  • Rotcsa
    #797
    Igen, de ez csak gyakorlottabb tudatos-álmodóknak  megy, mert nem olyan egyszerű....:)
  • Aquir
    #796
    hát azért tudatos álom a topic, mert éber vagy benne és onnantól tudod formálni, arról van itt szó
  • Rotcsa
    #795
    Az alkotó álom sikerüt már valakinek?
    Nagyon nagy buli lehet, teljesen mint az Eredet.-film :D
  • Rotcsa
    #794
    Nekem eddig csak ilyen félig tudatos álmom volt,vagy nem is tudom milennek írjam ezt le.


    Mielőtt elkezdem az álmot mesélni annyit tudni kell, hogy mi váltotta ki az álombéli ébredésem.
    Biztos sokatokkal előfordult már, hogy úgy érezte, előre tudta egy esemény bekövetkeztét, csak ennek akkor lett tudatában, amikor az esemény tényleg bekövetkezett.Akkor döbbentek rá, hogy adott dologra, vagy hasonlóra már gondoltatok, amikor az életben szembesültök vele. Addig ott lappang a tudattalanban.

    Nos, a következőt álmodtam:
    Egy uszodában voltam, annak is egy öltözőjében. Rokonaim voltak még ott.
    Épp öltöztem át, amikor mondta valaki, hogy van egy feladatom:
    Annak a párjával kell kimennem egy szál semmibe, akinek a neve az én szekrényem mellett van, vagy aki az én szekrényemben volt, mielőtt nekem kiadták volna, fene tudja..., zavaros ez, hogy most névre szóló szekrények voltak-e vagy nem, de nem is ez a lényeg,hanem a következő:
    Amikor ezt a feladatot meghallottam, akkor jött ez a "jövő érzés", amit már feljebb említettem.
    Annyival egészült ez ki, hogy jött egy felismerő gondolatom is az érzéssel együtt, miszerint most valahogy sokkal gyorsabban történnek meg azok a dolgok, mint amelyeket mintha korábban már megéreztem volna! Szóval valami nem volt oké, éreztem, hogy most valami érdekes környezetben vagyok, ahol mintha másképp működnének az eddigi szabályok..
    Aztán kimentem az öltözőből, ahol egy folyosóra értem, amely két irányba ágazott:
    Balra irányba, amiről eddig azt hittem, majd a medencéhez visz, kiderült, hogy egy Colosseumhoz hasonló gladiátor-aréna ,ahova ki kellene majd mennem vonaglani valami nővel, egy szál semmiben :D
    (jó nagy marhaság, tudom :D )
    Megijedtem, ezért azt hiszem megfordultam. NA, ekkor egy egész más helyen találtam magam:
    Egy kis tisztás volt, amely úgy nézett ki, hogy van egy kb fél-focipálya méretű zöld, füves terület, amit balról egy beton járda, jpbbról egy folyó határol, de a folyóparton van egy sínpár, amin egy kis erdei gőzmozdony jön velem szemben. Az a filmekből ismert zakatolós, fekete színű, fehér füstöt eregetős :)

    A park közepén van egy kb 20m magas fa,amely előtt pedig olyan 20 m-re egy vas lóca.
    A lóca mellett meg egy pingpong asztal.
    Na, a következő volt itt:
    Még élénken benne volt az előbbi "de fura most valahogy itt" érzés, ezér elkezdtem kérdezgetni anyut, hogy hol van az a nagy uszoda, ahol előbb voltunk. Mondott egy várost.
    Na, erre megkérdeztem, kié ez az uszoda? (ezt a kérdést már tudom,h célirányosan tettem fel, hogy el tudjam dönteni, álomban vagyok-e. Egyre inkább tudatossá kezdett válni az álom.) Mondta erre egyik rokonom nevét. Na, itt már tudtam, hogy mi van! Mondtam is neki: Nem, az övék nem lehet, nekik nincs ilyen épületük!! Hogy még inkább megbizonyosodjak az álomtérről, elhatároztam, hogy a fal tetejéig fogok ugrani. Neki szaladtam, elrugaszkodtam, nem sikerült ugyan a legtetejébe, de tudtam, hogy ekkorát sose lennék képes ugrani függőleges irányba.
    Úgy kb 10m-t ugorhattam.
    Ezután a padot akartam átugrani olyan távolságról, amit tudtam, h lehetetlen . Ez sem sikerült, de tudtam, hogy 16m-t sohasem tudnék ugrani kb 4 lépésből. Épp a pad előtt értem földet.

    Ezt követően magyarázni kezdtem, hogy ez egy álom, stb és éreztem, hogy kezd a tér körülöttem halványodni és fel fogok ébrendi. Így is lett. Szinte azonnal felkeltem.

    Egyszer kipróbáltam azt a technikát, hogy lefekvés után 5 órával fel kell kelni és 40 perc után vissza aludni. Na, ez a technika szerintem nagyon durván hatékony!!!!
    Annyira élethű álmom volt, hogy szinte mindent éreztem, mindent hallottam, tapintottam, stb....
    Teljsen magába szívott a tér, de ezt már csak most tudom, hogy ezt is megtapasztaltam. Az előző álmom ahhoz képest egy felszínes élmény volt.  Remélem lesz még tudatos álmom mert nagy buli  :))

  • Aquir
    #793
    Szerintem egyszerű, mivel érezni fogod, hogy két tested van (egy álombeli, és egy igazi, ahogy fekszel az ágyon), és a tudatodnál tényleg félig ébren leszel

  • Slinky Cyle
    #792
    Szerintem tudatos álom során soha nem lehet teljesen tiszta a tudatod.
  • sznus
    #791
    Éjszakánként legalább egyszer alvási paralízisem van. Az utóbbi alkalommal sikerült kontrollálni az ezalatt történő eseményeket is. Eddig csak annyi volt, hogy "úsztam a nagy semmiben, és ki akartam jönni, fel akartam ébredni... kiabáltam", most viszont befolyással voltam a kaleidoszkóp szerű halucinációkra, le tudtam magam nyugtatni. Viszont amikor így "beleavatkoztam" a dolgokba, akkor fülsiketítő zajt hallottam, mely megbontotta az irányításom. Ez párszor oda-vissza lejátszódott, majd zihálva ébredtem... furcsa egy éjszaka volt.

    Sok tudatos álmodással kapcsolatos dolgot olvastam, jómagam is próbálkozok vele, van pár ilyennek titulált álmom is. De mondjátok meg kérlek, hogy mi a teljes garancia arra, hogy biztosan tudatomnál vagyok, és nem azt álmodom, hogy tudatomnál vagyok? :) Álombeli "tesztek" ide, vagy oda. (Kacifántos megfogalmazás, de remélem érthető voltam.)
  • Aquir
    #790
    az agy sohasem áll le és mindig működésben van, hiszen az álomban is vannak REM és non-REM fázisok, csak más működés jellemzi, és a metabolizmusunk alvásban is csupán 5-10%-kal csökken.. ha túl zavartak az álomképeid, attól még felriadhatsz, de csak erős hatások okozzák ezt
  • NeverwinterKING
    #789
    miért olyan egyértelmű ez? azért alszunk h regenerálódjunk, az agyunk is pihen (vagy mégse?). éber állapotban jobban fel tudunk dolgozni eseményeket hisz az agyunk nagyobb kapacitáson működik.
    arra következtetek hogy a testünk és az agyunk soha egy percre se áll le teljesen mert reagálunk.