Milyen videokártya?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

vasko22
Hy all!!

Mi a véleményetek egy GeXcube Ati Radeon 9600XT 256 Mb-os videkártyáról?

Gigabyte GA-M770 DS3, CSX 2*1 Gb DDR2 800Mhz, AMD Athlon64 4800+ X2, HIS X3850 512Mb GDDR3, Samsung 320Gb és 80Gb

a 7800GT men is ilyen van. Az azért nem csúcskari már 😊

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

Narancs
Mert ezen jóval több kraft megy át. Így a csúcskarikra nem két (vagy mégtöbb) molexet tesznek, hanem egy ilyet.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

NeoMaN
Ja, erre:

Miért nem maradhatott ez sima molex???

Narancs
Gondolom te arra gondolsz ami ezen van:

Ilyen csak a csúcskarikon van, de azokhoz is adnak átalakítót. Szal semmi gáz, régi táppal is lehet használni.

NeoMaN
PCI-E tápcsatlakozó van a tápon. Enélkül nem megy egy PCI-E vga vagy mi?

[NST]Cifu
Nincs olyan, hogy PCI-E tápegység. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

NeoMaN
PCI-E VGA-hoz olyan tápegység kell, amin van PCI-E tápcsatlakozó? Enélkül nem megy a VGA vagy mi?

[NST]Cifu
Ha te sima futást akarsz látni a 3DMark 2006-ban, akkor minimum X1900 Crossfire vagy Gf7800 SLI konfigban gondoljkodj. 😊))

Narancs
És te 3dmark06-al játszol?

Csá, az X800GT hibája, hogy 3D Mark '06-ban 400*300-ban is kb 10 fps-em van? A gépem: AMD 3000+, 1 GB RAM, Sapphire X800GT - ezen mit kellene fejleszteni szerintetek?

Tetszik az aláírásod 😊
Ezek tények 😄DD

Egyébként én is csatlakozom. X800XL inkább.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

kovy79
Csatlakozom elõttem szólóhoz!

2007: AeroCool Magic3D, Gigabyte GA-K8NF-9, A64 3700+, Zalman7700 ALCU, Sapphire X1950Pro, 2*1GB d43 400@500, LG H12N, kicsi Raptor, 0,5Tb WD, Leadtek TV Expert, 400W Chieftec, 19\'\' AOC

Narancs
Ha egy árban van, vagy csak kicsi a különbség akkor mindenképp X800XL-t.

Hello most fogok kártyát venni és szerintetek X800XL-et vegyek vagy 6600GT?

6600GT 128MB AGP8x 37600FT.//6600GT 256MB PCI 39200FT.

Elméletileg a 128 bites memoriavezérlõ visszafogja a 256MB-os 6600GT-t.Bár az egyik ismerösöm most vett gépet,AMD643200+Venice,Gainward 6600GT 256MB PCI-os és simán kenterbe veri az én 3200+ Barton,Gainward 6600GT 128MB AGP8x gépemet.Az övé 600/1200-on stabilan megy,az Expertool max enyit enged.Nálam 550/1000-nél koppan a csuszka.Az erösebb proci és a 256MB-os videokártya sokat dob nála a gép teljesitményén játékoknál,pl.FEAR.

[NST]Cifu
Golden Sample, a Gainward így hívja a gyárilag tuningolt kártyáit, amelyeken az átlagnál egy kicsivel komolyabb hûtés található. Elvileg a kártya órajele 540/1150Mhz-re lett megemelve.

Köszi, amúgy most nézem gainward-hoz az van írva, hogy Goldens. EZ mit jelent?
[NST]Cifu
Szigorúan szvsz 128mbyte-os és Gainward.

#9368-ra vki?
Punker
ez jó ideje így van.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Yepp, proci ilyen téren jelenleg hosszabb távú dolog, a VGA a legtöbb esetben a szûk keresztmetszet.

Sly06
detto..

Punker
nekem proci 2-2,5 évig, VGA max 1,5 évig szokott maradni.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Egyfelõl ez a PC-s mókuskerék. Másfelõl azért cirka két év, amit ki lehet egy jó konfiggal húzni, ha az ember elõrelátóan rendezkedik be, de persze a második évben már hozzá kell szoknia, hogy csak lebutítva játszhat az aktuális csúcsjátékkal. Ez eddig is így volt, és nem úgy néz ki, hogy nagy változások lennének e téren.

Natural
ok. de szerintem (vagyis remélhetõleg) az év végén jönnek mqajd olyan játékok amik tényleg szemgyönyörködtetõ grafikával rendelkeznek, és ténylegesen ki is használják a hardware-t (nem csak a vga-t). d9 vs d10 - én örûlnék a legjobban ha nem kellene 6-9-hónaponta konfigot váltani, de sajna nem így van (már el is passzoltam a tavalyit, addig míg ára van).

Hardware-be legyél maximalista - jó konfigot nem kell húzni:)))

[NST]Cifu
Épp ellenkezõleg, én a FEAR-el kb. 10-15 percet játszottam, annyi elég is volt belõle, nem igazán fogott meg (jó poén a bullettime, de ha játszani akarok, akkor ne Matrix FPS-t kelljen már játszani...). Grafikailag jól néz ki, de azért annyira nem szép, mint ammenyire optimalizálatlan a motorja. Így pont azt mondom, hogy szerintem nem erre kéne alapozni azzal kapcsolatban, hogy mondjuk egy 6800GS-en hogy fog futni a CrySis. 😊

Punker
bakker mindig azzal példálóztok milyen játék az? 😊

[NST]Cifu
Mindössze arra akartam utalni, hogy talán nem a FEAR a tökéletes etalon az "elõrejelzéshez". 😉

Natural
mi nem világos a #9385-ben?

[NST]Cifu
Ha jól tudom, sem az UT2k7-nek, sem a CrySis-nek, sem a Flight Simulator X-nek (én eddig ezt a három bejelentett Dx10-es játékot ismerem) nincs semmi köze a FEAR alkotógárdájához (Monolith). 😊

A driverfrissitések terén nincs abban semmi meglepõ, hogy alapvetõen az aktuális csúcskártyákra vonatkoznak, ez az ATi-nál is így van, a régebbi Radeon szériáknál fellépõ esetleges bugokkal már nem nagyon foglalkoznak...

Natural
másból nem tudok mert egyenlõre csak ennek a játéknak a motorjáról derûlt ki hogy (nagy körvonalakban) milyen hardware igénye lesz. azért az elgondolkodtató hogy szinte egyszerre fog megjelenni az új nvidia kártyával. mellesleg ha megnézed az nvidia driverfrissítéseket már az újjak csak az sli-re és a 7xxx- szériára vonatkoznak.

[NST]Cifu
A FarCry anno a PS/VS 2.0 egyik nagy úttörõje volt, mégis szépen ellébecolt egy GeForce 4 Ti videókarin is, játszható szinten, holott ugye annak nem sok köze volt a PS/VS 2.0-hoz. Ott van a Half-Life 2, amely még Gf2-esen is elfut, pedig szintén támogatta alapból a PS/VS 2.0-át, illetve mostmár a PS/VS 3.0-át is. Szóval nem a FEAR-bõl kéne kiindulni...

Amúgy nyugaton is a Gf6600GT és szintje jelenleg a legelterjedtebb gamer videokártya. 😊

Natural
ezt nem is neked írtam, de ha most azonnal kell kártya az apron találsz dögivel (használd a válaszgombot)

állitsad már le magad pls...
nem neked szólt az egész hsz te észlény...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

[NST]Cifu
1.: A csupa nagy betüvel írás ordibálásnak minõsül a netes szubkultúrában, és tirpákságnak minõsül.
2.: Ha esetleg a magas szellemi szinvonaladdal nem tünt volna fel, mi Naturallal teljesen másról vitázunk közben, aminek semmi köze hozzád vagy a kérdésedhez.

Szóval grat a teljesítményedhez... <#sniffles>

Natural
én egy szóval sem mondtam hogy a fear d10-es lenne, ezt arra értettem hogy kb olyan hatást érsz majd el pl: a crysys-szel d9-es kártyán mint a fear-rel 9600xt-én. a programozók se nem visszafelé nem lépnek, és nem kifejezetten magyaro-ra írnak játékokat, hanem álitalában a nagyvilágra. természetesen mûködni fognak a mostani satnya magyar konfigokon is, de a hardware gyártóknak sem mi vagyunk az elsõdleges célpont.

[NST]Cifu
A FEAR Dx10-es játék volna? Miket meg nem lehet tudni. 😊))

Az a programozóktól függ, hogy is fog valójában futni a játék a gyengébb videókártyákon. Szóval egyelõre óvatos véleményeket meg lehet fogalmazni, de többet nem. 😉

Azzal semmi gond menni MENT de beszart ezért akarok másikat venni érted! 😊
Natural
bölcselkedni ott van a fear, az is elfut 9600xt-én na de hogyan?😊))

Natural
riva tnt2 32mb<#beka2>

[NST]Cifu
Egyfelõl várjuk meg, amíg kijjönek, utána mondjunk bölcseket. 😄

Másfelõl az, hogy támogatja a Dx10-et, még nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem lehet majd játszani vele gyengébb kártyákkal, hiszen a kiadó is tisztában van vele, hogy ha csak a csúcskártyákkal lehet élvezhetõen játszani vele, akkor megveszik a játékot pár ezer példányban, és slussz. Nyilván egy Gf6800GS-en is el fognak futni, csak mondjuk a shaderbeállításokat, textúraminõséget le kell kicsit venni.

Esetleg még valami ötlet konkrétan ki miben bízik?
[NST]Cifu
Club3D, Sapphire vagy HIS (ez utóbbi viszont drágább).

Értem
Natural
haverom ost akar váltani pci-e-re kerestünk neki asust, az elsõ boltba ahova beestünk könyörögtek hogy ne vegyünk asust, mert már nem bírják a garos javítást (17db 6600gt várt a polcon garira), inkább msi-t vegyél (legalább is a boltos szerint)

mert szar Innon 3D meg ilyen szarok nem kellenek mert azok eleve gyengébbek az ASUS aránylag erõs összerakó
Natural
hát 2006 végén már jönnek az elsõ drectx 10-re írt játékok, és azokon már se a 6800gs, se az sli nem segít<#wink>

AGP-s kéne de X800XL milyen gyártó?