41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
Mostanában tervezek én is vga cserét (560ti kerül cserére), de még nem igazán találtam meg az ár/értékben hozzám legközelebb álló jelöltet. GTX 760/770 környékén nézelődtem eddig, de az R9 280x is elég érdekesnek tűnik. Arról már nem is beszélve, hogy arról sincs fogalmam MSI vagy Asus lesz-e a kártya. :D
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2014.09.05. 21:22:39 -
750 Ti az ár-teljesítmény-fogyasztás vonalon mindenképpen ott van jelenleg a szeren, lényegében csak akkor érdemes az AMD felé kacsintgatnod hogyha kifejezetten érdekelnek a gyártó specifikus fícsöreik' mint a Mantle, TrueAudio stb. tehát lényegében az AMD támogatásával készülő játékok...én személyesen a 750 Ti mellett voksolnék és nem feltétlen az ASUS mellett. Hasonló árban van dupla ventis megoldás is a Gigától, ugyanúgy 3 év garival, bár az alacsony fogyasztás és így alacsony hőtermelés okán kissé overkill az ilyesmi kaliberű hűtés ehhez a GPU-hoz, de ha hasonló árban van (esetleg egy fokkal olcsóbban is) akkor szvsz inkább az... - GTX 750 Ti @ ÁrGép - :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.09.05. 21:11:44 -
750ti, nem kérdés -
Üdv.
Adott egy phenom X2 965 BE és sajnos pénz szűke miatt anno a vga nem fért bele és maradt egy hd4650.
Most viszont lett egy kis megtakarításom ami kábé 30-35ezer körül van.
Ebben az árkategóriában tudok mozogni +- persze belefér még.
A másik jelenleg nem HD monitorom van
Kettő között vacilálok és eléggé elmaradtam VGA terén ezért kérnék egy kis segítséget.
A kettő amire gondoltam:
ASUS GTX750TI-PH 2GB GDDR5
R7 260
Előre is köszönöm -
Amelyik számodra jobban tetszik...3 év gari van gondolom mindkettőre a bizonyos gyártók jó szokása szerint, tuningolva valószínűleg hasonló magasságokban fognak megállni, a hűtésükre sem lehet különösebb panasz, valamint ezen okoknál fogva a gyári órajelek alapján nem lenne mérvadó számomra a választás... Egyébként ha minden igaz a hónap végén debutál a GTX970, így érdemes lehet jegelni a vásárlást ha nem sürgős... :) -
msi gyorsabb, tehát azt :)
(minden másban sztem nagy egál) -
Blum #38848 Mindkettoben van CUDA ofkorz. En az ASUS-t vennem. -
ToM1113 #38847 mindkettő CUDA-S... A márka és a hűtés az eltérő. Mindkettő jó, tökmind1 szerintem. -
NiGhTM4R3 #38846 - nVidia GeForce GTX 770
- PCI Express 3.0 interfész
- 2GB GDDR5, 256bit memóra
- GPU Boost órajel: 1110MHz
- GPU alap órajel: 1058MHz
- CUDA magok száma: 1536
- Memória órajel: 7010MHz
- 1x DVI-I, 1x DVI-D portok
- 1x HDMI, 1x DisplayPort
- DirectCU II hűtéstechnika
- OverClock verzió
--------------------------------
- NVIDIA GeForce GTX 770
- 2GB GDDR5 256bit RAM
- 2560x1600 max. felbontás
- OC: 1137 (Boost: 1198)
- Gaming: 1085 (Boost: 1137)
- Silent: 1046 (Boost: 1085)
- Memória órajel: 7010 MHz
- HDMI 1.4, DVI-D, DVI-I, DP 1.2
- OpenGL 4.3, DirectX 11.1
- 3 way SLI támogatás
- Twin Frozr IV hűtés
A kettő egy árban van, melyiket lenne érdemes venni? az eltérés ha jól látom abban van, hogy az egyik CUDA-s. Érdemes azt venni, van még haszna? -
Én egy GTX 750 1GB GDDR5 vagy egy R7 250X 1GB GDDR5 alá biztosan nem adnám a jelenlegi választékból, ha egy tisztességes olcsóbb alkalmi játékos konfigot építenék...tehát olyan 25-30e Ft-odba fájna az akció minimum. :) -
ricsa008 #38844 Sziasztok
Alacsonyabb árkategóriában milyen videókártyát érdemes venni? Nem kell hogy maxon vigyen majd mindent de elakarom kezdeni fejleszteni a gépet és a VGA -val kezdenék... -
Én melegedésre tippelnék, mert mikor elkezdesz játszani és elkezded terhelni a kártyát akkor jobban melegszik és elkezdi visszavenni a teljesítményét, hogy tudja magát megfelelően hűteni. -
mindero #38842 Köszi szépen az ötleteket! -
Tharus #38841 Sziasztok
Tanácsra volna szükségem egy Samsung NP300E5X-S02HU laptopról volna szó, Gt 620 M videókártya van benne.
Az a problémám, hogy újra telepítettem a laptopot és azóta a 3D- és játékok szaggatnak rajta, de érdekes , mert mikor elindítom pár percig tökéletesen szaggatás nélkül megy és utána kezd csak el akadozni. Szerintetek mi lehet a probléma ?
A driverekkel már próbálkoztam több verziót is feltenni, de ugyan az a helyzet.
Várom a válaszokat. -
csak magamból indulok ki :)
nameg, venni is vettem már nem kevés kártyát hardveraprón ... -
naív vagy, de lelked rajta... -
- jaja, az amdket DIREKT szarul garizza UGYANAZ a bolt :))
- egy számtek alkatrész általában(!) nem kezdi enni az olajat és nem a sok km miatt adják el visszapörgetett órával, hanem mert újat, gyorsabat vesznek helyette. szarabb példát nem is írhattál volna, mint ez az autós :) -
Újonnan én is az R7 250X-re szavaznék, 1 GB GDDR5 társaságában. A zöldek oldalán esetleg GTX 750 hasonló VRAM mellett, bár azt inkább 30e Ft környékén vesztegetik, igaz érezhetően jobb is a teljesítménye és valamelyest kevesebbet fogyaszt. Mindenesetre mindkét kari korszerű marad még belátható ideig, egy esetleges új konfigba is átmenthetőek lesznek.
@Jedi: Az autós példa szvsz nem igazán átültethető a videokari témára, mivel az autó ezerszer összetettebb termék és ezeregyszer észlelhetőbb ha számos kritikus hibája van, akár értelmesebb éleslátó laikus fejjel is, a műszaki dolgokhoz egy hangyányit konyítva főleg.
Induljunk ki abból, hogy egy VGA lelki világába senki nem lát bele, szaki, nem szaki, tökmindegy, teljesen más világ. Egy használt videokari akkor is zsákbamacska, hogyha tényleg hozzáértő és törődő gazdánál szolgált és nem kelepelnek istentelenül a ventik, mivel nem hegyezte benne a macska a körmét és a VRAM/GPU sem volt húzva soha, ráadásul egy max. pár éves minőségi táptól kapta az áramot - mellesleg a hirdetés szövege is adja magát, az eladó 'régreg' user, agyonpontozva, érezni a megbízhatóságot a levegőben. Mégsem garantája semmi, hogy a becsszóra valóban tökéletesen karbantartott tulajdona nálunk ne dögöljön be akár pár óra használat után...ugye Murphy törvénye örökérvényű. Ezért aki becsüli a munkáját/pénzét, az nem vesz VGA-t érvényes gyári gari és annak hiteles bizonyítéka nélkül. Használt, új, szinte egykutya, a lényeg hogy a minél hosszabb időre szóló, megdönthetetlen papíros gari ott legyen mellette. Egyébként esetenként egy VGA is javítható, a megfelelő eszközökkel, berendezésekkel, szakértelemmel, persze más kérdés hogy meddig lesz újra működőképes és nem is jellemző széleskörben a buherálás...amíg az autókhoz viszont 'mindenki ért(eni vél)' és megy a kontárkodás példátlan mennyiségben... :) -
Nos amit én végigszenvedtem az amúgy full garis VGA-immal (és főleg amd), én biztos nem mernék soha a büdös életben használt VGA-t venni senkitől. Hacsak nincs rajta egy évnél több gyári gari, de akkor sem opció. Ez olyan, mintha használt kondomot vennél, kb. annyira biztonságos. Persze majd jönnek az okosok, hogy deőmindaszázhúszvgajáthasználtanvetteéssosemvoltgondsemmelyikkel, nekik csak gratulálni tudok, a szerencse fiai, örüljenek.
Abból induljunk ki, hogy általában a használt autóját is akkor adja el az emberek többsége, mikor végleg elege lesz belőle és már nem akar arra a roncsra többet költeni. És azt a rakás végképp feladott, ezer sebből vérző szart veszi meg az új tulaj. Viszont használt kocsit merek venni, mert az javítható. A VGA meg NEM. (Kocsit meg úgy veszek, hogy tudom, hogy a vételár tripláját még rá kell költeni. Ha úgyis megéri nekem, akkor veszem.) -
TomStorm #38835 Csak óvatosan a használt dolgokkal ráadásul ami ilyen régi is mint ezek.Mostanában sokan adják el hibásan a dolgaikat sok a panasz.Vissza senki semmit nem fog venni.
Esetleg R7 250x használtan de garanciával(persze nem ilyen "2 hét próbagarancia" vaker:) amire mondjuk még ha 1 hónap van az is valami.. -
Vagy használtan Ati6870 / 6950 - NV GTX 560, 650Ti -
Vagy GF GT730 vagy Ati R7 250X, arra mindenképpen figyelj, hogy GDDR5-ös memória legyen rajta. -
mindero #38832 Sziasztok!
Nekem is videókártya kipurcanásom van, kellene cserélnem, de sokat nem szeretnék költeni rá. Van egy Asus P5Q alaplapom, egy Core2Duo 3Ghz procim. A régi kártya HD4850-es volt, ehelyett szeretnék egy jobbat, de a rendszerbe beleillőt. Max 25ezret tudnék rákölteni.
Köszi előre is az ötleteket. -
Blum #38831 Igen -
CamelX #38830 Sziasztok! Egy i7 2600k mellett érdemes lehet GTX780-t venni? Csak jövőre tervezem, megvárom következő generációt is. Alternatívaként is csak nVidia jöhet szóba. -
TomStorm #38829 R7 260X 2GB.35e ft(dupla ventivel keresd pl:Gigabyte de bármelyik márka ha jó áron van megveheted).
Ezt még használhatod majd az új alaplappal és a többivel ha meglesznek.
A jelenlegi géped NEM fogja kihajtani tehát amit tud a VGA azt teljes mértékben nem fogod látni persze teljesítményt megdobja.Viszont ha veszel hozzá majd alaplapot,procit és memóriát akkor ez a VGA jó lesz majd bele.
Minden játék ami proci illetve RAM igényes a VGA el fog veszni.Ezt tudnod kell.Ha nagyon ügyeskedsz a beállításokkal és tudod mi terheli a CPU-t és azt veszed le még tudsz a dolgon segíteni.
PES-nek pl kell a VGA azzal sz.tem nem lesz gond. -
VGA-t tudsz benne cserélni, de nagy változást ne várj, a többi alkatrész(CPU, Alaplap, RAM) csak egyszerre fogod tudni lecserélni. -
Hát ez az. Nem akarok kiadni egyszerre 100-150000 ft-ot, csak az új játékok miatt.Gondoltam időnként cserélnék alkatrészeket (persze amik a komplett új gépbe is jók lennének) először videókártya, aztán processzor stb. Tehát a feladat: olyan új config, ami darabonként ebbe a régibe is használható, persze valami olcsó verzió. (köszönöm szépen a válaszodat!) -
TomStorm #38826 Mennyi pénzed van gép fejlesztésre?Ööö akarom mondani egy új gépre...:-) -
Szevasztok! Segítséget szertnék kérni a hozzáértőktől.
Gépem: ABIT KN9 alaplap, AMD Athlon 64 x2 Dual Core 5000+ processzor, ATI Radeon HD 2600 XT videókártya.
Szeretnék játszani Pes 2014,NFS MVV, stb. szintü játékokkal amiket ez már nem visz el.
A legolcsóbb, de működőképes megoldások érdekelnének, meg úgy általában hogy ti mit cserélnétek és mire.
Előre is köszi a segítséget! -
Így szerintem se vegyél félgépet... vagy most vagy később döntesz rosszul. CPU-GPU-t majd egyszerre cserélj, addig mehet a többi.
hdd-ssd pl simán, az is sokat számít. -
G18XM8 #38823 A C2Duo nem hajtaná ki a 750ti-t. Az i5 4570 meg sokkal nagyobb videokarit is kihajt. Szerintem várj míg meglesz a 200ezred és akkor rakass össze egy új gépet. Amit tervezel alaplap proci ram az jó lesz, 200ezer forintból gtx 760 alá ne add (ha mindenképp nv kell), tápból meg fsp raider 550-t vegyél. -
Új gép összerakását terveztem, kb 200-ból.
Sajna, aki tartozik, közölte, csak a felét tudja ideadni. (Egyenlőre) Így most egy táp, és egy videókártya lesz megvéve, + 1 HDD. A többi akkor jön, ha a többi pénzt is megkapom.
Gyak, arra lettem volna kíváncsi, Hogy egy Gtx 750Ti-t vajon mennyire hajt ki ez a lap+ proci, 2x2Gb 1033-as, kingstone rammal.
Lapot, és egy i5-ös proci összel jön, az már kihajtja majd, rendesen. (ASROCK B85 Pro4, INTEL Core i5-4570 3.20GHz 1150 BOX, KINGSTON 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX) -
G18XM8 #38821 Próbáld meg lecserélni legalább egy H61-re, meg i3-ra (lehetőleg 2100-ra minimum). Az árba még be lehet szorítani egy 550ti-t, vagy ha még gyűjtögetsz egy használt 650ti-t. De az sem mindegy, hogy milyen tápod van, meg mennyi memóriád. -
Sziasztok!
Kis segítség kellene. Lehalt a videókártyám, le kellene cserélni. Sajna, most másra nincsen lé, és a gép, amibe kellene, eléggé régi már.
Tehát adott egy P35-DS3-as alaplap, és egy C2D E-6550 es proci. Ezeknek kellene kihajtani a kártyát.
Elsősorben új videókártyában gondolkodom, de ha ehhez csak használtat érdemes, akkor az lessz. Keret úgy 40 körül van rá.
Minden ötletet megköszönnék! (És ha lehet nV vonalon maradnék...) -
Világos, én is szubjektív voltam:) -
Nekem van 1 MSI VGA-m és egy MSI laptopom, megvagyok elégedve velük. Most mindenre lehet találni példát és ellen példát is, de azért írtam ide, hogy meghallgassam a véleményeket... -
Még annyit hozzátennék, hogy az MSI nem márkásabb, mint a PC. VGA esetében legalábbis. Én mondjuk utoljára 2002-ben találkoztam normális ár/érték arányú minőségi MSI termékkel, úgyhogy számomra ez a márka a messze kerülendő kategóriába tartozik.
Ami most hirtelen eszembe jut - emlékezetes anyázások voltak - a 2000-es évek közepén, mikor 50 gépet kellett összerakni egy MSI mániás felsőoktatási intézmény számára. 6 alaplap, és 4 VGA döglött meg az első héten. Aztán 2 cserélt alaplap a második héten (még csak nem is ugyanaz a modell). Végül rábeszéltem az okosokat a Gigabyte/ASUS gyártókra. Utána 2008 körül is találkoztam pár MSI borzalommal. Lényeg, hogy én távol tartom magamat tőlük -
Köszönöm! Azt hiszem, hogy megkönnyítettétek a döntésem. -
TomStorm #38815 *Power