Milyen videokártya?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Két baj van vele:
1. Csak 1 év a garancia;
2. Eszméletlenül hangos a hûtõje.
A 7600gt jobb mint a 6800gt, ennyit a sima 6800-ról...
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Én ezt venném...
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
most biztos jön: de ATI 13264578xtxt-vel nagyobb lenne az eltérés. :)
:)))))
A 8x agp a 4x duplája ELVILEG, és írod hogy 5%-10%. Max ennyi lehet az AGP 8x és PCIe között is, de a lenti tesztek mutatják, hogy még ennyi sem.
Én nem csak 1-2% sebességkülönbséget látom, hanem azt, hogy a technológia rugalmasabb és jobb, mint a korábbi (ismét: csináld meg az SLI-t AGP porton :)). Mellesleg pedig olcsóbban jön ki az, aki PCI-Express rendszert épít, mint aki AGP-vel csinálná...
Az hogy kevesebb feszkó kellett egy 8x karinak mint 1 2x-esnek a kutyát nem érdekelte, mert gyorsabb sem volt ugyanaz a kártya 4x vagy 8x agp-n (egyébként ez a feszkóval dobálózás elég vicces olyan idõkben amikor van már 2 molexes vga).
A feszkó "dobálódzás" a VGA gyártók kérése alapján történt, 2000-ben még senki sem gondolta, hogy egyszer molex csatik lesznek a VGA kártyákon. Egyébként ugye egyszerûbb a szükséges alacsony feszt letranszformálni 1,5 vagy 0.8 voltról, mint 3,3voltról...
Partyban vagy a pcie-s karikkal totál, és mivel az agp 8x semmivel sem gyorsabb gyakorlatilag mint az agp 4x, és az agp 4x semmivel sem gyorsabb mint az agp 2x, ezért senkinek nem hiszem el, hogy a pcie olyan hûdejó-dekellnekünk dolog.
Majd ha mutatsz nekem egy 4x AGP-s tesztet, akkor hiszek neked. Személyes tapasztalatom egy tuningolt Radeon 9800XT kártyával volt, az 4x módban kb. 5-10%-al volt lassabb, mint 8x módban...
nem tünt még fel hogy olcsóbb? :)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Az egész arra megy ki, hogy megvedd az újabb cuccokat. Ezeket mindenféle marketingszöveggel be is adagolják neked. Utána lelkes júzer tesztel egyet, és azt látja, hogy semmivel vagy csak 2-3% gyorsabb az új technológia mint a régi, és ezért adott ki egy valag pénzt...
Az hogy kevesebb feszkó kellett egy 8x karinak mint 1 2x-esnek a kutyát nem érdekelte, mert gyorsabb sem volt ugyanaz a kártya 4x vagy 8x agp-n (egyébként ez a feszkóval dobálózás elég vicces olyan idõkben amikor van már 2 molexes vga).
A pcie-nek és a satának is biztosan megvannak az elõnyei terészetesen, de sokan hajlamosak belemagyarázni mindenféle hûdejó-hûdeszuper-legújabbtechnológia dolgot.
Ez az egész egy nagy üzlet.
"Azt gondolom te sem vonod kétségbe, hogy a Gf7900 vagy a Radeon X1900 szériának már kevés lenne az AGP4x..." dede, pont errõl beszélek, és kétségbe vonom.
7800GS AGP
megittis
Partyban vagy a pcie-s karikkal totál, és mivel az agp 8x semmivel sem gyorsabb gyakorlatilag mint az agp 4x, és az agp 4x semmivel sem gyorsabb mint az agp 2x, ezért senkinek nem hiszem el, hogy a pcie olyan hûdejó-dekellnekünk dolog.
Ahogy említettem a PCI-Express legnagyobb újítása a technológia rugalmassága, amit ugye az AGP-vel sose lehetett volna megvalósítani. Ugyanez igaz az IDE/SATA csatolófelületre is, a SATA egy sokkal letisztultabb, elõremutatóbb technikai megoldás. Az, hogy adva van egy nagyobb elméleti sávszélesség, amit aztán a hardver vagy kihasznál, vagy nem. De mennyivel kellemetlenebb az a helyzet, amikor van egy bika hardver, ám a teljesítményét visszafogja a csatolófelület szûk adatfolyamkeresztmetszete. Azt gondolom te sem vonod kétségbe, hogy a Gf7900 vagy a Radeon X1900 szériának már kevés lenne az AGP4x...
Akkor te is igazolod, hogy itt az AGP változat a HSI chip miatt lassabb, és nem a csatolófdelület miatt.
A kemény munka a késõbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
ASUS A8N-E nForce4 Ultra, AMD Athlon64 3700+, CoolerMaster rézmagos hûtõ, Coolink 500W táp (védelmekkel), Club3D GeForce 7900GT 256MB, 2X1GB TwinMOS RAM, 160GB és 120GB Seagate Barracuda 7200RPM.
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Csak elméletben gyorsabb a dolog tudtommal.
És vakítás. :P
Igen, és amúgy az AGP szabványokat át kellene nézned szerintem, mielõtt olyan marhaságot állítasz, hogy parasztvakítás, mert az egyik marhaságot a másikra hányod...
A doom3-nál valami mérési hiba lehetett, vagy valami el van cseszve benne ez teljesen egyértelmû.
A PCIe szerintem egyértelmûen parasztvakítás, az emberek megtévesztése és átbaszása azért, hogy költsenek új hardwarre. Sajnos ez ellen nem tudunk tenni, mert ha nincs normális AGP-s VGA, akkor át kell állni PCIe-re, ahogy én is megtettem. Mégis állítom, hogy sebességkülönbség 0%! Ugyanúgy vakítás mint az AGP 2x,4x.,8x.
Ha tisztán a teljesítményt nézzük, akkor vegyük az SLI-t vagy a Crossfire-t - ezt AGP-vel bajos lenne utolérni...
Amikor már elkezd a sávszélesség számítani, a PCI-Express megmutatja, hogy tényleg gyorsabb, hiszen már nem a GPU/VPU a szûk keresztmetszet. Márpedig a Doom3 már nem egy friss játék, valószinüleg a mostani játékoknál (FEAR, Tomb Raider: Legend, stb.) és különösen az elkövetkezõknél (Crysis, UT2k7) már a középkategória terén is látványos lesz a különbség.
Mivel pedig az AGP már halálra van ítélve, elöbb-utóbb váltani kell, mégha ez egyeseknek ez nehezükre is esik elhinni.
!! FORZA MILAN !! -Johnny-
hadja?
<#idiota>#idiota>
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Gyors ez tény.De nem annyival amennyivel meghírdették.ja és 10000 fordulatu és csak sata I-es (lévén hogy Raptorból nincs sata II-es).
Gyártója szerint nincs értelme sata II-es vinyóknak.
mondjuk szerintem sincs.<#bee1>#bee1>
Bakker.. Összetett egy kérdés 50 rúgó elverése.. <#falbav>#falbav>
azt a sebesség meg sehol...
elméleti<#taps>#taps>
Elméleti adatátvitele biztos gyorsabb - papíron, de egy csatoló megváltozásától maga a VGA (gpu, ram) nem lesz gyorsabb, nem fog jobban teljesíteni.
1% vagy 2%? hûha!
ITTEGYLINK
sõõt 0%! van ahol lassabb is...
Mondom én hogy vakítás.
----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----
Valami vélemenyetek van rola jo rosz <#hawaii>#hawaii>
Ez 44 credit pclanden..
LE az mi?