41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
Blum #39134 Bahh, jogos. Valamiért a HD7850-re asszociáltam...:D -
#39133 GCN előtti karival már nem foglalkoznék használtan sem, ha bármilyen mai/jövőben megjelenő játékkal játszani szeretnék...a régebbi játékokban még érezhetően gyorsabb volt a HD6850, 2 évvel ezelőtt még én is felé hajlottam volna. Mára már nincs akkora hátránya, GCN-t szerető újabb generációs címeknél pedig sokszor legalább egálban van, esetenként pedig előnyben is...a jövőben nem kérdés, hogy az utóbbi esetből lesz több. Másrészt csak idő kérdése, hogy a kompatibilisási listákról lecsússzanak a GCN előtti karik...
VGA megateszt: 22 kártya Full HD-ban @ PH! -
#39132 néztem benchmarkokat, van ami hd7770-nek kedvezett, no meg 2010-es kártya, nem egy mai darab. -
Blum #39131 Inkább használtan vennék egy HD6850-et hardverapróról. -
#39130 sajnos az árszegmens behatárol.
procira úgy 15k van, alaplapra minél kevesebb az is max. 15k, memória egyelőre 4gb, aztán később lehet még venni hozzá, vga pedig szintén 20k a plafon.
ha ebből ki tudnál hozni valami jobbat, akkor azt szívesen fogadom, annyira nem értek a hardveres dolgokhoz :)
igazából nem vagyok nagy játékos, fifa-val játszom rendszeresen, a többi csak ilyen eseti játék.
előző gépem core 2 duo e4700, 2gb ram, 8600gt volt, úgy-ahogy azzal kibírtam eddig, de az már tényleg nagyon kevés.
Utoljára szerkesztette: rooney8, 2015.01.03. 17:59:48 -
#39129 Sokkal jobb választásod 20e Ft környékén nincs...a proci 2 mag/2 szál párosa nem igazán a mai játékok igényeire lett szabva és a RAM-hoz is még legalább 2, de inkább 4 GB beszerzése ajánlott lenne!
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.01.03. 17:40:42 -
#39128 sziasztok
pentium g3420 procihoz és 4gb ramhoz keresek egy vga-t olyan 20k körül. hd 7770-et néztem ki, ez szerintetek jó választás? kevés/sok/pont jó a procihoz? -
#39127 Akkor csak puszta véletlen hogy ~20 °C szobahőmérsékletet hozzáadva éppen értelmezhető lett deltás adatként... :)) -
#39126 Elírtam, 35 fok akart lenni:) -
Blum #39125 15 fok? Kérlek mond, hogy csak elírtad :D -
#39124 '15 fokos' Delta T °C-ban ? :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.01.03. 05:22:42 -
#39123 Nekem is Giga, problémám egy szál sincs. Az előző (AMD) kártyám is ugyanezzel a Windforce hűtéssel volt felszerelve, azt is szerettem. 3 lassan pörgő halk venti, 60% alatt szinte semmi hangja nincs.
Fesz emelés nélküli tuning: +140Mhz Core Clock, +500Mhz a memórián. Stabil és nem kell a hőmérséklet miatt aggódni, (nyugalmi állapotban 15 fokos a GPU)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.01.03. 02:22:22 -
Spaceghost #39122 Köszi a válaszokat. Sajnos pont csak a felső PCI slot alá tudom a hangkártyát betenni, úgyhogy lemondtam róla, amúgy is jóideje USB-s fejhallgatót használok, ha meg nagyon hangfalazni akarok, jó lesz az alaplapi. Régi alaplapban nekem is a földszinten volt a hangkártya, de év elején cseréltem alaplapot és procit, akkor láttam már én is, hogy ebből még bajok lehetnek, de az 580gtx alá még épp befért. Még megvártam az év végét új VGA-val. Délután végül a "többpörgős Giga" mellett döntöttem. :D -
#39121 2 slotnyi hely mindenképpen megy a levesbe, akármelyiket veszed, így inkább többpörgős Giga szvsz...a hangkarit nem tudod áttenni egy másik bővítő slotba? Nekem a régebbi alaplapomban olyan mélyen volt a dedikált hangkari, hogy szinte a ház alját súrolta, a vga terpeszkedett vidáman...2x2 slotos is elfért volna. :) -
#39120 giga!
3 év garis, többi 2 ... -
Spaceghost #39119 Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre illetve tapasztalatra GTX 970-esekkel kapcsolatban. Belinkelek 4 kártyát ami szóba jöhetne, mindenképpen szeretnék velük 100ezer alatt maradni, de mielőtt nekiesnék, kíváncsi volnék a tapasztalatokra.
Palit
Gainward
Zotac
Gigabyte
Még annyi, hogy van a gépemben egy X-fi Gamer hangkártya, ez miatt gondoltam, hogy ilyen hűtésekre lenne szükségem, (bár a belinkelt Zotac 2 ventis úgyhogy akkor hangkártya kilőve), mert így is most fél centi hely van a VGA-m és a hangkártyám között. Vagy inkább felejtsem el a hangkártyát úgy ahogy van, és hagyatkozzak az alaplapira? -
#39118 Meg is történt, kedden érkezik az MSi illetve a Hexa+ :) -
#39117 pont a több ram jobb, ha kicsi a ramsávszél... szerintem a 2gigást vedd! -
Zsoltee_a_bator #39116 Gyengebb kartyakon is fel lehet nyomni a textura felbontast maxra, ritkan van merheto hatasa a teljesitmenye. Mar ha van eleg ram.. A 2 most eleg majdnem mindenre. -
#39115 Na lassan befejezem, már csak egy gondolat jött.
MSI 750-ből lenne 2 gigás verzió is. Nem sokkal drágább +3k. Tudomásom szerint ilyen esetben (128 bites mind a kettő, nyilván) kb nem oszt, nem szoroz az a +1gb VRAM. Vagy ennyiért cserébe érdemes azt? Plusz valamiért az ASUS lenne szimpibb. Abból meg csak 1gigás van.
Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2014.12.13. 22:04:38 -
#39114 Sapphire R7 250 Eyefinity Edition - 24e Ft-tól
esetleg
EVGA GTX 750 - 35e Ft-tól -
Novatek #39113 Üdv!
Tudnátok ajánlani olyan vga-t ami 3840x2160-as felbontást már tudja és van rajta normál méretű displayport.
A játékbeli teljesítménye nem releváns. Filmek menjenek,ennyi.
Jelenlegi PC-m :
Asus m4a87td/usb3
cpu 955BE
gigabyte hd 6870
4 GB memória
fsp hexa 500w
Köszönöm! -
#39112 Igen, de ahogy az új árakat néztem, ott nem nagyon van változás :) -
#39111 magyar trend: karácsonyra (decemberre) minden megdrágul, ami számítógép ... :) -
#39110 Na kérem. Úgy néz ki, hogy vatta újat rendelek, GTX750-ből, valószínűleg Ipontól. Kérdés, hogy várjak-e év elejéig, hátha lesz még akció? Nem tudom, mi a trend ezeknél a cuccoknál. Meg persze akkor megint lecsaphatok a mások által megunt cumókra. De eléggé csábító a zsír új termék. -
#39109 A Guru3D R9 290 Crossfire tesztje alapján minimum egy 700W-os 80+ bronze minősítésű tápban érdemes gondolkodni, combosabb tuninggal több is elkélhet a 290X CF adataiból kiindulva... Azért ajánlottam inkább 'mezei' 290 modellt, mivel az X-es ár-teljesítmény aránya jócskán rosszabb, csúcskategóriás presztízstermék lévén...és lényegében ugyanazt a teljesítményt megkapod egy kicsit tuningolva vagy akár többet is...ez a high-end helyzet hosszú évek óta... ;) -
#39108 Köszönöm Nektek!
Szerintem a végén úgy is az fog dönteni, hogy milyen körülmények között jutok hozzá a cucokhoz :) Mivel a nextgen csak érintőleges, és a régi címek mennek nálam inkább, így nem fogok mellé egy HD7850-el. Ha meg szembe jön a gtx750, akkor azt választom. -
#39107 +1
sajna ezek a "garázsszimek" általában (nem mindig, nekem race, assetto, rf1, stb perfekt volt minden amdmen) a dzsiforsz felé kacsintgatnak -
#39106 500W bőven elég az említett karikhoz, 400W is...szerintem egy GTX 750-nel jársz a legjobban! :) -
#39105 Mastersen is nyomom a rinyát, szóval próbálok mélyen beleásni :)
Hát őszintén szólva RACE sorozat megy még mindig, illetve rFactor1. Assetto ki van zárva, akármit csinálok oda új pc kell majd. rF 2 lenne egyedül az, ahova szívesen bekacsintanék, hátha elmenne úgy ahogy, offline, egy autóval. A jelenlegi konffal elindult, egész tűrhetően ment a demo, csodálkoztam is. Illetve táp is kell majd, kérdés hogy egy jó 500w elég e nekem? (FSP, Chieftec, használtan, nagyonmax 10k)
Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2014.12.10. 19:12:20 -
#39104 7850 nyilván erősebb(~ +20-25%), DE... szimulátorok... általában fakezű fejelsztők... sokszor nvidia "egyeduralommal"... nehéz ügy :D
konkrétan melyik játék? 1-2-t ismerek, hátha.
+topikjában csak van valakinek amd-je, kérdezz rá nála/-luk... :) -
#39103 Újbóli böngészés után arra jutottam, hogy ennyiért R7 szériát fölösleges néznem, nem egy kategória.
HD7850 (1GB) VS GTX750 (nem Ti) háború dúl most a fejemben. Ki hova szavazna? Esetleg más alternatíva? -
#39102 Sziasztok.
Bonyolódik a helyzet. A keret felugrott 25-28k-ig. Bővül a repertoár, Én meg bajban vagyok :D
R7 szériák is képbe jönnek már (R9 már talán kilóg ahogy nézem), illetve oldschool fronton kereshetek 7770-nél erősebbet is akár.
Illetve nVidia fronton jönnek a 650ti-k ennyiért, vagy 750-esek. Gőzöm sincs, hogy a régi technikákból maxoljak, vagy vegyek egy újabb generációt, ami talán kiszolgál későbbi, friss konfigban is. Plusz másik dilemmám, hogy nagyon kipróbálnék már egy AMD-t, de a szimulátorokhoz amin játszok/játszanék inkább nVidia ajánlott. Ötletek? Köszi :) -
#39101 ez jó xD Pakssal :D
mért jobb a sima 290-es az x-es verziótól? :D
kivan nézve egy fsp aurum 600-as táp, de ha 2 kártyát dobok bele, akkor lehet 800 vagy 1000w-os tápot kellene néznem nem? :/ (tápot minden féleképpen akarok cserélni :) ) -
#39100 "nincs olyan, hogy 'az nvidia több fps-t nyújt', egy gyorsabb, drágább kártya nyújt több fps-t" - Kivétel ha bizonyos fejlesztők 'hanyag módon' használják a GameWorks modulokat, akkor teljesíthet egy drágább piros kari úgy, mint egy olcsóbb zöld...pár AMD-s címnél is előferdülhet ilyen, persze fordítva.
@Krszti1160: Vegyél használtan két R9 290 (nem X-es) karit, amint megérkezik a 390 & 390X, sok high end user biztosan meg akar majd szabadulni az előző generációs 'elavult sz4rjaitól'...lényegesen olcsóbb és teljesítmény ügyileg is jobb megoldás, mint egy túlárazott presztízsmodell GTX 980-ba fektetni...csak legyen direkt kapcsolatod Pakssal... ;-D
Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.12.09. 16:59:13 -
#39099 eddig remekül szuperál a gigás kártya:
33-34 fok alapjáraton,terhelés mellett 66....mint azt vártam is jóval csendesebb mint az xfx (terhelésnél óriási a különbség),nem kell szórakozni az msi féle afterburner progival a hűtéshez -
#39098 nincs olyan, hogy "az nvidia több fps-t nyújt" :)
egy gyorsabb, drágább kártya nyújt több fps-t
most a legdrágább és ezáltal a leggyorsabb is a 980gtx (titánnal senki ne fárasszon) - bizonyos játékokban a 2 db 280x is odaérne mellé, de én tuti nem szenvednék kétkártyás rendszerrel, pláne ha van keret a 980ra... -
#39097 öhm, akkor várjak az uj radeonra? :3 (r9 300-as széria? :D ) -
alyr2 #39096 Nyarra kijon az uj generacios radeon ami valoszinu jobb lesz mint a most uj NVidiak:) -
#39095 Sziasztok. Gyors kérdésem volna:
Van jelenleg egy AMD Radeon R9 280x 3GB GDDR5 384-bit-es kártyám, és érdekelne, hogy ha crossfire-ba betennék mellé még egy 280x-et vagy netalán (nyáron) egy 290x-et akkor felér mondjuk GTX980-al, fps szinten, vagy hagyjam a crossfire-t és a 290x-et és mindjárt vegyem meg a gtx980-at? :D (Nekem java részt az fps számít, és úgy tudom az nvidia több fps-t nyújt :) ) Köszi a választ. Üdv.