Milyen videokártya?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A jövõ nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936
Kb. mûködés közben kéne annyinak lennie mint amit alapból írtál, ez irreálisan magas szerintem. És még az MSI hõcsövesét szidták hogy 80 fok felett van terhelésnél?
Úgy számolom kb. 80%-ot tud kisajtolni az X1650XT-bõl ...
\"A jövõ nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936
Én azt mondom,ha játékra kell a vga akkor érdemes rászánni az idõt és átböngészni a netet,hogy a géphez mérten a "legjobb" teljesítményût vegyük meg,amit még a proci is ki tud használni maxon.
Ez minden olyan embernek ajánlott aki maxon vagy közel maxon akarja nyomni a játékokat(ujabbak).
Na igen, de akkor magyarázd meg, hogy lehet X1300 és X1600 kártyát 512MB-al kapni, ha a driverben az RV530 és RV535 alapú GPU-k maximum fizikai memóriája be van lõve 256MB-ra? Másrészt ahol ki lehetne használni az 512MB-ot oda extra nagy textúrák, extra nagy felbontás és/vagy bazinagy élsimítás kell. Na ezeket hol bírja el egy középkategóriás vagy gyengébb kártya? Sehol.
Annak a sok memóriának max. pár 3D render program venné hasznát, de aki olyat használ melóra, az nem 20-30.000-es VGA-t tesz be a gépébe.
(Lásd legutolsó FireGL 1GB memóriával.)
sose nyomd fullba a kretént
Az ára is barátságos szerintem br. 53K volt múlt héten.
A kártya teljesítménye durván a Geforce 7950GT-nek felel meg. A benchmarkokban általában az Ati van felül, de elhanyagolható különbséggel.
Ennek a hûtõjét viszont lehet hallani. Nem zavaró, de nem is zajtalan, mint pl. a 7600GT jó hûtõvel.
A gépemben AMD Athlon 3000+ és 1GB RAM van, ezzel még szerintem legalább 2 évig ki fogom húzni.
Ha kiadnak egy vga-t pl. 512 MB memóval az a minimumm,hogy ki is tudja azt használni,ha ez nem így lenne akkor mi értelme van a memónak?
Ez sok mindentõl függ,hogy "vígan elszalad" a játék.(Memória,Proci,stb)
Meg attól is függ mennyire húzod fel a játék beállításokat.
Lehet egy játékot low-on is játszani,de az ugye élvezhetetlenné teszi a játékot.
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
Nem véletlenûl lesznek egyre magasabb MB-os memóriaegységgel ellátva a vga-k.
Használja azt a játék.
Tehát azt írtad h mivel a memója ennyi meg annyi. Nem mondtad h csak ez számít, de ezt említetted meg egyetlen érvként benne. Amikor ilyen memójú kártyák már évek óta vannak. Egy mai középkategóriás VGA fõ tulajdonsága nem a memória mennyisége, hanem a pixel-vertex shaderek száma, a memória sávszélessége, a futószalagok száma. Nem kötözködni akartam, csak eléggé úgy hangzott h mert a memója sok, azért jó. Ami egyáltalán nem így van.
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Nem azt mondtam,hogy CSAK a memória miatt vegyen ilyet valaki aki cserélni akarja a vga-ját.
Én azt mondtam,hogy a mai(meg amik kijönnek majd) játékok miatt már a memória IS számít egy vga-nál.
Néha ha az ember hallgatna,bölcsebb maradna.
😊)
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
A táblázat szerint az R9500-höz képest akkor 9 szintet létem fel? (Azért ez elég vicces így.)
Tehát ha jól számolom, akkor a 6600GT-hez képest én 7 szintet ugornék az X1950Pro-val.
Akkor mostmár elhiszed, hogy komolyan gondoltam a VGA-m lecserélését? <#vigyor>#vigyor>
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ez alapján is az X1950Pro a jobb.
És idéznék egy mondatot a cikkbõl, amivel teljes mértékben egyetértek:
"I personally don't recommend upgrading unless the new card is at least three tiers higher on the chart than your current one."
Azaz: "Én személy szerint azt javaslom, hogy ne cseréld le a jelenlegi kártyádat, ha az újjal legalább három szinttel nem lépsz magasabbra a táblázatban."
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Én is lebeszélnélek róla!
Ettol fuggetlenul ennyiert inkabb egy erosebb kartyat valasztanek helyette a bugok/zaj/statobbi miatt, pl 7900gs, 1950pro.
Többet érek ezzel meg egy 7600 gs el...
Mi a vélemény????
Olvastam az sg s cikket.
Engem megfogott a dolog...
Megéri???
Az árakra visszatérve, vidéken ennyivel kerülnek többe a számítógépes cuccok.
Na mindegy, egy boltba járok évek óta. Ott mindig jó áron beszámítják a lecserélendõ cuccaimat és számla nélkül csak nettó árat kell fizetnem. 😊
Azt hiszem, akkor X1950 lesz a következõ VGA-m - bár megjegyzem, sejtettem....
Viszont az ára:"Sapphire AGP Radeon X1950PRO 512MB" 64 080 Ft
Egy másik helyen pedig ugyan ez a kártya 61.680FT.
Debreceni boltok.
Mindenhol ilyesmi áron adják,vagy csak itt akarják lehúzni az embert?
és ahogy saviola is mondta, ph-n is volt teszt és pár játékban megverte a 7900gt-t😄
Forca Barca
GF 7900GS - Nettó: 39000Ft / Bruttó: 46800Ft
ATI X1950Pro - 41900Ft / 50280Ft
Látható, hogy nem nagy az árkülönbség közöttük.
A "GF vs ATI" rajongói beszólásokat félretéve, melyik érné meg jobban?