Milyen videokártya?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ööö..
Mire kell??
Mennyit szánsz rá???
Mien kategóriában keresel???alsó???közép??felsõ????
Alsóban:inno3d 6200 as sorozat ~15e...
középsõ:6600-7800 gs ig...~16-50 ig...
felsõ:7800 gt tõl.. 65e...

Sziasztok!
Új videokártya vásárlását tervezem.A kérdésem hogy mennyiért lehet manapság egy jó,megbízható videókártyát venni?És milyen márkát javasoltok?
NeoMaN
16fok??

eszkimó-e vagy?
😄

Nézegettem hirdetéseket és a 6600GT 20 körül mozognak, a sima 6600 pedig 17 körül. Még holnapig eldönthetem, de lehet hogy az lesz hogy veszek passzív hûtõt a mostanira

saviola
15-ért én is egy 6600gt javaslok ami azért jobb min a 9800 pro a sima 9800-at meg nem érdemes tényleg megvenni

via_mala
Ha nem 9800 Pro, akkor nem érdemes lecserélni, pláne ennyiért.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

mycso
Hát én nem cserélném le a helyedben.
1, 15k körül használtan már 1-2 6600gt-t is kilehet fogni.
2, a 9800-as nem ér 15-öt.

Egyébként meg ha nálad van, akkor nézd hasonlítsd össze te, hogy neked megéri-e.

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Nkem most a 16 fokos lakásban igy néz ki a hõmérsékletek:
CPU(A64 3500+): 25 °C
HDD( Samsung 160GB PATA): 35 °C

Helló!

Most van nálam kipróbálásra egy Radeon 9800 256MB 128 bit-es kártya, a tulaj 15.000 forintot kér érte. Szerintetek annyiért érdemes lenne megvenni? Most a gépembe egy Sapphire 9600Pro 256MB-os kártyám van, az egyetlen bajom vele hogy nagyon hangos a ventilátor rajta. Számottevõ különbséget tapasztalhatok ha kicserélem, vagy csak felesleges pénzkidobás? Még mielõtt megkérdeznétek, szoktam játszani, de nincs szükségem a maximum felbontásra meg a szûrõkre...
Elõre is köszönöm a segítséget.

[Jakuza]
Igy van, a leghutessel elerheto leagalacsonyabb homerseklet egy 22C fokos lakasban 22 foknal nem lehet alacsonyabb.
Ott vagy a program mer felre, vagy pedig a FW-ben, a termisztor meresenek kalibralasa lehet hibas.
Lattunk ilyet regen pl az AMDs alaplapoknal regebben, amikor a gyarto alacsonyabbra kalibralta a merest a BIOSban.
Az atlagos homerseklete a hasznalattol fuggoen egy winchesternek ~30-50 fok kozott mozog.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

mycso
Én nem a saját igazamat mondom, hanem tényeket amik a fizikán alapulnak.
Lézeres hõmérõvel elég pontosan mérhetõ, bár winyónál nemtom, hogy melyik pontját kell mérni

zolo
Off

Sose szerettem a fizikát...😊

Mondj egy módszert, amivel tutira megbízhatóan megmérhetem a hõmérsékletet , ha meg nem tudsz mondani,akkor hagyom az egészet, mindketten úgyis a saját igazunkat fogjuk mondani......

On

http://flickr.com/photos/zolika90/

Casillas
no akkor kicsit a rábeszélésetekre megrendeltem az x1950pro-t, ha jól néztem az fx5700 után egy 11 szintes váltás lesz 😊
persze ehhez a késõbbiek folyamán jön majd új alaplap, emiatt viszont új proci és memória is, de legalább egy darabig nem lesz gond vele remélem...

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Landren
ne offoljátok szét a topikot please, vagy legalább rakjátok ki, hogy OFF

sose nyomd fullba a kretént

mycso
Jajj nem lehet szerkeszteni.

Ezenkívül pedig elég megbízható programnak tartom az Everestet , tehát én elhiszem a 20-22 fokot.

Az elsõ részére a válaszom: mint köztudott az everest nagyon sok esetben /általában feszek, hõmérsékletek/ pontatlan értékeket ad.
A második részére ... (végülis ezt az elõzõ hsz-emmel megválaszoltam)

mycso
Azér ezt már gondolom tényleg viccnek szántad:

Szerintem hülyeség amit mondasz,hogy amennyi a szobában van ,annál alacsonyabb nem lehet, hiszen hûtve van.

A fizika gondolom megvan mint fogalom???

Tehát:
1, az alkatrészek mint pl a winyó melegszik
2, ha a szobában 22 fok van, akkor léghûtéssel /*de még vízzel sem/ fogod 22 fok alá hûteni a winyót --> hiszen a 22 fokos levegõ a hûtõközeg
3, ez az 1-es bõl következik, mivel melegszik a winyó és 100%-os hatásfokú rendszernél /ami nincsen/ tudnád 22 fokon tartani ezért az alatti semmiképpen nem lehet a hõmérséklete --> tehát 22 foknál, azaz a szoba/hûtés levegõjének hõmérsékletétõl melegebb lesz!!!

*: persze extrém esetben lehet, ha pl jéggel hûtjük a vizet, stb...

Nem toom, én kezdettõl fogva nvidias vagyok...
Olyan nehéz a váltás....
No de most ugye van egy pci e meg egy agp foglalat a lapomon xal majd ha valamihet jobb az ati akkor veszek egy et...

a lényeg hogy miért nem szimpatikus az ati??

oks.

warum = miért németûl

Én már csak az újabb vga-ról beszéltem(pl.ATI X1950Pro),amik jól mondtad már kihasználják a memót.
És EZEK a vga-k kellenek majd(nagy memóval) az új játékokhoz.

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

Lol.

hö????

warum??

Semmire csak kérdem, ugysem vettem volna meg mert nvidia s vagyok....
Nem nagyon szeretem az atit ....

zolo
Ha jól tudom , ezek a kártyák leginkább tervezésre lettek kifejlesztve, 3d-s cuccokhoz, játszani nem igazán alkalmasak.
Plusz nem hiszem ,hogy ez támogatja a legújabb dx-9c, plusz a shader 3.0-t.
Mire akarod használni?

belekötöttél,de ebben az esetben érdemes a nagyobbat választani...<#eljen>
ha van rá mód,és van.......

scorpeeon
Megmondom neked, egyetlen értelme van: parasztvakítás.
Sok olyan van (nekem te is ilyennek tûnsz 1 kicsikét 😄), aki annyit ért a videókártyákhoz, hogy ha sok megás akkor jó. Méghozzá egészen sok ilyen szerencsétlen van, és pont ezeknek találták ki a feleslegesen sok memóriákat. A gyártónak alig kerül párezerbe rátenni azt a +128 megát és elkér érte 10ezerrel többet, amikor a sebességnövekedés nincs (sõt: egyes esetekben LASSULÁST is okozhat, ha feleslegesen sok memória van a kártyában). Nem azt mondom, hogy ez így van minden esetben, egy X1950Pro sztem az 512 megát is egészen jól kihasználja. Viszont egy FX5700 256 megával tipikusan ilyen, de még egy 6600GT-be is felesleges 256 mega. 7600GT-ben már nem véletlenül van alapból 256mega, az jól kihasználja már.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

zolo
Akkor mond meg hogyan mérjem le neked?Szerintem hülyeség amit mondasz,hogy amennyi a szobában van ,annál alacsonyabb nem lehet, hiszen hûtve van.A rendszerhûtõ kiszívja a "meleg" levegõt, és nekem is egy kétventilátoros hûtõ van rajta.

Ezenkívül pedig elég megbízható programnak tartom az Everestet , tehát én elhiszem a 20-22 fokot.

mycso
És??? attól, hogy a program kiír egy számot, te elis hiszed???

Tehát ha mondjuk van 22 fok a szobában akkor hogyan lesz 20 fokos a winyó szerinted?????

Nálam olyan 23 fok körül lehet, szerintem nekem is hasonló winyóm van: Samsung SP1614C, rajta egy titan 2cooleres hûtõ --> 27-30fok

zolo
Everest méréssel tudom alátámasztani+Hd Sentinellel.
A modell pedig egy 160Gb-os Sata-s Samsung winchester.

A régi Maxtor is ugyanilyen hõfokú volt, csak sajnos mûszaki problémák miatt behalt 1 hónapja, 3,5 évet ment.

Fûtés pedig van, általában 18-22 fok között van 😊))

mycso
Hdd 20 C,

Ezt azért gondolom te sem hiszed el 😉

Vagy csak nincs nálatok fûtés.

Olvastam Ibrik üzenetét és igaza van,nagyon fontosak a légáramlási viszonyok.

1100-ért kap olyan Coolinket ami 9 vagy 12dB-es és buherálni sem kell.

Most hazamegyek és megnézem milyen forró az én passzív hûtésem ...

zolo
Nekem ez így néz ki:
Alaplap 24 C, Hdd 20 C, Processzor 30 C.
Az alaplap passzív hûtésû, Hdd-n van egy hddhûtõ, a procin pedig gyári hûtõ van.
A winchestered hõfoka már riaszóan magas, valamit csinálj mindenképp!

mycso
Bár nálam 5v-on a 8-as ventinek egy deka hangja nincsen.
De tudod mit, vegyél 8-900ft körül egy gt silentblade ventit, és azt hajtsd 5v-on /gyakorlatilag 0 hangja lesz/.

Azt, hogy visszavidd azért nem tartom jó ötletnek, mert valószínûleg nem fogják cserélni --> mûködik tökéletesen a kártya a hõfokai/paraméterei a megadott normán belül van, tehát a vga hibátlan.
Max annyit érsz el vele, hogy nem lesz VGA-d 1-2-3 hétig.

Egyébként meg ibrik hsz.-ét ajánlom figyelmedbe.
Tehát ahoz, hogy normális hõmérsékletek legyenek, fõleg egy passzív cucc esetében --> a házban biztosítani kell a megfelelõ légáramlást.
Hiába van akármekkora passzív, heat-pipeos mega brutál coolered a vga-n, ha nincsen légmozgás akkor "semmit" nem ér.

Azt értem,de akkor vettem volna egy aktív hûtésû VGA kártyát.Alaplap 46 C, HDD 42 C, Processzor 51 C.Szóval mindent szétmelegít.

zolo
Szerintem nem egy rendszerhûtõ a leghangosabb.....Nekem a vinyó hûtése és a táp a hangos, de nem annyira hogy zavaró legyen.
Hogy legyen viszonytási alap,nekem ami már zavaróan hangos az egy 7600Gt gyári hûtése amikor felpörög.

Köszi mindenkinek.Amúgy nyitott ház mellett 2-3 C fokkal volt kevesebb.Tehetek bele rendszerhûtõket meg minden,de akkor minek a silent?Na mindegy az nem kérdés,hogy visszaviszem,hanem ha nem cserélik vissza.

Nem véletlenül jönnek az MSI és GigaByte 7600GS kártyák Heatpipe hûtõvel.

Csak az MSI-n nem egy hangyapöcsniy sima aluborda van, hanem többrészes és hõcsöves a hûtése.

zolo
Nekem is ilyen kártyám van, és 50-60 fok között van terhelve, sose megy efölé.A ház nincs extra hûtõrendszer, egy 8 cm-es venti van, ami kifelé fújja a levegõt.Tegyél be egy ventit ~1000 Ft, és máris jobb hõfokot fogsz kapni.

mycso
Vagy vegyél rá vagy 500ft-ért egy 8cm-es ventit.

Nekem passzív msi 7600GS-m van, rajta egy 8-as venti:
idle 43 fok körül
terhelve 5x fok

Venti nélkül az idle volt olyan 50 körül, terhelve olyan 70-be is beleugrott, de a tiéd az borzasztó sok.

ibrik
Egy jótanács: ha valakinek a hûtéssel van gondja, az nem csak kizárólag a VGA hûtõjének a hibája.
Nem ártana ellenõrizni a ház szellõzését is, meg hogy a házon belül hogyan tud áramlani a levegõ.
Saját példámon okulva:
(az adatok terhelés nélkül értendõk)

A gépem régi háza (amit már lecseréltem): valami régi, hagyományos szinte teljesen zárt Codegen.
Két 8 centis ventillátor: egy beszívó a doboz elejénél, és egy "kiszívó" a ház hátulján. Mindemellett egy 12 centis ventillátorral ellátott 400W-os táp (szintén Codegen).
P4 3GHz/800 Prescott: ~40-50 fok
Rendszer: ~30 fok fölött stabilan
6600GT: ~40-45 fok környékén.

Egy hónapja beújítottam egy új házat, plusz vettem hozzá egy Chieftec 450W-os tápot
Azóta a megváltozott adatok:
P4 3GHz/800 Prescott: ~30-32 fok
Rendszer: ~20 fok
6600GT: ~35 fok

Az új házban egyedül az idegesít, hogy a 2 db 12 centis házventillátor neonkék fénnyel világít.
Bár mondjuk amúgysem szeretem éjszakára bekapcsolva hagyni, mert abban a szobában van a gép, ahol alszunk (1 szobás lakás).

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Ez az érték (70 C) az asus 7600gs 256 silent-re vonatkozik?Most 78 fok és csak a böngészõ megy.Azt mondták a szervízbe,hogy visszaviszik kicseréltetni a nagykerbe, de arra is számítani kell,hogy nem cserélik,mivel nem töri a képet és nem éri el a 125 C fokot.Nem tudom mit lehetne erre mondani nekik.

saviola
ezt mindenképp orvosolni kell

saviola
az a a határ de a közelében van régen rossz. igazából egy jó hûtéssel terhelés alatt kkéne lennie max 70 foknak, de inkáb 60, cseréltesd le a hûtést

Nem találtam meg,már sok helyen néztem.De ez szerintem a többi hardvernek sem tesz jót.

Másrészt ha jól tudom ha túlmelegszik, viszsaveszi az órajelet és akkor atom lassú lesz játék alatt. A gyártó oldalán vagy a leírásokban nem írja az üzemhõmérsékletet?