Milyen videokártya?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mire kell??
Mennyit szánsz rá???
Mien kategóriában keresel???alsó???közép??felsõ????
Alsóban:inno3d 6200 as sorozat ~15e...
középsõ:6600-7800 gs ig...~16-50 ig...
felsõ:7800 gt tõl.. 65e...
Új videokártya vásárlását tervezem.A kérdésem hogy mennyiért lehet manapság egy jó,megbízható videókártyát venni?És milyen márkát javasoltok?
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
1, 15k körül használtan már 1-2 6600gt-t is kilehet fogni.
2, a 9800-as nem ér 15-öt.
Egyébként meg ha nálad van, akkor nézd hasonlítsd össze te, hogy neked megéri-e.
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
CPU(A64 3500+): 25 °C
HDD( Samsung 160GB PATA): 35 °C
Most van nálam kipróbálásra egy Radeon 9800 256MB 128 bit-es kártya, a tulaj 15.000 forintot kér érte. Szerintetek annyiért érdemes lenne megvenni? Most a gépembe egy Sapphire 9600Pro 256MB-os kártyám van, az egyetlen bajom vele hogy nagyon hangos a ventilátor rajta. Számottevõ különbséget tapasztalhatok ha kicserélem, vagy csak felesleges pénzkidobás? Még mielõtt megkérdeznétek, szoktam játszani, de nincs szükségem a maximum felbontásra meg a szûrõkre...
Elõre is köszönöm a segítséget.
Ott vagy a program mer felre, vagy pedig a FW-ben, a termisztor meresenek kalibralasa lehet hibas.
Lattunk ilyet regen pl az AMDs alaplapoknal regebben, amikor a gyarto alacsonyabbra kalibralta a merest a BIOSban.
Az atlagos homerseklete a hasznalattol fuggoen egy winchesternek ~30-50 fok kozott mozog.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Lézeres hõmérõvel elég pontosan mérhetõ, bár winyónál nemtom, hogy melyik pontját kell mérni
Sose szerettem a fizikát...😊
Mondj egy módszert, amivel tutira megbízhatóan megmérhetem a hõmérsékletet , ha meg nem tudsz mondani,akkor hagyom az egészet, mindketten úgyis a saját igazunkat fogjuk mondani......
On
http://flickr.com/photos/zolika90/
persze ehhez a késõbbiek folyamán jön majd új alaplap, emiatt viszont új proci és memória is, de legalább egy darabig nem lesz gond vele remélem...
Vivimos por ti, vence por nosotros.
sose nyomd fullba a kretént
Ezenkívül pedig elég megbízható programnak tartom az Everestet , tehát én elhiszem a 20-22 fokot.
Az elsõ részére a válaszom: mint köztudott az everest nagyon sok esetben /általában feszek, hõmérsékletek/ pontatlan értékeket ad.
A második részére ... (végülis ezt az elõzõ hsz-emmel megválaszoltam)
Szerintem hülyeség amit mondasz,hogy amennyi a szobában van ,annál alacsonyabb nem lehet, hiszen hûtve van.
A fizika gondolom megvan mint fogalom???
Tehát:
1, az alkatrészek mint pl a winyó melegszik
2, ha a szobában 22 fok van, akkor léghûtéssel /*de még vízzel sem/ fogod 22 fok alá hûteni a winyót --> hiszen a 22 fokos levegõ a hûtõközeg
3, ez az 1-es bõl következik, mivel melegszik a winyó és 100%-os hatásfokú rendszernél /ami nincsen/ tudnád 22 fokon tartani ezért az alatti semmiképpen nem lehet a hõmérséklete --> tehát 22 foknál, azaz a szoba/hûtés levegõjének hõmérsékletétõl melegebb lesz!!!
*: persze extrém esetben lehet, ha pl jéggel hûtjük a vizet, stb...
Olyan nehéz a váltás....
No de most ugye van egy pci e meg egy agp foglalat a lapomon xal majd ha valamihet jobb az ati akkor veszek egy et...
És EZEK a vga-k kellenek majd(nagy memóval) az új játékokhoz.
\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936
Nem nagyon szeretem az atit ....
Plusz nem hiszem ,hogy ez támogatja a legújabb dx-9c, plusz a shader 3.0-t.
Mire akarod használni?
ha van rá mód,és van.......
Sok olyan van (nekem te is ilyennek tûnsz 1 kicsikét 😄), aki annyit ért a videókártyákhoz, hogy ha sok megás akkor jó. Méghozzá egészen sok ilyen szerencsétlen van, és pont ezeknek találták ki a feleslegesen sok memóriákat. A gyártónak alig kerül párezerbe rátenni azt a +128 megát és elkér érte 10ezerrel többet, amikor a sebességnövekedés nincs (sõt: egyes esetekben LASSULÁST is okozhat, ha feleslegesen sok memória van a kártyában). Nem azt mondom, hogy ez így van minden esetben, egy X1950Pro sztem az 512 megát is egészen jól kihasználja. Viszont egy FX5700 256 megával tipikusan ilyen, de még egy 6600GT-be is felesleges 256 mega. 7600GT-ben már nem véletlenül van alapból 256mega, az jól kihasználja már.
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Ezenkívül pedig elég megbízható programnak tartom az Everestet , tehát én elhiszem a 20-22 fokot.
Tehát ha mondjuk van 22 fok a szobában akkor hogyan lesz 20 fokos a winyó szerinted?????
Nálam olyan 23 fok körül lehet, szerintem nekem is hasonló winyóm van: Samsung SP1614C, rajta egy titan 2cooleres hûtõ --> 27-30fok
A modell pedig egy 160Gb-os Sata-s Samsung winchester.
A régi Maxtor is ugyanilyen hõfokú volt, csak sajnos mûszaki problémák miatt behalt 1 hónapja, 3,5 évet ment.
Fûtés pedig van, általában 18-22 fok között van 😊))
Ezt azért gondolom te sem hiszed el 😉
Vagy csak nincs nálatok fûtés.
Most hazamegyek és megnézem milyen forró az én passzív hûtésem ...
Alaplap 24 C, Hdd 20 C, Processzor 30 C.
Az alaplap passzív hûtésû, Hdd-n van egy hddhûtõ, a procin pedig gyári hûtõ van.
A winchestered hõfoka már riaszóan magas, valamit csinálj mindenképp!
De tudod mit, vegyél 8-900ft körül egy gt silentblade ventit, és azt hajtsd 5v-on /gyakorlatilag 0 hangja lesz/.
Azt, hogy visszavidd azért nem tartom jó ötletnek, mert valószínûleg nem fogják cserélni --> mûködik tökéletesen a kártya a hõfokai/paraméterei a megadott normán belül van, tehát a vga hibátlan.
Max annyit érsz el vele, hogy nem lesz VGA-d 1-2-3 hétig.
Egyébként meg ibrik hsz.-ét ajánlom figyelmedbe.
Tehát ahoz, hogy normális hõmérsékletek legyenek, fõleg egy passzív cucc esetében --> a házban biztosítani kell a megfelelõ légáramlást.
Hiába van akármekkora passzív, heat-pipeos mega brutál coolered a vga-n, ha nincsen légmozgás akkor "semmit" nem ér.
Hogy legyen viszonytási alap,nekem ami már zavaróan hangos az egy 7600Gt gyári hûtése amikor felpörög.
Nekem passzív msi 7600GS-m van, rajta egy 8-as venti:
idle 43 fok körül
terhelve 5x fok
Venti nélkül az idle volt olyan 50 körül, terhelve olyan 70-be is beleugrott, de a tiéd az borzasztó sok.
Nem ártana ellenõrizni a ház szellõzését is, meg hogy a házon belül hogyan tud áramlani a levegõ.
Saját példámon okulva:
(az adatok terhelés nélkül értendõk)
A gépem régi háza (amit már lecseréltem): valami régi, hagyományos szinte teljesen zárt Codegen.
Két 8 centis ventillátor: egy beszívó a doboz elejénél, és egy "kiszívó" a ház hátulján. Mindemellett egy 12 centis ventillátorral ellátott 400W-os táp (szintén Codegen).
P4 3GHz/800 Prescott: ~40-50 fok
Rendszer: ~30 fok fölött stabilan
6600GT: ~40-45 fok környékén.
Egy hónapja beújítottam egy új házat, plusz vettem hozzá egy Chieftec 450W-os tápot
Azóta a megváltozott adatok:
P4 3GHz/800 Prescott: ~30-32 fok
Rendszer: ~20 fok
6600GT: ~35 fok
Az új házban egyedül az idegesít, hogy a 2 db 12 centis házventillátor neonkék fénnyel világít.
Bár mondjuk amúgysem szeretem éjszakára bekapcsolva hagyni, mert abban a szobában van a gép, ahol alszunk (1 szobás lakás).
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu