41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • alyr2
    Én megnézném annak az ASUSnak a hutését hogy a ramokat huti e rendesen..ha nem akkor sapphire.
  • broman191
    Nem tudom, hogy mi alapján írtad a különbségeket, de olyan nincs hogy az egyik gyártótól ugyanazzal a GPU-val szerelt kari csak x.y OpenGL verziót támogat, a másiktól pedig x.z-t... A 6+8 vs. 8+8 Pines tápellátás között sem a kisebb energiafelvétel a különbség... :D A 8+8 potenciálisan több áramot tud szívni stabilan, ha tuningról van szó. A referencia órajelekkel viszont érdemi különbség nincs közte és a 6+8 felállás között. Esetleg annyi, hogy nem kell átalakítózni ha a tápodon nincs 2 db 8 Pines csati, persze az sem tragédia.
    Az ASUS-t venném a 3 év gari miatt, már ha mindenképpen 390-ről álmodnék, de nincs úgy, inkább vennék egy használt-garis-nem ref. hűtéses R9 290-t vagy 40e Ft-tal olcsóbban és kihúznám a belét...
  • NiGhTM4R3
    Üdv!
    SAPPHIRE R9 390 NITRO 8GB-t vagy ASUS R9 390 8GB-t vennétek s miért? (utóbbinál a márka és a kisebb tápigény meggyőző, de előbbi pl. tud OpenGL 4.5-t míg Asus "csak" 4.4-et)

(970 nem játszik most, ezek közül meg nem tudok dönteni. Asust mindig szerettem, Sapphire-val még nincs tapasztalatom)
    Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2015.09.20. 21:29:52
  • arty
    7850 simán elmegy a tápoddal, az még nem akkora zavagép :)
  • Gyuszopapa
    Sziasztok kellene egy kis segítség.3D passzív tv-n szeretnék játszani az Nvidia beállításokban melyik 3D megoldást állítsam be?
  • odipus
    Köszi a válaszod! A használt 30 ezres videokari 3 éves. A tápom 1 éves. Nagyon más nincs a gépemben amúgy. 500 GB winyó, dvd író. Még egy SSD-n gondolkodom a videokari mellé. Más nem megy bele mostanában.
  • Dante73
    Az a baj, hogy az AMD kártyák... épphogy elmennek ekkora táppal, attól függően, mi van még a gépben. Ráadásul, ha kolink a táp, akkor ha már 2-3 éves, nem biztos, hogy még elviszi, az öregedésből adódó teljesítmény vesztés miatt. A 750ti-ről rosszat még nem hallottam, Kb a 270-el van pariban, de azért ne számolj effekt orgiákra fhd-ban.
    Így én inkább egy giga 750ti-t vennék a helyedben, vagy várnék / gyűjtenék még egy 950-960-as kártyára.
  • odipus
    Sziasztok!
    Videokártya vásárlás előtt állok és i3-4150 procihoz illőt keresek. Úgy kellene, hogy a tápot ne kelljen cserélni (450 W Kolink táp, nem a legjobb márka). Két lehetőségem van most. 40 ezerért új ASUS GTX750 ti (vagy bármi ilyen árkategóriában, r7 260x-270) vagy használtan 30 ezerért asus hd 7850 2 GB gddr5 (3 éves, de még nem volt baj vele. Ismerőstől venném, úgyhogy megbízható). Melyik érné meg jobban, mai és későbbi technológiai támogatottságban (ha van, megérné-e azt a plusz 10k forintot), táp szempontjából, meg ezzel a procival való működésben.
    Válaszokat előre is köszönöm!
  • arty
    730at semmiképp!
  • Solten
    Hi, jo lesz hozza.
  • Anonymusxx
    vagy inkább a GIGABYTE GeForce GT 730 2GB GDDR5 64bit?
  • Anonymusxx
    Sziasztok
    egy Amd athlon x4 640 3ghz procihoz menne a Gainward GTX750Ti, vagy gyenge lenne hozzá?
  • jocking
    A ventihang nem érdekes, fülhallgatóval szoktam ténykedni. Amit linkeltem, ott adnak a cucchoz egy Metal Gear Solid 5-öt is, úgy már nem tűnik olyan drágának. Azért thx mindenkitől a tanácsot, hó végéig még majd megszülöm, hogy mi lesz.
    Most nézem, lehetne akkor esetleg ez is:

Utoljára szerkesztette: jocking, 2015.08.23. 12:57:27
  • Solten
    Bocs a nagy kepert, lejart a szerk.
  • Solten
    Az EVGA-n legalabb ertelmes meretu lapatkerek van, egy is boven eleg a 960-hoz nem termel akkora hot. Irtad hogy a hely problemas lehet, az Asuson a borda joval tulnyulik a PCB-n: link.

Ujabb opcio:

Utoljára szerkesztette: Solten, 2015.08.23. 11:36:10
  • arty
    nincs sima (referencia), mindenki annyi ventillátorral szereli a 960ait, amivel jólesik :)
    a strixekről az általános vélekedés, hogy hangosabbak mint a többi (ha felpörögnek), amugy meg ugye némák, ha áll a venti

960ból én tuti valami olcsóbb modellt néznék, iponon pl egy jó tízezerrel olcsóbb a gigabyte és dettó 3 év garis .... (van egy és kétventis)
  • jocking
    Ez árban (meg méretben is) nagyjából ugyanott van, mint a strix, csak eggyel kevesebb a ventilátor. Ha valamit eredetileg 2 ventis hűtéssel szerelnek, én ott nem nagyon bízok ezekben az 1 ventis megoldásokban...
    Meg amúgy nem alternatívát kértem, hanem véleményt, hogy ez az asus strix féle kiadás miben különbözik a "simától", és hogy van-e valakinek pozitív/negatív tapasztalata vele kapcsolatban. ;)
  • Solten
  • jocking
    Erről esetleg van valakinek tapasztalata?
    https://www.asus.com/us/Graphics_Cards/STRIXGTX960DC2OC2GD5/
    Nézegettem a "sima" gigabyte-os gtx960-at is, de azzal az a gond, hogy sokkal hosszabb a kártya és nagyon csücskösen férne csak be a helyére.
  • Maala
    Nem necces, ha belátható határidőn belül veszel egy használt és NEM agyonhúzott Socket 1155 i5/i7 procit, csak hát egy i5 is olyan 36-40k körül kezdődik, az i3-ért meg 20-22t, ha kapsz.

(Mármint i5/7-3xxx szériáról beszélek)

Fő kérdés, hogy mivel játszanál? Online játékokra azért kellene az i5 pl.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.08.20. 14:26:38
  • szabii98
    760/660 Ti már necces?:(
    váltanék fullhd monitorra, de így nem vagyok benne olyan biztos :D mondjuk nem is vennék olyan drágán
  • Maala
    GTX 750 (ha van keret, Ti), de mindenképp 2 GB-set.
  • szabii98
    Hali!
    Egy i3 3240nek mi lenne a legjobb videókártya, amit még elbír?
  • broman191
    Postával intézheted kényelmesen! :)
  • steweee
    hát nem tudtam hogy már ennek is van fejlesztett verziója, de nagyon köszönöm hogy linkelted !

giannit ismerem, már vásároltam nála. nem mondom hogy inkorrekt, de nekem vidékről nem éri meg hozzá szaladgálni ha vmi garidőn belül meghibásodik. és már volt ilyen.....
  • broman191
    Újonnan sokkal jobbat nem tudok, de már megjelent az R9 285 átnevezett változata az R9 380, hasonló áron adják, így inkább azt venném. Vagy esetleg a 4 GB-os változatát, igaz kb. 10e Ft-os felára van, de a jövőre nézve megérheti, főleg hogy a legfrissebb GCN architektúra van mellette...

ui.: A HardverAprós Gianni-t ajánlom, ha minél olcsóbban szeretnéd beszerezni, bármire is esik a választásod, ő biztosan levadássza számodra az aktuálisan legjobb áron az adott terméket...csak a dolog szépséghibája, hogy szeptember elsejéig szabadságon van. :)
  • steweee
    sziasztok

kis segítség kellene. vidkarit akarok vásárolni. tervezgetési fázis lezárult, szabin vagyok 3 hétig, tehát MOST

javaslatokat várok, illtve ha tud vki olcsóbb boltot akkor nyugodtan ossza meg vele. természetesen radeonban gondolkodom :)

http://www.argep.hu/trend/R928/R9-285-2-gb.html
  • broman191
    Nincs nagy eltérés, az EVGA is legalább annyira megbízható mint a többi 3 év garit adó gyártó. A 3.5 GB-os baki minden GTX 970-t érintő gond, driveresen trükközhetnek vele, attól még fizikailag olyan lesz amilyen, a gond fennáll - már ha több memóriára lenne szükség 3.5 GB-nál, ami nem gyakori, 1080p-ben legalábbis. :)
  • Bucsek
    Köszönöm a válaszod, akkor mégis csak van némi buktatója a pici vga-knak. Ez az EVGA mennyire megbízható? Igazából akkor a gyártók között nincs nagy eltérés?

Valamint olvastam még olyasmit, hogy szaggatnak a játékok ha több mint 3,5 gb memót zabálnak, ez még mindig fennáll, vagy "orvosolták"?

válaszotokat előre is köszi :)
  • broman191
    A konfig megfelelő alap a GTX 970-nek, a táp is rendben, átalakítóval tökéletesen működnie kell vele a karinak. A Giga WF3 OC 31 cm hosszú, ár-érték arányban újonnan az lenne az igazi, de ha nem férne be ott az EVGA ACX 2.0 24 centivel, az csak megfelel... :) Én a kicsi Gigát és hasonlókat hanyagolnám, kényszermegoldás apró házakba. Nincs hely a megfelelő hűtésnek így a boost órajeleket könnyen bukhatod a melegedés miatt a gyári értéken is, tuninggal főleg...
  • Bucsek
    Sziasztok, sokszor írtam már ide, és kértem segítséget, csak mindig változott valami, hogy éppenséggel milyen vga-t vegyek :D

Most azt hiszem végleg döntöttem, csak megint az lesz, hogy a segítségeteket kérem :)

Kiszemeltem egy GTX 970-es vidikarit.
    Na már most a jelenlegi konfigom:
    Alaplap: MSI H87M-G43
    CPU: Intel Core i5 4570 3,2GHz
    Memória: 2x4gb 1600MHz (később bővíteném még 2x4gb-al)
    TÁP: Enermax Liberty 500W/620W (620W-ot nem tudom mire érti)
    SSD, 2xHDD
    Régi videókártya: GTX 460

Első kérdésem, hogy 500W ki tudná-e szolgálni a "jövőbeli" konfigom. A második, hogy melyik 970-est válasszam? Elég sok féle-fajta van, és igazából nem tudok dönteni, egy biztos, a 3 ventilátoros megoldás bukó, mert nem fér be :D.
    Van a mini féle 1 ventis, és a 2 ventis. Teljesítménybeli különbségek vannak a méretük miatt? Mert ha nincsenek nyugodt szívvel venném inkább a kicsi fajtát pl: ezt.
    Viszont a 2 ventis gondolom "szabvány" méretű, kb 30 centi hosszú, az befér még :D
    Az ára érdekes számomra, mert láttam 101.000-től 125.000-ig és igazából a legolcsóbb kéne, nem kell nekem semmi plusz játék, meg egérpad, vagy egér hozzá, csak a kártya. De azért kérdezem, hogy a kártyák között mennyire nagy eltérés van teljesítményügyileg.

FullHD a cél, semmi 4k, meg 8k. csak jó lenne ha nem akadna már a Witcher 2-se :D

köszi előre is, szép napot :)

ui: a tápon a VGA táp része 2x6pines cuccli, ezeken a VGA-kon pedig mindenféle 8pines, meg másfajta van. léteznek átalakítók, szóval nem léphet fel semmi féle probléma az összekötést illetően, ha maradhat táp?
    Utoljára szerkesztette: Bucsek, 2015.08.16. 17:14:00
  • broman191
    Jó, nagy előrelépés lesz! :)
  • jocking
    Gigabyte GTX960 (2 GB)-ról mi a vélemény? Jelenleg egy 1 gigás HD7770-em van, a gép egyébként a VGA-t kivéve cserélve lett (i5, 8 giga RAM). Jó a 960, vagy esetleg valami mást lenne érdemes 50-60 ezer tájékán?
  • arty
    akkor el kell adni a kupont, ahogy maala is írta, így olcsóbb a geforce, ergo vedd azt :) (remélem gainwardra is kapsz legalább 2 év garit, nehogy 1 év garist vegyél!)

sajnos senki nem tudja, hogy dx12 alatt hogyan alakul az erősorrend, tehát hogy ezek meddig lesznek használható vgak, nehéz megítélni :)
  • Maala
    Ha nem érdekel, a kupont max el tudod adni 5K körül hardveraprón.

GTX 960 újabb technológia, hátránya, hogy csak 2GB memória, de ha nem tervezel FHD monitorra váltást, a 2 GB is bőven elég lesz mindenre. (de ahogy nézem, a másik is 2 GBs)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.08.12. 22:34:49
  • nasr
    Nem kifejezetten egy részével sem játszottam.
    Az a lényeg minél késöbb keljen majd új kártyát vennem ezután.
    Régen volt nv 7300gt aztán 9800gt, gtx 560 ti most jönne az új. sosem veszek high end kártyát.

Igazából a r9 néha gyorsabb ugyan azon áron viszont többet is eszik.

Nem akarok ultrában játszani és a monitorom is 1680x1050.

Amikkel akarok majd játszani az a Új Battlefront, Witcher3, AC Unity, Új NFS, GtaV. stb stb

Szóval kb ugyanannyi forintért lenne mind2 kb ezekre a játékokra.

• arty
    nehéz döntés, ez így nagyon egál :))

kivéve, ha érdekel az MGS5, mert akkor 960, nem kérdés.
  • nasr
    62K lenne a gtx 960.
  • arty
    vr-re szerintem a 970 is gyorsan kevés lesz .... (nem írtad a 960 mennyiért lenne, mert a 380 nem igazán/nem sokkal gyorsabb.....)
  • nasr
    Valaki segítene?

Nem tudok dönteni 2 kártya között.

Az egyik egy Sapphire R9 380 2GB 60K ért
    a másik egy GAINWARD GTX 960 Phantom 2GB + Metal Gear V játék.

Gyorsabb annyival a r9 hogy megérje?

Gondolom egyik kártya sem lesz elég a VR-nak? GTX 970 re nincs 100 ezrem, szerintetek várjak vagy jó lesz valamelyik fent említett vga is?