41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#27048 Esetleg nézzél meg egy 3dmark106 tesztet valami extrémebb beállításokkal, illetve ITT egy pici, de hatásos GPU tesztelő progi, érdemes lenne kipróbálnod... -
#27047 elég neki a 400-as fsp. -
#27046 Írtam már a múltkor ide adtatok is jó tanácsokat így leírom a "rövid" történetem, hátha tudtok még segíteni vagy jó lesz tapasztalatnak másoknak.
Tapasztalataim a Sapphire ATI Rad. HD 4850 512M GDDR3 PCI-E DUAL DVI-I / TVO LITE, Dual Slot cooler videokártyával Link:
Konfigurációm:
Asus P5Q Pro alaplap (s775)
Intel Core 2 Duo E8400 (3GHz/6MB/1333MHz)
Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2 Non-ECC CL5 KIT
Operációs rendszer: Windows XP SP2 és SP3- al is kipróbálva
Monitor: Samsung SyncMaster 720N 17”
Táp: FSP 400W ATX/EATX tápegység, 12cm (ATX-400PNF) OEM
Telepítés:
A videokártya feltelepítését kétféleképpen próbáltam mindkét esetben „szűz” Windows telepítést követően természetesen az alaplapi CD feltelepítése után. A Microsoft .NET Framework 3.5 és a legújabb DirectX End-User Runtimes (August 2008) is fel lett telepítve.
Telepítési variációk:
1. A videokártyához adott CD teljes feltelepítése. (Driver 8.7)
2. ATI Display driver 8.8 (2008 08.20) és Catalyst Software Suite 8.8 a legújabb vezérlők reményében
A hiba:
Mindkét esetben használat közben jelentkezett (internetes és egyéb PC- s tevékenység), hogy a képernyő egy pár másodpercre fekete lett, majd visszaállt eredeti állapotára. További használat után már le is fagyott a gép (a képernyő „megmerevedett”).
Játék közben is tapasztalható a hiba: Pl.: GTA San Andreas szinte az első percekben „megadja magát”. Szintén a fekete képernyő megjelenése majd visszaváltása utáni használat közben egy idő után fekete marad (sokszor még hang is kíséri) és azonnal lefagy. Ha mégis sikerül kilépni a Windows- ba, akkor a feladatkezelőben leállított játék exe- je a leállítás után már nem indítható, csak rendszer újraindítás után.
Ezek tetézéseként egy alkalommal még az egész képernyő is nagyon pixeles lett, ami csak újraindítás után állt „helyre”.
Mindezen hiba egy Nvidia Geforce 7600 Gs kártyával nem tapasztalható, azzal minden tökéletesen működik, tehát a számítógépben más hibaforrás nem lehet.
Fejlemény:
A kártyát kicserélték az üzletben szó nélkül, amikor leírva is átadtam nekik tapasztalataimat.
Szóval ugyan ilyen kártya van most is birtokomban. Mostani tapasztalatom, hogy a gép egyéb használat közben egyszer sem fagyott le, viszont a GTA SA igaz nem olyan hamar, mint ezelőtt, de lefagy amolyan „ATI- s fagyásnak” neveztem el mert nem csak egyszerűen leáll az gta exe, hanem vagy megmerevedik a kép, vagy sötétre vált és hang kíséretében használhatatlan, és ki kell nyomni a PC- t. Több játékkal nem próbálkoztam, mert a hiba miatt állandóan újratelepítgetek, messze álok még a játékoktól (vagyis a fiam). Tudtok- e olyan tesztet mondani, amellyel biztosan le tudom tesztelni a karit, ami kihozza a hibáját (ha van egyáltalán) vagy csak a GTA SA- t nem szereti? Azért lenne fontos a GTA mert a fiam kedvenc játéka és ez az egyetlen, amit még nem unt meg.
A Sapphire- t azért választottam, mert refkártya, gondoltam nem lesz vele gondom…péntekig remélem sikerül tisztán látnom, mert lépnem kell valamilyen irányba.
És még egy kérdés: ez a 400W-os FSP táp elég a konfigomnak? Ez is idegesít kissé főleg, ha majd húzni akarom a procit legfeljebb 3.6-4 GHz- ig
Előre is kösz a választ! -
#27045 igazad van ne te csessz rá én abbahagytam....
jah és bocs azért a 2-3 offért. -
#27044 lite kisporólt
gddr3-as az gyengébb -
#27043 Huhh, nem teljesen úgy van, ahogyan tmisi mondta...így, hogy ismeretes a lapod
A 6600 sem jó megoldás, ugyanis az 8xAGP-s.
Általában az "újabb" AGP-s lapok tudják a 4x és a 8x AGP csatolású vga-kat is működtetni 1.5v és 0.8v feszültséggel.
A te lapodba csak 4x AGP csatolású VGA rakható és 1.5v-al táplálja!
(vár ennek picit konkrétabban utána kellene nézni, mert én sem vagyok ebben teljesen biztos, asszem énis használtam anno valami régi 4x-es lapban újabb vga-t...) -
TBALINT19 #27042 Helllo.
Egy ilyen videokártyához mit szoltok? Mit jelente a nevében az hogy Lite?
Sapphire Radeon HD3870 512MB DDR3 Lite PCIe
köszi -
#27041 Gainward 3850 512MB: 20k -
#27040 Kösz.Több fórumon is megkérdeztem és mindenhol 3850 volt az ajánlat vagy 9600gt is szóba került.
Talál is a tavalyi 2600XT értékével, szóval OK... -
amigos00 #27039 Végül is az egész gépet alapból gyorsabbra akarom, amúgy találtam egy Nvidia 6600 Inno 3D-set.
Itt az alaplapom típusa: Intel D850EMV2
A procim 1.6-os 512-es Ram-om van. -
tmisi #27038 AGP kártya legyen és kész. Ja és attól függ mire. Mert pl. egy ATI 3850 AGP-t nem célszerű régi 2 gigahertzes cerka mellé venni, pláne játékra.
Nem írtad milyen célra kell és milyen gépbe így nem tudok típust ajánlani. -
amigos00 #27037 Üdv!
Lenne egy kérdésem: venni akarok egy videokártyát, (most van a gépembe egy 64 megás Nvidia AGP-s)a BUS típuson kívül figyelembe kell venni más tulajdonságokat is, ha ugyanolyan márkájút és BUS típusút vennék? Számít-e a memória típusa, a GPU kódneve és a GPU frenkvenciája?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
#27036 Mennyiért vetted a 2600XT-t? 20-25k körül? HD3850re vagy HD3870re érdemes váltani. -
#27035 Atikon is volt már az x1300amon. Ez gyártó függő szerintem, mert a sapphire x1300-akon, x1600/x1650-eken volt, a HISeken pl. nem. -
#27034 De ezeket h lehet berakni?:D -
#27033 Üdv.Na megint itt...
Szerintetek 2600XT-ről minimum milyen kártyára érdemes váltani most úgyhogy árban annyi legyen mint kb. a 2600XT egy évvel ezelőtt? -
-
#27031 jha....nekem Xpertvision HD3850 ciripel egy kicsit......mikor sok a fps vagy mikor szaggat....
XpertVision HD2600XT Sonic meg mar megoritett ugy ciripelt...megis halt szegenyke egy kis fesz emelestol+1040MHZ koruli tempotol a GPU...XD -
#27030 akkor tévedtem szorri, lehet mégis van :) olyan régen voltak, lehet hogy akkoriban még az atikon nem volt. viszont akkor everesttel vagy simán az nvidiás control panellel lehet nézni hány fokos. de a ciripelés az a gagyibb gyártóktól származó kártyákon általános volt. -
#27029 nincs rajta hőszenzor? LOL:D Nekem volt a 7600gs-en -
#27028 7600GT-t semmivel nem lehet monitorolni, maximum infrás hőmérővel, amit odatartasz a kártyához miközben játszol. amúgy pedig a sorozat hibája hogy sípol vagy cicereg játék alatt, az hogy mennyire hangosan, az már csak mák kérdése. ja és tanuljuk már meg, hogy a celsius fokokat °C-vel jelöljük, köszi. -
#27027 Rivatunerrel tudod monitorozni. Neked géptakarítás = vizet öntünk bele?:D -
#27026 tőlem csak kérték, nem tehetek róla hogy sok erre a félkegyelmű :) -
#27025 olyan problémám van hogy az nvidia 7600 GT-m erőteljesen besipol amint valami fps-zaba 3d-s alkalmazás indul és elég magas frekvenciáju, bántja a fülem, meg másit is :D Valószínűleg már elég régi és néha gép takarítás közben folyadék is érhette :D Kerestem az nvidia vezérlőpulti panelében meg BIOS ban is hol lehetne kikapcsolni a vészhangot, de nem találtam, pedig hang ellenére lehet játszani, nincs semmi baja. cpu 30-35 ° , system 40-45° . Tuti a VGA melegszik. Milyen progival lehet monitorolni?:) előre is thx -
#27024 -
#27023 Jah, ügyesvótá'... -
#27022 kárvolt belinkelni :| -
-
#27020 -
#27019 -
#27018 ez durva!! -
#27017 :) -
#27016 Nagy THX
te szent isten!!!
mik vannak itt.. -
#27015 tessék -
#27014 bazd ez kemény...
van valamilyen oldal, ahol meg lehet nézni ezeket a smilekat.
Hogy milyenek vannak még esetleg??? -
#27013 -
#27012 -
Inquisitor #27011 Az a procitól is erősen függ. Manapság egy sima és gyárituning VGA között alig van különbség, szinte mérési hibán belüli. Esetleg az Asus Matrix verzióra érdemes lehet várni, ha jó áron lesz és tényleg tud spórolni a delejjel és a hűtöventi használatával ... -
#27010 ezt ne vegyél
inkább HD3870 23-27eFt-ért -
TBALINT19 #27009 Hello ha vennék egy geforce 9600GT-t, az hogy mien márka az mennyire befolyásoló szerep a teljesitményben?