Milyen videokártya?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Phenom tuning pot. egyenlo a "0"-val VISTA alatt. Par napja valtottam INTEL-re , most 1 HD3870 van a gepben es a sokkal jobban muzsikal mint anno.
3Dmark06 Phenom alap ; CF : 11.500-12.500 ( valtozo volt )
3Dmark06 Phenom 2.8GHz ; CF : 14.000-
3Dmark06 E8400 alap ; Single : 11.300-
3Dmark06 E8400 3.6GHz ; Single : 11.700-
3Dmark06 Phenom alap ; CF : 11.500-12.500 ( valtozo volt )
3Dmark06 Phenom 2.8GHz ; CF : 14.000-
3Dmark06 E8400 alap ; Single : 11.300-
3Dmark06 E8400 3.6GHz ; Single : 11.700-
ゾルターン
Nem hajtotta ki? Próbáltad más procival is? :)
Amúgy a phenom jobban hajtja a CF-es rendszereket mint bármelyik intel proci. Legalábbis láttam durva teszteket :)
Amúgy a phenom jobban hajtja a CF-es rendszereket mint bármelyik intel proci. Legalábbis láttam durva teszteket :)
shaken, not stirred
Attól függ mi neked és mi nekem a katartikus élmény :)
shaken, not stirred
Igy van. Nekem egy Zalman van az E8400-en es nagyon cooool.
ゾルターン
Inkább örülj neki hogy az informatikusaink szerint a gémer pc-hez bõven elég egy 1.8GHz-s processzor... (abból is lehetõleg az 1 magos) <#hehe>#hehe>
Saor Alba
Ámen,barátom,ámen;).De akár felhúzhatom majd 3 GHz-re is,csak veszek hozzá egy Zalman hûtõt és kész is:)
En csak annyit tudok mondani a NAGYON KEVES TUDASOMMAL ES TAPASZTALATOMMAL hogy a 2 HD3870-est a Phenom X4-es ( 9850BE ) nem hajtotta ki. Szoval ha le egyszeritjuk a HD4850 feler a CF-ben hajtott 3870-el ..... El tudom kepzelni hogy az a Core2Duo E6320 eleg lesz a HD4850-hez.
ufff .... Nekem a legfontosabb a WORLD PEACE
ufff .... Nekem a legfontosabb a WORLD PEACE

ゾルターン
És mennyire marad el a katartikus élménytõl a mai viszonylatban a konfigommal?:)
Nem fogsz nyugi :D erõsebb lesz, és lesz még tartalék benne. A katartikus grafikai élményhez nem elég, bár ahhoz még nincs megfelelõ szoftver a piacon<#hehe>#hehe>
shaken, not stirred
Már meg van rendelve:)Remélem nem csalódok benne.Számomra eddig az öösszes ATI/csak ez volt eddig/kari számomra picit csalódás volt.Remélem ez nem lesz;))
Amúgy meg ne informatikusozz le... Sértõ <#mf1>#mf1>
shaken, not stirred
Freon nem SG-s,viszont idõközben jött Sirpalee aki igen:).Te Freont kérdezted h SG-s e:)
Ja, hogy Freon nem Sirpalee. Most már kezdenek kicsomózodni a szálak... <#hehe>#hehe>
Saor Alba
Bocs ha rosszul fogalmaztam volna,remélem nincs harag,de akkor érted a lényeget h mit szerettem volna<#worship>#worship>
Azt mutatja a tapasztalat mire az új kártyádat megveszed az õs konfighoz, és a késõbbiekben elkezded bõvíteni, dobhatod a qkába az "új kártyád".
Saor Alba
Freon:"Sirpalee egyet értek veled! Óriási ugrás lesz az elõzõhöz karihoz képest, az elõzõ megállapítások miatt. Csak itt a 'kolléga' azt feszegeti hogy nem tudja kihajtani. Én csak felvázoltam, hogy elméleti síkon mi kell hardweresen ahoz hogy ezt a kártyát tényleg rendesen meg tudjuk támogati. Ki tudjuk hajtani ahogy Õ fogalmazott."
Na megjött az informatikus... (hál'isten nem jakuzzi). Jimanszky azt hazudtad nem SG-s:
Jimanszky itt kevert-kavart össze-vissza a hülyeségeivel, azt kérdezte elég lesz-e prockója hozzá. Írtuk hogy nem, cpu limit. Arról meg szót se ejtett hogy fog-e bõvíteni, milyen távaltokban, bár úgy néz ki ez a4850 elég hosszú ideig elég lesz.
Jimanszky itt kevert-kavart össze-vissza a hülyeségeivel, azt kérdezte elég lesz-e prockója hozzá. Írtuk hogy nem, cpu limit. Arról meg szót se ejtett hogy fog-e bõvíteni, milyen távaltokban, bár úgy néz ki ez a4850 elég hosszú ideig elég lesz.
Saor Alba
mnd a 2 fajta foglalat van benneXD:D:D:D belefér bele lehet rakni de ugye nem müködnek egyyütt??
A Mike ezentúl Freon:)
Egyáltalán nem faszság hogy ki is lehet hajtani (én is ezt mondtam jim-nek), csak kissé ment a félreértelmezés. Látom kurvára értesz a grafikai api-k mûködéséhez.
DX9-en persze hogy ez a helyzet, mivel a legtöbb call cycle-ja elég magas, DX10-hez képest a különbség közel 10:1 (pl draw call 1470 vs 145), szóval ha érkeznek a dx10 only cuccok iszonyatosan meg fogja érezni a dolgot, sõt mostanában is ugye egyre több a dx10 cucc. Elvileg egy ilyen procinak elégnek kell lennie megfelelõ párhuzamosított programozás mellett, mert iszonyú nagy ugrást el lehet érni. Elvileg ki lehet hajtani egy ilyen procival a maxot egy ilyen kártyából, sõt le is lehet fullasztani, minden gond nélkül. De ez nem jelenti hogy le is fogja a legtöbb játék, mivel még nem használják ki ezeket a lehetõségeket. És ha nagyobb felbontásra lesz kötve, máris cpu függõ lesz a cucc. (nekem 3870 van és 2x2.6 ghz, de a gpu hal el a nagy felbontás miatt)
Most nagy ésszel itt dobáljátok a statisztikát, arra nem gondoltok, hogy nagy ugárs lesz egy 1950gt-hez képes? Fõleg élsimitás, meg nagyobb felbontások esetén. Másik hogy ha késõbb beruház egy komolyabb procira, ami bele fog menni a moboba, akkor meg van mozgástér, ahelyett hogy most venne egy 3850-et (mint valaki nagyon ésszel megjegyezte).
És ne CSS statokkal jöjjetek amiben a gpu szart sem csinál. Mennyi shader van abban? Ja hogy szinte semmi...
DX9-en persze hogy ez a helyzet, mivel a legtöbb call cycle-ja elég magas, DX10-hez képest a különbség közel 10:1 (pl draw call 1470 vs 145), szóval ha érkeznek a dx10 only cuccok iszonyatosan meg fogja érezni a dolgot, sõt mostanában is ugye egyre több a dx10 cucc. Elvileg egy ilyen procinak elégnek kell lennie megfelelõ párhuzamosított programozás mellett, mert iszonyú nagy ugrást el lehet érni. Elvileg ki lehet hajtani egy ilyen procival a maxot egy ilyen kártyából, sõt le is lehet fullasztani, minden gond nélkül. De ez nem jelenti hogy le is fogja a legtöbb játék, mivel még nem használják ki ezeket a lehetõségeket. És ha nagyobb felbontásra lesz kötve, máris cpu függõ lesz a cucc. (nekem 3870 van és 2x2.6 ghz, de a gpu hal el a nagy felbontás miatt)
Most nagy ésszel itt dobáljátok a statisztikát, arra nem gondoltok, hogy nagy ugárs lesz egy 1950gt-hez képes? Fõleg élsimitás, meg nagyobb felbontások esetén. Másik hogy ha késõbb beruház egy komolyabb procira, ami bele fog menni a moboba, akkor meg van mozgástér, ahelyett hogy most venne egy 3850-et (mint valaki nagyon ésszel megjegyezte).
És ne CSS statokkal jöjjetek amiben a gpu szart sem csinál. Mennyi shader van abban? Ja hogy szinte semmi...
shaken, not stirred
Mike:" igen a AMD 77... szériák is jók. De akko már megint nem tudjuk max-ra kihajtani a kártyát"
:):) értem:D:D de azér jó hogy ebbe mind 2 belemegy é 1 kérdés amiért lehet megkövezetk:D 4GB DDR2 mellé nem rakhatok még 4GB DDr3 mat nem kompatibilis ugye vagy egyikvagy másik??!!:D
Az igaz.. P35-ös.. Mire lesz értelme áttérni a DDR3-ra kijön a P65-ös... <#vigyor>#vigyor>
Saor Alba
A baj az hogy amire DDR3 kell mar a lapodat is cserelheted. A mostani horror arak mellet szerintem felesleges DDR3-as memoriat v. mobo. A memoria szinte dupla annyiba kerul mint egy mobo.(4GB )
Amire kell az a DDR3 lapot es memoriat is meg lehet venni megfizetheto aron.
Amire kell az a DDR3 lapot es memoriat is meg lehet venni megfizetheto aron.
ゾルターン
Kedves Informatikus! Az AMD 77*-es chipset is támogatja a 2.0 PCI-E 2.0-t. Említésre méltó sebességcsökkenéssel nem jár ha 1.1-be passzírozunk bele egy kártyát. 200e kissé túlzás.
Ámbátor Jim. többi alkatrészérõl nem esett szó, se a ramokról hdd-rõl...
Ámbátor Jim. többi alkatrészérõl nem esett szó, se a ramokról hdd-rõl...
Saor Alba
ja hogy nem te vagy az aki ezt mondja most nézem a " " jelet akkor bocs mások véleménye??:)
Hali az alaplap menyire számít a configot amit venni akarok az aláírásomba látos ez kihajtja a kártyát??:P
P45 ösbe nincs DDR2 DDR3 mas támogatás egyszerre aért nem oylat veszek mert ebbe késöb belepakolhatom a DDr3 mat is:)
P45 ösbe nincs DDR2 DDR3 mas támogatás egyszerre aért nem oylat veszek mert ebbe késöb belepakolhatom a DDr3 mat is:)
Nincs fent SG-n
"Ezzel az elõzõ kártyához képest lényeges teljesítménynövekedést fog elérni."
Ez így van, de ennyi erõvel vehetsz 20ezer Ft-ért 256MB-os 3850-et is, akkor is "lényeges teljesítménynövekedést" fogsz elérni... <#rolleyes>#rolleyes>
Szóval Jimanszky ha akarsz venni egy Porschet amivel csak 100-al mehetsz hajrááá!!! <#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
Ez így van, de ennyi erõvel vehetsz 20ezer Ft-ért 256MB-os 3850-et is, akkor is "lényeges teljesítménynövekedést" fogsz elérni... <#rolleyes>#rolleyes>
Szóval Jimanszky ha akarsz venni egy Porschet amivel csak 100-al mehetsz hajrááá!!! <#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
Saor Alba
Na bazzeg tudom már ki lehet az az "informatikus"... <#hehe>#hehe> Mi is a nickje.. Jakuza vagy Jakuzzi... <#hehe>#hehe> <#hehe>#hehe> <#hehe>#hehe>
Saor Alba
Informatikus cimborám válasza:
"Kedves barátom!
Én voltam az az elvetemült informatikus aki azt mondta hogy jó lesz!
Egy adott konfigról beszélgetünk, amiben csak videokari cserérõl van szó.
Egy gyengébb karit cserélünk egy mai "csúcs" kártyára!
Ezzel az elõzõ kártyához képest lényeges teljesítménynövekedést fog elérni. Még akkor is ha nem tudja kihajtani max-ra a VGA-t. Ennyi a válasz!
Ahhoz hogy csúcsra hajtsuk ezeket a kártyákat. Minimum egy intel P45 vagy nforce 7 chip-készlet kell. Azok támogatják a PCI-E 2.0 szabványt. (na meg egy vista, vagy legalább egy XP SP3)
De ha a csúcsra hajtást nézzük. Akkor cserélhetünk procit is amint Te is mondtad! Meg az elõzõeken (proci, alaplap) kívül még ramot, hdd, mert ez is befolyásolja egy gép teljesítményét. Valamint jó minõségû házba kéne ezt az egészet beleépíteni, hogy hûtése is legyen, a procira is tehetünk valami frankó hûtést.
Szóval a videokártya köré építettünk egy közel 200e gépet!"
"Kedves barátom!
Én voltam az az elvetemült informatikus aki azt mondta hogy jó lesz!
Egy adott konfigról beszélgetünk, amiben csak videokari cserérõl van szó.
Egy gyengébb karit cserélünk egy mai "csúcs" kártyára!
Ezzel az elõzõ kártyához képest lényeges teljesítménynövekedést fog elérni. Még akkor is ha nem tudja kihajtani max-ra a VGA-t. Ennyi a válasz!
Ahhoz hogy csúcsra hajtsuk ezeket a kártyákat. Minimum egy intel P45 vagy nforce 7 chip-készlet kell. Azok támogatják a PCI-E 2.0 szabványt. (na meg egy vista, vagy legalább egy XP SP3)
De ha a csúcsra hajtást nézzük. Akkor cserélhetünk procit is amint Te is mondtad! Meg az elõzõeken (proci, alaplap) kívül még ramot, hdd, mert ez is befolyásolja egy gép teljesítményét. Valamint jó minõségû házba kéne ezt az egészet beleépíteni, hogy hûtése is legyen, a procira is tehetünk valami frankó hûtést.
Szóval a videokártya köré építettünk egy közel 200e gépet!"
Inkább csak "informatikus". <#hehe>#hehe>
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Nyilván jobban ért nálam az informatikához de ez azért nagy f@szság volt a részérõl.. :)
Saor Alba
Egy informatikus haverom mondta h elég lesz neki:)
Az nVidia szakkorban tomegesen ongyik lesznek <#hehe>#hehe>
ゾルターン
itt van meg ??