41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • SzocsA
    E4500asom mellé milyen videókarit tegyek???
  • proway
    alien-ben 4870 1gigás 42 ropi. megérős nem?:D nem mintha meg akarnám venni csak sztem jó ár érte
  • ToM1113
    Igen.
    Mivel nem Pesten vettem, hanem Kisebb városban hozzánk közel. Drágáb is kicsit....
    Meg nem referencia hűtős, Gigabyte hd4850 zalman hűtéssel 1gb, nézd meg mindenhol 35 körül van.:)
  • kifli
    37? :O
    26-ért már 512-est kapsz ami bőven elég
  • ToM1113
    Kösz!
    most azért megnyugodtam hogy nem hiába dobtam ki 37 000 ret...
  • kifli
    jó játékot ^^ :)
  • kifli
    hát szerintem xp reinstall, legalábbis a nem működő progik miatt, ha a vga ventije nem működik akk valszeg azér indul újra mert túlmelegszik próbálj már új ventit szerválni rá ha már nem garis a cucc
  • ToM1113
    Értem, köszönöm midnenkinek a setiséget, közben megoldódott, biost frissitettem az alaplapon és jó lett:)
    Jó kártya cod4 max midnen meg se röccen.... 60 fps alá nem nagyon megy.
    Nagyon örülök hogy ez ta kártyát választottam, már csak egy proci kéne ami teljesen kihajtja:D
    de így is megy midnen maxon:)
  • nyecsi
    Hello.Bocsi ha rossz helyre irok :S
    A problémám a következő.Nemrég bekaptam egy trójait,ami valszinú a videókártyámat támadta,mert kérte h telepitsem újra.ezután virusosan,de müködött minden.aztán elöregedett a tápom,igy elvittem szervizbe,ahol ki is cserélték,mert már ráfért szaga is volt meg minden...de mondta a szervizes h a videókártya ventije abszolut nem müködött,kitisztitotta és ment minden (de azt nem cserélte) minden müködött addig mig el nem kezdtem nézni videót,vagy filmet,mert ekkor fogta magát,elment a kép visszajött,és egy idő után ha még mindig videóztam,akkor újraindult a gép.de egy pár progit nem tudott betölteni,csak úgy müködött megint minden ha gép kikapcs,és utána bekapcs...
    Na most a kérdésem h ez lehet a virus miatt?ha igen megoldja egy xp újra telepités?
    Vagy egyáltalán mi baja lehet?Én nem vagyok ennek nagy szakértője,ha valakinek volt hasonló problémája,vagy tud igy segiteni,akkor köszönöm :)
  • [HUN]FaTaL
    Videókártya biosa, ha működik nem kell frissíteni, ne piszkáld.
  • ToM1113
    Everest be találtam az alaplapon belül egy oylat hogy video bios, alul a javaslatban azt írja a sima biosra is emg a video biosra is hogy 2 évnél öregebb , szükség esetén frissiteni.
    Mi az a video bios??
  • kifli
    leszeded az utilyt és al legfrisseb biost (1701) aztán összehozod a 2-t valahogy :D
  • ToM1113
    Bios vagy bios utillys nél keressek? utillysbe 1 van a másikba több.
  • ToM1113
    kösz!
    Segitsetek léccives hogy hogyan kell biost frissiteni emrt eddig enm angyon csináltam... 1x láttam csak, de pl a flash utily minek kell?
  • [HUN]FaTaL
    Nah akkor jól mondtam hogy AMD-s ASUS lap. Processzortípusra gondoltam, nem chipsetre.
  • kifli
    itt van hozzá bios meg flash utily
  • ToM1113
    lehet félre értettük egymást...
    Amd 5600+ os procim van, szval a proci amd, csak az alaplapom chipsetje nvidia nforce 570 ultra.
    Biosfrissitést megpróbálom.
  • [HUN]FaTaL
    Intelhez meg jobb az intel chipset szerintem, végülis mindegy. Csak inteles lapjaim voltak eddig, többiről nincs tapasztalatom. Próbálj egy biosfrissítést.
  • reaper4
    www.asus.com keresd meg.
  • ToM1113
    De ez nem AMD-S asus lap....
    Chipshetje nvidia vagyis nforce 570 ultra.
    De ez ugy tudom nem lehet gond...
    Biosfrissitést megpróbálom, de valami linket tudtok küdleni ami jó? thx
  • kifli
    esetleg az unokatesód kariját tedd be a te gépedbe és nézd meg, de mindenek előtt bios frissítés+a biosban mindent állíts alapra, load optimised deafult ha van ilyen
  • reaper4
    utána néztem a bios verzióknak, de szinte csak proci támogatás volt upgradelve. persze ettől függetlenül 1 próbát megér...
  • [HUN]FaTaL
    Ez lap inkompatibilitásnak tűnik nekem. Sajnos az AMD-s ASUS lapok nem a legjobbak. :/
  • kifli
    biosfrisítés?
  • reaper4
    akkor viszont alaplap gondnak tűnik. kicsit utána néztem és sokan fikázzák a lapot. mondjuk főleg a memória kezelése miatt (és még sok apró nem asus-hoz méltó hiba okán)nem pedig a vga miatt. de persze lehet még pár más dolog is a gond. lusta vagyok :D
    ajánlom, h tedd fel ezt a kérdést a prohardver.hu -n is.
  • ToM1113
    Régi kari be, xp reinstall, szűz vadi új xp feltéve, gép szétszerel, új kártya be, bekötöttem kábeleket, inditom, és ugyan az, windows csíkot betölti, majd fekete kép, ne mcsiná lsemmi, 10 perc után se....
    Kezdek megőrülni:S a kártya tuti nem rossz, unokatesómnál simán ment, midnent ugyan úgy kötöttünk mint itthon....
    Alaplapom: ASUS M2N-E.

Namármost, ez az alaplap nvidia chipsetes, szval nforce 570 ultra, ez gond lehet?
    De úgy tudom ennek nincs köze a karihoz, hogy az meg ati....
  • kifli
    jujj e nem neked ment :D

ToM1113: esetleg tegyél fel egy vistát vagy win7-et és nézd meg azzal megy-e mert ha igen akk másik xp telepítő kellhet
  • kifli
    ha win képernyőig van kép akkor nem szar a kari :/
    ha másik gépen van akk meg biztos,
    -rakd be a régi karit, indíts csökkentett modban
    -driver sweeperrel törölj minden nvidia cuccot, meg az atira is rányomhatsz hátha...
    -ezután tedd vissza és nézd meg úgy

milyen alaplapod van?
    esetleg biost reseteld
  • ToM1113
    Unokatesómnál kipróbáltuk, és jó volt ( neki is ugyan ilyen kártyája van) és az enyémmel is ment, csak nálam nem jó....
  • DarkSector
    huh asszem jó lesz nekem a gts...:D

Nah a lényeg hogy vidd vissza gariba...ne is nyulj hozzá többet!!!!
    Szépen teszteljék vissza, cseréljék be, vagy kérd vissza az árát, esetleg vásárold le....

A lényeg hogy ien nincs ha előtte nvidia driver is volt fent, nem szabadna ennek lennie, ha kicsréled a vga-t és nem is teszel uj drivert, akkoris ennek ha safe modban (kis felbontásban, lassú reagálás), de mennie kell!!!
  • reaper4
  • DarkSector
    :DDD
    de nemám a cukorszemeket is kiválogatom, mielőtt beleszórom a teámba...
  • ToM1113
    Üdv!
    Vettem egy hd4850 1gb kártyát zalman hűtéssel.
    Fogtam letöröltem az előző kártyám (8600gt) driverét, aztán kikapcsoltam, kiszedtem a vgat betettem a 4850 et, rákötöttem a tápra, aztán visszadugtam mindent elinditom, windows csík betölt, majd elsötétül a kép és nem csinál semmit.
    Ha vissza rakom a 8600gt -t akkor jó..... xp-t újra akartam tenni de boot után, amikor rellenörzi a rendszert ugyancsak elsötétül a kép és nem sinál semmit, ujrainditom és megint ugyan ez van. (4850-el.)
    Mi lehet a gond? (Chieftech 450wattos táp, asus m2ne alaplap.)
    Help pls!
  • reaper4
    hogy neked semmi se jó :D
  • DarkSector
    huh a tököd nem elég bizonyíték...:D
  • reaper4
    megveszed és kiderül :D tököm tudja
  • [HUN]FaTaL
    Asszem ATKACPI és ATKHOTKEY, de holnap megnézem.
  • nesto
    valaki aki asus-os nem tudna segíteni? van ugyebár valamelyik asus utility amelyik engedélyezi a funkcióbillentyűk használatát és az energiatakarékos módok közötti váltást stb. Mi a pontos neve, mert már feltelepítettem a splendid utility-t és a power4g-t is de nem működnek még mindig a funkcióbillentyűk
    köszi
  • DarkSector
    háát azé az xfx 9-el olcsobbaan szerintem untig durva lett volna a felbontásodnak.
    még az én karimmal is lett volna 250fps bizti ha cod4-eze
  • DarkSector
    ugye ...már szittem hogy rossz vétel annak ellenére, hogy eksőnős verzio...:D
    akkor megvehetem cod4ben lenne maxon 1680x1050-be 100fps?