41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Nuki
    Köszönöm a jó tanácsot, írok nekik is a biztonság kedvéért.
    pár hónapja vettek egy úgy konfigurációt, az sem a legjobb, jobb mint az előző, de arra jó, hogy legyen két külön gép, egy a szülőknek, egy a lányuknak, szóval komolyabb beruházást most nem hiszem, hogy akarnának.
  • zzeN
    Még szép h van bennük. Shader 3 már a mininum. Javaslom h inkább nézz át ide, nem akarom h a végén gáz legyen a géppel, mert rosszat ajánlottam. Viszont ha most többet rááldoznának, akkor jó pár évig békében lehetne hagyni a gépet.
  • kifli
    cagy inkább a maradék pénzből vegyél fasza cpu hűtőt, és húzd fel 3ghz környékére a processzorod hogy ahogy a nagyok mondják: "kihajtcsa" a vga-d :)
  • Nuki
    Annyi a sztori, hogy barátnőm szüleinek a gépe, eddig csak Heroes 4 meg Age of Wonders ment rajta, mert ezek voltak léteztek csak magyarul, ilyen körökre osztott stílusban. Apja születésnapjára vettünk egy Fantasy Wars nevű játékot, mert láttuk van hozzá magyarítás interneten, viszont ezt mondta: "a videokártya nem támogatja a shadereket" és nem indult el. (viszont felmerült már a kérdés, hogy újat kéne venni, hogy a játékok kicsit gyorsabbak legyenek, meg ez is fusson, meg a gép sokszor bemondta az unalmast melegben ami valószínűleg attól van, hogy a hűtés nem működik a videokártyán-bár elméletileg ezt le lehetne cserélni).
    Szóval ezért. Nem hardcore játékosok, csak ez a kis újítás kell.

Mellesleg én itt meg itt keresgéltem.

Ez a shader dolog, amit említettem, ez alapból benne van mindben?
  • kifli
    az álltalad írt árszegmensben nemnagyon van ati vga, 4870 az 30e 4890 meg 50. 4870 az gtx260-al van versenyben, 4890 pedig gtx275-el, egy jó hűtésű 4870 tuningolható 4890 szintre pl EZ, csak ez má kicsit drágább, szal szerintem, EZ, ez egy kicsit hangosabb és melegebb, de mivel "csak" ennyi vehetsz rá valami fasza hűtőt, és akkor tudod tuningolni is
  • zzeN
    Hát az nagyon nem sok...Nézelődj itt! Amúgy mire használja a gépet az ismerősöd? Mert ha gamere kellene neki akkor jóval többet bele kellene áldoznia...
  • Nuki
    Mivel nem az én gépem, ezért csak tippelni tudom hogy legfeljebb 10-15 ezer. De írj le mindent nyugodtan, ne kímélj!
  • zzeN
    Mennyit szánnál a gépújításra max?
  • TTomi
    Sziasztok!
    Megadta magát a videokártyám (8800GTS 320Mb), ezért kénytelen vagyok újat keresni. A segítségeteket kérem, hogy mit lehetne, illetve mit érdemes venni úgy 40e forintból. Természetesen mindenképp valami komolyabb karit szeretnék az előzőnél. Nvidia párti vagyok, de mostanában mintha az ati jobban nyomulna. Szal nincsenek megkötések. A config: Asus P5K, E6420(2,13GHz), 2Gb 1066Mhz ram. Mit ajánlotok?
  • Nuki
    Minden adatot innen szedek.
    De tudom pontosan hogy mire lenne igazán szükséged, úgyhogy inkább feltöltöttem és megosztom veled.
    Ne haragudj a sok macerálásért.

Szerk: az alaplap VIA P4VMM2 Chipset model: VT8751 ProSavageDDR P4M266 System Controller
    [apro](legalább ezért ne kelljen turkálnod)
  • zzeN
    Leírnád a configodat? Lehet h a többit is ki kéne cserélni.
  • Nuki
    Bocsi a dupla-posztért, de felmerült még valami:

Csak azért kérdeztem, mert a gép nagyon régi, egy NVIDIA GeForce MX 440-est (PCI) kéne lecserélni olyanra, ami lehetőleg támogatja a shadereket. Azon aggódtam, hogy esetleg 'túl jó' lesz a régi alaplapnak.

Meg lehet bízni az ilyen system info programokban, amik azt mondják hogy PCI és AGP-t is támogat az alaplap biosza?
    Mert PCI-s videokártya ahogy néztem kevés féle kapható és drágábbak mint a PCI-E-s változatuk :( Viszont AGP-ssel együtt meg a lista azért jóval bővül, elfogadható árral.

Illetve ha azt nézem hogy "támogatja a shadereket" ezt esetleg honnan tudnám megállapítani?
  • Nuki
    pixxel, és zzeN nagyon szépen köszönöm a szegítséget!
  • zzeN
    PCI, PCI-E, AGP- ezeket a slotokat kell figyelni, és a PCI-E a "legújabb"
  • pxxl
    nemnagyon. régebbi játékok esetleg mennének vele, ha ez a cél. x1650 esetleg. de az a 4x agp az kb lófigyfene. :(
  • pxxl
    ez legainkább foglalattól függ, de nincs határ. pl a leggyengébb pci-e-es vga-t is berakhatod, meg a legüber brutálabbast is. max a proci nem hajtja ki. az meg más téma.
  • Nuki
    Nekem csak annyi a kérdésem, hogy egy alaplapról honnan lehet tudni, hogy milyen videokártyákkal kompatibilis? Milyen az a legnagyobb amit lehet tenni bele?
  • hellcommander
    Helló!

Van egy ilyen gépem:
    Alaplap neve:

Fujitsu siemens d1561

alaplapi lapkészlet: intel springdale -g i865g

alaplap verzió: s26361 -d1561

rendszer bővitőhelyek: agp /tipus: agp 4x/ adatbusz szélessége: 32 bit/ hosszú

pci: ugyanez

intel pentium 4 2800 mhz.

jelenleg integrált vkártya van, szerintetek milyen vkártyát érdemes ebbe venni, egyáltalán érdemes-e venni ebbe a gépbe?

max egy 8 ezret szánnék rá jelenleg, használtan terevzném megvenni.
  • [HUN]FaTaL
    Azt azért hozzátenném, hogy 10-én csak a felső kat jön ki (valszeg HD5870), és mire lemegy az ára a régieknek az idő, mert a régi készleteknek ki kell futnia.
  • Dobronski
    Szemptember 10-én jönnek ki,és az lesz neked a jó,hogy a vga-k ára felére csökkennek (a régebbi generációs kártyák).Bár,én már dx11-es kártyát vennék.
  • I.C.ram
    DX11-es kartyak mikor jonnek ki? Erdemes megvarni oket? Milyen arban mozognak majd?

Szeptemberben szeretnek egy asztali konfigot venni, es ehhez kene par tanacs VGA ugyben. Koszi.
  • DarkSector
    amennyi lóvéd van...27-től 4850....37-től 4870.....és 50-tól 4890.
  • Christopher44
    Intel Core 2duo E7500-hoz mien VGA a legjobb??...főleg játékra káne
  • DarkSector
    jah értem...
  • Dobronski
    Szpesöl nem rád értettem,hanem a sok kis wowos lurkóra.
  • DarkSector
    nem menő...a játék a menő (legalábbis nekem)...

http://www.darksector.com/
  • Dobronski
    Azt nem írtam,hogy nem programoztam*
  • Dobronski
    Én eddig csak Z-brusholtam,tesóm írogatott tegnap.
  • Dobronski
    Mindent én sem ismerhetek.
  • kifli
    a darksector nem játék fejlesztő hanem játék, de ha még ezt sem tudod akk szerintem tárgytalan az amit te a játékokról mondasz. Arra meg kíváncsi lennék hogy mit programoztál...
  • Dobronski
  • Dobronski
    A neveddel kapcsolatban,nem amiatt mondtam,hogy van ilyen játékfejlesztő(miért,van?),hanem minden 2. embernek a nevében benne van a "dark" szó,és ez elég szánalom.Miért ilyen menő?

És ezt a kontrollcékontrollvé kifejezést nem csak én használom,hanem rengetegen,sok cikkben is (Pl. GameStar).
  • DarkSector
    oks

szuper akkor le vagyok maradva a pc szlengbe biztos...
  • Hecker007
    már megbocsácc de én értettem pl hogy mire gondol...
  • DarkSector
    újjat=újat (elgépeltem...)
  • DarkSector
    Háát fiam te nem csak szemtelen vagy, de hülye is.
    Saját magad kitaláltad ezt a hülyeséget, hogy ctrl+c és ctrl+v...és te vagy tapló és felháborodott, hogy más nem tudja, hogy te ezt mire mondod..

Igazad van én ennyire nem vagyok művelt, de szrintem még sokan mások sem tudják, még most sem hogy mi a faszt lovagolsz ezen a kitalált idiótaságon....

ilyenkor mond azt, hogy clónok, és akkor én legalábbis meg fogom érteni elsőre..

És a nevemhez meg az ég világon semmi közöd...amúgymeg lehet újjat mondok, de nem én találtam ki ezt, hanem az ezzel megegyező játék fejlesztői...
    nah erre mond valamit...
  • Aleric
    Jó, jó köszi
  • [HUN]FaTaL
    GDDR, GDDR2es karikat felejtsd el. GDDR3/GDDR4/GDDR5
  • Aleric
    Ezt úgy érted, hogy pl ddr2 vagy ddr-es vidikarti ne vagy úgy hogy, gddr3at?
  • [HUN]FaTaL
    Semmi, van ahol tévesen DDRnek írják. GDDR3 alatt nem szabad kártyát venni.