41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Sir Quno Jedi
    EZt ki vitatta?! Csak éppen attól még 5 éve avult el az engine-je és grafikája és valszeg. egy 5 éve kártya is vígan viszi dx8-al! Nem érzed a folyamatos DURVA ellentmondást az érvelésetekben!?
  • Dobronski
    A GW még ma is a legszebb MMORPG.(CORPG)
  • Sir Quno Jedi
    Igen 2005 FEBRUÁRI játék! Valóban egy 4-5 éves gammával akartok példálózni, ami ráadásul MMO?! Pofám leszakad.

1x DX11-el, meg modern technóval jöttök, aztán meg 5 éves gammákkal!??!? Nooooormális?!?!?
  • Sir Quno Jedi
    Valahol nagyon eltévedtél. Felőlem 1500"-en és százmilliószorszázmillióban is nézheted ugyanazt a 720p-s gammát, plusz információt nem fog neked az engine szülni PS3-mon sem, merthogy 720p-re készültek a gammák 99%-ban. Elhiszem hogy büszke vagy a plazmádra (még ha az egyik leghülyébb beruházás a plazma), de a témához kb. semmi köze. :D

A FullHD kijelzőnek játékra akkor lesz valamicske értelme, mikor VALÓBAN kijönnek fullhd konzolok, addig meg csak bullshit az egész.
  • Sir Quno Jedi
    Most direkt hülyének tetteted magadat?! A textúrák felbontása nem nő, hiába növeled a felbontást a csillagos égig. Ez tény, neked magyarázzam.

Persze olyan játékoknál, mint pl. a Sacred2, ahol kiadnak űberfelbontású textúra packot, ott talán van is értelem felbontást növelni, hiszen van hozzá elegendő minőségű és felbontású textúra a gammában. Máshol viszont kb. semmi értelme (legalábbis nem sok).

A nagyfelbontás, saját bevallásotok szerint is erős kártyát igényel, erősebbet és drágábbat, mint amit nyersz vele. Magatok állítjátok, plusz a tesztek is, hogy a kisebbik HD felbontásban a legtöbb olcsó kártya is jeleskedik, míg a FullHD-hoz és elfogadható FPS értékekhez CF és SLI ajánlott, de legalábbis űberdrága nagykarik. Namost mea culpa, ha nem szeretnék még százezreket kidobni az ablakon, hogy ugyanazt a tré pécé játékot immár MÉGNAGYOBB felbontásban unjam! Sorry!

Lehet, hogy ti lopjátok, vagy kapjátok a pénzt (én azt nem tudhatom ugye), de én megdolgozom érte és nem lapátolom agyatlanul a gépembe. Megtehetném, de ennél értelmesebbnek érzem magamat.
  • Sir Quno Jedi
    Nos én példának okáért 37"-en nézem a gammákat, vagy a 3 méter SZÉLES vetítővásznamon, hamár. De hogy egy sok-sok éves GuildWars-t hoztok fel példának a superior grafikánál, az tényleg röhej. Miért nem mindjárt az aknakeresőt?! :DDD
  • gurubefree
    Meg is nezheti ... nalam az 50" plasman es tathatja a szajat hogy is nez ki valojaban a Guild Wars . De akarmelyik PS3 game ugyan csak ... meg ha 720p van is optimalizalva . Akkor csak 26"-32" lehet vele jatszani ???
    Erdekes en semmi kivetni valot nem talaltam 50"-on bar nem hasznalok nagyitot hogy a pixelek utan nyomozzak .
  • gurubefree
    Ajanlom neki a WoW-ot ... attol gyatrabb jatekot meg nem lattam .
  • Solten
    Irtam hogy a GW csak egy pelda volt, NEZZ MEG A SAJAT szemeddel akarmilyen jatekot, ha mar ennyire erdeklodve varod es talan feltunik...

"gondolom a textúrák is nagyobb felbontásúak lesznek stb"

Igen, 1280x720-ban szep nagy pixelek vannak, 1920x1200-ban meg nem igazan...
  • Dobronski
    Én nem is foglalkozok már vele. :D Skippelem a HSZ-eit.
  • gurubefree
    Mi a baj a Guild Wars-al ??? Egy gyonyoru jatek , kivalo grafikaval .
  • Dobronski
    Gw ftw!
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem ti vicceltek. A felbontás az agyatokra ment. De érdeklődve várom a nembénakonzolátiratésnemezerévesmmojátékokat, amik csúcsszuperül néznek ki fullhd-ban. (gondolom a textúrák is nagyobb felbontásúak lesznek stb. hahaha)
  • [HUN]FaTaL
    lol 1280x720. Most viccelsz remélem. :D

Nézz meg egy konzol átiratot ennél nagyobb felbontásban (1680, 1920), meglepő dolgokat fogsz tapasztalni.
  • Solten
    Csak egy pelda volt. Azert irtam nezz meg valami ertelmes jatekot, ne valami csucsbena konzolatiratot. Na meg nezd meg a kulonbseget a sajat szemeddel... :) (1280x720 : hahha lol :))) )

Guild Wars 1920x1200 No AA: lefolyik a kepernyorol. Notimon 1366x768-ban jatszom 4xAA-val, nokedli, csunyacska.
  • Sir Quno Jedi
    Guild Wars??!? Most viccelsz velem?! Mellesleg mivel a konzoljátékokat (és így az átiratokat, meg multiplatformokat is) 1280x720-ra optimalizálják, totálisan felesleges nekik ennél nagyobb felbontás.
  • Solten
    A jovoben megjeleno jatekok mindegyike DX11-es lesz. Az uj API total megkonnyiti a programozok dolgat, visszafele kompatibilis, nem kell kulon sz@rakodni a DX9/DX10-el. Mivel az nvidia sorozatosan tokonlotte magat, szerencsere mar nincs ereje hatraltatni a fejlodest. Ugy gondolom a jovore valo tekintettel mindenkepp erdemes DX11-es vasat vasarolni. Minimum DX 10.1-set. DX 10-es nvidiat meg vegyen az atomlama (igen ez most nagyon szep hogy a mult jatekaiban a GTX 260 egyforman teljesit az 5770-el...).

#31034: konzolok felbontasa es az 1360x768 total vicc a full HD ill. a 1920x1200-hoz kepest (pl Guild Wars).
  • Sir Quno Jedi
    Erős talán. Ha kifogyok a 8800GTS-ből, ami nem valószínű, mert minden megy vele 1360x768-ban, mint a kisangyal (ez a hülye unigine heaven benchmark is szárnyal), akkor talán. De mivel minden konzolátirat, így ha x360-on meg, nálam is fog, hacsak nem iszonyat szar a konverzió, de akor meg tolom boxon, az is van.
  • [HUN]FaTaL
    Nálam is 30k a lélektani határ, ezért nem érzem szükségességét egy váltásnak. Majd ha lejjebb mennek az árak és 30k körül kapható lesz az 5770 akkor talán.
  • Sir Quno Jedi
    SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 DUALDVI PCIE 38.953 Ft
    GIGABYTE GV-R577D5-1GD-B HD5770 1GB PCIE 41.743 Ft
    XFX HD4890 1GB XT PCIE 44.301 Ft

Nincs nagy különbség, gondoltam mégis az újabbat venném (hátha tényleg jobb hosszútávra), de ugye ha 4870-re nem cseréltem, mert nem éreztem elég "nagynak" a váltást, akkor erre sem kéne...

Nálam most a lélektani határ erősen 25-30k körül lakik. Régen nem sajnáltam a 70k-t sem egy vidkarira, de most már kinőttem ebből és nem szívesen vesztegetem a nehezen megszerzett pénzmagot szarokra, amik felét érik pár hónap múlva.
  • Sir Quno Jedi
  • [HUN]FaTaL
    Akkor meg mi a szarnak vártál egy HD5770re?:D

Miért nem veszel egy 4870et vagy egy 4890et? Mindkettő gyorsabb mint a 260, olcsóbb.
  • Sir Quno Jedi
    Megnyugodhatsz, rengeteg tesztet néztem előtte (jó régen azt teszem, mivel akartam venni egy HD5770-et), DE gondoltam tán az ipon-os meggyőz titeket, mert az ipont komáljátok amúgy beszerzésnél. Inkább feladom. Nektek egy lassúbb kártya gyorsabb, egy drágább kártya olcsóbb stb.-stb Valszeg. nem azonos dimenzióban élünk, vagy ilyesmi.

Az, hogy DX11-es tesztekben és "játékokban" mit teljesít a kártya, meg számomra végképp irreveláns, mivelhogy a programok 99.99%-nak köze sincs a dx10-hez SEM.
  • tomyka74
    egyenlőre ennyi , köszike : )
  • [HUN]FaTaL
    Ha van még rá bolti gari nyugodtan. Ha nincs akkor 5 ezerért nem éri meg szerintem.
  • tomyka74
    inkább kérdezem , h okosodjak!
    szted merjek használtan venni vga-t? spórolnék 5-7 ezret
    megéri?
  • [HUN]FaTaL
    Látom te is benyelted a játék elején lévő marketing maszlagot.

ATi gyorsabb és jobb most.
  • tomyka74
    és amugy az ATI-s jobb vagy a Nvidia-s?
    ugye a játékok szinte mind Nvidiát támogat vagy , h mondjam
  • [HUN]FaTaL
    4850: Gyorsabb (A 9800GT ellenfele a HD4830, de még attól is lassabb), modernebb.
  • tomyka74
    ja és miért az egyik vagy miért a másik ?
    köszike!
  • tomyka74
    üdv!
    kérdés, szakik!
    GeForce 9800 GT vagy Sapphire HD4850 ??
    ez itt a nagy kérdés!
  • Solten
    Szerintem inkabb guglizz ra valamelyik ertelmesebb hardveroldal tesztjere, ne az ipon-ebol indulj ki. Amugy linkeltem is be egyet: #30960
  • kifli
    azért nem mindehol lasabb, pl dx11-ben 5770 veri 4890-et is

(5770-nél a 2.-et kell nézni mert ott ki van kapcsolva tesztelláció, 4890-nél dx11 hiányában nincs tesztelláció)
    am ami még 5770 melett szól: idle fogyasztás kb 2vinyó fogyasztása (idle: 16w 1hdd 7w-ot eszik) load fogyasztás is messze alulmúlja a hasonló telsesítményű kártyák fogyasztását. nameg dx11, ahol ugye gyorsabb mint egy hasonló kategóriájú kari.
  • [HUN]FaTaL
    Igen a teljesítménye gyengébb pár %-kal, a feature lista meg km-kel hosszabb mint a GTX260é, azonkívül kevesebb a villanyszámla.
  • MerlinW
    egyet visszalapozol és máris nem ez a helyzet. Egyébként meg 5770 6-8ezerrel olcsóbb, mint a 260.
  • Sir Quno Jedi
    Hol érdekel engem a kategória?!?! Azt a gyártók találják ki. A kártyának VALÓJÁBAN csak teljesítménye, feature-jei és ÁRA van. A többi bullshitgenerátorral készül, érted már?!?! :DDD

Ha egy alsó kategóriás kártya 17x gyorsabb és olcsóbb, mint egy felső kategóriás, akkor mi van?!?! NINCSENEK kategóriák, ezt az idiótáknak találták ki!

Szóval a kategóriát felejtsétek végre el, az egy elméleti baromság! A program sem jobban, sem rosszabbul nem fog menni attól, hogy jééé, most "más kategóriás" kari van a gépben!!!!asadaadadadada444%
  • [HUN]FaTaL
    De könyörgöm egy középkategóriás kártyát hasonlítasz egy felső-középkategóriáshoz? Nem is egy sorozat. Hogy a másik oldalt írjam: A 7900GTX is gyorsabb volt az előző DX váltásnál mint a 8600GTS utóbbi mégis 1,5-2x annyiba került...
  • Sir Quno Jedi
    Pedik megnéztem a DX11-es benchmarkokat (igaz ugye még DX9-ben :DDD) és már azt hittem, hogy jééééé, ez majd nálam is menni fog nemsoká, de már nem hiszek benne. Nem fogok egy valag pénzt kidobni az ablakon, pár benchmarkban való tetszelgésért. Még DX10-et sem használok, mert MINDEN ment eddig DX9-ben gyönyörűen, az is csak átbaszás még (sőt játékhoz csak XP-t használok, Vista-t és Win7-et sem).

Majd ha nyüzsiznek a VALÓBAN kizárólag dx11-es gamék (ami szemlátomást még évek múlva sem lesz, hiszen konzolátirat minden, ott meg nincs dx10 sem), akkor lehet, de addig nyasgem a kereskedőknek.
  • Sir Quno Jedi
    Miért? A HD5770 "reális" ára ezexerint a 23k környékén van. Szerinted 1-2hónap múlva annyiért fogják adni?!
  • Dobronski
    Várjál 1-2 hónapot ;)