41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • kifli
    szerintem azt a xfx-et inkáb hagyjuk :S
  • tomyka74
    igen ezeket én is láttam! ezért jobb a pestieknek! :(
    de én hiába rendelném innen mire megérkezik postával kb 1500-at spórolnék, az lófasz!
    ráadásul ha belenézek és vmi nem tiszta a postást hiába kérdwezem mit hova dugjak :)
  • Solten
    MI FOLYIK GYONGYOSON????

(sry ezt nem lehetett kihagyni)

Khm: link1, link2
  • tomyka74
    itt gyöngyösön, 29 !
  • Solten
    Mennyibe kerul?
  • tomyka74
    mert most készülök venni egy Sapphire HD4850-et. láttam én használtan a PH. sok karit de nem merem megvenni , spórolnák 2000-et vele míre megjön. inkább akkor újat.
  • Solten
    Udv. Igen, a szamozas a teljesitmenybeli kulonbsegre hajaz tobbnyire (minel nagyobb, annal jobb alapon).

Tobbnyire-t azert irtam mert pl a 4770 majdnem van olyan gyors mint a 4850 de ubereli a 4830-at... A 4770 mondjuk egyfajta presztizs modell (az elso 40 nm-es GPU, azert log ki a sorbol).
  • tomyka74
    ne aggódj ma már a NIKE-t is keleten varják össze!!!!!
    mint szinte mindent!
  • Solten
    "Akkor abban a világban lehet hogy jó volt"

Egy sz@r volt, szetesett 1 honap alatt a labadon (emlekszem pedig voltam vagy 4-5 eves... ).
  • tomyka74
    üdv!
    kérdezném, h a 4850, 4870, 4890. ezek a számok mit takarnak egy videokártyán? minél nagyobb a szám annál jobb, persze ha mindegyik 512mb-os?
    vagy teljesítménybeli?
  • Puhos
    Ha már választani kéne akkor biztos, hogy nem a Tisza cipőt választanám. Akkor abban a világban lehet hogy jó volt, ugyanis az még a másik rendszerben volt. Ma már esetleg csak emlék lehet. Lehet, hogy ha megtehetted volna te sem Tisza cipőben jártál volna. Sőt, szerintem még azt sem tudhattad/tudhattuk, hogy van olyan márka, hogy NIKE.
  • Dobronski
    Az a fattyú.
  • kifli
    hd5770 (jövőhéten 35e-ért lehet kapni hardverkerbe asszem) és mindent fullhad-ba játszok 8xaa 16xaf-el, nem volt még olyan amitől akadt volna...
  • Solten
    En is 1366x768-ban nyomom a notival... Komolyabb FPS-nel vissza kell venni 720p-re
  • Sir Quno Jedi
    Nolátod, ezé tolom ilyen felbontásban és AA nélkül. Ami sebességet elvesz a nagyobb felbontás és az AA azt sajnálnám. Nem mondom, ha stabil 60FPS-t hoz a FullHD 16xANISO és 8xAA akkor tolom úgy, de ez nem jellemző a mai játékokra és megfizethető árú vidkarikra...
  • Dobronski
    1024x768 rulz! Amúgy most veszek(kapok ikszdé) karácsonyra egy normális monitort... de 3D-ben hiányozni fog a játszható FPS szám. :D
  • Sir Quno Jedi
    Lájk májszelf! SG 1360x768-ban... :DDD
  • Dobronski
    Ki nem szarja le, én most is 720-ban nyomom...
  • Sir Quno Jedi
    Nike ez ugyanúgy, csak olcsóbb fajta! De azért a húszéves tiszacipő jobb volt??!?! Naigen...
  • Puhos
    Én befejeztem mert a MU meccs jobban érdekel jelen pillanatban.
  • Puhos
    Példa!
    A kínai piacon vett cipőtől ne várj annyit, mint egy N*ke cipőtől.

Ennyi.
  • Sir Quno Jedi
    Abban is biztos vagyok, hogy nekem előbb voltak nagyobb és drágább cuccaim megjelenítőben, mint akár neked, akár a többi nagyokosnak itt. Csak éppen most, hogy szarért-húgyért vannak fullhd-s moncsik (röhejes méretben persze), kezdtek okoskodni a magatokfélék, hogy jaáájajjajaaaaj de fontos a fullhd felbontás. Kíváncsi vagyok, hogy mikor milliós kategória volt egy fullhádés megjelenítő (sőt volt mikor a 720p is az volt még), akkor ti hol voltatok, vagy mi a szart használtatok éppen?!?! Naugye! Szar ám így játszani a sznobot, nem gondoljátok?!

Példa:
    Anno még azért is nekem estek itt, hogy ami tetvedéknek TFT, jó a CRT és mindenki hülye, aki TFT-t vesz. De megfordult a világ igaze?! Gondolom köztetek is rejtőzik pár CRT buzi, aki aztán a mégis megtért és most TFT-re veri a nyálát?! Na azoknak üzenem, hogy nem szégyenlik magukat?!!?? :DDD (aki nem volt CRT buzi, az ne vegye magára)
  • Sir Quno Jedi
    Igen kb. ezért az árért kapsz komplett alaplapot integrált videóval és biztosíthatlak, irodai cuccokba azt tesznek (ebben van némi tapasztalatom). Ennyi pénzért többet vártam volna.
  • Sir Quno Jedi
    Úristen! Erre vágsz fel!? Képzeld én is 1280*1024-ben toltam, merthogy ezt tudják a 17"-19" TFT-k, de aztán áttértem a 16:9-16:10 LCD TV-kre, mert KISSÉ másképp fest még egy szaros Oblivion is rajtuk, szal. ez kb. olyan, mintha arra vágnál fel, hogy öt évvel ezelőtt VOLT VGA kimenet a videókártyádon... Ez kész! :DDDD
  • Puhos
    Szerintem ezeket a kérdéseket tedd fel a kártyád gyártójának. Azért nem kell egy vga kártyát lealázni, mert nem arra van használva amire azt ajánlották.
    Nyilván ez egy olyan típusú kártya ami egy alapszintű irodai gépbe szántak. Tehát irodai munkára pl. szövegszerkesztés, táblázatkezelés, stb... Gondolom az ára is azért ennyi amennyi. Ez a kártya ennyire hivatott és nem többre, nem kell tőle csodát várni.

Ha egy új gépet állítasz össze, akkor annak megfelelően választod ki az alkatrészeket, hogy a konfigurációt mire akarod használni.
  • Solten
    Ez nem penzkidobas, ha minoseget szeretnel, okosan is lehet kolteni a lovet. Ellenben lehet szerencsetlenkedni 720p-ben (szegeny ember vizzel foz ugye).

1280x720 = 921600 pixel

1980x1080= 2138400 pixel

Amugy mar 3 eve is 1280x1024-ben jatszottam es egy 100 ezres PC eleg volt hozza (720p -> )
  • Sir Quno Jedi
  • Puhos
    Akkor tudhatod, hogy a HD4350-es kártyát mire ajánlják. Nem? Főleg ha a kártya új, és a cikket már olvastad?
  • Sir Quno Jedi
    Ezt én is olvastam már... és?!
  • Puhos
    Csá!

A HD 4550 és HD 4350 videókártyákkal teljessé vált az AMD 4000-es szériájának kínálati palettája.

A HD 4350 és HD 4550 piacra dobásával elérhetővé vált a teljes 4000-es sorozat kínálata. Nekünk viszont, akiknek fontos a játékélmény, ezek a grafikus kártyák alacsony teljesítményeik miatt nem tűnnek túl jó választásnak. A $39 és $55, kb. 7000 és 10000 Ft körüli árért egy 55nm-es RV710 GPU-t kapunk, ebben megtalálható a 4000-es család szériafelszereltségeként is felfogható UVD 2.0-s hardveres videókódolás, és a DirectX 10.1 támogatás.

A HD 4350 256MB, a HD 4550 pedig 512MB memóriával érkezik,a memóriabusz szélessége azonban csak 64 bit. Mindkét típus 80 árnyalóegységet (Stream Processor) tartalmaz, a HD 4550 esetében a GPU és a GDDR3 memória is 800 MHz-en (a memóriát illetően ez effektív 1600MHz) ketyeg, a HD 4350 esetében ez a GPU-nál 600 MHz, a DDR2-es memóriánál ( :( ) pedig 500 MHz (effektív 1000 MHz). A kártyákat a következő hónaptól az Asus, Club 3D, Diamond Multimedia, Force3D, GECUBE, Gigabyte, HIS, Jetway, MSI, Palit Multimedia, PowerColor, Sapphire és a VisionTek kínálatában kereshetjük. Játékra nem, irodai felhasználásra és filmnézésre viszont tökéletesen alkalmasak.
  • Sir Quno Jedi
    Mind1. Ha láttok új, nyersbe is 4x gyorsabb kártyát mint a 8800GTS és 30k alatt, dobjatok egy privit! :D
  • Sir Quno Jedi
    Asszem amint vettem új dx11 kártyát (már ha), ezt eladom és megtartom inkább a 8800GTS-emet, mert az mindent visz, gyors, csendes. Agyő HD4350 ultraszar edition.
  • Sir Quno Jedi
    Bár akkor további kérdéseim:

Minek rá 512MB RAM?
    Minek rá a CF támogatás?
    Miért melegszik kurvára, ha 1x HTPC-be jó csak, avagy melóba?
    Minek gyártanak egyáltalán ilyet?
    Miért nem 3000HUF az ára (annyit sem ér)?
    Miért?!?!?
  • Sir Quno Jedi
    És akkor még finoman fogalmaztál. Én már azon is csodálkozom lassan, hogy az aknakereső elindul rajta.
  • Dobronski
    Hiába újabb, nem játékra tervezték.
  • Sir Quno Jedi
    Hamár az őskövületeknél tartunk, a fejlődésről én is tudnék mondani egy jó példát, ami pont tegnap este esett meg velem:

Íppeg kénytelen voltam a csont új HD4350-en tolni az éjszakai C&C Generals Zero:Hour partit, de be kellett látnom, hogy bár anno ti4200-al, meg R9600Pro-val is gyönyörűen futott (pláne x800pro-n és 8800GTS-en), itt durva eksönöknél úgy beszaggat és belassul, hogy már-már játszhatatlan. Nos aztán levettem mindent szégyenszemre LOW-ra és így már gyönyörűen tudtunk játszani. Egy "modern" 512MB-os karin, míg azok 32-64MB-os kövületek... :DDD

Mi ebből a tanulság?! az utóbbi 6-7évben erre tellett a fejlődéből...
  • Dobronski
  • Sir Quno Jedi
    Merthogy?
  • Sir Quno Jedi
    Az a bajotok, hogy alapból lenézitek, aki máskép gondolkodik mint ti. Jöttök itt csúcskártyékkal, mmo-kkal, plazmáékkal meg a jó ég tudja mivel, de fogalmatok sincs ÉN miből indultam ki.

Én is verhetném a nyálamat, mert már akkor 26"-es LCD-n toltam (PC-t is), mikor mindenki esküdött a 17"-19"-es kijelzőkre és hülyének bélyegeztek, hogy mi a fasznak akkor kijelző (itt az SG-n is, de érdekes). LANpartyn voltak beszarva a 26"-estől anno, ma már haverok is azzal járnak. Aztán váltottam 32"-re, majd 37"-re amint lehetett. Mindannyiszor hülyének neveztek a saját barátaim is (egyet kivéve), mégis azt mondtam, nekem kell az innováció és sose sajnáltam 70k-t vidkarira, pedig sok pénz volt. Csakhogy közben benőtt a fejem lágya és már nem vagyok elmebeteg technogeek. Nem veszek meg valamit, csak ha SZÜKSÉGEM van rá és értelme is van. Ennyi. Mindjárt más a világ, ha az ember nem, szemellenzővel nézi.
  • Dobronski
    "még ha az egyik leghülyébb beruházás a plazma" apád fogát.