41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Balumann
    Pedig a 9.8 -as és a 9.11 -es teljesen Windows 7 driver is, és 9500 -ig visszamenőleg támogatják a videókártyákat, tehát ezt is. Csak a CCC az a mi nem indul, érdekes, hogy múltkor valahogy fel tudtam rakni legalább, és induláskor írta ki egy szép kis hibát, mostmár a ccc-t tartalmazó telepítő is hibát ír (csak akkor minek lehet letölteni? :D).
    Nah mind1, mostmár nem lényeg, meg kibírtam ez nélkül is.
  • [HUN]FaTaL
    Jah most nézem hogy 1950pro-d van. Nem támogatott kártya win7 alatt, ahogy a túloldalon sem támogatott csak a 8as szériától felfele.
  • Balumann
    Hát én eleinte sokat próbálkoztam vele, hogy működésre bírjam a Catalystot, aztán feladtam. Miután mások is ezt tapasztalták ezzel a szériával, levontam azt a konklúziót, hogy ezeknél a kártyáknál nem működik :-P Persze ha tudsz valamit ne tartsd vissza, mert nekem a Vsync miatt (amit sajnos jópár játék nem igazán támogat alapból) jól esne. :-)

Az új driver óta én se :D
  • Canno69
    ok, kösz szépen a segítséget & további jó veszekedést :)
  • [HUN]FaTaL
    A VIVO és az hogy mennyit használtad sajnos senkit sem érdekel, 6 éves modell, 5-6k-nál én biztosan nem adnék többet érte.
  • [HUN]FaTaL
    "Hogy win7-en nem is működik a catalyst :P"

Ugyan miért ne működne?:D

Én még kék halált sem láttam win7 alatt, legalábbis a saját gépemen nem.
  • Balumann
    Mind2 gyártó esetén fel lehet hozni példákat, hogy vagy a játék, vagy a driver szorult frissítésre valamilyen probléma miatt. Ha jól tudom azonban pár napon belül eddig mindig orvosolva lettek (új driver, vagy új játék patch keretében) - legalábbis ahogy olvastam. Nekem se nagyon kellett eddig állítgantom a videókártya driveren, főleg hogy win7-en nem is működik a catalyst :P Általában nem volt problémám a játékok futásával, néhány újabbat leszámítva. Win7-en voltak problémáim driver miatt, 4 játékban is kék halált kaptam, aztán 1 hónapon belül kiadták a 9.8 -ast (9.3 után ezt lehetett a mostani kártyámhoz felrakni, mert elvileg már nem terveztek drivert készíteni ehhez), és minden meg is javult.
    Úgyhogy ez a driver mizériával maximum azt lehet etetni, aki tényleg nem olvas sosem forumot.
  • Canno69
    kb 2 héten keresztül volt a gépemben szal nem mondanám használtnak :)
  • Canno69
    jah meg van rajta vmi csatlakozó, ami miatt régen még 30cal drágább volt :D VIVO asszem
  • [HUN]FaTaL
    Ha használt hardveren akarsz kereskedni, rossz lóra tettél, az egyik legrosszabb befektetés (ha nem a legrosszabb).
  • Canno69
    anno nagyon sokért vettem & nem bánnám, ha legalább 1 kicsi visszajönne belőle! Haveromnak adnám, de nem baráti áron :D mennyire lehetek pofátlan? mennyit kérhetek érte szerintetek max???
  • Her Laca
    Milyen probléma? Csak itt ,meg csak ott:D Ki a fa..t érdrekel.Egy halom példát tudok felhozni ,de már fáradt vagyok ahhoz ,hogy hülyegyerekeket okítsak. Legyen neked igazad,én vagyok az ostoba:D
  • [HUN]FaTaL
    Akkor nézz körül a használtpiacon. Kétezerért talán kapsz egy 9200at. :D

#31637: 5-6k
  • DarkSector
    én 2000-et adnék max.
  • Canno69
    Csátok! Van egy videókártyám, ati Radeon 9800 xt, nem pci expresses, hanem még a régi csatlakozós, 256 megás, haverom megvenné, mennyit kérjek érte?
    Kösz előre is a segítséget!
  • [HUN]FaTaL
    És mióta van PC-d?:)

Netán informatikus is vagy? Mellesleg nem értem ez hogy kapcsolódik ide, de a témát befejeztem. :)

A kor nem érdem csak állapot, másrészt a szakmai tapasztalat nem mindig konstans az idővel. Lehet hogy régebb óta használsz PC-t de attól nem biztos hogy jobban értesz hozzá, persze az sem hogy rosszabbul és ezt egy fórumon nem is lehet kideríteni, nem is érdekel.

Nekem nincs problémám az ATi kártyákkal, te meg legyél boldog az nv-ddel, ami technológialiag igen csak lemaradt mostanában. Sajnos, mert az árak az egekben de ez egy más téma.

Szerk.: Hálistennek nem vagyok a gyereked. :)
  • [HUN]FaTaL
    Felhoztál egy 6 éves topicot, ami egy akkor 6 éves játékhoz kapcsolódott. Gratulálok :)))))) A probléma egyébként is csak NT alapú OSeken jelentkezett, amit nem kifejezetten neveznék driverproblémának.
  • Her Laca
    Gyerekem:) 44 éves vagyok!Nem titok .Il2 fórumon megtalálsz ,elég ismert vagyok.
  • Her Laca
    Most nézem :DDD Csak nem driver problémáid adódtak ATI_val???
    Ehun ni:DDDD
  • [HUN]FaTaL
    Mondja ezt egy ismeretlen életkorú ember, vicces vagy. :)

Semmi gond az ATi driverrel, ez az 5. ATi kártyám. Nv-m is volt, annak a driverével sem volt gond.
  • Her Laca
    Nem !! az egy átnevezett 9800GTX + .Egy 4850 el van pariban.
    Na kisokos,nálad mérvadóbb emberek egyöntetű véleménye , amit írtam mi több magam is tapasztaltam. Ati driver egy fos. Pont. De én nem akarlak meggyőzni de elvárom te se engem. Fiatal korodra való tekintettel nem küldelek melegebb éghajlatra ,és remélem tanulsz belőle,hogy máskor ne tégy sértő megjegyzéseket.
    Még hogy nem tudok drivert feltenni?:))) Bakker már akkor pc -m volt amikor te még apád zacskójában úszkáltál. Na pá.
  • [HUN]FaTaL
    Igaz a sok átnevezés közepette elvesztettem a fonalat. A GTS250 az egy átnevezett 9800GTX. Akkor már inkább az utóbbit vegye mert olcsóbb, akár használtan.

#31629: Ha még egy drivert sem tudsz feltelepíteni az nem a gyártó hibája, nem kell állítgatni azon semmit.
  • Her Laca
    Akkor vegyen atit:) Mostanában úgyis az a király:) Kicsit fos a drivere,kicsit szarakodni kell vele ,kicsit megtanul állítgatni ,hogy működjön stb.
  • Her Laca
    Azé mert fogalmad sincs mit beszélsz azé:)
  • pofijanika
    Rendben.
    Köszönöm a hihetetlen gyors válaszokat! :)
  • [HUN]FaTaL
    Új lap, proci, ram, vga és gondolom a HDD-d ATA úgyhogy még azt is érdemesebb egy SATAra cserélni de az nem egetrengető.

Gépet nem tudom mennyiért lehetne eladni, menj a milyen gépet vegyek topicba ott segítenek. :)
  • pofijanika
    Fúdegyorsan jönnek itt a válaszok. :)
    Kár, hogy nem lehet utólag szerkeszteni...
    Akkor egy új alaplappal kéne kezdeni az újítást?
    Kicsit off:
    Vagy érdemesebb lenne eladni ezt a gépet, és valami újban gondolkozni?
    Kb. mennyiért menne el ez a gép.
    Van még benne digitalizáló kártya.
  • pofijanika
    Miért?
    (egyáltalán nem értek hozzá...)
  • tmisi
    Melyik EZ? Nem linkeltél semmit. Amúgy már látatlanból is megmondom hogy egyik 512MB-os vagy 1GB-os kártya nem kompatibilis vele. Mivel a lapod AGP-s. AGP-s karit meg max használtan, ahhoz a procihoz még egy 7600GT 256MB elmegy, de új játékhoz kevés lesz, mint mackósajtban a brummogás.
  • [HUN]FaTaL
    Nem kompatibilis vele és ebben a gépben sajnos nem érdemes VGA-t cserélni. :(
  • pofijanika
    Bocsi, kimásoltam egy másik fórumról, ahol eddig nem válaszoltak, és így nem működnek a linkek.
    Szóval ezekről lenne szó: http://www.vatera.hu/asus_extreme_radeon_hd_4670_1gb_ddr3_128bit_vga_158685587.html
    http://www.vatera.hu/ati_4670_gigabyte_grafikus_kartya_hdmi_159509607.html
    http://www.vatera.hu/asus_radeon_hd_4670_512mb_ddr3_128bit_pci_e2_0_158685838.html
  • tmisi
    Az semmi, öcsém egyik ismerőse most akar 9800GT venni.
  • pofijanika
    Hello!
    Adott ez a konfig: Alaplap: Abit IC7
    Videókártya: ATI Radeon 9550 128 MB
    Processzor: Intel Pentium 4 3,00GHz
    Winchester: Maxtor 160 GB
    Memória: 1024 MB
    Ezzel a konfiggal [URL="http://www.vatera.hu/ati_4670_gigabyte_grafikus_kartya_hdmi_159509607.html"]ez[/URL] a videokártya kompatibilis?
    Illetve van ebből az [URL="http://www.vatera.hu/asus_extreme_radeon_hd_4670_1gb_ddr3_128bit_vga_158685587.html"]1 GB-s[/URL] is, és még van az [URL="http://www.vatera.hu/asus_radeon_hd_4670_512mb_ddr3_128bit_pci_e2_0_158685838.html"]512 MB-s, "15°C cooler"[/URL] változata is.
    Ez az 512 MB-s különbség megéri ezt az árkülönbözetet? Ez a 15°C-kal hidegebb cucc miért jó? Van valami különbség a Gigabyte meg az Asus terméke között? Elvégre ugyanaz dolgozik benne, nem?
  • [HUN]FaTaL
    Minek vegyen GTS250et mikor egy az egyben egy átnevezett 9800GT?:D
  • Her Laca
    vegyél egy gts250 et. 25 ropiért már lehet kapni ,csak ne karácsonykor:)

• destroyer91
    Na ugy érzem meggyőzött ez a 9800GT,csak már eléggé elegem van az Nvidiákból:D,egyébként a Gainward jó márkának számit ilyen téren?
  • kifli
    ühüm, ha szerencséd van akkor 800 shaderes 4830-at fogsz ki, ami így gyak egy 4850-es
  • Balumann
    És rákerestem, van 19190 Ft-ért is 4830 -as, vagyis majdnem ugyan annyi akkor, mint amit az előbb néztem 4670 -es :/
    Ahogy látom pl. ebben a tesztben, tényleg jobban szerepel.
    Akkor gondolom ha tudom, akkor inkább azt vegyem? :-P
  • [HUN]FaTaL
    Link

Gyorsabb mint a 9800GT.
  • rumkola
    KLIKK

kb. 1.5x gyorsabb..