41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Solten
  • arty
    én erre ugranék. gyorsabb, mint az 5670, dx11-et nem tud ugyan, de azt az 5670-el nehéz lesz ugyis kihasználni ....
  • Dobronski
    Eddig 1-2 szar játékhoz nem volt elég a 4670. (gétéja krájzisz)
    Amúgymeg, jó monitort kell venni, és nem lesz gond az 1280x720-al, vagy kicsit nagyobb felbontással...
  • Sharks
    Egy szóval sem mondtam, hogy igaza van, de attól még lehet saját véleménye, akármekkora hülyeség is az...
  • Her Laca
    Ez a te kártyád!!!

Pontosan 6 ezer forinttal több mint a 4670 es ITTEN láthatod.

Hogy aztán mit cserélsz előbb azt neked kéne eldöntened. Ha van rá pénzed vedd meg egyszerre ,ha nincs húzzál sorsot:)
    Egy 22" os monitor 40 pénztől indul. KB.
  • Sir Quno Jedi
    Melóra pláne bőven elég a 60hz is egy TFT-hez. Játszani meg erősen gyengus lenne ekkora felbontáshoz a 4670 is.
  • M412305
    Szia! Olyan 20-25 ezer ft-os árban gondolkodom. Talán egy HD4670-est. Úgy érzem, az megfelelne az igényeimnek. Csak azon gondolkodom, hogy előbb a monitorom (Neovo F-417)cseréljem le egy 22"-os monitorra, vagy előbb a kártyám (7300GT 256 MB DDR2)Megnéztem, a jelenlegi kártyám 85 Hz-en 16,7 millió színnel tudja az 1920*1080 felbontást. Ez jó vagy rossz érték? Ha viszont leveszem a felbontást, akkor pixeles lesz a kép. Üdv
  • Her Laca
    Mennyi pénzt szánsz rá? Ez fontos. Lehet itt mondani tippeket ,de tudni kéne mennyi az annyi.
    De ha Ati akkor pár ezressel több az 5670 ,csak modernebb satöbbi .Azért nem egy eget rengető hardver egyik sem.
    Film nézésre még egy 4550 is tökéletes,az van vagy 10 ezer.A vasútszimulátornak meg nézd meg a gépigényét. Oda van valahova írva az ajánlott hardver. Ez alapján dönthetsz.
    Itten van ni
    Ahogy nézem egy GF 7 el már tökéletes.
    Tehát elvileg bármit veszel jó lesz.
  • pxxl
    9600GT talán
  • M412305
    Sziasztok! A HD4670 videokariról mi a véleményetek? Érdemes ilyet venni? Filmnézésre, néhány szimulátoros játék játszására használnám. Az Nvidia kártyák közül melyik van vele egy szinten erősségben? Üdv
  • Sir Quno Jedi
    de jólesik
  • arty
    lényegen nem változtat: hülyeség volt akkor is és most is így, kategorikusan kijelenteni :))
  • Her Laca
    Már megválaszolták:) Monitor függő ha full HD -d van akkor ami megvan adva hozzá,jelen esetben(1920*1080) ban.
  • Dobronski
    Én 4670-el játszok full hd-ban...
  • [HUN]FaTaL
    Natív=legnagyobb. FullHDban játssz :)
  • M412305
    Szia! Akkor a full hd monitoron ne a legnagyobb (1920*1080) felbontásban játsszak? Elég lesz az 1680*1050 felbontás is? Üdv
  • Her Laca
    Natív felbontáson. Általában a 22" os monitorok 1680x1050 es felbontáson üzemelnek.
    Szerintem 25 ezer forint fölötti kategóriában bármelyik videó kártya megbirkózik ezzel a feladattal.
  • M412305
    Sziasztok! A trainz szimulátor játékkal szeretnék játszani, aminek az ajánlott gépigénye Win7 alatt: Core 2 duo proci (az enyém E6550, 2,33 GHZ), 2 GB RAM (nekem 4GB),GF8600 Videokártya (EN7300GT). Ehhez a játékhoz keresek egy jó minőségű, megbízható videokártyát, és még azt szeretném kérdezni, hogy egy 22 colos monitoron milyen felbontásban érdemes játszani ezzel a játékkal. Előre is köszönöm a segítséget.
  • kifli
    fc2 fullhd high 2xaa, erre jó volt 30 fps-re, asszem 485-en nem játszottam ennél gépigényesebb játékkal 1920x1080-ban :)
  • Solten
    "4850 - semmire sem jó"

O persze, varunk meg ilyen extrahasznos, melyenszanto tapasztalatokat...
  • Sharks
    Nekem is ATI van és semmi bajom vele (igaz, első ilyen kari), előtte Nv volt és azzal sem volt gond. Azért elég meggyőzőek voltak a saját tapasztalatok Her Lacától, de nekem akkor is bejön most ez a kártya. Azt viszont még mindig nem értem, hogy miért nem lehet elfogadni mások véleményét? Mintha valakinek az élete múlna rajta, hogy meg tudjuk e győzni, hogy neki is ugyanaz a jó, ami nekünk... (kicsit olyan érzésem van). Nem baj Laca, tudod még nem mindenki fogta fel, hogy csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
  • Sir Quno Jedi
    Nem, mer akkor asszontam Intel proca, nVidia videókari.
  • arty
    te a p4 korszakban is ezt mondtad :D
  • Dobronski
  • Sir Quno Jedi
    Jah, Inteleseket is hülyének válik errefelé. Pedik én asszondom Intel proca, AMD videkártya, most ez a jó. :D
  • Her Laca
    Még egyszer mondom!! Mindenki azt vesz amit akar!! Ha valakinek jó, én örülök neki. Ismeretségi körömből vagy hatan dobták ki az atikat,megfogadva ,hogy az életben ne lássanak többet. Lévén már nem ifjú pályakezdők vagyunk így hál istennek nem azt kell néznünk mennyibe is kerül.Higgyétek el én sem vagyok NV megszállott ,nekem aztán mindegy lenne ha Vargáné és társa gyárt videó kártyát és az jó. Nekem nem jöttek be,így aztán nem is veszek többet tőlük. Jön Fermi és ha majd szükségét érzem veszek egyet.
    Csak az a különbség közöttünk,hogy én nem akarok senkit meggyőzni ,hogy mit vegyen ,viszont pár emberke valami oknál fogva mindenáron rá akarja erőltetni a véleményét másokra. És aki mást mond az láma.
    Mért nem az a topik címe,hogy milyen Ati videó kártya. ??????
    És akkor nincs vita. :D
  • Solten
  • Dobronski
    Ezt ne nekem mondd.
  • Sir Quno Jedi
    Nemá. Én odavissza cserélgettem gépet, HD4350-et, HD5870-et, Intel alaplapi VGA-t és 8800GTS-t, e6500, e6400, core i7 860, alaplapokat (ASUS, GIGA, MSI, Compaq) ugyanazon win installom alatt és gyönyörűen muzsikál. Kicsinység érteni kék hozzá és nem lesz probléma!
  • Dobronski
    Ez igaz. hahahaha
  • Dobronski
    Nekem driver hibáim nem voltak eddig, ha tényleg meghalt ennyi ATI-d eddig meg tudlak érteni, de azért elég hihetetlen a meséd. Egyszerűen csak peches vagy...

A haverjaim közt mindenkinek ATI-ja van, 1-2 nagyon nubnak van gondja, aki olyat is csinált. (nem reinstallt winfost amikor cserélt nvidiáról pl.)

"ujj atiknak" hüvelyk?
  • Solten
    "Teljesítményben szinte alig van előre lépés"

Ja, vegul is az 5870-be 2x annyi cuccot pakolasztak a 4870-hez kepest... :)))

Az nvidianak kevesebb a driver gondja, mivel 3-4 eves GPU-hoz egyszerubb drivert farigcsalni...
  • Sir Quno Jedi
    Az tény, hogy az nVvel talán kevesbb programkompatibilitási gond lesz, de ez részben az nV sumáksága mián van így. Mindenesetre lehet boldogulni azért Atival is. Nekem a nyers teljesítmény számít és abban egymagosban az 5870 egyelőre verhetetlen. Majd ha jön hasonlóan combos, modern, kisfogyasztású nV élhető áron, már nyergelek is vissza nV-re (nekem amúgyis vegyesen szoktak lenni, hol ez, hol az, bár most 3 generációt kibírtam nV-vel).
  • Her Laca
    Mik a tények? Az ,hogy a négyezres sorozattal behozták a hároméves lemaradásukat,mert lássuk be az átnevezett nv kártyák még mindig alternatívák voltak teljesítményben az ujj atiknak. Ezek a tények. A többi duma. Az áruk olcsóbb volt ezt elismerem.
    Kihozták nagy dérrel durral az ötezres sorozatot. Teljesítményben szinte alig van előre lépés max a DX11,az meg jelenleg semmi.Ráadásul tele van hibás kártyákkal ,ez megint csak saját tapasztalat.Menj be egy tetszőleges nagykerbe és kérdezősködj! Nem vitatom ,hogy jók a fejlesztéseik ,de a drivereik semmit nem érnek ,és csak a macera van velük.
    Amim volt a közelmúltban
    4850 - semmire sem jó
    4870 - Meghalt.
    4890 2 db kockás képek,csikozódott
    5850 mert a remény hal meg utoljára.
    Driver rakosgatások,mert hol ez jó ,hol az,csíkozódás, elsötétülő képernyő, érthetetlen okokból szaggat a játék,fórumok böngészése vég nélkül.
    GTX285. No probléma:)
    Na ezek a tények cimbora.
    Majd ha kiköhögtél egy raklap pénzt egy hardverért ,és csak a nyűg van vele akkor kíváncsi leszek a véleményedre.
    Ezzel tényleg befejezem ,semmi szükség itt erre a vitára.
    Mindenki azt vesz amit akar. pont.
  • pxxl
    marketing duma? :) ezek tények miről beszélsz?
  • Her Laca
    Hagyd már ezt a reklám dumát légyszi. Öreg vagyok már a marketing szöveghez,de ha érdekel részletesen leírom mi az ellenszenvem oka.
    Jelzem saját tapasztalataimra alapozva.Nem innen onnan olvasgatva!!!
  • Her Laca
    Látom nem trendi a véleményem:))
    Sebaj.
    Mostanában megszoktam,hogy mindenki hülye aki nem ATI ban gondolkodik.
    Bár nem értem ,miért nem lehet véleményem valamiről.
    Na de nem akarok off olni részemről befejeztem.

RVN!
    Te meg vegyél Atit és te is érezd magad....
  • Sir Quno Jedi
    Hát ugye nekem is van 8800GTS-em, meg H5870-esem. 8800 óta nem volt értékelhető kártyája nV-nek, így ez a beszerezhető uccsó értelmes kari, mos meg az Ati az ász (még), így az is kell.
  • pxxl
    had kérdezzek valamit:

Te azért nem engedsz atit a lakásod közelébe sem, mert:
    1. borzasztóan komoly fejlesztések vannak
    2. porig alázza az NV-t minden téren
    3. olcsóbban/ugyanolyan árban sokkal jobb vga-t kapsz

ellenben veszel NV-t mert:
    1. minimum 2 éve hazudoznak
    2. régi vga-kat neveznek át, és adják el olyan zöldháylogosoknak mint Te/ti
    3. kamu képeket, kamu híreket, kamu teszteket mutogatnak
    4. drágán adják az atinál gyengébb vga-t
    5. folyamatosan etenek titeket a pisix-el, amiről tudjuk h kb 90%-ban a cpu számolja
    6. lefitezi a játék fejlesztőket hogy az ő vga-jukra optimalizáljanak, és emiatt az atisoknak sok sok hotfixet kell gyártaniuk

kihagytam valamit? :)
  • rvn
    Akkor vegyél Nvidiát és érezd magad behuzva...