41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Magic Boy
    Na igen de a hivatalos gépigény az a minimum amin elindul a játék.

Videokártya is azért kell jobb, mert PL. a FIFA 2010-hez vagy a The Witcher-hez már régi/gyenge a videokártyám.

De mint írtam az elsődleges szempont az, hogy ki akarom hozni a gépből a lehető legtöbbet (alaplap és processzor csere nélkül) mielőtt odaadom valakinek.
  • Magic Boy
    Mit minek?

Azon a felbontáson is élvezhetőek azok a játékok, amikkel játszom. (Stratégia és Manager játékok általában)

Ritkán játszom autóverseny vagy lövöldözős játékkal.

Ilyenekből a Need for Speed™ Most Wanted (még mindig a gépen van) és a Return to Castle Wolfenstein volt ami utoljára lekötött hosszabb időre.
  • [HUN]FaTaL
    Hányszor kell még elmondani hogy az a tesztoldal nem ér szart se? A hivatalos gépigényt hasonlítja a gépeddel...
  • pxxl
    akkor meg minek? :D
  • tomi04
    De ha annyira ezekben gondolkodsz akkor itt egy rövid teszt:
    http://logout.hu/cikk/hd3850_512mb_vs_hd4670_512mb/teljes.html

De itt is figyelmedbe ajánlom a procit.
  • kifli
    mert sokszor minumkövetelménynek azt adják meg, hogy 640x480-ba minumumon 20fps-ed lesz
  • tomi04
    Nem baromság, de nem kapsz pontos értékeket azokat inkább körülbelüli értékeknek vedd figyelembe én is megszívtam már ezzel.
    Azoknál az értékeknél legalább egy szintel erősebb gép kell.
  • tomi04
    MAGICBOY FIGYELJ!!!!!!!!!!!!!
    Nem tudom hogy előre olvastál-e ott én kértem egy kis segítséget, mert a pentium 4-em egyáltalán nem tudta kihajtani szinte megmaradtam az azelőtti kártyám szintén.
    Na de mindegy te tudod nekem még a lét minimumot se akarja meg adni a játékokhoz és az ember nem azért vesz egy hd4830-ast (ezt vettem én) hogy a processzora vagy ne hajtsa ki vagy a processzora miatt ne tudjon a játékokkal játszani még a minimumon se!
    Amilyen kártyákat írtál az ahogy én tudom nem a minimum hanem közepes minőségű játékokra vannak.
  • Magic Boy
    Miért baromság?
  • kifli
    az nem egy tesztoldal, csupán össze vannak gyűjtve a rendszerkövetelmények, és azt összehasonlítja a tieddel, de ez legtöbbször baromság
  • Magic Boy
    Amúgy értelek benneteket, de a kérdés csak annyi volt, hogy szerintetek az ATI Radeon HD 3850 vagy az ATI Radeon HD 4650 a jobb videokártya.

A többi már az én bajom.
  • Magic Boy
    Ha lehet akkor nem játszom 1024-esnél nagyobb felbontásban, mert a nagyobb már zavar.
  • pxxl
    gyenge a proci a vga-hoz! hát hányszor kell még elmondani? NEM fogja kihajtani a vga-t, max x1650, x1950 amivel még okés a P4 3.0. nekem is volt, és bőven semmit sem ér a játékoknál mamár ez a proc.
  • Magic Boy
    Azért, mert:
    1. Ki akarom maxolni a gépemet mielőtt eladom.
    2. Amíg még használom addig szeretném, ha a legtöbb program futna rajta.

FaTal: A Test Drive Unlimited-et nem ismerem, de elvileg egy jó videokártyával levéve a grafikát simán futnia kéne a test oldal szerint.

De a kérdés az volt, szerintetek melyik a jobb az ATI Radeon HD 3850 vagy az ATI Radeon HD 4650?
  • [HUN]FaTaL
    Már a 3 éves TDU sem fut rajta, városban akad. Volt 3.0 P4em, tudom, hogy mit tud. :-)
  • Sir Quno Jedi
    Namost ha full minimumon játszol úgyis, minek neked ápgréd!??!?
  • Magic Boy
    Nekem elég, ha a játék minimumát tudja és azt még a legtöbb játéknak tudja.
  • Magic Boy
    Nem mondtam, hogy lazán.

Elég, ha a Minimum követelményeket tudja.

A Heroes of Might & Magic V: Tribes of The East, a The Sims 3 World Adventures és a Football Manager 2010 például így is fut rajta ezzel a régi videokártyával is.

Tudom, mert ezekkel játszok.
  • [HUN]FaTaL
    Mindenhez gyenge.
  • Sir Quno Jedi
    Ha te ezt elhiszed, akkor jó neked... Én pl. kb. 3x cseréltem gépet a P4-esem óta, de NEKED mindent fog vinni lazán... :D
  • Magic Boy
    Na tesztelgettem egy kicsit.

Egyedül a Need for Speed Shift-hez gyenge a processzorom a mai játékok közül.
  • Magic Boy
    A 4670-as csak PCI-ben van nem?

Itt tesztelve a processzorom (Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz) simán tudja a mai játékokat.

De mondj egy olyan játékot amit szerinted nem bírna a processzorom.

Szóval szerintetek melyik a jobb az ATI Radeon HD 3850 vagy az ATI Radeon HD 4650?
  • arty
    van 4670ddr3 is, de 30k. annyiért meg átállsz pci-e-re. szerintem mindegy mit veszel, a procid (p4?) nem fogja kihajtani, mostani játékokat elfelejtheted (holott a vga bírná)
  • Magic Boy
    Sziasztok.

A segítségeteket/tanácsotokat szeretném kérni.

AGP-s alaplapom (Abit IC7-es) van és szeretnék videokártyát venni.

Két típus között vacillálok:
    ATI Radeon HD 3850
    ATI Radeon HD 4650

Úgy tudom jelenleg ez a két legjobb amit AGP-sben még gyártanak.

Ti melyiket választanátok?

Üdv
    Misi
  • BIZ0906
    Miért teszed fel minden topikban ezt a kérdést mikor már a GTA IV topikjában segíteni próbálnak?
    Nem értelek...
  • Laci82
    Sziasztok.
    Az új GTA kiegészítővel játszok.
    Egy idő után kifagy a játék és készenlétbe áll a monitor.
    Lehet ez vga memóriahiba jele?
  • fook
    4et minimum :D
  • arty
    mért, milyen procit akarsz? hatmagost? :)
  • tomi04
    Üdv a világomban:D
  • fook
    ohh akkor kell vennem alaplapot is majd , nem csak procit :S
  • Solten

Amugy most nezem, par Athlon II AM3-ast tamogat... Meg 4 magost is.
  • fook
    Akkor az én Gigabyte GA-M52S-S3P típusú alaplapomba is belemegy az AM3as proci ?:O
  • arty
    az nem - az amd a piaci részesedése miatt nem engedheti meg magának azt, amit az intel (lehúzás)
  • tomi04
    ja és AM3 CPU READY
  • tomi04
    http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A780GM-LE

Itt azt írja hogy AM2/AM2+
  • fook
    Az nem baj hogy alaplap AM2 proci meg AM3 ?:O
  • tomi04
    Bocsi hogy egy kicsit eltérítettelek titeket a tárgytól de végülis megpróbáltam dönteni és ugy döntöttem hogy az xfx hd4830-asom alá ezt a konfigot szerelem be:
    http://ipon.hu/webshop/product/asrock_a780gm_le_128m/128261
    http://ipon.hu/webshop/product/amd_phenom_ii_545_3.00ghz_am3_box/117033

(a ddr2-es ramokat meg hagyom benne bár tudom hogy nagyon gyengék 333Mhz)
  • kifli
    p45-ös meg x48-as lapoknál számított, a ram miatt, hogy mit támogat, amd meg új intel lapoknál, már csak a fogyasztásal tudnak szórakozni, meg a tuningpotenciállal. De fogyasztáskülömbség minimális. Úgyhogy, igazából a felszereltség számít, meg hogy meilyik lappal mennyire lehet tuningolni
  • arty
    ok, 0.1-0.5%-ban valóban befolyásolja :)

akár hány tesztet nézek, 1-1 szintetikus tesztbeli max 3% eltérésen túl (ami az fsb minimál emelésével érnek amugy el) zéró difi szokott lenni a lapok közt

mióta a memvezérlő a prociban van, a lap szinte semmi érdemi munkát nem végez
  • ToCsEk
    láttátok már?