41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Magic Boy
    Ezt, hogy érte?

Pont te voltál az egyik aki azt mondta, hogy a processzor nem fogja kihasználni az 512-es videokártyát.

Most meg az ellenkezőjét mondod.

Akkor most, hogy is van?
  • pxxl
    nem az a lényeg, hgy 128, vagy 512 Mb van rajta. de most ebbe ne menjünk bele mert reggelig itt ülünk :D
  • pxxl
  • Magic Boy
    Értem, hogy a processzor nem fogja kihasználni az 512-es videokártyát, de a jelenlegi kártya meg gyenge ehhez a géphez.

Ha többet tud akkor már csak megér 20 ezer forintot nem?
  • pxxl
    vajmi kevés köze van a 2 dolgonak egymáshoz...
  • tomi04
    én is azt hittem hogy többet tud
    ez igy is van de nem tud kb. 300 százalékot nyujtani
  • Magic Boy
    Annak idején amikor vettem az eladó rá akart beszélni a 256-os kártyára és pénzem is lett volna rá csak nem akartam elkölteni az összes pénzemet.
  • Magic Boy
    Ezt értem, de jelenleg 128-as kártya van benne, aminél azért a processzorom is többet tud.
  • tomi04
    Ha a procid nem tudja kihajtani a vga-t akkor ezzel a vga-val se leszel előrébb továbbra is kevés lesz.
    Higgy nekem én most tanulom meg a saját káromon ne ess az én hibámba, régebben én is azt hittem hogy a jó játékokhoz csak egy jó vga kell és kész.
  • Magic Boy
    Magamnak veszem.

Van 1 gigás (az előbb linkeltem), de nekem elég az 512-es.

Azért kell 512, hogy ne a kártya legyen az oka (mint most), ha nem indul egy program.
  • Sir Quno Jedi
    VAGY 2GB-s. Mondjuk egy HD5870 2GB AGP! Lenne vagy 150k... Szerencsére nem gyártanak AGP-st. :DDD
  • Magic Boy
    Mert egy darabig (1-2 év) még használni akarom ezt a gépet) és a 128-as RADEON-on már egyre több programhoz kevés.
  • pxxl
    bocs, de most magadnak veszel valamit, vagy a rendszergizdának?
  • pxxl
    na helyben vagyunk :D aztán minek 512-es? :) bár ha lenne 1 gigás neked az kellene tutira :D
  • Magic Boy
    Miért is?

Van egy rendszergazda ismerősöm akinek a régi cuccaim oda szoktam adni (a régi videokártyám is az övé lesz) és ő fel tudja még használni, amikor gépeket rak össze.
  • tomi04
    Akkor már megint ott a kérdés hogy minek veszel uj vga-t?
  • Magic Boy
    Nem a legjobb kell, de minimum 512-es AGP-s kártyát akarok venni.

A legjobb azért érdekel, mert AGP-s kártyát már nem nagyon gyártanak.
  • pxxl
    hát ez már sok mennyé inkább szórd szét a hídról a pénzt, az is kb ugyanannyit ér mint az akció amit el akarsz követni xD
  • Magic Boy
    Nem feltétlenül akarok érte sokat kérni ahogy az előző hozzászólásomban írtam is.
    Ha valakinek szüksége lesz rá és miután megvettem az újat akkor elképzelhető, hogy ingyen is odaadom.
  • pxxl
    mind1, mert nem érted meg azt amit többen is mondunk. hiába veszed meg a legjobb agp-s vga-t ha egyszer a proci nem fogja kihajtani. ezért mondtam hogy egy x1950 is bőven jó, mert már azt sem használja ki teljesen. de te ezt nem fogod fel, vagy én nem tudom mi van. csak azt h a legjobb kell, amit lehet kapni. hát akkor vedd meg :)
  • fook
    a gépet nem fogod tudni ár arányosan eladni , hiába veszed meg ezt a karit. Hülyeség megvenni...
  • Magic Boy
    Nem akarok érte sokat kérni (lehet, hogy semmit), de csak azután akarom továbbadni, hogy kihoztam belőle a lehető legtöbbet alaplap és processzor csere nélkül.
  • Magic Boy
    Miért feleslegesen?

Max. 20000 Ft-t szánok videokártyára (van nagyker ismerősöm akitől a bolti ár -10-15% megtudom venni) és ebben a kategóriában akarom megtalálni a legjobb kártyát.

Azért fordultam hozzátok, mert több szem többet lát.

Örülök, hogy megosztottátok velem a véleményeteket, de akarok egy jobb videokártyát venni.
    Erről nem lehet lebeszélni.

Az érdekel, hogy szerintetek 20 ezer FT körüli áron melyik a legjobb AGP-s videokártya.
  • tomi04
    amugy nem tudom hogy mennyiért akarod tovább passzolni a gépet?
    Az árnál azért vedd figyelembe hogy egy pc nem csak vga-ból áll!!!
  • pxxl
    hát te nem vagy egyszerű.
    na mind1 te pénzed oda bszod el ahova akarod (feleslegesen)...
  • Solten
    4670-bol is letezik AGP-s..?? Na ez uj :) Na, akkor nyilvan ez a legerosebb.
  • Magic Boy
    Az a kérdés, hogy melyik beszerezhető, mert van Radeon HD4670 PCS 1GB AGP is, de kérdés, hogy be lehet-e még szerezni.
  • [HUN]FaTaL
    "Na igen de a hivatalos gépigény az a minimum amin elindul a játék."

Amin elindul és szaggat 640x480ban mint a szar :D
  • Solten
    Nm. Ez a ket leheto legjobb AGP-sben. Sot letezik DDR3-as 4650 -es is (HIS, ipon.hu).
  • Magic Boy
    Köszi.

És ha nem ebben a 2 kártyában gondolkodok, hanem a lehető legjobb AGP-sben?

Akkor melyik videokártyát javasoljátok?
  • Solten
    link
  • Magic Boy
    3850 ddr3-as nem találtam AGP-sben csak PCI-sben.
  • Magic Boy
    Az újabbak játékok közül kevés érdekel, mivel nem az én világom a többség, ami meg érdekel ahhoz meg nem kell erőgép.

Excalibur RADEON 9600 AGP 128 MB kártya van most a gépben.

Ennél akarok bele jobbat (a lehető legjobb AGP-st) tenni.
  • tomi04
    Ha annyira ekközül szeretnél választani (proci csere nélkül) akkor csatlakoznék soltenhez 3850 ddr3-asba.
  • pxxl
    AoE-hez szted kell egy 4830-as 1024-es felbontáshoz? szem azt még az integrált is elviszi :D
    bőven elég lenne neked akár egy 9800pro is :)
  • tomi04
    Itt irónikusan akartam közölni hogy nem valószínü hogy menni fognak az ujabb játékok.
  • Magic Boy
    Az csak PCI verzióban van AGP-ben nem ha jól látom.
  • Magic Boy
    Utoljára a Age of Empires III-al játszottam, de az Europa Universalis III is jó.
  • Solten
    3850, ha DDR3-as.
  • tomi04
    Pontosan milyen milyen stratégia játékokra gondolsz?
    Jó lenne hogyha adnál tippeket mert nekem nem futottak a gépemen
    (pentium 4 és hd 4830-as komboban).
    Még a medievalt is félek kiprobálni.