Milyen videokártya?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ertem. Hat akkor szerintem a Gygabite-ot fogom majd megvenni.
Koszonom a valaszt!
9.7 óta nem gyorsult semmit. Csak rosszabb lett.
Balumann
Hát fel nem adom, felrakom a Windows XP -t a win7 mellé (pont 1 hónapja töröltem le, gondoltam úgysem kell már :S), ha azon jó, akkor még próbálkozok, aztán újra telepítem a win7 -et is.
Szerintetek is lehet ez a probléma, hogy újra kéne a windows 7-et telepíteni csere után? :S (mert szerintem nem igazán kellene).

Solten
Hi.

"Ez a 15°C-kal hidegebb cucc mire jó?"

Hasonlit az Artic Coolingra, persze attol meg nem az. Asus marketing-hulyeseg lehet (pl. referenciahoz kepest 15 fokkal huvosebben tartja a GPU-t). Mondjuk a venti szep nagynak latszik, szoval a hovel nem lehet gond.

"Megér 512 MB memóriatöbblet 7000 Ft-ot?"

Nem. 512-set vegyel, az 1GB-t nem hasznalja ki a memoriavezerloje. Illetve olyan (magas) felbontasban lenne haszna, amihez mar keves a kartya.

Saor Alba

Na... szereztem egy alaplapot, amivel kompatibilis az ATI HD 4670.
Így a kérdés még mindig adott: Van ebbõl a típusból Asus az 512 MB-s "15°C cooler" változat, Gygabite 512 MB-s, illetve Asus 1 GB-s változat.
A kérdés: a memóriakülönbséget miben érezném meg? Ez a 15°C-kal hidegebb cucc mire jó? Megér 512 MB memóriatöbblet 7000 Ft-ot? Azaz: hosszabb távon melyik érné meg jobban a három közül? Én az 1 GB-s kártyára szavazok(persze totál nem értek a gépekhez, ezért fordulok a profikhoz 😊).
Her Laca
Õszintén sajnállak😊 De ne add fel. Még pár nap,egy két vinfos felhúzás,fórumokon érdeklõdés és lehet jó lesz az.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Balumann
Most azzal szarakodok, de win7-en alapból fennt volt a 3.5.1

trident
.Net-et is telepítetted? A cc-nek kell.
Sok sikert a kártyához!😊

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

norbi56
Normális, nekem is csak 4800 series

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Balumann
Az normális, hogy nem ismeri fel pontosan a kártyámat, cska annyit, hogy Ati radeon HD 4600 series?

Balumann
Beléptem csökkentett módba, driver cleanerrel eltávolítottam az Ati -t, eszközkezelõben is eltávolítottam, beléptem rendes módba, felrakta a VGa illesztõt (úgyis próbáltam, hogy utána újraindítottam, úgyis hogy nem), feltlepítettem csak a 9.12 -es display drivert (win7/vista 64 bitest), restart. Látszólag minden rendben, mégis minden játék úgy akad, hogy x1950 -esen jobban ment. Pedig mikor elõször indítottam jó volt.
Egyszer jártam ugyanígy az x1950 -essemmel, mikor drivert próbáltam frissíteni, minden játszhatatlan volt, aztán valamitõl megjavult. Csak tudnám, hogy mitõl 😞 Felrakom az xp-t is ma vagy holnap, megnézem azon mit produkál, mert ezzel egyelõre nem tudok mit kezdeni.

Sharks
Sziasztok, azért írok ide, mert a Radeon topick-ban folyamatosan összeomlik a firefox! 9.12-es catalyst van fent és 4870 Toxic kártyám van. Valaki tud esetleg ötletet, hogy mi okozhatja ezt? 9.7/11-es drivert visszategyem esetleg? A 7-es már nincs meg mondjuk, de a 11-es még igen. Thx a helpet!

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Csá!

"9.7-es driver-t rakd fel. Legjobb 4xxx-nek."

Akkor az én kártyámhoz is a 9.7-es driver-t kellene felraknom? Hülyeség!
A 4670-ez szerintem a 9.12-est kell felrakni.
Balumann:
Driver sweeper-rel uninstall, újraindítás, driver telepítés, újraindítás.
Én innen szoktam mind a három programot felrakni.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

9.7-es driver-t rakd fel. Legjobb 4xxx-nek.
Balumann
Nah, megvettem végülis a 4670 -est. Elõször CoD 6 -ot próbáltam, teljesen jól futott maxon. Left 4 dead 2 kicsit akadozott, Trine meg egyenesen leállította a gépet... Legújabb driver letölt, frissítés, most call of duty 4 és 6 nem éri el az 1 fps-t, a többi amit próbáltam jó, de mintha laggolna, késne... Driver telepítést próbáltam többféle képpen, 3 órája ezzel szarakodok, 9.11 és 9.12 -es driverrel.
Catalystot ugyanúgy nem tudom feltelepíteni, mint korábban, amikor odaér kiírja hogy Alkalmazás telepítés: Telepítõcsomag hiba... Próbáltam teljesen külön feltelepíteni, akkor is. Pedig a régebbi játékok mostmár szinte teljesen szétcsúsznak, amelyikbe nincs vsync :S

trident
Már elég rég volt, hogy nvidia kártyám volt, én megpróbálnám csökkentett módban (F8) lepucolni a drivert, esetlegesen hozzá kapcsolódó segédprogramot (pl. ntune), majd a gyári, hivatalos, utolsó drivert telepíteni.

Szerencsére nem kellett használnom, de meg lehet próbálni driver cleaner-rel vagy pedig driver sweeper-rel.

Ezt pedig csak saját felelõségre.
(új, kösz)

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Hello! Nem egészen idevaló téma, de itt hátha tud valaki segíteni.

Van egy fx5200 128-as vidkarim. Drivert akartam telepíteni, letöltöttem hozzá a legfrissebbet, de amikor újraindítom a gépem, akkor 4bitnél több színt meg 640-es felbontásnál nagyobbat nem tudok beállítani. Megpróbáltam egy régebbi driverrel, ami korábban mûködött, de most az se segített a problémán, ugyanaz a gond mint az újjal. Mi lehet a gond?
Kössz!!!

i5-2500k @4.0 ghz/ASUS hd 7850 maximum OC/AsRock p67 extreme 4/Kingston HyperX BLU 8gb 1600mhz/Corsair vx450 psu/Zalman cnps 10x Extreme cooler GOES LIKE HELL FUCKYEAH |,,/

trident
Akkor lényegében a felbontás szinte semmi vizet nem zavar, (hiszen a magas felbontás + képminõség javítások tudják igazán felborítani néha a papírformát).

Van egy csomó alternatíva kártyában is. Szóval érdemes prohardver.hu-t, hardwareoc.hu-t és techpowerup.com-ot megnézni, esetlegesen még a 4830 és 4850-t sem leírni.

Amit még gondolnék az az, hogyha közeledben egy kártyát nem rendelnek meg vagy borsos felárral, akkor tessék megnézni a webshopokat, illetve ph bazárokat (még akár apróhirdetéseket is, de ha újonnan, garanciával szeretnéd, akkor több megbízható bazárost is találsz)!

re Sir Quno Jedi: meg lettünk szivatva, de keresni kell az alternatívákat (pölö ph bazár, külföldi webshop), amúgy meg nem biztos, hogy baj, ha nem most vásárolsz... Az áraknak elvileg csökkenniük kell...

Sir Quno Jedi
Jah, felmentek a GT árak is, nemrég még 20k körül voltak, mostmeg 23-24k áfával. Rohadt karácsony! Én is vettem volan csomó mindent, de most váhatok márciusig, mire normalizálódnak az árak. Buzik.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

A 4850 errefelé 32 ropi körül a mozog,a 4830ról meg nem olvastam olyan jókat,szóval azért gondoltam a 9800gt-re,ami még számomra is megfizethetõ.Nem akarom elkapkodni azért kérdeztem,mer ez a 9400gt is egy ilyen észnélküli vásárlásból lett<#vigyor4>Egyébként Belinea 17-es mointorom van 75Hz max képfrissitéssel nem mai darab de nekem tökéletes😄meg ugyse toltam sose a gameket 1280-nál nagyobba.
trident
Csak annyi kiegészítés, hogy a 9600 és 8800 szériát kihagytam, de ha megnézzük az árakat akkor nem hiszem, hogy célszerû, ésszerû választás újonnan azokat vásárolni.

De való igaz, vannak olyan szegmensek, ahol nem csak az ATI tarol.

trident
Igazad van, van amit nem érdemes cserélni, az jár jól, aki tudatos vásárló és alaposan összehasonlítja a befektetett összeget a "nyereséggel".

destroyer91: (mondjuk jó lett volna ha a monitor tulajdonságait is leírod, a felbontás illetve képminõségi beállítások csak egy picit számítanak abból a szempontból, hogy mit érdemes venni. De egy összefoglaló:

A 9800gt azért elhúzott. Egyrészt érdemes átnézni a techpowerup tesztjeit, de van magyar nyelvû teszt, ami foglalkozik mindkét kártyával: ph! megateszt.

Más kérdés, hogy árban a 4670 ~18 ezer, 9800gt ~23 ezer, 4830 ~24 ezer, 4850 ~26 ezer forint.

Sir Quno Jedi
Mivel a régifajta 8800GTS320Mb-mnél alig 25%-kal gyorsabb egy modern HD5770-es, ammondó valék jobb a 9800GT. De itt úgyis mindenki ati-t fog mondani, pedig kis karikban nem biztos, hogy az a jó.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Nekem az a lényeg,hogy a kettõ közül (Gainward 9800GT 512MB nvidia DDR3 PCI-E vagy MSI R4670 MD512/D3 Radeon PCI-E) melyikkel mennék többre a mostani Asus Silent EN9400Gt-m helyett ami már igen gyenge szegény😄 egy ilyen gépbe: AMD 2X 6000+ (3,2 Ghz),2 giga Kingston DDR2 1066Mhz és Gigabyte lap mellé (500 W táp).
kifli
inkább HD4830
trident
Vagy 4830-at, elnézést a duplázásért.😊

A ram bõvítést sem véletlen írtam, valószínûleg az egy/két kliensnek is nagyon jól fog jönni a memória.

trident
Én azt merném javasolni, hogy keress egy 1950pro-t és még egy giga ramot, jó esetben ez benne is van a keretbe, amit szánnál rá és két legyet ütnél egy csapásra.😊

Ami nagyot dobna, az a gépcsere, még akkor is ha dual core-t (tehát nem c2d) vagy egy jóáras athlon x2-t vásárolnál, de sajnos itt is lehet a 4850 lenne a jó megoldás... (a ph! logoutban van egy nagyon jó írás, szépen le lehet venni a 4850-nek is a fogyasztását)

[HUN]FaTaL
Elvileg a WDDM1.1 miatt nem. Sõt anno márciusban még hírportálokon is kint volt hogy innentõl csak a HD szériás kártyák lesznek támogatva.

http://goo.gl/gd6Zi5

Balumann
Pedig a 9.8 -as és a 9.11 -es teljesen Windows 7 driver is, és 9500 -ig visszamenõleg támogatják a videókártyákat, tehát ezt is. Csak a CCC az a mi nem indul, érdekes, hogy múltkor valahogy fel tudtam rakni legalább, és induláskor írta ki egy szép kis hibát, mostmár a ccc-t tartalmazó telepítõ is hibát ír (csak akkor minek lehet letölteni? 😄).
Nah mind1, mostmár nem lényeg, meg kibírtam ez nélkül is.

[HUN]FaTaL
Jah most nézem hogy 1950pro-d van. Nem támogatott kártya win7 alatt, ahogy a túloldalon sem támogatott csak a 8as szériától felfele.

Balumann
Hát én eleinte sokat próbálkoztam vele, hogy mûködésre bírjam a Catalystot, aztán feladtam. Miután mások is ezt tapasztalták ezzel a szériával, levontam azt a konklúziót, hogy ezeknél a kártyáknál nem mûködik :-P Persze ha tudsz valamit ne tartsd vissza, mert nekem a Vsync miatt (amit sajnos jópár játék nem igazán támogat alapból) jól esne. :-)

Az új driver óta én se 😄

ok, kösz szépen a segítséget & további jó veszekedést 😊
[HUN]FaTaL
A VIVO és az hogy mennyit használtad sajnos senkit sem érdekel, 6 éves modell, 5-6k-nál én biztosan nem adnék többet érte.

[HUN]FaTaL
"Hogy win7-en nem is mûködik a catalyst 😛"

Ugyan miért ne mûködne?😄

Én még kék halált sem láttam win7 alatt, legalábbis a saját gépemen nem.

Balumann
Mind2 gyártó esetén fel lehet hozni példákat, hogy vagy a játék, vagy a driver szorult frissítésre valamilyen probléma miatt. Ha jól tudom azonban pár napon belül eddig mindig orvosolva lettek (új driver, vagy új játék patch keretében) - legalábbis ahogy olvastam. Nekem se nagyon kellett eddig állítgantom a videókártya driveren, fõleg hogy win7-en nem is mûködik a catalyst 😛 Általában nem volt problémám a játékok futásával, néhány újabbat leszámítva. Win7-en voltak problémáim driver miatt, 4 játékban is kék halált kaptam, aztán 1 hónapon belül kiadták a 9.8 -ast (9.3 után ezt lehetett a mostani kártyámhoz felrakni, mert elvileg már nem terveztek drivert készíteni ehhez), és minden meg is javult.
Úgyhogy ez a driver mizériával maximum azt lehet etetni, aki tényleg nem olvas sosem forumot.

kb 2 héten keresztül volt a gépemben szal nem mondanám használtnak 😊
jah meg van rajta vmi csatlakozó, ami miatt régen még 30cal drágább volt 😄 VIVO asszem
[HUN]FaTaL
Ha használt hardveren akarsz kereskedni, rossz lóra tettél, az egyik legrosszabb befektetés (ha nem a legrosszabb).

anno nagyon sokért vettem & nem bánnám, ha legalább 1 kicsi visszajönne belõle! Haveromnak adnám, de nem baráti áron 😄 mennyire lehetek pofátlan? mennyit kérhetek érte szerintetek max???
Her Laca
Milyen probléma? Csak itt ,meg csak ott😄 Ki a fa..t érdrekel.Egy halom példát tudok felhozni ,de már fáradt vagyok ahhoz ,hogy hülyegyerekeket okítsak. Legyen neked igazad,én vagyok az ostoba😄

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

[HUN]FaTaL
Akkor nézz körül a használtpiacon. Kétezerért talán kapsz egy 9200at. 😄

#31637: 5-6k

DarkSector
én 2000-et adnék max.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Csátok! Van egy videókártyám, ati Radeon 9800 xt, nem pci expresses, hanem még a régi csatlakozós, 256 megás, haverom megvenné, mennyit kérjek érte?
Kösz elõre is a segítséget!
[HUN]FaTaL
És mióta van PC-d?😊

Netán informatikus is vagy? Mellesleg nem értem ez hogy kapcsolódik ide, de a témát befejeztem. 😊

A kor nem érdem csak állapot, másrészt a szakmai tapasztalat nem mindig konstans az idõvel. Lehet hogy régebb óta használsz PC-t de attól nem biztos hogy jobban értesz hozzá, persze az sem hogy rosszabbul és ezt egy fórumon nem is lehet kideríteni, nem is érdekel.

Nekem nincs problémám az ATi kártyákkal, te meg legyél boldog az nv-ddel, ami technológialiag igen csak lemaradt mostanában. Sajnos, mert az árak az egekben de ez egy más téma.

Szerk.: Hálistennek nem vagyok a gyereked. 😊

[HUN]FaTaL
Felhoztál egy 6 éves topicot, ami egy akkor 6 éves játékhoz kapcsolódott. Gratulálok 😊))))) A probléma egyébként is csak NT alapú OSeken jelentkezett, amit nem kifejezetten neveznék driverproblémának.

Her Laca
Gyerekem😊 44 éves vagyok!Nem titok .Il2 fórumon megtalálsz ,elég ismert vagyok.

Her Laca
Most nézem 😄DD Csak nem driver problémáid adódtak ATI_val???
Ehun ni😄DDD

[HUN]FaTaL
Mondja ezt egy ismeretlen életkorú ember, vicces vagy. 😊

Semmi gond az ATi driverrel, ez az 5. ATi kártyám. Nv-m is volt, annak a driverével sem volt gond.

Her Laca
Nem !! az egy átnevezett 9800GTX + .Egy 4850 el van pariban.
Na kisokos,nálad mérvadóbb emberek egyöntetû véleménye , amit írtam mi több magam is tapasztaltam. Ati driver egy fos. Pont. De én nem akarlak meggyõzni de elvárom te se engem. Fiatal korodra való tekintettel nem küldelek melegebb éghajlatra ,és remélem tanulsz belõle,hogy máskor ne tégy sértõ megjegyzéseket.
Még hogy nem tudok drivert feltenni?😊)) Bakker már akkor pc -m volt amikor te még apád zacskójában úszkáltál. Na pá.

[HUN]FaTaL
Igaz a sok átnevezés közepette elvesztettem a fonalat. A GTS250 az egy átnevezett 9800GTX. Akkor már inkább az utóbbit vegye mert olcsóbb, akár használtan.

#31629: Ha még egy drivert sem tudsz feltelepíteni az nem a gyártó hibája, nem kell állítgatni azon semmit.