41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#35453 süti, nekem jöhet, de ki veszi meg a sapphire vga-mat? -
#35452 nekem annyi... asrock alaplapom van és az nem gyárt vga-t :(((
figyelem, asus vga eladó! :D -
#35451 olcsóbb és gyorsabb -
#35450 ha nem passziv, akkor viszont egy árat írj, hogy mennyit szánnál rá, mert míg passzív kártya manapság már nincs sok, ami értelmes is, adig aktivból milliónyi választható :) -
#35449 Vedd az olcsóbbikat. -
sectorgasa #35448 Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni?
Max 30 körül szeretnék venni VGA kártyát játékra.
Van pár dolog amit nem értek.
Shader órajel:
Magórajel:
Memória órajel
Ramdac:
Ezek nem mindig egyenes arányosan nőnek ahogy megyek a drágább kártyák felé, hanem abszolúte összevissza.
PL.:
Palit GeForce GTS 450 Sonic 1GB GDDR5: 27.300FT
Memória seb: 3900MHz Proci órajel: 880MHz
GAINWARD GTS450 GLH 1GB GDDR5 PCI-E 31.500
Memória seb: 2000MHz Proci órajel: 930MHz
Mindegyik GDDR5 1GB. De hiába drágább a Gainward mégis alacsonyabb a memória sebbegése az olcsóbbiknál.
Melyiket kéne néznem most akkor a felsoroltak közül?
Köszönöm mindenkinek aki segíteni tud. -
#35447 Wow. Nem veletlen hogy atsiklottam ekkora okorseg felett... :) -
Puhos #35446 "meg ha lehet olyan Márkanéven fusson a VGA, mint az alaplap...
pl: Gigabyte Lap --->Gigabyte radeon vagy geforce..."
LOL!
Akkor a te állításod szerint nagyon-nagyon sokan bajban vannak, mert az alaplap márkája nem egyezik a vga kártya márkájával! Ilyet se hallottam még. Mindig tanul valamit az ember!
-
#35445 Nekem a EVGA 8800GS SSC egy Accelero S1 rev2 passzív hűtővel kegyegett, rajta egy 12cm-es halk Thermaltake ventivel. Most egy Gigabyte 560Ti OC-m van, ami ugyanennyire halk a gyári hűtőjével (dupla ventis).
A 8800GT gyári hűtője kiba hangos volt, és nagyon nem hűtött jól. -
#35444 És Geforce-ból milyen lenne, ami jó is? Nem feltétlen ragaszkodnék a passzív hűtéshez, csak az valószínű évek múltán se lenne zajos. :P Egyébként a mostani kártyám Gainward, de szerintem írtó hangos.Bár a Crysis 2 demója is elment vele. -
#35443 én csak az elméletet mondtam fel :D
foggalmam sincs - voodoo3pci? emlékeim szerint azon is király volt az svideo kimenet! -
#35442 Latom megint tul nehezet kerdeztem itt.
Mindig ez van. :DD -
slybacsi #35441 érdekes, most feltelepítettem az asus smart doctort, és nem indul el, mert "can not find graphics card information" valami itt nagyon nem stimmel... -
slybacsi #35440 napoleon total war alatt 51 celsius fokra melegszik. ez fogalmam sincs, hogy sok vagy kevés vagy pont jó... -
slybacsi #35439 feltelepítettem, látom a videókari hőmérsékletét, eddig nem tűnik úgy, hogy túlmalegedne. játékban kéne kipróbálni, de most meg már nem tölti vissza assassin's creedben a játékállásomat, nem tudom folytatni. asszem megbolondulok. -
slybacsi #35438 megnézem ezt a progit, aztán írok megint. köszi! -
#35437 Nem melegszik túl a kártya?
Nézd meg MSI Afterburnerrel, beállíthatod a logolást is, így ha kifagy utólag tudod csekkolni. -
Puhos #35436 A kékhalál után van egy számsor amit kiír a gép. Abból megtudod/megtudhatod, hogy mi a baj! Vagy linkelj egy képet a képernyőről (kékhalál). -
slybacsi #35435 sziasztok! tudna valaki segíteni? valószínűleg a videókarimmal van gond, mert ahányszor meg akarok nézni egy videót a youtube-on, kékhalál lesz belőle. az összes játéknál is gond van, assassin's creed brotherhood, meg dragon age origins is folyton lefagy, vagy szétesik a kép pixlekre. mi lehet a gond? -
cafe986 #35434 a problémánk akkor szinte ua. ...inkább szandi! -
#35433 Van ilyen alaplap egyaltalan ? :D
Ahogy neztem a 30-40k-s lapokat azok is max x8-x8-t tudnak -
#35432 jah, ilyen sokat nem tekerek lefele ha nincs "válasz erre" xD -
#35431 szerintem a 4850-et cseréld le egy x300-as, passzív ati-ra :)
pci-e sebessége pedig alaplapfüggő: ha mindkét foglalat tudja a 16x-et "cf" esetén, akkor "külön hajtva" is fog menni annyin -
#35430 Szep es jo amit leirsz, de ugy tunik vissza mar nem olvastal.
"LCD TV vetel kizarva, halal draga D/A konverter szinten."
Ezek 200 dollartol indulnak es az a leggagyibb ugy altalaban.
A DVI to Svideo kabelek jo resze pedig nem is mukodik, ami a netrol beszerezheto.
-
#35429 vagy szerzel egy dvi to s-video adaptert :) -
#35428 Valaki probalt ket VGA-t egy idoben kulon-kulon (nem SLI-ben vagy CF-ben) egyszerre meghajtani.
Erdekelne ez a lehetoseg, mivel mas megoldast hirtelen nem talaltam az analog TV-m meghajtasara.
Tehat csak azert tartanam meg a regi 4850-m, hogy annak az Svideo kimenetevel vezereljem a regi analog TV-t es a a masik mondjuk 6850-nen meg vezerelnek minden mast pl a monitort stb.
Valamint meg egy olyan kerdesem lenne, hogy ilyen esetben mi tortenik a PCI-E-vel, leredukalja a 16X-t X8-ra ? -
#35427 az említett kártyák vszeg lassabbak, mint a 8600gt-d, játékra teljesen alkalmatlanok
egy passzív 5570es ATI-t, lehetőleg ddr5 rammal vegyél minimum
-
#35426 szerintem add el az 5670et, amit érte kapsz, dobd a 30k-ra rá és abból vegyél egy kártyát... az gyorsabb lesz, mint a 2x5670 és legalább mindenhol hozza a sebességet (CF lesz ahol nemhogy dupla gyors nem lesz, de esetleg semmit se hoz majd) -
#35425 Azzal elketyeg szerintem.
Nálam most E6750 -el megy az 560Ti.
Azon filóztam, hogy vegyek e egy Core2Quad-ot, vagy inkább lépjek tovább a SandyBridge irányába :)
Mondjuk a Quad inkább már csak pénzkidobás ... -
cafe986 #35424 Halihó!
e6500-as procc !NAGYON! gyenge lenne egy hd5770 karihoz vagy egy gtx 460-hoz? Azért csak nem fossa össze magát a procim.
-
#35423 Ja ez is maradt, a 460gtx eltörpül a 5850 mellett, tesztelgetni nem volt időm, az nvidia szemét Phiszarja sem érdekel, 3d meg meg van atikon is már...mondjuk ez a veszély nem fenyeget 120hz megjelenítő hiányában.
A 460gtx itt van a polcomon ha valakinek kell, megbeszélhetjük. -
#35422 Hangja meg szinte semmi. -
#35421 Na, csökkent az ára a kicsinek :)
GIGABYTE GTX560 Ti 1Gb OC
56.125 FT
Nálam most ez muzsikál, egész kellemes a teljesítménye :) -
#35420 Nem az szamit, hogy 4850-en nem volt dsub, mert azon volt meg Svideo es azt siman lehet csatlakoztatni analog TVhez, ellenben az uj VGAkon mar se dsub se svideo csak DVI/HDMI vagy displayport azok pedig mind digitalis jelet adnak igy az analog keszulekkel osszekotni csak konverterrel lehetseges, ami horror aron van es meg csak nem is jo a minosege a leadott kepnek.
Szoval itt allok ugy, hogy vennek egy uj VGa-t de nem tudok, illetve nem akarom elveszteni annak a lehetoseget, hogy a TV-re kotve nezzem meg a filmeket akar agyban fekve is.
80-100k-ert meg nem akarok venni LCD TV-t mert akkor megint kolthetek 150 ezret a VGAval, hogy meg gepet se frissitettem.
Szoval tele a hocipom es az a gaz, hogy irtak regen egy kinai dsubos 6850-es VGA-t, aztan meg se csinaltak meg, mert egy szakuzletben nnem latom csak a tech hirekben, hogy lesz ilyen kartya, mert akkor siman megoldanam egy DSUB to RCA kabellel az osszekotest.
Szal ez egy nagy fosh igy es nem ugy tunik, hogy barmelyik VGA gyarto is akarna csinalni egy spec kartyat amin van svideo vagy ilyen kimenet, pedig hajlando lennek plusz penzt is aldozni ra. -
#35419 A referencia 4850en asszem nem volt DSUB, de az újakból egyáltalán nem találni már olyat, amin van? Átalakítóval nem működik ja. -
#35418 Csak hogy nekem is 4850-m van az pedig nem uj VGA :D
Azzal nincs is bajom, mivel van rajta svideo out, es arrol siman megy a TV-m, tehat nem kell trukkoznom sem, ellenben pl egy 6850-t ha vennek mar nem jatszik ez a megoldas, mert csak egy DVI/DSUB atalakitot adnak, arrol meg mar nem lehet tovabb vinni a jelet, mert nem mukodik. -
#35417 Jó pár kártyán még van, nekem is van a 4850en. -
#35416 Szep es jo csak hasznalhatatlan, mivel nincs mar analog dsub a VGAkon. :D -
peter9228 #35415 Tessék -
raja #35414 két kártya közül melyiket érdemesebb (megbízhatóság):
MSI R6850 Cyclone 1GD5 Power Edition/OC 1GB GDDR5 PCIE
GIGABYTE GV-R685OC-1GD HD6850 1GB GDDR5